۱- دانشیار اقتصاد کشاورزی، گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریز
۲- دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی، گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریز
چکیده: (۹۵۵۱ مشاهده)
با توجه به سهم بالای غذا در سبد مصرفی خانوارها و جانشینی محدود آن با سایر کالاها، نوسان قیمت مواد غذایی میتواند اثر قابل توجهی بر کل قیمتهای مصرفکننده داشته باشد. در سالهای اخیر، واکنش قیمت مواد غذایی به شوکهای پولی هدف مطالعات گستردهای بوده است.
مطالعه حاضر، اثر شوکهای پولی بر قیمت مواد غذایی را در ایران مورد آزمون قرار داده است. در این راستا، تکنیک جوهانسون- جوسیلیوس و مدل تصحیح خطا با استفاده از دادههای سالانه در دوره 1387-1352 به کار گرفته شد. شوکهای پولی نیز با استفاده از فیلتر هودریک - پرسکات استخراج شد.
نتایج نشان داد که در بلندمدت، شوکهای پولی مثبت اثر معنیداری بر قیمت مواد غذایی در ایران دارند. بنابراین سیاستگذاریها باید به گونهای باشد که آثار منفی شوکهای پولی بر قیمت مواد غذایی به حداقل برسد.
دریافت: 1391/5/8 | ویرایش نهایی: 1394/11/14 | پذیرش: 1392/10/8 | انتشار: 1394/11/1