دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۱۳۹۴ )                   جلد ۱۵ شماره ۴ صفحات ۱۴۲-۱۲۷ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pishbahar E, Javdan E. The Impact of Monetary Shocks on Food Price in Iran. QJER 2016; 15 (4) :127-142
URL: http://ecor.modares.ac.ir/article-18-3302-fa.html
پیش بهار اسماعیل، جاودان ابراهیم. تأثیر شوک‏های پولی بر قیمت مواد غذایی در ایران. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). ۱۳۹۴; ۱۵ (۴) :۱۲۷-۱۴۲

URL: http://ecor.modares.ac.ir/article-۱۸-۳۳۰۲-fa.html


۱- دانشیار اقتصاد کشاورزی، گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریز
۲- دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی، گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریز
چکیده:   (۹۵۵۱ مشاهده)
با توجه به سهم بالای غذا در سبد مصرفی خانوارها و جانشینی محدود آن با سایر کالاها، نوسان قیمت مواد غذایی می‏تواند اثر قابل توجهی بر کل قیمت‏های مصرف‏کننده داشته باشد. در سال‏های اخیر، واکنش قیمت مواد غذایی به شوک‏های پولی هدف مطالعات گسترده‏ای بوده است.      مطالعه حاضر، اثر شوک‏های پولی بر قیمت مواد غذایی را در ایران مورد آزمون قرار داده است. در این راستا، تکنیک‏ جوهانسون- جوسیلیوس و مدل تصحیح خطا با استفاده از دادههای سالانه در دوره 1387-1352 به کار گرفته شد. شوک‏های پولی نیز با استفاده از فیلتر هودریک - پرسکات استخراج شد.      نتایج نشان داد که در بلندمدت، شوک‏های پولی مثبت اثر معنی‏داری بر قیمت مواد غذایی در ایران دارند. بنابراین سیاستگذاری‏ها باید به گونه‏ای باشد که آثار منفی شوک‏های پولی بر قیمت مواد غذایی به حداقل برسد.
واژه‌های کلیدی: شوک‏های پولی، قیمت، مواد غذایی، ایران
متن کامل [PDF 347 kb]   (۶۴۱۵ دریافت)    

دریافت: 1391/5/8 | ویرایش نهایی: 1394/11/14 | پذیرش: 1392/10/8 | انتشار: 1394/11/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.