دوره 12، شماره 2 - ( 1391 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 38-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bakhtiari S, Tayebi S K, Izadkhasti H. Impacts of Official Development Assistance on Government Fiscal Behavior in the Selected Asian Developing Countries. QJER 2012; 12 (2) :23-38
بختیاری صادق، طیبی سید کمیل، ایزدخواستی حجت. اثرات کمک های رسمی توسعه ای بر رفتار مالی دولت در کشورهای منتخب در حال توسعه آسیایی. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1391; 12 (2) :23-38

1- استاد اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان، اصفهان
2- استاد دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه اصفهان
3- دانشجوی دکتری اقتصاد دانشگاه اصفهان
هدف کمک­های رسمی توسعه­ای (ODA)[1] ، مساعدت کشورهای در حال توسعه به منظور تسریع در رشد و توسعه اقتصادی، توزیع درآمد و کاهش فقر است، اما کمک­های رسمی توسعه­ای از طریق دولت وارد اقتصاد می­شود و اثرگذاری اقتصادی آن، همیشه بحث برانگیز بوده است. برخی دیدگاه­ها اشاره بر این مطلب دارند که کمک­های رسمی توسعه­ای، باعث گسترش بوروکراسی دولت می­شود، عده­ای دیگر مدعی هستند که کمک­های رسمی توسعه­ای باعث رشد اقتصادی می­شود. با این حال اثرات نهایی کمک­های رسمی توسعه­ای بر رشد اقتصادی، به نحوه اثرگذاری آن بر رفتار مالی دولت بستگی دارد.             این مقاله به دنبال تحلیل اثرات کمک­های رسمی توسعه­ای بر رفتار مالی دولت درکشورهای منتخب در­حال توسعه آسیایی به روش داده­های تابلویی[2] در دوره (2009-1990)، است. نتایج تجربی بیانگر این است که کمک­های رسمی توسعه­ای در کشورهای مورد بررسی، اثرات مثبت و معنی­داری بر مخارج سرمایه­ای دولت داشته است و تأثیر معنی­داری بر مخارج مصرفی و درآمدهای دولت نداشته است. همچنین، کمک­های رسمی توسعه­ای جایگزین[3]  استقراض دولت شده است.
[1]. Official Development Assistance [2]. Panel Data [3]. Crowds out

دریافت: 1390/3/22 | پذیرش: 1390/6/24 | انتشار: 1391/4/10