مقالات آماده انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

1- هیات علمی ، pam.afshar@uok.ac.ir
2- دانشجو
درحال حاضر، توسعه اقتصادی و رفاه عمومی بدون داشتن منابع انرژی مطمئن و پایدار امکان پذیر نیست. بنابراین، تأمین امنیت انرژی از اولویت­های اساسی هر جامعه و حکومتی به شمار می­رود. از طرفی امنیت انرژی ارتباط تنگاتنگی با زندگی و فعالیت­های تولیدی انسان دارد و به شدت با افزایش تعداد رویدادهای شدید طبیعی مرتبط است. بنابراین این پژوهش با هدف بررسی تأثیر بلایای طبیعی بر امنیت انرژی در ایران، طی دوره زمانی (1980 تا 2020) انجام شده است. جهت برآورد مدل و ارائه نتایج از روش اقتصادسنجی حداقل مربعات کاملاً اصلاح شده (FMOLS) استفاده شد. براساس نتایج این مطالعه متغیرهای باز بودن تجارت و رشد اقتصادی تأثیرات نامطلوبی بر امنیت انرژی دارد. شاخص صنعتی شدن، نوآوری تکنولوژیک و نرخ رشد شهر نشینی اثر مثبت و معنی­داری بر امنیت انرژی دارد. با توجه به هدف اصلی تحقیق نتایج نشان می­دهد که با افزایش تعداد بلایای طبیعی، امنیت انرژی کاهش می­یابد. یافته‌های این مطالعه مرجعی برای لزوم ارتقای مدیریت انرژی باشد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: سایر موضوعات اقتصادی
دریافت: 1402/5/29 | پذیرش: 1402/7/20