دوره 14، شماره 4 - ( 1393 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 175-149 | برگشت به فهرست نسخه ها

Panahi H, Mohammadzadeh P, Jamshidi A. The Effect of Terrorism on Foreign Direct Investment in the Selected Middle East Countries. QJER 2015; 14 (4) :149-175
پناهی حسین، محمدزاده پرویز، جمشیدی عذرا. بررسی اثر تروریسم بر جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشورهای منتخب خاورمیانه. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1393; 14 (4) :149-175

1- عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز
2- دانشجوی دکتری اقتصاد دانشگاه تبریز
بی­ثباتی سیاسی به عنوان یکی از عوامل داخلی، نزدیک­ترین تعامل را با مفهوم امنیت اقتصادی در تأثیرگذاری بر عوامل تولید دارد. در کشورهای در حال توسعه، نا اطمینانی که در فضای بی­ثباتی سیاسی و انجام رفتارهای خشونت­آمیز پدید می­آید، موجب کاهش سرمایه­گذاری­ها، عدم توانایی کشور در جذب موفق سرمایه­های خارجی و فرار سرمایه می­گردد.      تروریسم از جمله شاخص­های بی­ثباتی سیاسی می­باشد که در این مطالعه به بررسی اثر این پدیده بر جذب سرمایه­گذاری مستقیم خارجی توسط کشورهای منطقه خاورمیانه پرداخته شده است. نمونه مورد مطالعه شامل کشورهای ایران، بحرین، مصر، کویت، عربستان، سوریه، اردن و ترکیه بوده و دوره زمانی این پژوهش نیز از سال 1970تا 2008 می­باشد.      نتایج حاصل از برآورد مدل تحقیق با استفاده از روش داده­های تابلویی، نشان می­دهد که طی دوره مورد مطالعه، تروریسم دارای اثر منفی بر جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی بوده است. در مقابل عواملی از قبیل تولید ناخالص داخلی و درجه باز بودن تجاری دارای تأثیر مثبت بر جذب سرمایه­گذاری مستقیم خارجی بوده­اند.

دریافت: 1390/9/23 | پذیرش: 1392/1/28 | انتشار: 1393/11/1