دوره 23، شماره 3 - ( 1402 )                   جلد 23 شماره 3 صفحات 25-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

mahmoodi S, Jalaee S A, Sadeghi Z, Shakibaei A. Investigation of Environmental Effects of Bitcoin Mining Using System Dynamics Method. QJER 2023; 23 (3) : 1
محمودی شکوه، جلائی اسفندآبادی سید عبدالمجید، صادقی زین العابدین، شکیبایی علیرضا. بررسی اثرات زیست محیطی استخراج بیت‌کوین با استفاده از روش پویایی سیستم. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1402; 23 (3) :1-25

1- دانشجوی دکترای اقتصاد بین الملل دانشگاه شهید باهنرکرمان ، shokooh.mahmoodi@yahoo.com
2- استاد بخش اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان
3- دانشیار بخش اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان
رشد عظیم بازار ارزهای دیجیتال در سال‌های گذشته، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است و به دلیل مزایایی همچون شفافیت و قابلیت‌های نوین بلاک‌چین، پیش بینی می‌شود که در آینده نیز بتوانند به رشد مستمر خود ادامه دهد. محبوبیت ارزهای دیجیتال مانند بیت‌کوین و ارزهای متکی به بلاک چین، چالش‌ها و فرصت‌هایی را برای بخش انرژی ایجاد کرده است. با توجه به اینکه روش‌های تولید برق در اکثر نقاط دنیا، غالباً با استفاده از سوخت‌های فسیلی و انرژی های تجدیدناپذیر انجام می‌شود، اثرات مخرب زیست‌محیطی از جانب استخراج ارزهای دیجیتال، خطری محسوس می‌باشد. لذا پرداختن به این وجه از ارزهای دیجیتال و در نظر گرفتن هزینه‌های زیست‌محیطی آن،‌ می‌تواند هزینه‌های پنهان این فرایند را نمایان سازد و یک تحلیل جامع و کامل در حوزه ارز دیجیتال ارائه نماید. در این پژوهش، تلاش شده است تا با استفاده از روش پویایی‌ سیستم و طراحی سیستم استخراج بیت‌کوین از زمان انتشار بیت‌کوین تا سال 2034، جوانب انتشار این ارز و  میزان انتشار دی‌اکسیدکربن و اثرات زیست محیطی ناشی آن، بررسی و پیش بینی گردد. نتایج، نشان داد که استخراج بیت کوین، به بروز و انتشار آلایندگی در سطح دنیا منجر خواهد شد و بیشترین سطح آن در زمان نقطه اوج هش (3 میلیارد گیگاهش) در حدود 400 میلیون کیلوگرم CO2 در روز خواهد بود و تا وقوع هاوینگ بعدی، استخراج بیت‌کوین سودآور می‌باشد و پس از آن، میزان استخراج و بالتبع سطح آلایندگی آن رو به کاهش خواهد گذاشت.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اقتصاد بین الملل
دریافت: 1401/4/20 | پذیرش: 1401/5/25 | انتشار: 1402/5/25