دوره 21، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 176-145 | برگشت به فهرست نسخه ها

moradi M, Hasanvand D, derakhshani K, sarlak A. The Impact of Formal and Informal Institutions on the Entrepreneurship Development in the MENA Countries. QJER 2021; 21 (3) :145-176
مرادی منیر، حسنوند داریوش، درخشانی کاوه، سرلک احمد. تأثیر نهادهای رسمی و غیررسمی بر توسعه کارآفرینی در کشورهای منطقه منا. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1400; 21 (3) :145-176

1- دانشجوی دکتری، گروه اقتصاد، واحد الیگودرز، دانشگاه آزاد اسلامی، الیگودرز، ایران
2- استادیار اقتصاد گروه اقتصاد، دانشکده مدیریت واقتصاد دانشگاه لرستان و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز، ایران ، hassanvand.d@lu.ac.ir
3- استادیار، گروه اقتصاد، دانشگاه اراک و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز، ایران.
4- استادیار ،گروه اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، ایران.
در این مطالعه، تأثیر نهاد غیررسمی (کنترل فساد) و نهادهای رسمی (تعداد رویه‏های شروع کسب‌وکار، آموزش و مهارت‏های کارآفرینی، دسترسی به اعتبار و جذب فناوری) بر توسعه کارآفرینی طی دوره (2019- 2005) در کشورهای منتخب منا، از جمله ایران تبیین می‏شود. نوع تحقیق توصیفی و با استناد به اطلاعات و آمار موجود از مؤسسه‌های اطلاعات بین‌المللی، بر اساس برآورد مدل‌های رگرسیونی با استفاده از داده‏های پانل تبیین می گردد. در انجام محاسبات، از نرم افزار9 Eviews و14   Stata استفاده شده و نتایج نشان می‏دهد که هر چه کنترل فساد بیشتر باشد، بر میزان کارآفرینی، افزوده خواهد‌شد، به‌طوری‌که بین کنترل فساد و نهادهای رسمی و توسعه کارآفرینی، رابطه مثبت و معنی‏داری وجود داشته‌است. در بین کشورهای منا، کشور ایران، کمترین تأثیر و کشور قطر، بیشترین تأثیر را بر کارآفرینی نشان داده‌، همچنین نتایج مطالعه، حاکی از آن است، که شاخص‌های کنترل فساد، آموزش و جذب فناوری، بیشترین تأثیر را بر شاخص توسعه کارآفرینی داشته‌اند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اقتصاد توسعه و رشد
دریافت: 1399/10/15 | پذیرش: 1399/12/13 | انتشار: 1400/6/31