دوره 21، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 180-151 | برگشت به فهرست نسخه ها

karimi E, Fotourehchi Z, Hassanzadeh Mahmoudabad M. Investigating Of Time Effect and Severity of UN and US Sanctions on Misery Index of Target States. QJER 2021; 21 (2) :151-180
کریمی ادریس، فتوره‌جی زهرا، حسن زاده محمودآباد محمد. بررسی اثر زمانی و شدت تحریم‌های سازمان ملل و ایالات‌متحده بر شاخص فلاکت کشورهای هدف. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1400; 21 (2) :151-180

1- دانش آموخته کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه محقق اردبیلی ، edriskarimi22@yahoo.com
2- دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه محقق اردبیلی
این مقاله، به بررسی اثر زمانی و شدت تحریم‌های سازمان ملل و ایالات‌متحده بر شاخص فلاکت، در 41 کشور تحریم شده طی سال‌های 2018-1991 با استفاده از داده‌های ترکیبی نامتوازن جدید و روش حداقل مربعات تعمیم‌یافته می‌پردازد. نتایج برآورد مدل‌های مربوط به بررسی اثر زمانی تحریم‌های سازمان ملل و ایالات‌متحده، نشان می‌دهد که در ارتباط با تأثیر تحریم‌ها بر شاخص فلاکت، اثر زمانی وجود ندارد؛ به‌طوری که گذشت زمان، در افزایش یا کاهش تأثیر تحریم‌ها بر شاخص فلاکت تأثیرگذار نیست. همچنین، نتایج تخمین مدل‌های مرتبط با بررسی اثر شدت تحریم‌های سازمان ملل و ایالات‌متحده بر شاخص فلاکت، نشان می‌دهد اعمال تحریم‌های خفیف و متوسط سازمان‌ملل، اگرچه می‌توانند اثر مثبت بر شاخص فلاکت داشته باشند ولی این اثر بر شاخص فلاکت، معنی‌دار نیست؛ اما تحریم‌های شدید سازمان‌ملل، تأثیری مثبت و معنی‌دار در جهت افزایش شاخص فلاکت داشته است. علاوه بر این، اعمال تحریم‌های متوسط ایالات‌متحده، تأثیر معناداری بر شاخص فلاکت نداشته، ولی تحریم‌های خفیف و شدید ایالات‌متحده، به ترتیب، با متوسط ضرایب 20/3 و 14/12، تأثیری مثبت و معنی‌دار در جهت افزایش شاخص فلاکت داشته، و به‌طور کلی، تأثیر تحریم‌های چندجانبه سازمان ملل بر شاخص فلاکت، بیشتر از تحریم‌های یک‌جانبه ایالات‌متحده بوده است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اقتصاد بین الملل
دریافت: 1399/9/6 | پذیرش: 1399/10/28 | انتشار: 1400/3/30