دوره 14، شماره 3 - ( 1393 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 64-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pishbahar E, Baghestani M. Investigating the Economic Effects of Oil and Food Price Shocks on Macroeconomic Variables in Iran. QJER 2014; 14 (3) :45-64
URL: http://ecor.modares.ac.ir/article-18-3612-fa.html
پیش بهار اسماعیل، باغستانی مریم. بررسی اثرات اقتصادی شوک‌های قیمتی نفت و مواد غذایی بر متغیرهای اقتصاد کلان ایران. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1393; 14 (3) :45-64

URL: http://ecor.modares.ac.ir/article-18-3612-fa.html


1- هیات علمی دانشگاه تبریز
2- دانشگاه تبریز
چکیده:   (11081 مشاهده)
هدف از انجام این مطالعه بررسی چگونگی اثرگذاری شوک­های قیمت جهانی نفت و مواد غذایی بر متغیرهای کلان اقتصاد ایران ( شامل رشد تولید ملی، شاخص سهام، نرخ بهره، تورم و نرخ واقعی ارز  ) می­باشد.      بدین منظور از روش خود توضیح برداری ساختاری (SVAR) استفاده شده است. در واقع این مطالعه با به کارگیری روش SVAR در سه مدل جداگانه، به بررسی اثرات مستقل قیمت مواد غذایی و قیمت نفت و همچنین اثر همزمان این دو قیمت می­پردازد. داده­های مورد نیاز جهت انجام این مطالعه به صورت ماهانه و مربوط به دوره فروردین 1380 تا اسفند 1390 می­باشد.      نتایج مطالعه نشان می­دهند که شوک قیمت نفت اثر کوچکی بر رشد تولیدات صنعتی دارد. بیشترین اثر شوک قیمت نفت و قیمت مواد غذایی بر روی نرخ ارز مشاهده شده است. حدود 5 درصد از تغییرات تورم توسط شوک قیمت نفت و قیمت مواد غذایی تعریف می­شود. نتایج حاصل از بررسی همزمان شوک قیمت نفت و قیمت جهانی مواد غذایی نشان می­دهد که علاوه بر اثرگذاری جداگانه هر کدام از این شوک­ها بر روی تورم و نرخ ارز، شوک نفتی اثرات معنی­داری را بر قیمت جهانی مواد غذایی به جا خواهد گذاشت.
متن کامل [PDF 268 kb]   (3677 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.