جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای مرز کارا
محمدتقی تقوی فرد، طاها منصوری، محسن خوش طینت،
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۶ )
چکیده
تحقیق حاضر مساله انتخاب سبد سهام مارکوویتز را درنظر گرفته و در پی رهگیری مرز کارای مورد نظر مدل مارکوویتز تحت شرایط وجود محدودیت های عدد صحیح تعداد سهام می باشد. بدین منظور بوسیله الگوریتم ژنتیک پیشنهادی، مساله مقید را با استفاده از دادههای واقعی شرکتهای داخلی و نیز خارجی حل نموده و با مساله نامقید مارکوویتز مقایسه نمودهایم. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که الگوریتم پیشنهادی در هر دو نمونه توانسته است در فضای جستجوی موجه، اقدام به بهینهسازی نموده و در نتیجه مساله سبد سهام مقید را به خوبی حل نماید.
فرهاد ثوابی اصل، حمید شهرستانی، بیژن بیدآباد،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۹ )
چکیده
الگوی مارکوویتز در تعیین سهم هر یک از سهام در سبد دارایی، بر مبنای انتخاب بهینه سهام جهت حداکثر نمودن درآمد انتظاری سبد استوار می باشد.
از طرفی تنها به دلیل توجه ویژه به مفهوم ریسک کل به مرز کارایی دست می یابد که مسلماً سهم بخش ریسک غیر سیستماتیک آن که بازار برای آن پاداشی را در نظر نمی گیرد الزاماً در سطح حداقل خود نمی باشد.
از طرف دیگر الگوی پیشنهادی شارپ با برخی مفروضات ساده کننده به مرز کارای جدیدی دست می یابد که اگرچه درآن به مفهوم ریسک سیستماتیک توجه شده است ،اما ضعف اساسی آن به کارگیری پرتفولیوی بازار توسط سرمایه گذاران در هنگام سرمایه گذاری می باشد.
در این مقاله از طریق ترکیب نظریات مارکوویتز و شارپ و پیشنهاد مدلی جدید الگوی جامع تری را معرفی می نماییم که نه تنها نسبت به مرز سنتی مارکوویتز کاراتر بوده ، بلکه ضعف موجود در الگوی پیشنهادی شارپ را برطرف می نماید.
برتری نظریه پیشنهادی نسبت به مدل سنتی مارکوویتز و شارپ به لحاظ نظری از طریق توجه به ریسک غیر سیستماتیک و حذف برخی مفروضات مدل سنتی شارپ و در انتها از طریق عملی با یافتن سبد بهینه سهام شرکت های بزرگ سیمان بورس تهران تایید می گردد.
علی اکبر قلی زاده، مسعود طهوری متین،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۰ )
چکیده
در این مطالعه، انتخاب سبد دارایی خانوار در حضور بازار مسکن برای نخستین بار در ایران مورد بررسی قرار گرفته است. یکی از نظریه های مهم در خصوص قیمت مسکن و تحولات آن، نظریه سبد دارایی های خانوار است و بر مبنای آن، سیکل های تجاری مسکن بر سهم آن از سبد دارایی¬ها اثر تعیین کننده ای خواهند داشت.
برای این منظور داده های مربوط به دارایی ها شامل : سهام، ارز، سکّه، سپرده بانکی، اوراق مشارکت و مسکن طی دوره ۱۳۸۵-۱۳۷۰ مورد استفاده قرار گرفته است . پس از محاسبه بازدهی، ریسک و ضرایب همبستگی دارایی ها طی دوره مورد نظر، با به کارگیری مدل میانگین- واریانس و استفاده از نرم افزار MATLAB، ترکیب دارایی ها در سبد دارایی خانوارها استخراج شده است.
این مدل با شبیه سازی و لحاظ وزن های مختلف برای هر یک از دارایی ها، ابتدا ترکیب بهینه دارایی خانوارها بدون حضور مسکن و بر اساس طبقه بندی خانوارها به: کم ریسک، ریسک متوسط و پر ریسک و بر مبنای میزان ریسک پذیری تعیین می گردد. سپس این موضوع مورد بررسی قرار می گیرد که: آیا حضور مسکن در سبد دارایی و انتخاب آن از سوی خانوارها باعث بهبود ریسک و بازدهی سبد دارایی و تغییر ترکیب پرتفولیو خواهد شد؟ مرز کارآیی که پوش کاراترین سبد دارایی¬ها است، استخراج می شود و نتایج نشان می دهد مسکن دارایی مهمی در سبد دارایی در دوره رونق قیمت مسکن می باشد که موجب انتقال مرز کارآیی خواهد شد.
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۰ )
چکیده
بهینهسازی سبد سهام با رویکرد «میانگین- نیم واریانس» و با استفاده از روش «جستجوی هارمونی»
رضا راعی۱، شاپور محمدی۲، هدایت علی بیکی۳
۱- دانشیار گروه مدیریت دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
۲- استادیار گروه مدیریت دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
۳- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مدیریت دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
دریافت: ۸/۹/۸۹ پذیرش: ۱۸/۱۲/۸۹
چکیده
برای رسم مرز کارا و تشکیل پرتفوی بهینه معمولاً واریانس به عنوان عامل خطرپذیری عمومی در نظر گرفته میشود. اما از آن جا که نیمواریانس تخمین بهتری از خطرپذیری واقعی پرتفوی ارائه میدهد، در این تحقیق نیمواریانس به عنوان عامل اصلی خطرپذیری در نظر گرفته میشود. مسأله بهینهسازی پورتفوی ترکیبی از مسأله برنامهریزی عدد صحیح و برنامهریزی درجه ۲ است که برای حل این گونه مسائل الگوریتمهای مشخص و کارایی وجود ندارد.
هدف این تحقیق حل مسأله بهینهسازی مقید پرتفوی سهام با استفاده از الگوریتم جستجوی هارمونی (HS) است. این الگوریتم با الهام از فرایند بهبود و تکامل هارمونی به وسیله مجموعه نوازندگان موسیقی جهت حل مسائل بهینهسازی به وجود آمده است. به منظور حل مسأله بهینهسازی پرتفوی سهام با استفاده از اطلاعات قیمت ۲۰ سهم پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از مهر ۱۳۸۵ تا اسفند ۱۳۸۷، مرز کارای سرمایهگذاری برای دو الگو با عامل خطرپذیری واریانس و نیمواریانس رسم میگردد.
نتایج این تحقیق نشان میدهد که روش جستجوی هارمونی در بهینهسازی مقید پرتفوی سهام، موفق عمل میکند و در یافتن جواب های بهینه در تمامی سطوح خطرپذیری و بازده از دقت قابل قبولی برخوردار است.