جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای لیگ برتر


دوره ۲، شماره ۵ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

هدف تحقیق حاضر این است که اثر سه پیش‌بین هیجان، ویژگی‌های تیم و مسئولیت‌های اجتماعی را بر هویت تیم‌های پرطرفدار لیگ برتر فوتبال ایران را بررسی کند. از سوی دیگر، اثر هویت بر رفتار صفحه دوم طرفداران این تیم‌ها به بحث گذاشته می‌شود. برای سنجش متغیرها از پرسش‌نامۀ هویت تیم وان و برومسکوب (۱۹۹۳)، سنجش هیجان از پرسش‌نامۀ هیجان تیم لی و همکاران (۲۰۱۸)، ویژگی‌های تیم یوشیدا و جمیز (۲۰۱۰)، مسئولیت‌های اجتماعی لیشتناستین و همکاران (۲۰۰۴) و رفتار صفحه دوم ویمن ساکس و همکاران (۲۰۱۹) استفاده شد که برای سنجش روایی صوری و محتوایی از نظر ۵ محقق مدیریت ورزشی و برای پایایی پرسش‌نامه‌ها از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. پایایی پرسش‌نامۀ هویت تیم ۰,۶۲، رفتار صفحه دوم ۰,۸۰، مسئولیت‌های اجتماعی تیم ۰,۹۱، ویژگی‌های تیم ۰,۶۷ و هیجان ۰,۸۶ به‌دست آمد. تحقیق حاضر با رویکرد معادلات ساختاری انجام شد. در بخش اول تحقیق ۳۵۰ نفر از طرفداران تیم‌های پرطرفدار لیگ برتر ایران با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس شرکت کردند. در بخش دوم برای برازش مدل هویت تیم برای پرسپولیس ۳۷۹ نفر، استقلال ۳۸۷ نفر، سپاهان ۳۳۵ نفر و تراکتورسازی ۴۳۱ نفر برای نمونه حضور داشتند. تحقیق حاضر نشان داد که هویت تیم بر رفتار صفحه دوم طرفداران اثرگذار است. باوجوداین، اثر پیش‌بین‌های هویت تیم بر هریک از تیم‌های پرطرفدار لیگ برتر، متفاوت است. به‌طور کلی، هویت تیم در محیط رسانه‌ای جدید یعنی رسانه‌های اجتماعی و شکلی جدید از پیامدهای رفتاری طرفداران یعنی رفتار صفحه دوم، دارای اهمیت است.

دوره ۲، شماره ۷ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده

هدف این تحقیق بررسی وضعیت فرهنگی باشگاه‏های لیگ برتر فوتبال ایران است. این تحقیق از نوع تحقیقات گراندد تئوری است. تحقیق حاضر از نوع کاربردی است. از نظر مکانی، وسعت تحقیق شامل تمام باشگاه‏های لیگ برتر فوتبال حرفه‌ای در سراسر کشور بود. تمامی افرادی افراد مصاحبه‌شونده به‌صورت داوطلبانه و هدفمند انتخاب شدند. نمونه‏گیری با تکنیک گلوله‌برفی انجام شده و جمعاً با ۲۵ نفر نخبۀ فوتبال مصاحبۀ عمیق شد. روند تجزیه‌ و تحلیل داده‏ها براساس مدل اشتراوس ـ کوربین انجام شد. سپس، برای تحلیل کیفی مصاحبه‏ها از نرم‌افزار MAXQDA۱۲ استفاده شد. یافته‏ها نشان داد وضعیت فرهنگی کنونی باشگاه‏ها در مقوله‏های بسیار بد قرار دارد، باید بیشتر کار شود تا در آینده بهتر شود. همچنین، پیرامون راهکارهای بهبود وضعیت فرهنگی باشگاه‏ها پاسخ‌های ذیل احصا شدند که عبارت‌اند از: تقویت و اصلاح روند مدیریت، اطلاع‌رسانی و آموزش و تربیت صحیح، برنامه‏ریزی و قانون‌گذاری صحیح و اجرای دقیق آن، اعمال نظارت و کنترل، دوری از مادی‏گرایی و نتیجه‏گرایی، استفاده از فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی، افزایش بودجه و امکانات، استفاده از تجربیات داخلی و خارجی، حرفه‏ای‌گری و به‏روز کردن فوتبال، کمک به حل مشکلات کلی و زمینه‏ای جامعه و برقراری ارتباط بین صنوف مختلف است. بنابراین، می‏توان با اجرای این راهکارها برای باشگاه‏های فوتبال ایران سعی کرد سطح فرهنگی باشگاه‏های حداقل هم‌سطح با درجۀ فنی آن‏ها ارتقا یابد و فرهنگی شایسته و آبرومند از اسلام و ایران در عرصۀ منطقه و جهان به نمایش بگذارد.



دوره ۳، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش میانجی رضایت الکترونیکی در رابطه بین کیفیت خدمات الکترونیکی و بازدید مجدد هواداران فوتبال از وب­سایت باشگاه پرسپولیس انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش را هواداران باشگاه فوتبال فرهنگی ورزشی پرسپولیس تشکیل داده بودند که در مجموع ۲۱۵ نمونه قابل قبول گرداوری شد. ابزار اندازه‌گیری پرسشنامه استاندارد شده با اصلاحاتی توسط محققین بود. روایی محتوایی و صوری پرسشنامه توسط ۳ نفر از اساتید مدیریت ورزشی بررسی و پس از اصلاحات مورد درخواستی در بین جامعه مورد مطالعه پخش گردید. پایایی، روایی همگرایی و روایی واگرا حاکی از مطلوب بودن مدل بیرونی پژوهش داشت، همچنین مقدار­ SRMR برابر ۰۸/۰ تناسب مدل را تأیید کرد. یافته­‌های پژوهش نشان داد که کیفیت خدمات الکترونیکی وب­سایت بر رضایت و قصد بازدیدمجدد به صورت مستقم اثرگذار بود (P<۰,۰۵) همچنین رضایت الکترونیکی به صورت جزیی نقش میانجی بین کیفیت وب سایت‌های ورزشی و قصد بازدید مجدد داشت (P<۰,۰۵). نتایج حاکی از این است که هر چقدر کیفیت خدمات­دهی وب­سایت بالاتر رود رضایت الکترونیکی و تمایل مجدد هواداران به سایت تیم پرسپولیس افزایش پیدا می‌کند.
 
حسین صادقی، حسین اصغرپور، نازلی گلچین فر،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۸ )
چکیده

مبحث تقاضا برای مسابقات ورزشی توجهات زیادی را در رشته اقتصاد ورزش به خود جلب کرده است. مسابقات ورزشی یکی از مهمترین محصولات تولیدی در صنعت ورزش می باشد. شناخت عوامل موثر بر تقاضای مسابقات ورزشی می توانند به مدیران تیمها در کسب درآمد بیشتر کمک کند. هدف اصلی این مقاله بررسی عوامل موثر بر تقاضای لیگ برتر فوتبال ایران می باشد از این رو تابع تقاضای لیگ برتر فوتبال در فصل ۸۵-۸۴ تبیین شده و سپس بوسیله مناسبترین روشهای اقتصادسنجی تخمین زده شده است. نتایج نشان می دهد که مجموعه ای از متغیرهای فوتبالی و اقتصادی در تعیین تقاضای مسابقات موثرند. فوتبال کالایی پست است و تقاضا برای آن در شهرهای کم جمعیت بیشتر می باشد. تعداد تماشاگران در اواخر فصل کاهش می یابد زیرا عدم اطمینان از نتیجه در تعیین تقاضا در ایران موثر نیست.

صفحه ۱ از ۱