۳۴ نتیجه برای سرمایهگذاری
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۰ )
چکیده
rn rn rn ترفیع کارآفرینانه به مثابه یکی از کارکردهای بازاریابی کارآفرینانه در معرفی و پیشبرد محصولات براساس روش های خلاقانه و کم هزینه می باشد. تبلیغات کلامی در گستره پیشبرد خدمات جایگاه برجسته ای در ترفیع کارآفرینانه دارد. نوآوری این تحقیق شناسایی، تبیین و مفهوم پردازی کارکردهای تبلیغات کلامی در صنعت بیمه و به طور خاص بیمه عمرو سرمایه گذاری است. رویکرد مورد استفاده در پژوهش از نوع کیفی و در قالب استراتژی پژوهش موردی مرکب می باشد که در آن از منابع متنوع اطلاعاتی از جمله مطالعات اسنادی و مصاحبه های نیمه ساختار یافته با ۲۰ تن از افراد فعال و متخصص ۱۲ شرکت بیمه خصوصی بهره گرفته شده است. rn rn rn یافته های تحقیق نشان می دهد که کارکردهای تبلیغات کلامی در فروش بیمه عمر و سرمایه گذاری در قالب ۵ تم، ۱۱ زیر مؤلفه و ۲۳ گویه سازماندهی شده اند که عبارتند از استفاده از شبکه فروش دارای روابط اجتماعی بالا، استفاده از افراد موثق جامعه به عنوان سخنرانان شرکت بیمه، قرار دادن عباراتی خلاقانه و متمایز در ذهن و کلام افراد جامعه، تبدیل کردن خدمات خوب شرکت به موضوع صحبت مردم، ایجاد موضوع صحبت از راه هنرهای نمایشی، استفاده از ابزارهای نوین و خلاقانه تبلیغات رای جلب توجه افراد جامعه، داشتن رویکردی نوآورانه به شیوه های سنتی تبلیغ بیمه، سهیم شدن در صحبت بیمه گذاران از راه توجه به خواسته های آنان و پیگیری کلام و شلوغی میان افراد جامعه که در شرکت های مختلف با شیوه های گوناگون اجرا می شوند. rn rn rn
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده
هدف این مقاله بررسی رابطه کیفیت توانمندسازی و مدل استاندارد سرمایهگذاری در افرادمیباشد. مورد مطالعه این پژوهش ستاد مرکزی وزارت امور اقتصاد و دارایی میباشد. پرسشنامههای استفاده شده در این پژوهش، پرسشنامه استاندارد توانمندسازی روانشناختی اسپیریتزر و پرسشنامه طراحی شده براساس شاخصهای استاندارد سرمایهگذاری در افراد میباشد. نخست، وضعیت فعلی توانمندسازی روانشناختی کارکنان ستاد مرکزی وزارت امور اقتصاد و دارایی اندازهگیری شده، سپس فرضیههای پژوهش مورد سنجش و آزمون قرار گرفتند. بررسی وضعیت توانمندسازی کارکنان نشاندهنده حد متوسط توانمندسازی در این سازمان است و مستلزم بهبود میباشد. نتایج فرضیههای پژوهش نشان میدهد که میان کیفیت توانمندسازی کارکنان و دو مؤلفه تعهد و طرحریزی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد و میان دو مؤلفه اقدام و ارزیابی مدل استاندارد سرمایهگذاری در افراد رابطه وجود ندارد. در پایان مدل نهایی رگرسیونی ارایه شده است.
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۴-۱۴۰۰ )
چکیده
سوخت مازوت با درصد گوگرد بالا بهطور گسترده در صنایع پتروشیمی، نیروگاهی و دریایی مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از این نوع سوختها، علاوه بر آنکه باعث آلودگیهای وسیع هوایی و دریایی در کشور شده است، باعث تحمیل جرایم هنگفت بینالمللی، افزایش هزینهها و خوردگی تجهیزات نیز شده است. از اینرو، استفاده از سوخت مازوت با ترکیبات گوگردی حداکثر ۵/۰ درصد جرمی در دنیا، به صورت تصفیه مازوت در مبدا (در پالایشگاهها) و با در نظر گرفتن تمامی جنبهها، بیش از پیش اهمیت یافته است. روشهای صنعتی محدودی برای گوگردزدایی هیدروژنی سوخت مازوت (بهعلت سنگین بودن این برش نفتی و پیچیده بودن ترکیبات گوگردی در آن) وجود دارد که مرسومترین آن روش سولفورزدایی هیدروژنی یا (HDS) است.
هدف از این پژوهش، شبیهسازی و ارزیابی اقتصادی واحد تصفیه هیدروژنی از مازوت با ظرفیت ۷۵/۱۳ میلیون بشکه در سال میباشد. شبیهسازی این فرآیند در نرمافزار Aspen HYSYS petroleum Refinery انجام گرفته شده است. در این شبیهسازی تاثیر پارامترهای عملیاتی موثر نظیر فشار، نسبت هیدروژن به مازوت و در نهایت میزان مصرف کاتالیست بر روی حذف ترکیبات گوگردی، تولید محصولات جانبی و هزینههای خالص تولید بررسی شدهاست.
نتایج نشان داد برای تصفیه هیدروژنی این ظرفیت از مازوت با ترکیبات گوگردی ۵/۳ درصد، هزینه کل سرمایهگذاری ۹/۳۰۸ میلیون دلار و هزینه خالص تولید مازوت تصفیهشده، ۵/۱۱۴ میلیون دلار در سال برآورد شده است. همچنین آنالیز حساسیت اقتصادی فرآیند نشان داد که پارامتر عملیاتی نسبت هیدروژن به مازوت، بیشترین تاثیر را در افزایش هزینه سرمایهگذاری و هزینه خالص تولید دارد که تا حد امکان باید کمینه شود.
محمد حسین حسنی صدر آبادی، علی کاشمری،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۷ )
چکیده
بخش دفاعی در هر کشور در زمره بخشهای استراتژیک آن کشور محسوب میشود که با استفاده از نیروی کار مجرب، سرمایهگذاریهای مناسب، صادرات جنگافزارهای دفاعی و ایجاد امنیت در کشور، میتواند تأثیری مثبت بر اقتصاد کشور داشته باشد . مقاله حاضر، درصدد است که با استفاده از آمار و اطلاعات برای دوره زمانی
۸۴-۱۳۵۳، به تأثیر هزینههای دفاعی ایران بر رشد اقتصادی و مصرف خصوصی کشور بپردازد.
برای این منظور در این تحقیق با ملاحظه طرف عرضه اقتصاد، مدل چهار بخشی فدر که شامل بخشهای مصرفی خصوصی، دولتی غیر دفاعی، صادرات و دفاعی میباشد مورد استفاده قرار گرفته و ضمن بررسی تأثیر مخارج دفاعی بر رشد اقتصادی, اثرات غیر مستقیم بخش دفاعی بر بخش مصرفی خصوصی ارزیابی گردیده است. نتایج نشان میدهد که اثر مستقیم مخارج دفاعی بر رشد اقتصادی, مثبت و اثر غیر مستقیم بخش دفاعی بر مصرف خصوصی, منفی است.
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده
موضوع تحقیق: شناسایی و ارزیابی فرصتهای سرمایهگذاری با در نظر گرفتن کل شبکه واحدهای پتروشیمی ایران در جهت توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی و برای دستیابی به بیشترین ارزش افزوده و استفاده بهینه از منابع نفت و گاز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
روش تحقیق: هدف از انجام این پژوهش ایجاد مدلی ریاضی برای شناسایی و ارزیابی فرصتهای سرمایهگذاری با تحلیل دادههای فنی و اقتصادی-مالی واحدهای فرایندی فعال در صنعت پتروشیمی ایران است. این ابزار میتواند در زمانی محدود و با دقتی قابلقبول حجم زیادی از اطلاعات را پردازش کرده، خروجی مطلوب را ارائه دهد. اطلاعات فرایندی مجتمعهای پتروشیمی شامل واحدهای عملیاتی، میزان تولید و مصرف مواد، فناوریهای مورد استفاده و قیمت مواد اولیه و محصولات از دادههای اصلی هستند که مبنای تهیه مدلهای ریاضی است. علاوه بر واحدهای فرایندی، متغیرهای محیطی تأثیرگذار بر سامانه همراه با نحوه اثرگذاری آنها بر مدل نیز مدلسازی و با شبکه واحدهای فرایندی یکپارچه شده است.
نتایج اصلی: با ایجاد مدل و انجام فرایند شبیهسازی، خروجیهای مختلف سامانه شامل: تحلیل فنی و اقتصادی-مالی، تخمین هزینههای سرمایهگذاری واحدهای فرایندی، تحلیل حساسیت شبکه واحدهای فرایندی نسبت به عوامل و متغیرهای فنی و اقتصادی مانند قیمت خوراک و محصولات و همچنین ظرفیت عملیاتی واحدهای فرایندی است. بهمنظور اعتبارسنجی خروجیهای شبیهساز، دادههای واقعی مجتمع پتروشیمی امیرکبیر برای نمونه با خروجیهای بهدستآمده در شبیهساز مقایسه شد و میزان خطای شبیهساز بهطور میانگین در برآورد میزان تولید محصولات اصلی ۳۶/۳ درصد و برآورد میزان تولید محصولات جانبی ۲۲ درصد ارزیابی شد. در نهایت مبتنی بر خروجیهای شبیهساز، شناسایی، ارزیابی و اعتبارسنجی فرصتهای سرمایهگذاری در زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی ایران انجام شد که بر این اساس، احداث واحد تبدیل متانول به الفین (MTO) بهعنوان فرصت سرمایهگذاری معتبر در بخش پاییندستی زنجیره ارزش متانول معرفی شد.
محمد قلی یوسفی، صمد عزیزنژاد،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۸ )
چکیده
در این مقاله با استفاده از روش تجزیه واریانس و خود توضیحبرداری تأثیر متغیرهای تولید ناخالص داخلی، سرمایهگذاری دولتی، نرخ تورم و نقش نهادهایی مثل امنیت، حقوق مالکیت، قوانین و مقررات، فساد اداری و امنیت اجتماعی بر روی سرمایهگذاری خصوصی ایران طی سالهای ۸۳-۱۳۶۳ مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه مطالعه نشان میدهد در حالی که تولید ناخالص داخلی و زیرساختها تأثیر مثبت بر سرمایهگذاری خصوصی داشتهاند، مهمترین عامل بازدارندگی سرمایهگذاری خصوصی در ایران مربوط به مسائل حقوقی و قضائی، نبودن امنیت سرمایهگذاری، حقوق مالکیت و فساد و رانت بوده است
کریم آذربایجانی، آمنه شهیدی، فرزانه محمدی،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۸ )
چکیده
رابطه بین تجارت، سرمایهگذاری مستقیم خارجی و رشد اقتصادی در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته از نقطه نظر تئوریک و تجربی، همیشه مورد توجه بوده است. هدف مقاله حاضر نیز بررسی تأثیر سرمایهگذاری مستقیم خارجی و تجارت بر رشد اقتصادی کشور ایران میباشد. مقاله از یک تابع تولید کل تعمیم یافته (APF) مدل رشد استفاده میکند. APF این گونه فرض میکند که علاوه بر نهاده های مرسوم نیروی کار و سرمایه که در تابع تولید نئوکلاسیکی استفاده میشوند، نهاده های غیر مرسومی همچون سرمایهگذاری مستقیم خارجی و تجارت نیز میتوانند در مدل قرار بگیرند. روش همجمعی رویکرد ARDL برای بررسی وجود رابطه بلند مدت بین متغیرها به کار گرفته شده است و ضرایب مربوط به مدل های بلند مدت و تصحیح خطا در رابطه با رشد اقتصادی برای دوره ۸۴-۱۳۵۳ برآورد گردیده اند.
نتایج نشان دهنده آن بوده است که متغیر سرمایهگذاری مستقیم خارجی تنها در کوتاه مدت بر روی رشد اثر گذار است که این اثر، منفی میباشد. همچنین متغیر تجارت، هم در کوتاه مدت و هم، در بلند مدت اثر معنادار و مثبتی را بر روی رشد اقتصادی ایران داشته است. متغیرهای سرمایه و نیروی کار نیز عواملی بسیار مهم برای رشد اقتصادی کوتاه مدت و بلند مدت ایران به شمار میآیند.
دوره ۹، شماره ۲۰ - ( ۷-۱۳۸۴ )
چکیده
با توجه به نقش فزاینده تحقیق در توسعه اقتصادی، سرمایهگذاری در تحقیقات دارای آثار گوناگونی بر متغیرهای اقتصادی از جمله ارزش افزوده و تولید سرانه است. این آثار در بخش صنعت و معدن نیز قابل توجه میباشد، از این رو در این مقاله فرضیههای مختلفی در قالب مدلهای گوناگونی همچون مدلهای جانسون و استرینر، زاکازیت، کاب داگلاس، ترنسندنتال و خطی ساده برای سالهای
(۱۳۵۱-۱۳۸۱) آزمون شدهاند. از میان مدلهای برآوردشده، مدل کاب داگلاس بهعنوان بهترین مدل انتخاب شد و حاکی از آن است که:
۱. یک درصد افزایش در هزینههای تحقیقاتی سرانه بخش صنعت معدن، ارزش افزوده سرانه این بخش را پس از گذشت یک سال در حدود ۰۴۱/۰ درصد افزایش میدهد.
۲. اثر سرمایهگذاریهای فیزیکی سرانه بخش صنعت و معدن بر افزایش تولید سرانه (تولید متوسط، ارزش افزوده سرانه) در این بخش، بیش از اثر هزینههای تحقیقاتی سرانه است.
بهطور کلی در خصوص بررسی اثر هزینههای تحقیقاتی بر ارزش افزوده بخش صنعت و معدن، مقاله حاضر با ترکیب زیر به رشته تحریر در آمده است.
ابتدا به ادبیات موضوع اشاره و شاخصهای مربوط به آن در ایران بررسی شد؛ سپس روند اعتبارات تحقیقات صنعتی در ایران و برخی از کشورها مورد بررسی قرار گرفت و پس از آن با بهکارگیری مدلهای مختلفی به آزمون رابطه میان هزینههای تحقیقاتی و ارزش افزوده در بخش صنعت و معدن پرداختهشد. در خاتمه، تنگناها و مشکلات موجود در این بخش بیان و پیشنهادهای لازم نیز ارائه شد.
دوره ۱۰، شماره ۲۰ - ( ۳-۱۳۸۵ )
چکیده
روند رو به افزایش سرمایهگذاریهای مالی و انسانی، موضوع بهرهوری فناوری اطلاعات را پیش از گذشته واجد اهمیت کرد. تحقیقات، نتایج متفاوتی از بهرهوری فناوری اطلاعات را نشان میدهند؛ درحالیکه برخی از تحقیقات بهبود و افزایش بهرهوری و سودآوری را به فناوری اطلاعات نسبت میدهند، تحقیقات دیگری منافع حقیقی فناوری اطلاعات را ناامید کننده دانسته و ادعا میکنند که فناوری اطلاعات نتوانسته به افزایش بهرهوری و ایجاد مزیت اقتصادی کمک کند.
تحقیق حاضر به مطالعه بهرهوری فناوری اطلاعات در سطح میانی اقتصاد (سطح صنعت) پرداخته و با مطالعه شاخصهای کلان اقتصادی و شاخصهای صنعت، ارزیابی متفاوتی از معیارهای بهرهوری فناوری اطلاعات دارد. نتایج تحقیق میدانی و بررسی اسناد و آمارهای معتبر روشن ساخت که علیرغم عدم وجود تفاوت معنادار بین سرمایهگذاریهای مالی و انسانی، شکاف میان بهرهوری فناوری اطلاعات در وضع موجود و حدود مورد انتظار وجود دارد. در این مقاله ضمن بیان شاخصهای مطالعه و ارائه فرضیهها و نتایج تحقیق به معیارهای متفاوت ارزیابی بهرهوری فناوری اطلاعات پرداخته میشود.
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۴- )
چکیده
طرحهای استخراج معادن و فلزشناسی از آن دسته طرحها هستند که نیاز به بیشترین سرمایهگذاریها در ایران دارند. یکی از اهداف طرح فعلی توسعه و نیز وزارت معادن و صنایع جذب سرمایهگذاری خارجی در طرحهای استخراج معادن است. بررسی انجام گرفته درباره برترین شرکتهای فعال در زمینه استخراج معادن در سطح جهان برای تعیین انتظارات آنها و نیز به منظور پیشنهاد چارچوبی برای ایران جهت جذب سرمایهگذاری خارجی بوده است.
این مقاله به ارزیابی عوامل مهم و مقولههای تاثیرگذار بر تصمیم شرکتهای عمده استخراج معادن برای سرمایهگذاری در بخش معادن ایران ـ و علاوه بر آن دیگر کشورهای در حال توسعه ـ و ارائه گزارشی در این زمینه پرداخته است.
دوره ۱۱، شماره ۲۰ - ( ۹-۱۳۸۶ )
چکیده
یکی از سؤالات اساسی در خصوص بورس اوراق بهادار این است که ارتباط میان جاذبیت سرمایهگذاریهای غیر بورسی و بورسی چگونه است؟ این مقاله درصدد بررسی روابط میان سرمایهگذاریهای منتخب غیربورسی (سپردههای بانکی و اوراق مشارکت) با جذابیت سرمایهگذاری در سهام (نقدینگی سهام و میزان تشکیل سرمایه) شرکتهای بورس اوراق بهادار تهران است. بر پایه نتایج حاصل از تحلیلهای به عمل آمده در این تحقیق در سطح اطمینان ۹۵ درصد میتوان چنین ادعا کرد که میان میزان جاذبیت سرمایهگذاری در سپردههای بانکی و میزان جاذبیت سرمایهگذاری در بورس اوراق بهادار تهران، ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. این به معنای همسویی میزان جاذبیت سرمایهگذاری در دو بازار مختلف پولی و سرمایهای در ایران است. نتایج حاصل از تحلیلهای بهعمل آمده همچنین نشانگر آن است که علیرغم برخی باورها و بر خلاف تصورات اولیه، سرمایهگذاری در اوراق مشارکت در ایران، مخرب و رقیب فعالیتهای بازار بورس اوراق بهادار تهران و کاهنده جذابیت سرمایهگذاری در آن نبوده وعرضه و فروش آن به عموم، تأثیر بسزا و معناداری بر فعالیتهای بورس نداشتهاست.
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۴۰۲ )
چکیده
موفقیت سرمایهگذاری و رسیدن به سودآوری باتوجهبه ماهیت شرکتهای نوپا، که همواره همراه با ریسک شکست بالا میباشند، مهمترین هدف شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر میباشد. هدف از پژوهش حاضر تحلیل کیفی و ارائه چارچوبی نظاممند از نتایج پژوهشهای انجام شده در عوامل موثر در موفقیت شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر است تا از این طریق شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر بتوانند با تأکید بر عوامل مورد اهمیت در راستای موفقیت در امر سرمایهگذاری اقدامات اساسی را شناسایی کرده و اقدام به تدوین راهبرد نمایند. برای این منظور مطابق با روش فراترکیب کیفی که یکی از انواع روشهای فرامطالعه است، پس از جستجو و پالایش منابع مرتبط با موضوع موفقیت شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر، از ۳۰۹ منبع اولیه، پس از طی مراحل غربالگری تعداد ۸۱ منبع انتخاب شده و سپس از طریق روش تحلیل مضمون ۲۱۰ کد اولیه و ۱۷۹ کد غیرتکراری حاصل گردید. بعد از پالایش و دستهبندی مجدد کدهای اولیه توسط تیم پژوهش، ۷۵ مضمون پایه، ۱۲ مضمون سازماندهنده و ۳ مضمون فراگیر در رابطه با عوامل موثر بر موفقیت شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر حاصل گردید. مضامین فراگیر عبارت است از ویژگیهای مرتبط با مورد سرمایهگذاری، ویژگیهای مرتبط با شرکت یا صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر و عوامل محیطی و کلان.
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۱۱- )
چکیده
محیط تجارت و تولید در دو دهه گذشته تغییرات عمدهای را شاهد بوده است. شرکتها از روشهای اتوماسیون برای تولید محصولات خود در جهت بهبود کیفیت و روبرو شدن با رقابت استفاده میکنند. انتظار این است که همگام با تغییرات در صنعت و تجارت، سیستم حسابداری مدیریت که بر کنترل و تحلیل تصمیمهای مدیریت تمرکز دارد نیز بتواند با این تغییرات سازگار و آنها را حمایت و تشویق کند. اما، بسیاری از نویسندگان ادعا دارند که سیستمهای حسابداری مدیریت نتوانستهاند به راهکارهای مناسب تولید و تجارت نوین کمک کنند. حتی، برخی ادعا میکنند که سیستمهای حسابداری مدیریت به عنوان عامل بازدارنده سرمایه گذاری در فناوری تولید و بهرهوری عمل کردهاند. زیرا تکیه بیش از حد مدیران عملیاتی بر اطلاعات مالی کوتاه مدت و حذف سایر اطلاعات کیفی میتواند آنها را وادار کند که به جای بهبود واقعی عملیات به بهبود در اعداد گزارشهای حسابداری بپردازند.
این تحقیق، از طریق تجزیه و تحلیل اطلاعات گردآوری شده از ۱۰۱ شرکت تولیدی ایرانی، از صنایع مختلف و اندازههای مختلف، معیارهای توجیه سرمایهگذاری در فنّاوری پیشرفته تولید را مورد بررسی و مطالعه قرار داده است. یافتههای این تحقیق نشان میدهد که معیارهای کیفی (غیرمالی) نظیر؛ توانایی تولید، کیفیت محصول، رقابت و قابلیت فناوری بیش از معیارهای کمّی (مالی) نظیر؛ نرخ بازده حسابداری، نرخ بازده داخلی و خالص ارزش فعلی با توجیه سرمایهگذاری همبستگی دارند.
پرویز رستمزاده، حسین صادقی، عباس عصاری، کاظم یاوری،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۳ )
چکیده
ورزش و تفریحات سالم بهعنوان یک صنعت پیش رو، به طور مستقیم و غیرمستقیم در توسعه نقش دارند. ورزش باعث افزایش سطح سلامت و تندرستی جامعه، کاهش هزینههای بهداشتی و درمانی، افزایش چشمگیر اشتغال و با ورود سرمایههای پولی و مالی باعث افزایش رشد اقتصادی در کشور میگردد. در حال حاضر، ورزش و تفریحات سالم در کشورهای توسعه یافته به عنوان یک صنعت مهم و عامل اثرگذار در رشد اقتصادی این کشورهاست. کشورهای دنیا با ایجاد زیرساختهای لازم برای برگزاری رویدادهای جهانی و قارهای، زمینه را برای ایجاد رشد اقتصادی خود هموار کردهاند. با توجه به اینکه در اقتصاد ایران دولت نقش اساسی دارد، در ورزش نیز حضور پررنگی دارد. در این مقاله، اثر سرمایهگذاری دولتی در بخش ورزش بر رشد اقتصادی برای دوره زمانی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران (۸۹-۱۳۵۸) مورد ارزیابی قرار گرفته است. بدین منظور از الگوی خود توضیح با وقفه های گسترده (ARDL) استفاده شده است. نتایج حاصل از تخمین حاکی از این است که سرمایهگذاری دولت در ورزش اثر معنیداری بر رشد اقتصادی ندارد. در واقع ضریب متغیر ورزش در مدل ۰,۰۲۳ میباشد که در سطح ۵ درصد معنیدار نیست. با توجه به این موضوع، توصیه میشود که دولت در زیر ساختها و آموزشهای مربوط به ورزش سرمایهگذاری کرده و زمینه را برای ایجاد ورزشهای عمومی و حرفهای با بهرهوری بالا فراهم آورد.
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۰ )
چکیده
این مقاله الگوی ترکیبی را برای هماهنگی بین استراتژی مالی و زیر سیستمهای آن، شامل استراتژی سرمایهگذاری، استراتژی تأمین مالی، استراتژی تقسیم سود و استراتژی سرمایة در گردش ارائه میدهد. بررسی تئوریهای مدیریت استراتژیک مشخص میکند که الگوهای هماهنگی استراتژیک را میتوان در سه الگو دستهبندی کرد:
۱- الگوی عقلایی
۲- الگوی طبیعی
۳- الگوی ترکیبی
الگوی ترکیبی مبتنی بر نگرش فرایندی به مدیریت استراتژیک است که در آن اجرای استراتژیک تابعی از تدوین (کانون توجه داخلی/ خارجی) و کنترل (کم/زیاد) است. در این تحقیق برمبنای الگوی ترکیبی، استراتژیهای مالی و زیر سیستمهای آن گونهشناسی شدند. سپس هماهنگی بین گونههای مختلف استراتژیهای مذکور مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از استراتژی تحقیق موردی، شرکت داروسازی اکسیر انتخاب شد و گونههای استراتژیهای مالی و زیر سیستمهای آن با استفاده از صورتهای مالی حسابرسی شده برای سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۷ محاسبه شدند.
نتایج نشان میدهد که عملکرد شرکت (نسبت Q توبین و ROA) در زمانیکه گونه استراتژی مالی شرکت، میانهرو متمایل به خطرپذیری است، بیشتر از زمانی است که گونه استراتژی مالی آن میانهرو متمایل به خطرگریزی است. همچنین نتایج نشان میدهد در سالهایی که هماهنگی بین عناصر استراتژیهای مالی بیشتر است، عملکرد شرکت (نسبت Q توبین و ROA) نیز بهتر است.
سید عبدالمجید جلایی، مهدی نجاتی، فرخنده باقری،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده
نرخ ارز در ایران در طول سالیان متمادی، با فراز و نشیبهای فراوانی رو بهرو بوده، به گونهای که ساختار اقتصادی را تحت تأثیر قرار داده است. لذا بررسی تغییرات این متغیر مهم اقتصادی، در جهت برنامهریزیهای اقتصادی حائز اهمیت میباشد. در همین راستا، مقاله حاضر تأثیر تکانههای نرخ ارز را بر سرمایهگذاری و اشتغال، در قالب یک مدل سیستمی چند منطقهای قابل محاسبه، با استفاده از نرمافزارGTAP,۸ و دادههای سالانه ۲۰۰۷ مورد مطالعه قرار میدهد. برای بررسی تأثیر این تغییرات، دو سناریوی افزایش ۱۰ درصدی نرخ ارز و کاهش ۱۰ درصدی آن در نظر گرفته شده است. نتایج، همجهت بودن قیمت با تغییرات نرخ ارز را تأیید میکند. افزایش نرخ ارز، در بخشهای کشاورزی، صنعت و معدن، همراه با کاهش تولید، اشتغال را نیز کاهش و در بخشهای خدمات، نفت و گاز، همراه با افزایش تولید، اشتغال را نیز افزایش داده است. کاهش نرخ ارز، تولید و بهدنبال آن، اشتغال را در بخشهای خدمات، نفت و گاز، کاهش و در بخشهای کشاورزی، صنعت و معدن، این دو متغیر را افزایش می دهد. سرمایهگذاری کل در همه مناطق مورد بررسی، با تغییرات نرخ ارز همجهت میباشد. بنابراین با توجه به هدف مطالعه، تکانههای مثبت نرخ ارز میتواند بهطور کلی اشتغال را افزایش دهد. این مسأله از آنجا دارای اهمیت است که سهم اشتغال در بخشهای خدمات، نفت و گاز نسبت به بخش کشاورزی، صنعت و معدن بیشتر و همچنین تکانه مثبت نرخ ارز با توجه به ساختار صادرات و واردات، موجب افزایش سرمایهگذاری میشود.
بهرام سحابی، حسین اصغرپور، سعید قربانی،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
موضوع اثرگذاری نامتقارن شوکهای پولی بر اقتصاد، از جمله مباحث جدیدی است که از طرف کینزینهای جدید مورد بررسی قرار گرفته است. یکی از مباحث مهم اقتصاد کلان، چگونگی تأثیرگذاری شوکهای پولی بر متغیرهای کلان اقتصادی است. نحوه تأثیرگذاری شوکهای پولی بر متغیرهای کلان اقتصادی مانند تولید ناخالص داخلی، قیمت و سرمایهگذاری خصوصی، در شرایط مختلف اسمی و حقیقی اقتصاد و در سیاستگذاری حائز اهمیت است.
لذا در تحقیق حاضر، اثرات نامتقارن شوکهای پولی در مدل تعادل عمومی پویای تصادفی مبتنی بر مکتب کینزینهای جدید در اقتصاد ایران طی دوره ۹۰-۱۳۵۷ مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که شوکهای مثبت و منفی پولی درونزا بوده و به رژیمهای تورمی در اقتصاد ایران بستگی دارد؛ به طوری که اثرات شوکهای مثبت و منفی بر تولید ناخالص داخلی و سرمایهگذاری خصوصی در رژیم تورمی پایین، بیشتر از رژیم تورمی بالا میباشد. همچنین اثرات شوکهای مثبت و منفی بر سطح عمومی قیمتها در رژیم تورمی بالا، بیشتر از رژیم تورمی پایین میباشد.
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
با بررسی تنها دو بعد هزینه و زمان، از بین ابعاد مختلفی که میتوان برای ارزیابی موفقیت فرآیند بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده شهری در ایران تعریف کرد، نامناسب بودن روند فعلی را با در نظر گرفتن شرایط ویژه کشور، به وضوح میتوان مشاهده نمود. در این راستا این تحقیق با توجه به نقش پررنگ مسکن و فضای شهری مناسب در رفاه حال شهروندان، به دنبال تسهیل و بهبود این روند به وسیله بررسی راهکارهای تشویق سرمایهگذارن بخش غیر دولتی به منظور حضور هرچه جامعتر در این فرآیند است. در این چارچوب تلاش شده است با بهرهگیری از روش تحقیق توصیفی ـ تحلیلی، فرضیات تحقیق از منظر آمارهای توصیفی و استنباطی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد. نتایج بدست آمده، بیانگر این واقعیت است که بر خلاف بیتوجهی که به ابزارهای تشویقی غیر مستقیم به منظور تشویق سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در فرآیند بهسازی و نوسازی میشود، این ابزارها میتوانند به میزان ابزارهای تشویقی مستقیم که عمدتا پایه مالی دارند در تشویق سرمایهگذاران موثر واقع شوند. همچنین نتیجه ناشی از آزمون فرضیه دوم نشاندهنده رابطه همبستگی بین میزان تمایل به سرمایهگذاری در بافتهای فرسوده شهری و میزان تمایل به استفاده از روشهای ساخت و ساز صنعتی در این بافتها است، این مهم فرصت مناسبی پیش روی تصمیمسازان به منظور ترغیب به استفاده از روشهای ساخت و ساز صنعتی فراهم مینماید، چراکه به دلیل گستردگی فوایدی که با خود به همراه دارد به طور ذاتی منجر به افزایش تمایل سرمایهگذاران و حتی شهروندان به سرمایهگذاری در محدوده بافتهای فرسوده شهری میشود.
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
در تحقیق حاضر با توجه به اهمیت سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار و توجه ویژه دولت ها به رونق این بخش از اقتصاد به دنبال معرفی بهترین روش سرمایه گذاری از بین دو روش تخصصی مطرح در بازار سرمایه یعنی روش تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال هستیم . محقق مدعیست که سرمایهگذاری براساس تحلیل بنیادی بازدهی بیشتری نسبت به سرمایهگذاری براساس تحلیل تکنیکال بدست می دهد . باتوجه به این ادعا می بایست میانگین بازدهی حاصل از هریک از این روشها محاسبه شده و با یکدیگر ارزیابی و مقایسه شوند. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی مقایسه می باشد که ماهیتا پس رویدادی بوده و به اطلاعات کمی گذشته توجه می نماید . نتایج حاضل از آن است که میزان بازدهی اکتسابی از روش تحلیل بنیادی بیشتر از تحلیل تکنیکی بوده و در دوره دو ساله مورد بررسی اداعای محقق را تأیید می نماید.
دکتر محسن ابراهیمی، دکتر سیاب ممی پور، آقای میلاد بنی مشهدی،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده
امروزه با توجه به اهمیت انرژی و محدودیت منابع آن در جهان، شدت انرژی بیش از پیش مورد توجه محققان و سیاستگذاران اقتصادی قرار گرفته است. هدف اصلی این مطالعه، بررسی تأثیر شکست ساختاری بر اثرگذاری عوامل مؤثر بر شدت انرژی در ایران طی دوره ۹۲-۱۳۴۹ بوده است. در این پژوهش برای برآورد ضرایب مدل، از روش همجمعی حداقل مربعات معمولی کاملاً اصلاح شده (FMOLS) استفاده گردید و مشخص شد که قیمت انرژی و سرمایهگذاری مستقیم خارجی، اثر منفی و سهم ارزش افزوده صنعت، اثر مثبت و معنیداری بر شدت انرژی دارند. سپس شکست ساختاری به وسیله متغیر مجازی وارد مدل شد و مشخص گردید شکست ساختاری سال ۱۳۶۶، اثرگذاری قیمت انرژی و سهم ارزش افزوده صنعت را کاهش داده است که نشان از کاهش کشش قیمتی شدت انرژی و افزایش بهرهوری بخش صنعت پس از شکست ساختاری دارد، ولی شکست مذکور، تأثیر معنیداری بر اثرگذاری سرمایهگذاری مستقیم خارجی بر شدت انرژی نداشته است.