جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای روش ترکیبی


دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۴ )
چکیده

مدل‌های تعالی سازمانی ابزارهای کارآمدی هستند که می‌توانند مفاهیم و ارزش‌های سازمانی، به‌کارگیری روش‌های خودارزیابی، یادگیری سازمانی و بهبود مداوم را در سازمان‌ها نهادینه کرده و امکان شناسایی بهترین فرآیندها را فراهم سازند. در نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران نیز تلاش‌هایی درزمینه طراحی و عملیاتی‌سازی مدل‌های تعالی انجام شده است، اما تا به امروز الگوی تعالی متناسب‌سازی شده‌ای‌که جنبه کاربردی داشته باشد، برای ناجا طراحی و اجرایی نشده است. هدف از این پژوهش طراحی مدل تعالی سازمانی در نیروی انتظامی، به دست آوردن وزن معیارها با استفاده از روش AHP و تعیین روابط میان معیارها با استفاده از روش DEMATEL است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می‌دهد که معیار رهبری از بیشترین امتیاز میان توانمندسازها و بالاترین تأثیرگذاری بر سایر معیارها و نتایج خدمت‌گیرندگان از بیشترین امتیاز میان نتایج و بالاترین تأثیرپذیری از دیگر معیارها برخوردارند. برای بررسی روابط میان معیارهای تعالی مدل ناجا از روش DEMATEL استفاده شد که معیار رهبری با بیشترین R-D دارای بیشترین اثر بر دیگر معیارها و معیار نتایج خدمت‌گیرندگان با کمترین مقدار R-D دارای بیشترین تأثیرپذیری از سایر معیارهاست. در‌نهایت برای اولویت‌بندی پروژه‌های بهبود حاصل شده از مدل تعالی مذکور، یک روش سلسله مراتبی پیشنهاد شده است.

دوره ۱۵، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده

هدف از این مقاله بررسی انتقال جرم لیپوپروتئین‌های‌کم‌چگال‌پلاسما در دیواره رگ با استفاده از روش شبکه بولتزمن می‌باشد. بزرگ بودن عدد اشمیت ذرات چربی، منجر به واگرایی حل در روش شبکه بولتزمن می‌شود. به منظور رفع این مشکل، شبکه بولتزمن با روش حجم محدود ترکیب شده است. در این روش ترکیبی، میدان سرعت جریان خون توسط روش شبکه بولتزمن با مدل زمان آرامش منفرد و معادله غلظت لیپیدها با استفاده از حل عددی معادله دیفرانسیلی انتقال جرم بهروش حجم محدود حل می‌شود. در روش شبکه بولتزمن برای حل مسئله انتقال جرم با عدد اشمیت در محدوده ۳۰۰۰-۱۰، باید زمان آرامش چندگانه به کارگرفته شود که این خود زمان محاسبات را افزایش می‌دهد. برای اعداد اشمیت بزرگ‌تر از ۳۰۰۰ مدل زمان آرامش چندگانه نیز دیگر پاسخگو نیست و همگرایی حاصل نمی‌شود. ااین مقاله نشان می‌دهد روش ترکیبی اشاره شده توانایی حل مسئله انتقال جرم تا عدد اشمیت۱۰۷ را دارد. تطبیق مناسب بین شبیه‌سازی انجام شده به روش ترکیبی با نتایج محققان قبلی و کاهش قابل توجه زمان حل مسئله نسبت به روش شبکه بولتزمن بیانگر عملکرد خوب روش ترکیبی در حل مسائل جریان و انتقال جرم با عدد اشمیت بالا می‌باشد. بالاخره روش ترکیبی ارائه شده برای شبیه‌سازی انتقال جرم ذرات الدی‌ال به کار گرفته می‌شود و پارامترهای مؤثربرافزایش غلظت سطحی،از جمله اندازه ذرات،سرعت مکشی روی جداره،تنش برشی دیواره،نوع سیال ازنظر رفتارنیوتنی و غیرنیوتنی و تغییرضخامت لایه‌ مرزی غلظت باتغییر عدد اشمیت بررسی می‌شود.
یگانه موسوی جهرمی، الهام غلامی،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده

یکی از مسائل مهم هنگام بودجه ریزی، دسترسی به درآمدهای قابل تحقق است که این موضوع مستلزم پیش بینی‌های دقیق از انواع درآمدها در آینده می باشد. یکی از منابع درآمدی پر اهمیت دولت مالیات بوده که در این مقاله، پیش بینی مالیات بر ارزش افزوده ناشی از مصرف بنزین مدنظر قرار گرفته است. هدف اصلی، دستیابی به روشی کارا جهت پیش بینی مصرف بنزین و مالیات بر ارزش افزوده ناشی از آن در ایران می باشد. در این مقاله، برای پیش بینی مصرف بنزین، از یک الگوی ترکیبی روش شبکه عصبی چندلایه (MLP) با الگوی خودتوضیح میانگین متحرک انباشته (ARIMA) استفاده شده است. سپس با تأیید عملکرد مناسب این روش در مقایسه با روش ARIMA، از طریق اعمال نرخ‌های مالیات بر مصرف پیش بینی شده بنزین، مالیات بر ارزش افزوده ناشی از مصرف بنزین در کشور به دست آمده است. نتایج نشان می دهد که طی سال‌های ۱۳۹۲ الی ۱۳۹۵، مالیات بر ارزش افزوده از این محل، به طور متوسط در حدود ۶/۳۱ درصد رشد خواهد داشت. 

دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده

سیستم‌های رانش پاددار یکی از آخرین نوآوری‌ها در زمینه سیستم‌های رانش دریایی می‌باشند. تحلیل هیدرودینامیکی این سیستم پیچیده‌تر از سیستم‌های رانش معمولی پروانه و سکان است. روش‌های عددی مختلفی در تحلیل هیدرودینامیکی سیستم رانش پاددار استفاده گردیده‌است. محدوده این روش‌ها شامل روش‌های پتانسیل کامل تا روش‌های کاملاً ویسکوز می‌باشد. رویکرد ما در این مقاله استفاده از روش‌های ترکیبی است. هدف اصلی این تحقیق توسعه یک روش عددی ترکیبی بر مبنای روش‌های پتانسیل و ویسکوز به‌منظور تحلیل هیدرودینامیکی سیستم‌های رانش پاددار است. در این روش‌ ترکیبی پیشنهادی پتانسیل و ویسکوز، جریان حول اجزای چرخشی (پروانه) بوسیله یک کد پتانسیل توسعه داده شده به روش المان مرزی شبیه سازی شده است. سپس از یک حل‌گر ویسکوز بر مبنای حل عددی معادلات متوسط‌گیری شده ناویر- استوکس برای تحلیل جریان حول اجزای غیر چرخشی (پاد و استرات) استفاده می‌شود. در این بخش اثر پروانه به‌وسیله یک توزیع پراکنده نیرو معادل بیان می‌گردد که به صورت نیروهای حجمی به سمت راست معادله مومنتوم اضافه می‌گردد. در این حالت دو سیکل انتقال برای کوپل نتایج بین دو حل‌گر پتانسیل و ویسکوز وجود دارد. در مرحله نخست دقت این روش ترکیبی با تحلیل هیدرودینامیکی یک پروانه به‌تنهایی مورد بررسی و معتبرسازی گردید. در ادامه کل سیستم رانش پاددار در جریان مستقیم با استفاده از روش پیشنهادی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته‌است. نتایج حاصله شامل ضرایب تراست و گشتاور پروانه و نیروی کل سیستم رانش می‌باشد. در ادامه نتایج بدست آمده با نتایج تجربی مقایسه شده است و دقت این روش ترکیبی مورد ارزیابی قرار گرفته است.

دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مطالعه، معادلات دینامیک (بقای جرم و ممنتوم) و انتقال حرارت جریان آرام و دو بعدی حول نقطه سکون در صفحه و با تقارن محوری با استفاده از روش آنالیز هموتوپی بهینه، روش ترکیبی گره مرزی-آنالیز هموتوپی حل و با روش عددی مقایسه شده اند. پارامتر همگرایی بهینه با استفاده از نقاط چبیشف متناظر با بازه حل محاسبه شده است. علت استفاده از روش گره مرزی، بدست آوردن بهترین حدس اولیه که دقیقا در شرایط جواب اولیه در روش هموتوپی صدق میکند، میباشد چرا که از خود حل عملگر حاصل میشود. جوابها پس از ۵۰ بار تکرار به دست آمده است. همچنین تعداد کل گره در دامنه و مرز برابر با ۴۰ میباشد. از مقایسه بین نتایج به دست آمده از روش گره مرزی-آنالیز هموتوپی و محققین دیگر مشاهده میشود که هم خوانی بسیار خوبی بین نتایج وجود دارد. هدف از این مطالعه، ترکیب روش گره مرزی با روش آنالیز هموتوپی میباشد. مزیت این روش، استفاده از محاسبات ماتریسی برای حل معادله است که سرعت اجرا و دقت قابل قبولی را ارائه میدهد. نمودار خط جریان، سرعت ، تنش برشی و توزیع دما به ازای مقادیر عدد پراندال خیلی کوچک بر حسب پارامتر همشکلی η برای هر دو جریان ترسیم شده است. ملاحظه میشود که با افزایش فاصله عمودی از صفحه، به علت کاهش اثرات دیوار، تنش برشی سیال کاهش مییابد. همچنین با افزایش عدد پراندال و کاهش ضخامت لایه مرزی حرارتی و نزدیک شدن ضخامت ها به هم، منحنی توزیع دما نیز به طور محسوسی تغییر میکند.

دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

هدف مقاله حاضر توسعه روش ترکیبی اجزای محدود- تفاضل محدود به منظور حل مسائل معکوس به صورت کمی می-باشد که در آن، محیط مسئله در نواحی دور از ناهمگنی با استفاده از روش تفاضل محدود مدل می‌گردد و فضای مسئله در حوالی ناهمگنی با استفاده از روش المان محدود مدلسازی می‌شود و به این ترتیب به طور همزمان از قابلیت‌های انعطاف‌پذیری روش المان محدود و سرعت بالای آنالیز روش تفاضل محدود بهره گرفته می‌شود.
در این مقاله، از روش فوق به همراه الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات برای اولین بار در حل مسائل معکوس الاستواستاتیک و الاستودینامیک استفاده شده است. الگوریتم بهینه‌سازی در نرم‌افزار MATLAB کد نویسی شده است و با نرم افزار OpenSees ارتباط داده شدهاند، به گونه‌ای در هر گام زمانی، مسئله ابتدا در نرم افزار OpenSees به صورت اجزای محدود حل می‌گردد و سپس نتایج برای گام زمانی بعدی بر اساس الگوریتم روش المان محدود-تفاضل محدود در برنامه تهیه شده در نرم افزار MATLAB تعیین می‌گردد و سپس در قسمت الگوریتم بهینهسازی ازدحام ذرات کد تهیه شده، مقادیر متغیر تا حداقل شدن تابع هزینه به پیش می رود. به منظور ارزیابی کارایی روش مورد استفاده، چندین مثال با هدف شناسایی موقعیت و ابعاد ناهمگنی موجود در محیط و همچنین مشخصات مکانیکی مصالح با استفاده از بارگذاری استاتیکی و دینامیکی مورد بررسی قرار گرفت که نتایج بدست آمده حاکی از حل مسائل با دقت قابل قبول می‌باشد، به گونه‌ای که در تعیین موقعیت و هندسه کمتر از ۱۰ درصد و در تعیین مشخصات مکانیکی بدون خطا مشاهده گردید.

صفحه ۱ از ۱