۸ نتیجه برای خوشه بندی
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده
امروزه وب سایت ها در حوزه اطلاع رسانی و انجام بسیاری از خدمات، اهمیت فراوانی پیدا کرده اند و در این راستا، مطالعات وبسنجی از جنبه های مختلف مورد توجه بسیاری از محققین بوده است. هدف مطالعه حاضر، ارزیابی و خوشه بندی بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری ایران بر اساس شاخص های ترافیکی وب سایت می باشد. در فرایند اجرایی پژوهش، ۳۱ بانک و مؤسسه مالی و اعتباری کشور در قالب ۶ مورد از مهم ترین شاخص های ترافیکی وب سایت شامل متوسط تعداد صفحات بازدیدشده، متوسط زمان مرور سایت، درصد بازدیدکنندگان از داخل کشور، درصد بازدیدکنندگان از خارج کشور، تعداد پیوندها، و سرعت بارگذاری، بر اساس وب سایت و موتور جستجوی الکسا مورد ارزیابی قرار گرفتند. سپس، با استفاده از روش خوشهبندی سلسله مراتبی، بانکها و مؤسسات شبیه به هم در قالب خوشه هایی همگن دسته بندی شدند. کیفیت و اعتبار هر یک از خوشه های ایجاد شده با استفاده از روش تحلیل تشخیصی مورد تأیید قرار گرفت و در نهایت، به تحلیل ویژگی های هر یک از این خوشهها پرداخته شد. یافته ها حاکی از آن است که بین خوشه های مختلف از نظر شاخص سرعت بارگذاری تفاوت معناداری وجود ندارد اما در مورد میزان سایر شاخص ها، تفاوت بین خوشه های مختلف، معنادار بوده است.
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
طراحی سیستم مدیریت یکپارچه شکایات به سازمان ها این امکان را می دهد که از بازخورد مشتریان اطلاعات بگیرند و از این اطلاعات به منظور کاهش نقاط ضعف عملکرد کسب و کار،استفاده بهینه از منابع سازمان وپایه گذاری رضایت و حفظ رابطه بلند مدت با مشتریان استفاده کنند. به همین منظور در این مقاله مدلی ارائه شده است که اولا بتواند نقاط ضعف سازمان را شفاف کند، به عبارت دیگر به کشف و شناخت الگوهای کاری و عوامل موثر بر آن بپردازد. ثانیا بتواند برای این مشکل راه حل ارایه دهد.به عنوان مطالعه موردی، داده های واحد مدیریت ارتباط با مشتریان بانک خصوصی آینده مورد استفاده قرار گرفته است. این داده ها مربوط به شکایات مشتریان به یکی از مراکز تماس تهران می باشد.در مدل پیشنهادی ایتدا به منظور ارائه یک روش توصیفی، اطلاعات با استفاده از روش کای میانگین خوشه بندی شده، خوشه های بهینه بر مبنای شاخص دیویس- بولدین تعیین و بر اساس تحلیلهای به دست آمده ساختار سیستم پاسخگویی طراحی می شود. در مرحله بعد به منظور ارائه راه حل برای مشکل سازمان از روش ماشین بردار پشتیبان استفاده شده است. نتایج به دست آمده اعتبارسنجی شده و پیشنهاداتی به منظور بهبود سیستم مدیریت شکایات ارائه شده است.
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
بانکداری الکترونیکی نوع جدیدی از بانکداری است که خدمات بانکی در آن با استفاده از محیطهای الکترونیکی ارائه میشود. اینگونه فعالیت بانکی از سال ١٩٩١ در تمامی دنیا رواج پیدا نمود. با افزایش خدمات بانکداری الکترونیکی و ارائه ابزارهای مختلف برای انجام تراکنشهای بانکی، مشتریان در حال مهاجرت از بانکداری سنتی به بانکداری نوین هستند. بر همین اساس بررسی میزان پیشروی بانکها در این ابزارها و میزان استقبال مشتریان دارای اهمیت میشود. این مطالعه با بررسی تراکنش های مشتریان در شعبه، خودپرداز، اینترنت بانک و موبایل بانک ابتدا تحلیل از میزان استقبال مشتریان از این ابزارها را ارائه میدهد که این بررسی را برای صدهزار مشتری انجام داده است. پس از تحلیل اولیه از میزان استفاده از ابزارها، مشتریان با استفاده از روش کا میانگین و رقابت استعماری با نرم افزار متلب خوشه بندی گردیده و در هفت خوشه، گروه بندی شدند و ویژگی های هر خوشه بررسی شده و استراتژی هایی برای هر خوشه ارائه شده است. در مرحله نهایی استراتژی های پیشنهادی استخراج شده را به کمک رویکرد تئوری بازی مبتنی بر ارزش شاپلی ارزش گذاری و مهمترین استراتژی های پیشنهادی را مورد تحلیل قرار دادیم. در مرحله نهایی استراتژی های پیشنهادی استخراج شده را به کمک رویکرد تئوری بازی مبتنی بر ارزش شاپلی ارزش گذاری و مهمترین استراتژی های پیشنهادی را مورد تحلیل قرار دادیم.
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۲ )
چکیده
اهداف: به کارگیری از شبکه هوش مصنوعی و داده کاوی الگوی غیرشکلی بناهای ارزشمند تهران در فاصله دهه۱۳۳۰ تا ۱۳۵۰ هدف اصلی پژوهش است که در ده بنای شاخص دوره ۱۳۳۰ تا ۱۳۵۰ شمسی شهر تهران اجرا می شود.
روش ها: در مطالعه حاضر، روش تحقیق مورد استفاده بر حسب هدف، کاربردی – توسعهای و تکنیک مطالعه بر حسب روش و ماهیت، توصیفی ـ پیمایشی میباشد. در این پژوهش، از شبکه هوش مصنوعی MLP و خوشه بندی به منظور اعتبارسنجی تحلیل غیرشکلی پلان های بناهای مسکونی دوره ۱۳۳۰-۱۳۵۰ بهره گرفته شده است. دادهها به طور تصادفی به سه مجموعه تقسیم شدند که ۷۰ درصد از دادهها برای آموزش، ۱۵ درصد برای اعتبارسنجی و ۱۵ درصد برای آزمون استفاده شد.
یافته ها: باتوجه به تحلیل صورت گرفته و تطابق با تحلیل های غیرشکلی، نتایج نشان می دهد که پلان های منتخب از نظر غیرشکلی، به ترتیب دارای ۱۵ مولفه، ۱۴ مولفه، ۱۳ مولفه و ۱۱ مولفه ای می باشند. که دقیقا منطبق بر جداول تحلیلی غیرشکلی پلان است. بدین سبب، نتایج تحلیلی غیرشکلی پلان ها توسط هوش مصنوعی اعتبارسنجی و صحت گذاری شده است.
نتیجه گیری: معاصرسازی بنا و حفظ بناهای تاریخی برای اکثریت مردم حایز اهمیت بوده و نتایج این پژوهش نشان داد که با استفاده از شبکه هوش مصنوعی، میتوان مولفههای غیرشکلی و پنهان موجود در پلانهای دوره مذکور را یافته و در پلانهای مسکونی امروزی به کار برد. استفاده از فناوریهای روز به مانند هوش مصنوعی، در جهت خوشه بندی و شناسایی روابط پنهان پلانها میتواند بسیار کمککننده باشند.
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۱ )
چکیده
هدف از این مقاله، ارائه الگوی تلفیقی از روش های خوشه بندی، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و کانو می باشد تا به وسیله بخش بندی مشتریان و بدست آوردن ارزش هر بخش، خدمات متناسب با هر بخش ارائه شود. جامعه آماری این تحقیق شامل مشتریان بانک سامان قم بوده و بعد از نمونه گیری تصادفی ساده، تعداد ۱۴۴ پرسشنامه برای تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفته است. در این تحقیق بعد از جمع آوری داده ها، خوشه بندی بر روی آنها انجام شده است؛ سپس با استفاده از AHP خوشه ها اولویت بندی شده و در نهایت با استفاده از الگوی کانو، نیازهای هر خوشه تعیین شده و خدمات متناسب با هر خوشه پیشنهاد شده است. بعد از خوشه بندی تعداد خوشه ها چهار عدد تعیین شده و اولویت خوشه ها به ترتیب خوشه دوم، خوشه سوم، خوشه اول و خوشه چهارم بدست آمده است. با توجه به تحلیل های انجام شده، نیازهای افراد خوشه اول بیشتر یک بعدی، جذاب و بی تفاوت؛ خوشه دوم و سوم، بیشتر الزامی؛ و خوشه چهارم بیشتر یک بعدی بدست آمده اند. نتایج این تحقیق نشان می دهد که تلفیق سه روش مورد بحث، فنی توانمند ایجاد می کند که بوسیله آن یک سازمان می تواند با بخش بندی بازار، شناسایی مشتریان با ارزش و کسب رضایت آنها، مزیت رقابتی بدست آورد.
دوره ۱۶، شماره ۹۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده
سیبها یک منبع مهم پلی فنول در رژیم غذایی انسان بوده و مصرف این میوه با پیشگیری از بیماریهای حادشونده ارتباط دارد. این تحقیق درسال ۱۳۹۶ با اندازهگیری خصوصیات فیزیکوشیمیائی و آنتیاکسیدانی پوست و گوشت برخی ارقام سیب کشت شده درمنطقه زنجان بهعنوان راهکاری مناسب برای ارزش گذاری به آنها انجام شد. میزان فنول کل، فلاونوئید کل، آنتوسیانین، کلروفیل، کارتنوئید، فعالیت آنتیاکسیدانی، پکتین، مواد جامد محلول، اسید کل و شاخص طعم در پوست و گوشت نه رقم سیب (Malus domastica) از جمله "تاپ رد"، "گرانی اسمیت"، "دلبار استیوال"،" گلدن پرایمرز"،" آیدارد"، "رد دلشیز"،" رد استارکینگ"، "جنا گلد" و "گلدن دلشیز" ارزیابی و خوشه بندی شدند. مطابق با تجزیه خوشهای بر اساس تجمع مواد فنولی در پوست میوه، رقم گرانی اسمیت و رد دلیشیز تفاوت معنیداری با یکدیگر نداشته و دارای حداقل اختلاف معنیدار با سیب رقم تاپ رد بود. نتایج حاصل نشان داد که مقدار ترکیب های فنولی در پوست میوه در مقایسه با گوشت بیشتر بوده و همچنین مقداراین ترکیبات در ارقام مختلف میوه متفاوت بود. بهطوریکه بیشترین میزان فنول کل، کلروفیل، کارتنوئید، فلاونوئید و آنتوسانین در پوست میوه مشاهده شد. به عنوان یک نتیجه نهائی بیشترین مقدارفنول پوست (۴/۶ میلی گرم برگرم)، فنول(۳۱/۲ درصد)، کلروفیل پوست (۸۲/۸۰ میلی گرم برگرم) وخاصیت آنتی اکسیدانی(۷۳/۸۳ درصد) در رقم گرانی اسمیت در مقایسه با بقیه ارقام مشاهده شد.
دکتر احمد قربان پور، دکتر رضا جلالی، دکتر حجت پارسا، دکتر پرویز حاجیانی،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده
در چند سال اخیر، مهمترین فلسفۀ مورد توافق سازمانها، ایجاد توأمان ارزش اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی در قالب مفهوم مدیریت پایدار بوده است. اقتصاد دایرهای، مفهوم نوین در جهت احصاء مدیریت پایدار سازمانها میباشد. هدف اصلی این پژوهش، ارائه تابع تمیز خوشههای صنایع غذایی براساس مؤلفههای اقتصاد دایرهای است. این پژوهش، از نظر هدف، کاربردی و از بعد روش و ماهیت، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این مطالعه، شامل صنایع غذایی فعّال در استان بوشهر است که بهدلیل محدود بودن حجم جامعه، کلشان به عنوان اعضای نمونه انتخاب گردیدند. این پژوهش، در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ انجام شده و ابزار جمعآوری دادههای آن، پرسشنامۀ محققساخته است که روایی آن، با روش تحلیل محتوا و پایایی آن نیز با روش آلفای کرونباخ بررسی و تأیید گردید. در این پژوهش، ابتدا با مطالعه و مداقۀ مبانی نظری و پیشینه تجربی، مؤلفۀ مؤثر در اقتصاد دایرهای شناسایی شدند. سپس، با بهکارگیری الگوریتم کای میانگین، خوشهبندی صنایع غذایی منتخب انجام گرفت. نتایج نشان داد که صنایع غذایی از حیث عمل به مؤلفههای اقتصاد دایرهای، در دو خوشۀ صنعتی با عملکرد «دایرهای» و «خطّی» قرار دارند. پیشنهاد میگردد، مدیران خوشه صنعتی خطی، جهت گذار به اقتصاد دایرهای، بر پیادهسازی اقدامهای بهینهسازی مصرف انرژی، مدیریت مصرف آب و فروش مواد قابل بازیافت، توجه بیشتری داشته باشند. این پژوهش از حیث بسط مفهوم نظری اقتصاد دایرهای و کاربردیسازی آن در بهبود عملکرد صنایع غذایی، دارای نوآوری است.
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده
در سال "حمایت از کالای ایرانی" موضوع تمایل به ترجیح محصولات داخلی توجه بیشتری را طلب می کند. در این پژوهش برای تشخیص گروههای مختلف مصرف کنندگان ازنظر تمایل به ترجیح محصولات داخلی، مقیاس جدیدی ارائه شده است تا نه یک دسته، بلکه دسته های مختلف مصرف کنندگان را ازنظر میزان ترجیح محصولات داخلی تشخیص دهد. در این پژوهش آمیخته، ابتدا مقیاس جدیدی توسط خبرگانِ دانشگاهی و با انتخاب و اصلاح گویه های طراحیشده برای شناسایی سه دسته مصرف کنندگان قوم مدار، جهان وطن گرا و بیگانه مدار ایجادشد؛ سپس مقیاس بدست آمده در صنعت خودرو ایران آزمون و ۵۵۸ پرسشنامه قابلتحلیل بر اساس تحلیل خوش های، ابتدا به دو دسته، یعنی متمایل به خودرو خارجی و متمایل به خودرو داخلی طبقهبندی شدند. نقاط ضعف این تقسیمبندی، در تقسیم مشاهدات به ۵ دسته به حداقل رسید. بر این اساس خوشهای که ویژگیهای مصرفکنندگان قوممدار را داشته باشد، شکل نگرفت. خوشهای با عنوان طرفداران محصولات داخلی اما ناراضی از محصولات یک صنعت شناسایی شد که در تحقیقات پیشین و در تقسیم مشتریان به دو دسته، منشأ تناقض تئوری و واقعیت بازار بود. براساس یافتههای پژوهش و در راستای "حمایت از کالای ایرانی" پیگیری همیشگی تغییرات خوشهها در صنایع مختلف و تدوین برنامههای متناسب با هر خوشه پیشنهاد شده است.