جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای تولید برق
علی امامی میبدی، کیومرث حیدری،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده
برای تولید برق میتوان تکنولوژی های مختلفی (توربین گاز، چرخه ترکیبی، آبی، بادی و ...) را مورد استفاده قرار داد. انتخاب ترکیب مناسب تکنولوژی برای تولید برق، تأثیر مستقیمی بر میزان سوخت مصرفی دارد. از میان مولدهای مختلف، انواع چرخه ترکیبی و گازی ساده، بیش از نیمی از انرژی برق کشور را تولید می کنند. مزیت اصلی مولدهای چرخه ترکیبی در مقایسه با مولدهای گازی ساده، راندمان بالاتر یا مصرف کمتر سوخت است.
این مطالعه به مقایسه دو مولد فوق پرداخته و یافته های تحقیق نشان می دهد، در سطح قیمت های یارانه ای سوخت (پیش از اصلاح قیمت حامل های انرژی)، تبدیل نیروگاه های گازی به چرخه ترکیبی و یا احداث مولدهای تجدیدپذیر برای تولید برق، فاقد توجیه اقتصادی است.
آستانه توجیه پذیری این جایگزینی، در شرایط بهره برداری بار میانی، سطح قیمت های ۵۰۰ ریال برای هر متر مکعب و بالاتر بوده و هر چه قیمت از این سطح بالاتر می رود، تبدیل تعداد بیشتری از مولدهای گازی توجیه پذیر می شود. در سطح قیمت ۱۳۰۰ ریال برای هر متر مکعب، نسبت منافع به مخارج برای تبدیل اغلب مولدهای گازی به چرخه ترکیبی، بیش از ۲ است. با این حال، از آنجایی که نسبت منافع به مخارج برای تبدیل برخی از مولدهای گازی ساده به چرخه ترکیبی کمتر از یک است، می توان نتیجه گرفت مولدهای چرخه ترکیبی نسبت به مولدهای گازی ساده برتری مطلق ندارند. با فرض تبدیل کلیه مولدهای گازی به چرخه ترکیبی، سالانه تقریباً معادل ۵/۳ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی صرفه جویی خواهد شد که تقریباً معادل ۷ درصد گاز مصرفی در بخش تولید برق و حدود ۵/۲ درصد کل گاز مصرفی کشور است.
دوره ۲۴، شماره ۱۱ - ( ۸-۱۴۰۳ )
چکیده
کارخانه های فولاد، صنایع ذوب و آلیاژسازی همواره نیاز به مصرف انرژی بسیار زیادی دارند و همواره کاهش مصرف و یا بازیافت انرژی اتلافی به عنوان یکی از راهبرد های مهم در جهت حل این مسئله مطرح بوده است. فرآیند تولید در صنایع مذکور دارای برخی محصولات جانبی می باشد که یکی از این محصولات سرباره ناشی از واکنش شیمیایی مواد مذاب با برخی از عناصر و مواد موجود هستند. سرباره نیز به علت تماس داشتن با مذاب دمای بسیار زیادی دارد و انرژی حرارتی زیادی در آن ذخیره می باشد. در حال حاضر این انرژی حرارتی به صورت نامفید به محیط منتقل میگردد. وجود یک مکانیزم مناسب برای استفاده از این انرژی اتلافی بسیار سودآور و مفید خواهد بود. هدف از این تحقیق یافتن راهی برای بازیافت انرژی حرارتی موجود در سرباره و به کارگیری آن در صنایع میباشد. در این مقاله سعی شده تا از این گرما با استفاده از مکانیزمی خلاقانه که برای اولین بار ارائه میگردد، برای تولید برق استفاده شود