جستجو در مقالات منتشر شده


۸ نتیجه برای تاپسیس


دوره ۱، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده

فرآیند حفظ یک جلسه فعال متعلق به ترمینال متحرک در زمانی است که ترمینال Handover در Handover نقطه اتصال خود را با سرویس دهنده شبکه تغییر می دهد. جهت کاهش تاخیر پیشنهاد شد، لیکن قابل قبول نبودن تاخیر IETF در (FMIPv سریع ( ۶ Handover ،MIPv۶ منجر به تلاش برای بهبود این روش و در نتیجه وجود روشهای متعدد FMIPv در ۶ Handover در پژوهشها شده است. Handover Handover جهت انتخاب روش مناسب، در این نوشتار، ابتدا دسته بندی جامعی از الگوریتم های ارائه شده است و سپس معیارهای کارایی روشها تعیین گردیده است و اهمیت دسته بندی در بررسی شده است. Handover محاسبه معیارهای کارایی Handover احتمال اجرای یک ،Handover احتمال بلوک شدن تماس جدید، احتمال بلوک شدن Handover غیرضروری، مدت زمانی قطعی و تاخیر به عنوان مهمترین معیارهای کارایی الگوریتم در همبندی نمونه با توجه به انتخاب AHP معرفی شده است. در ادامه با استفاده از الگوریتم اپلیکشن صوت، به معیارها وزن داده شده و با استفاده از الگوریتم تاپسیس روش مناسب مشخص گردیده است. Handover

دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده

شهرها به‌عنوان کانون‌های جمعیتی و مراکز اجتماعی متناسب با شرایط سیاسی و موقعیت اقتصادی، ارتباطی مسیر رشد و توسعه را پیش گرفته‌اند و پذیرای جمعیت از اقصی نقاط محدوده و فرامحدوده خود می‌شوند و همین امر توسعه فیزیکی شهر را در ادوار مختلف تاریخی دست خوش تغییر و تحولات انسانی و طبیعی نموده است، عموما با گسترده ترین دخالت‌های نسنجیده انسانی در محیط طبیعی از جمله ساخت و سازهای بی رویه در حریم گسل، عدم توجه به مباحث پدافند غیرعامل در برنامه ریزی شهری، فقدان و یا بی توجهی به ضوابط و استانداردهای ساخت و ساز نیز تشدید می‌شود. کاهش آسیب پذیری شهرها در برابر زلزله، به‌عنوان یکی از اهداف اصلی برنامه ریزی شهری و طراحی شهری محسوب می‌گردد. لذا ضرورت توجه به توسعه شهری کارآمد و لزوم توجه به اندیشه‌های جدید شهرسازی و برنامه‌ریزی دفاعی شهر، برای رسیدن به اهداف پدافند شهری بسیار مهم به نظر می‌رسد. نتایج ارزیابی آسیب شناسی از پهنه‌های لرزه خیز در فضای سرزمینی حاکی از تمرکز قابل توجهی از فضاهای سکونتی به‌ویژه شهرها است. از سوی دیگر تجارب مدیریت بحران ناشی از مخاطرات زلزله در کشورهای مختلف و به‌ویژه ایران نیز نشانگر ناکارآمدی در آسیب شناسی و حفاظت از فضاهای شهری و کاهش خسارات اقتصادی و انسانی بوده است. در بسیاری از پژوهش‌های اخیر موضوع کاهش خسارات ناشی از زلزله در قلمرو حوزه کالبدی_ فضایی به منظور افزایش مقاومت بنا در برابر زلزله بوده است. در حالیکه این پژوهش با شناخت مولفه‌های محیطی، کالبدی_ فضایی، اجتماعی، اقتصادی و شاخص‌های اثرگذار در هر مولفه، آسیب شناسی و پهنه‌های خطرپذیر ناشی از زلزله را به صورت جامع و مطلوب تعیین و بر اساس آن استراتژی‌های کاهش خطر را باز تعریف ساخته است. در مقاله حاضر با بررسی‌های بنیادی و ارائه مبانی نظری در ارتباط با موضوع و محدوده مورد مطالعه نسبت به تشکیل پایگاه اطلاعاتی مورد نیاز در محیط نرم افزاری ArcGIS اقدام گردید و سپس با هدف ارزیابی میزان آسیب‌پذیری مناطق شهرداری کلان شهر کرمانشاه، متناسب با شرایط محدوده مورد مطالعه پرداخته شده است که در نهایت آسیب پذیری مناطق شهرداری کلانشهر کرمانشاه با توجه به اصول پدافندغیرعامل و معیارهای کمی و کیفی با استفاده از نرم افزار ArcGIS و مدل آنتروپی شانون در شناسایی مولفه‌های تاثیرگذارتر و همچنین مدل تاپسیس جهت شناسایی مناطق شهرداری با آسیب پذیری بیشتر به صورت نقشه پهنه آسیب پذیر مشخص گردید و به ترتیب مناطق۸ و ۴ و ... دارای کمترین آسیب پذیری شناخته شدند (منطقه ۸ رتبه اول، منطقه ۴ در رتبه دوم، منطقه ۱ در رتبه سوم، منطقه ۳ و ۲ به‌طور مشترک رتبه چهارم، منطقه ۵ رتبه پنجم، منطقه ۶ رتبه ششم و منطقه ۷ رتبه هفتم) و در ادامه با ارائه راهکارهایی سیر توسعه ادواری شهر و جهات توسعه کالبدی کلان شهر کرمانشاه براساس موقعیت مکانی محدوده با رویکردی به ملاحظات پدافندغیرعامل بررسی و ارائه راهکار صورت پذیرفته است.
مرتضی مختاری، سید کمیل طیبی، جواد میر محمد صادقی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده

با توجه به کمبود منابع تولید و نیازهای جوامع به کالاها و خدمات مختلف، اولویت­بندی مناسب و کارآمد در سرمایه­گذاری بخش­های مختلف اقتصادی می­تواند ضمن بهبود نظام تخصیص منابع، سطح رفاه را نیز ارتقاء بخشد. مقاله حاضر چهارچوبی برای اولویت­بندی سرمایه­گذاری در بخش خدمات ایران منطبق با اهداف و سیاست­های سازمان آ.ت. را ارائه می­دهد. برای این منظور پس از تعیین معیار­های تأثیر­گذار در تعیین اولویت سرمایه­گذاری، روش تاپسیس فازی به عنوان مدل اولویت­بندی در این مقاله استفاده شده است. روش­های مرسوم برای اولویت­بندی سرمایه­گذاری برای مواجهه با شرایط مبهم و ارزیابی­های کلامی ناکافی اند. بنابراین برای ترکیب نظرات کارشناسان و تصمیم­گیرندگان و ارزیابی عملکرد معیار­های کیفی که به صورت اعداد فازی مثلثی بیان شده، از روش تاپسیس فازی- مبتنی بر ترکیب مفاهیم تئوری فازی- استفاده به عمل آمده و نتایج مطالعه، این بوده که بخش خدمات مالی و بیمه­ای، اولویت نخست سرمایه­گذاری را در بین بخش­های خدماتی کسب نموده است. همچنین نتایج حاصل از این تحقیق در سازمان آ.ت. برای تصمیم­گیری در حوزه­های اقتصاد و مدیریت استفاده شده است.

دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده

تصمیم سازی در شرایط رقابتی چالشی است که مدیران با آن روبرو هستند. شناسایی عوامل موفقیت استراتژیک هر شرکت و تعیین موقعیت خود نسبت به رقبا با توجه به آن عوامل راه کاری است که مدیریت عالی شرکت ها برای بقا در شرایط رقابتی از آن بهره می برند. هدف مقاله ی حاضر توسعه یک روشی کمی به منظور بهینه کاوی رقابتی است . در مقاله حاضر متوسط هزینه ی تولید یک تن محصول، ارزش ویژه برند شرکت، کیفیت محصول، قابلیت بازاریابی و فروش، قابلیت خرید و دسترسی به منابع، رضایت مشتری، انعطاف پذیری تولید، قابلیت های بخش مهندسی، قابلیت تحقیقات فنی، تعداد طرح های توسعه به کمک نظر خبرگان صنعت عنوان عوامل موفقیت حیاتی شرکت های تولیدی در صنعت لوله و پروفیل فولادی در نظر گرفته شده است. سپس به کمک روش تاپسیس راه حل بهینه ی مثبت به عنوان الگوی بهینه ی مثبت و راه حل بهینه ی منفی به عنوان الگوی بهینه ی منفی تعیین گردید.این دو الگو به عنوان الگوی های بهینه یابی رقابتی مد نظر قرار گرفته است.پس از آن با توجه به محدودیت سیستمی بودجه، با استفاده از برنامه ریزی آرمانی صفر و یک دو هدفه برای هر یک رقبا سعی شده تا فاصله ی هر رقیب از الگوی بهینه ی مثبت حداقل و فاصله از الگوی بهینه ی منفی حداکثر گردد. نتایج نشان می دهد که هریک از رقبا به منظور رسیدن به الگوی بهینه می بایست به کدام یک از عوامل حیاتی موفقیت توجه نماید.

دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۱- )
چکیده

هدف این مقاله مطالعه پتانسیل های بادی استان زنجان که در شمال غرب ایران قرار گرفته می باشد. پروژه های انرژی های تجدید پذیر کاملا با محیط سازگاری ندارند و طرح های متفاوت انرژی های تجدید پذیر تاثیرات متفاوتی بر روی محیط دارند. بنابراین انتحاب مکان بهینه یک موضوع مهم در احداث توربین های بادی می باشد و انتخاب مکان مناسب برای مزارع بادی به دلیل پیچیدگی موضوع نیاز به در نظر گیری فاکتورهای متعدد به طور همزمان و ارزیابی آنها دارد. در این پژوهش با استفاده از تکنیک های فرایند تحلیل سلسله مراتبی و تاپسیس و منطق فازی و تلفیق آن با سیستم اطلاعات جغرافیایی، پتانسیل های احداث توربین های بادی منطقه مورد مطالعه ارزیابی شده است. وزن معیارها از مقایسه زوجی حاصل شده و سپس عمل فازی سازی لایه های اطلاعاتی انجام گرفته است. فازی سازی لایه ها به وسیله اعداد مثلثی صورت گرفته و تکنیک تاپسیس فازی جهت ترکیب لایه ها و نتیجه گیری نهایی استفاه گردیده است. نتیجه این مطالعه توانایی روش های چند معیاره مکانی در ارزیابی مکانهای مناسب برای احداث مزارع بادی در منطقه مورد مطالعه را نشان می دهد.

دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

تحقیق، کاربردی و روش بررسی آن توصیفی – تحلیلی است و برای تجزیه و تحلیل داده­ها از مدل­های تحلیل شبکه­ای، تاپسیس، رگرسیون چندمتغیره و تحلیل پرسشنامه استفاده شده است. جامعه­ی آماری پژوهش، مناطق پنج­گانه­ی شهر سنندج و شاخص­های تحقیق شامل بیست­ویک زیرشاخص شهر خلّاق در قالب چهار شاخص کلی است. نتایج به­دست­آمده از مدل ANP نشان می­دهد معیار نوآوری با ۰۶۳/۰ بیشترین تأثیر را در حرکت یک منطقه به­سمت منطقه­ی خلاق در شهر سنندج دارد. در ایـن میـان، شاخص­های تعداد محققان با ۱۱۶/۰ و تعداد اختراعات با ۰۸۸/۰ در تحقق شهرخلاق سنندج بیشترین نقـش را دارند. منطقه­ی سه با میزان تاپسیس ۹۵۹۶/۰ در رتبه­ی اول و منطقه­ی چهار با میزان تاپسیس ۲۸۵۱/۰ در رتبه­ی آخر از لحاظ سطح خلاقیت قرار گرفته­اند. محاسبه­ی رابطه­ی مؤلفه­های شهر خلّاق و وضعیت موجود این مؤلفه­ها نشان می­دهد که ۷/۶۳ درصد از تغییرات تحقق مناطق خلاق سنندج ناشی از بهبود و افزایش به­کارگیری مؤلفه­های شهرخلاق است. براساس تحلیل آماری پرسشنامه، شاخص سرمایه­ی ­انسانی بیشترین تأثیر را با میزان (۲۴/۴) درصد و کیفیت زندگی با میزان (۸۲/۳) کمترین تأثیر را در حرکت یک منطقه به­سمت منطقه­ی خلاق در سنندج دارند.    

دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد یکی از کلیدی‌ترین عوامل کارایی در سازمان‌‌های امروزی است. از نظر اقتصادی فلسفه وجودی بودجه ناشی از وجود نوعی تناقض کلی است که در هر جامعه‌ای وجود دارد و به طور کامل علم اقتصاد را پدید آورده است.عدم شناخت و ساختاردهی مسأله بودجه یکی از مشکلات عملیاتی شدن بودجه‌ریزی بر مبنای عملکرد در سازمان‌ها از دید صاحبان نظر است؛ بنابراین در این تحقیق بر آن شدیم تا از روش‌شناسیسیستم‌های نرم برای رویارویی با مسائل بودجه‌ریزی استفاده شود که دارای اجزای اجتماعی، سیاسی و انسانی است. در این متدولوژی مشکل جزئی از یک سیستم و نه یک مشکل منفرد بررسی می‌شود. پس از ساختاردهی به مسأله و شناسایی ترجیحات خبرگان با استفاده از مدل سلسله مراتبی فازی خوشه‌ای پیشنهاد شده به شبیه‌سازی اوزان شاخص‌ها و الویت‌بندی استان‌های کشور با تاپسیس فازی پرداخته شد. با ترکیب این دو رویکرد برنامه‌های سازمان تأمین اجتماعی در سه زمینه بیمه، درمان و سرمایه‌گذاری الویت‌بندی شدند. نتایج خلاء ایجادشده را روشن و مسیر را برای تخصیص بودجه ‌به استان‌های کشور هموار ساخت.

دوره ۲۴، شماره ۳ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده

در شهر بندرعباس روزانه حدود ۵۰۰ تن زباله تولید می­شود که به­صورت غیراصولی و غیربهداشتی، جمع­آوری، حمل و در روبه­روی ایستگاه راه­آهن دفن می­شود که این فرایند موجب انتشار آلودگی در منطقه شده است. بر این اساس در پژوهش حاضر سعی در مکان­گزینی سایت بهینه­ی دفن پسماند شده است. برای دستیابی به این رهیافت، از ۴ معیار محیط­زیستی (۶ زیرمعیار)، اکولوژیکی (۵ زیرمعیار)، ساختاری (۱۱ زیرمعیار) و فیزیکی (۷ زیرمعیار) استفاده شده است. این معیارها با مدل تحلیل شبکه ([۱]ANP) وزن­دهی شده و برای هر یک، لایه­ی اطلاعاتی تهیه شد. پس از تهیه­ی نقشه­ی فاصله اقلیدسی و تلفیق آن با عملگرهای فازی برای هر زیرمعیار، نقشه­ی حاصل در وزن فازی ANP ضرب گردید. در ادامه، از عملگرهای فازی AND، OR، SUM، Product و گامای ۹/۰، ۷/۰ و ۵/۰ برای روی هم‌گذاری لایه­ها استفاده شد. برای انتخاب بهترین نقشه­ی روی هم‌گذاری شده از رگرسیون حداقل مربعات استفاده شده است. سپس برای رتبه­بندی سایت­های منتخب و بهترین سایت از تکنیک تاپسیس استفاده شد. بر اساس نتایج حاصل شده معیار اکولوژیکی با وزن فازی ۴۴۳/۰ بیشترین تأثیر را در مکان­گزینی مرکز دفن پسماند دارد. پس از آن نیز معیارهای ساختاری، محیط­زیستی و فیزیکی به­ترتیب با وزن فازی ۲۷۹/۰، ۱۸۳/۰ و ۰۹۵/۰ در رتبه­های بعدی قرار گرفتند. در زیرمعیارهای اکولوژیکی، فاصله از زیستگاه حساس کوه گنو با وزن فازی ۴۳۸/۰؛ در زیرمعیارهای ساختاری، فاصله از سکونتگاه­ها با وزن فازی ۱۵۵/۰؛ در زیرمعیارهای محیط­زیستی، فاصله از مسیل با وزن فازی ۲۸۳/۰ و در زیرمعیارهای فیزیکی، فاصله از رودخانه با وزن فازی ۳۱۰/۰ بیشترین تأثیر را در مکان­گزینی دفن پسماند دارند. در بین عملگرهای روی هم‌گذاری فازی، عملگر اشتراک فازی SUM، بیشترین همبستگی را با معیارهای پژوهش در شناسایی سایت دفن پسماند دارد. پنج محل برای دفن پسماند در بندرعباس شناسایی شد و با مدل رتبه­بندی تاپسیس، ناحیه­ی چهار واقع در غرب بندرعباس و روستای تل­سیاه و شرق بندرعباس، قطعه زمینی با مساحت ۱۵ کیلومترمربع انتخاب شد که برای دفن پسماندهای شهری و صنعتی از دیدگاه زیست­محیطی مناسب است.
 
[۱] . Analytic Network Process


صفحه ۱ از ۱