جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای تئوری بازی
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده
یکی از دغدغههای اصلی در مدیریت سازمانهای دانش بنیان کنونی را باید تلاشی برای متوازنسازی شاخصهای مدیریت جانشینپروری استعدادها دانست. در این حوزه بسیاری از سازمانهای برنامهریز با توجه به محدودیت منابع ترجیح میدهند تا از امکان توسعه استعدادها یا جذب از خارج سازمان، خلأ موجود خود را بهبود بخشند. گرچه ادبیات این حوزه بهشدت در مورد ضرورت مدیریت استعداد و مخزن استعداد سخن گفته است اما تاکنون روشهای برنامه ریزی کمّی در این حوزه معرفی نشده که سبب میشود تا جای خالی مدلهای ریاضی برای تصمیمگیری صحیح در این حوزه بیش از پیش احساس شود. بر این مبنا، در نظر گرفتن مفروضات واقعی، منجر به ایجاد یک مدل برنامهریزی عدد صحیح مختلط خطی دو سطحی مبتنی بر تئوری بازی شده است که عملکرد مدل براساس چندین نمونه واقعی در یکی از شرکتهای ارتباطی ایران در ده سال شده مورد بررسی قرار گرفته است. برای حل مدل و تحلیل نتایج، از الگوریتم فراابتکاری حرکت دسته پرندگان استفاده شده است. نتایج حاکی از موفقیت این الگوریتم در حل مدل ارائه شده بوده است.
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۹ )
چکیده
هدف: طبقهبندی انواع مختلف لوسمی حاد براساس تئوری بازیهای مبتنی بر همکاری و مقدار شیپلی
مواد و روشها: در این تحقیق از نمونه دادههای بیمار، جمعآوری شده از آزمایشهای فلوسایتومتری در سازمان انتقال خون ایران، استفاده شد. ۳۰۴ نمونه بیماری مختلف در ۸ طبقه لوسمی حاد بررسی شد. در ابتدا این نتایج بهصورت عددی بودند. در مرحله بعد براساس حد آستانه تعریف شده، دادهها به شکل بولین تبدیل شد. سپس براساس تئوری بازی مبتنی بر همکاری و مقدار شیپلی، وزنهای خاصی به این دادهها تخصیص داده شد. بدین ترتیب، نمونههای مختلف بیماری از یکدیگر جدا و امکان طبقهبندی انواع لوسمی حاد حاصل شد (مرحله یادگیری).
در مرحله تشخیص، با استفاده از معیارهای شباهت، شباهت نمونه جدید مورد مطالعه با نمونههای آموزشی ارزیابی شد و نوع لوسمی نمونه مورد آزمایش، آشکار شد.
نتایج: دقت طبقهبندی لوسمی براساس تئوری بازی مبتنی بر همکاری، ۳/۹۶ درصد بود که نشان میدهد روش پیشنهادی از دقت قابل توجهی در تفکیک درست طبقهها برخوردار است. بهمنظور سنجش کارایی روش پیشنهادی، نتیجه با شبکه عصبی که از جمله الگوریتمهای یادگیری کاراست، مقایسه شد. نتایج حاصل از دقت طبقهبندی با شبکه عصبی پایه شعاعی، ۸۰/۹۱ درصد بود.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج حاصل، روش پیشنهادی در طبقهبندی لوسمی حاد، امیدوارکننده است. از این رو میتواند به هماتولوژیستها و پزشکان در تشخیص دقیقتر انواع لوسمی کمک کند تا تصمیمات مناسبتری در مورد نحوه تشخیص و درمان بگیرند.
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۵- )
چکیده
در این مقاله، به یک روش تخصیص منابع مبتنی بر قیمت گذاری برای دسترسی چندگانه تقسیم فرکانسی متعامد (OFDMA) مبتنی بر سنجش طیف در شبکه های شناختی می پردازیم. در این مسئله، یک شبکه اولیه وجود دارد که می تواند به صورت فرصت طلبانه طیف فرکانسی را به شبکه ثانویه بفروشد. فرض می کنیم قیمت تداخل شبکه ثانویه برای حفاظت از شبکه اولیه مورد استفاده قرار گرفته است و یک تابع هزینه توام برای حداکثر نمودن اولیه و ثانویه با یک قید حداکثر تداخل قابل قبول در اولیه و یک آستانه توان انتقالی در فرستنده ثانویه پیشنهاد نموده ایم. بر همین این اساس، یک راهبرد محاسبه هزینه طراحی کردیم که تابع رفتار اولیه و ثانویه است. همچنین به منظور بیان این روش با استفاده از فرمول های ریاضی، یک بازی استکلبرگ و تعادل نش مورد استفاده قرار گرفته است. در نهایت نتایج عددی به منظور صحت سنجی روش پیشنهادی ارایه شده اند. همچنین تاثیر پارامترهای سیستم های مختلف مورد بررسی قرار گرفته و با استفاده از شبیه سازی با هم مقایسه شده اند.
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
هدف از مدیریت زنجیره تأمین، بهبود فعالیتهای مختلف اجزا و سطوح یک زنجیره تأمین بهمنظور بهبود وضع کلی سیستم زنجیره تأمین است. ممکن است بین اهداف اجزا و سطوح مختلف در جهت رسیدن به اهداف کلی زنجیره تأمین، تضاد و تناقضهای بسیاری مشاهده شود که این اختلالات و تناقضها به مرور زمان منجر به کاهش قدرت و رقابتپذیری زنجیره تأمین خواهد شد. در تحقیق حاضر سعی شده است تا با استفاده از رویکرد تئوری بازیها و با در نظر گرفتن تعریف و مفهوم تعادل نش، یک مدل همکاری برای زنجیرههای تأمین سهسطحی نامحدود ارائه شود. بهمنظور دستیابی به هدف مذکور، یک زنجیره تأمین سهسطحی با تعداد نامحدودی تأمینکننده، تولیدکننده و خردهفروش مورد نظر قرار گرفته است و با استفاده از مفهوم تئوری بازیها و براساس قرارداد جانبی یا مشارکت در سود، یک مدل همکاری به منظور حداکثرسازی سود کلی زنجیره تأمین طراحی شده است. مدل پیشنهادی از منظر تقعر بررسی، با در نظرگرفتن یک مثال فرضی، سود کلی زنجیره تأمین با استفاده از الگوریتم ژنتیک محاسبه شده و تحلیل حساسیت پارامترهای مدل پیشنهادی با استفاده از طراحی آزمایشها صورت پذیرفته است. در ضمن اعتبار مدل پیشنهادی به کمک رویکرد شبیهسازی و با استفاده از نرمافزار ارنا طراحی و بررسی شده است.
یگانه موسوی جهرمی، اصغر ابوالحسنی، نسرین منصوری، بیتا شایگانی،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده
برخی از اقتصاددانان معتقدند وقوع بحران ها و مشکلات اقتصادی، مانند افزایش دامنه نوسانات اقتصادی، افزایش بیکاری و تورم و در نهایت افزایش زیان (کاهش رفاه) اجتماعی، به جهت مداخله اقتصادی دولت و اجرای سیاست های دستوری آن است. در این ارتباط، عدم اجرای سیاست های دستوری دولت توسط بانک مرکزی و در واقع استقلال آن، همچنان موضوعی مطرح است. در مقاله حاضر، کارآمدی ابزار سیاستی اوراق مشارکت، به واسطه استقلال ابزاری بانک مرکزی و اثرگذاری بر زیان اجتماعی، در چارچوب مدل استکلبرگ با رهیافت تئوری بازیها ارزیابی شده است. بدین منظور، بازی با سه بازیکن شامل دولت، بانک مرکزی و سفته بازان، که هر یک دارای تابع هدفی هستند، برای کشور ایران طراحی شده است. مدل سازی و تحلیل عددی لازم برای حصول نتایج کمی تحقیق براساس داده های سالهای ۸۸-۱۳۸۴، به ترتیب، با استفاده از دو نرم افزار MAPLE و GAMSصورت گرفته است. نتیجه کلی حاصل بر مبنای هدف حداقل کردن زیان اجتماعی، اگر دولت نقش رهبری مسلط را نداشته باشد و در مقابل، بانک مرکزی رهبری اجرای سیاست پولی را از طریق عملیات بازار باز، عهده دار باشد (استقلال بانک مرکزی)، حداقل زیان اجتماعی به کمترین سطح خود می رسد.
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۷- )
چکیده
در مذاکرات، منازعات و درگیری ها گروه هایی که دارای علایق مختلف هستند شرکت دارند و همیشه سعی دارند در راه رسیدن به آرمان های خود از تغییرات و اثرگذاری بر روی رخدادها استقبال نمایند. ممکن است این گروه ها کاملاً مخالف یکدیگر نباشند و قصد آن ها تلاش برای رسیدن به نتایج موردنظر خود باشد. اما در اکثر اوقات شرایط آنها در تضاد با یکدیگر قرار می گیرد. تعارضات مانع از رسیدن به راه حل مورد پذیرش طرفین می شود. تئوری درام برای رفع تعارضات و معضلات و کمک به گرفتن تصمیمات رضایت بخش بکار می رود. این تئوری که بر اساس تئوری بازی ارائه شده است در این مقاله معرفی می شود. همچنین در این مقاله مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ به عنوان یک مورد کاربردی بر اساس تئوری درام بررسی می شود.