جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای ارز دیجیتال
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده
ارز دیجیتال شکل خاصی از پول دیجیتال است که بر پایه علم رمزنگاری ایجاد شده است. هزینه و زمان انتقال ارز دیجیتال به نقاط مختلف، کمتر از روش سنتی است. در بانکداری، روش نقل و انتقال ارزهای فیات بهدلیل قیمتهای متفاوت، طولانیبودن زمان انتقال و هزینه بالای کارمزدهای سوئیفت، ریسکهای متعددی را برای بانکها بهوجود آورده است. هدف اصلی از انجام پژوهش، ارائه یک الگو برای برآورد میزان بازدهی و ریسک پرتفوی ارزی بانکها در ایران و ارزیابی اثر اضافهشدن ارزهای دیجیتال به پرتفوی بانکها از نظر میزان بازدهی، ریسک و بهینهسازی آن با استفاده از مدل ارزش در معرض خطر است. برای بررسی میزان تغییرات ریسک پرتفوی ارزی بانکها در ترکیبشدن با ارزهای دیجیتال، نخست بازده و ریسک یک پرتفوی ارزی استفادهشده در بانکهای ایران، با استفاده از روش ارزش در معرض خطر محاسبه و بهینهسازی میشود. سپس با انتخاب تعدادی از ارزهای دیجیتال و اضافهکردن آنها به پرتفوی ارزی بانکها، بازده و ریسک مربوط به پرتفوی جدید محاسبه شده و با استفاده از نرمافزار لینگو بهینهسازی میشود. نتایج حاصل از پژوهش، نشان از کاهش ریسک پرتفوی جدید دارد.
خانم شکوه محمودی، دکتر سید عبدالمجید جلائی اسفندآبادی، دکتر زین العابدین صادقی، دکتر علیرضا شکیبایی،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۵-۱۴۰۲ )
چکیده
رشد عظیم بازار ارزهای دیجیتال در سالهای گذشته، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است و به دلیل مزایایی همچون شفافیت و قابلیتهای نوین بلاکچین، پیش بینی میشود که در آینده نیز بتوانند به رشد مستمر خود ادامه دهد. محبوبیت ارزهای دیجیتال مانند بیتکوین و ارزهای متکی به بلاک چین، چالشها و فرصتهایی را برای بخش انرژی ایجاد کرده است. با توجه به اینکه روشهای تولید برق در اکثر نقاط دنیا، غالباً با استفاده از سوختهای فسیلی و انرژی های تجدیدناپذیر انجام میشود، اثرات مخرب زیستمحیطی از جانب استخراج ارزهای دیجیتال، خطری محسوس میباشد. لذا پرداختن به این وجه از ارزهای دیجیتال و در نظر گرفتن هزینههای زیستمحیطی آن، میتواند هزینههای پنهان این فرایند را نمایان سازد و یک تحلیل جامع و کامل در حوزه ارز دیجیتال ارائه نماید. در این پژوهش، تلاش شده است تا با استفاده از روش پویایی سیستم و طراحی سیستم استخراج بیتکوین از زمان انتشار بیتکوین تا سال ۲۰۳۴، جوانب انتشار این ارز و میزان انتشار دیاکسیدکربن و اثرات زیست محیطی ناشی آن، بررسی و پیش بینی گردد. نتایج، نشان داد که استخراج بیت کوین، به بروز و انتشار آلایندگی در سطح دنیا منجر خواهد شد و بیشترین سطح آن در زمان نقطه اوج هش (۳ میلیارد گیگاهش) در حدود ۴۰۰ میلیون کیلوگرم CO۲ در روز خواهد بود و تا وقوع هاوینگ بعدی، استخراج بیتکوین سودآور میباشد و پس از آن، میزان استخراج و بالتبع سطح آلایندگی آن رو به کاهش خواهد گذاشت.
خانم شکوه محمودی، دکتر سید عبدالمجید جلائی اسفندآبادی، دکتر زین العابدین صادقی، دکتر علیرضا شکیبایی،
دوره ۲۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده
در حال حاضر در سطح جهان، ۸۷ کشور -که بیش از ۹۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را نمایندگی میکنند- در حال بررسی ارز دیجیتال بانک مرکزی ([۱]CBDC) هستند. بنابراین بسیار مهم است که بانکهای مرکزی، پیامدهای CBDCها را برای ثبات مالی و سیاست پولی درک کنند. CBDCها نباید آسیبی به اقتصاد کشور وارد کنند؛ بهویژه نباید به منبع اختلال مالی تبدیل شوند که میتواند انتقال سیاست پولی را مختل کند. بهتازگی جزئیات پول دیجیتال بانک مرکزی که در ایران «ریال دیجیتال» نام گرفته، توسط بانک مرکزی ایران منتشر شده است. این مطالعه به دنبال بررسی تغییرات سیاستهای پولی کشور با ورود ریال دیجیتال توسط بانک مرکزی به سیستم پولی کشور است و با استفاده از روش پویایی سیستم، به تحلیل این موضوع میپردازد. نتایج این مطالعه، نشان میدهد که با انتشار ریال دیجیتال، ضریب فزاینده پول کاهش پیدا کرده و میزان عرضه پول را کاهش میدهد و به دلیل اینکه ریال دیجیتال، ماهیتی مشابه اسکناس و مسکوک دارد، میتواند قدرت خلق نقدینگی را توسط بانکها کاهش دهد، لذا بانک مرکزی میتواند از این ابزار، بهعنوان سیاست پولی انقباضی جهت کنترل تورم در کشور استفاده نماید.
.Central Bank Digital Currency