جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای آزمون انتخاب
غلامعلی شرزه ای، سید پرویز جلیلی کامجو،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده
آزمون انتخاب، به عنوان زیر مجموعهای از رویکرد الگوسازی انتخاب، یکی از روشهای نوین در محاسبه ارزش کالاهای غیر بازاری و برآورد ترجیحات افراد در برخورد با کالاهای زیست محیطی میباشد.
این مطالعه، ترجیحات افراد برای ویژگی های مختلف تفرجگاه تاریخی– تفریحی گنجنامه همدان را مبتنی بر تئوری ارزش لانکستر و تئوری تابع مطلوبیت تصادفی و استفاده از الگوسازی انتخاب و بهرهگیری از مدل لاجیت شرطی با توزیع وایبل (گومبل) برای جملات اختلال و آزمون هاسمن- مک فادن به منظور انجام آزمون واریانس ناهمسانی و یکسان بودن کششهای متقاطع در بین گزینههای یک مجموعه انتخابمورد ارزیابی قرار می دهد.
با استفاده از مقادیر تمایل به پرداخت های برآورد شده برای سطوح ویژگی های کالای زیست محیطی، می توان مقادیر رفاه را برای هر یک از سیاست های پیشنهادی محاسبه کرد.
نمونهگیری به صورت تصادفی و از بین گردشگران بومی و غیر بومی در تابستان ۱۳۹۰ انجام شد. از بین ۳۰۰ پرسشنامه، تعداد ۲۱۶ پرسشنامه سالم بود که منجر به ۱۲۹۶ مشاهده و ۳۸۸۸ ردیف داده شد.
نتایج حاکی از آن است که افراد برای سیاست های حفظ و بهبود کیفیت ویژگی های مختلف کالاهای اکوسیستمی، تمایل به پرداخت هاینسبتاً بالایی دارند. افراد بهترتیب برای حفظ آثار باستانی، بهداشت محیط و پاک بودن آب رودخانه و حفظ تنوع جنگلی و چشم انداز طبیعی تفرجگاه، بیشترین تمایل به پرداخت را دارند.
متغیر های اقتصادی– اجتماعی مانند سن، متاهل بودن، فرزنددار بودن، تحصیلات، میزان مخارج ماهیانه خانوار و بومی بودن باعث افزایش تمایل به پرداخت ها )(WTP شده اند.
دکتر حجت اله شایگان فرد، دکتر محسن مهرآرا،
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۴ )
چکیده
در تحقیق حاضر، میزان اثرگذاری برخی از مهمترین متغیرهای تأثیرگذار بر ترجیحات کشاورزان ورامینی در استفاده از منابع آبی استحصال شده از کانالهای آبیاری، با استفاده از روش آزمایش انتخاب گسسته ارزیابی شده است. در این راستا، ابتدا ضمن مشورت و مصاحبه با افراد خبره محلی، متغیرها و سطوح آنها، احصاء و سپس دادهها از طریق پرسشنامه در میان جامعۀ هدف جمعآوری شد. علائم ضرایب برآورد شده نشان میدهد هرگونه کاهش نرخ آببهای کشاورزی، ارتقای وضعیت کیفیت آب، تشدید نظارت بر میرآبها، تضمین حقآبه رهاسازیشده از سد و کانالها و بهسازی و گسترش کانالهای آب، موجب افزایش سطح مطلوبیت کشاورزان ورامینی خواهد شد. در زمینۀ تمایل به پرداخت کشاورزان (با لحاظ کردن متغیر نرخ آببهای کشاورزی بهعنوان متغیر پولی نرمالکننده)، یافتههای تحقیق، نشان داد که متغیر «وضعیت حقآبه رهاسازیشده از سد و کانالها» در سبد ترجیحات پرسششوندگان (کشاورزان) بیشترین اهمیت را دارد، بهنحوی که حاضرند در ازای تضمین تأمین و دریافت آب در فصول کمبارش سال، معادل ۵۸ درصد آببهای بیشتری بپردازند که این نتیجه، مبین آسیبپذیری کشاورزان و محصولات کشاورزی کشت شده در دشت ورامین در مواجهه با بحران کمآبی و خشکسالی است