جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای کلهری
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده
کامپوزیتهای پلیمری فلزی یونی گروهی از مواد پلیمری الکترواکتیو هستند که براثر اعمال ولتاژهای پایین و در نتیجه حرکت کاتیونهای داخل پلیمر، دچار تغییر شکل مکانیکی میشوند. این مواد کاربردهای زیادی در علوم مختلف از قبیل رباتیک، تجهیزات مهندسی پزشکی و ماهیچههای مصنوعی دارند. از آنجا که در مکانیزم تحریک این عملگرها اصول شیمیایی، فیزیکی، مکانیکی و الکتریکی حاکم است، بنابراین جزو مسایل چند حوزهای قرار میگیرند. لذا مدل کردن آنها بر اساس قوانین فیزیکی کار بسیار پیچیده و طاقت فرسایی است. در این پژوهش، یک مدل گسسته جدید با پارامترهای وابسته به متغیر های حالت جهت شناسایی رفتار غیر خطی عملگر کامپوزیتی فلزی پلیمری یونی ارائه میشود. رفتار غیر خطی سیستم شناسایی شده، توسط ضرایبی که تابعی از حالت های ورودی و خروجی هستند نشان داده می-شود. با استفاده از الگوریتم پارامترهای وابسته به متغیر حالت (اسدیپی) مدل عملگر از اطلاعات ورودی-خروجی سیستم شناسایی شده و پارامترهای متغیر سیستم که تابعی از ورودیها و خروجیهای لحظات قبل هستند تخمین زده میشوند. روش پیشنهادی با نتایج موجود مقایسه شده که نتایج بدست آمده بیانگر دقت بالای مدل پیشنهادی میباشد
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: گلیوبلاستوما مولتیفرم یکی از انواع سرطانهای مغزی است که پاسخ مناسبی به درمان نشان نمیدهد. پیشآگهی بد این بیماری بهدلیل وجود حالت مقاومت به پرتو و شیمیدرمانی است. هدف مطالعه حاضر تولید ویروس لنتی حامل پیشساز miR-۵۷۹ و بررسی تاثیر افزایش بیان miR-۵۷۹ بر بیان ژنهای BAX و CDKN۱A در رده سلولی گلیوبلاستوما بود.
مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر برای تولید ویروس لنتی نوترکیب قطعه ژنی حاوی توالی پیشساز miR-۵۷۹ در پلاسمید pCDH همسانهسازی شد. سازه نوترکیب بههمراه پلاسمیدهای psPAX و pMD۲ به سلولهای HEK۲۹۳T انتقال داده شد. ذرات ویروسی با روش اولتراسانتریفیوژ تغلیظ شدند. تیتر ویروسی با روش فلوسایتومتری محاسبه شد. ذرات ویروسی تولیدشده به دومان سلولی A-۱۷۲ انتقال داده شدند. در نهایت با بهرهگیری از روش PCR در زمان واقعی تغییرات، سطوح بیانی miR-۵۷۹ و ژنهای BAX و CDKN۱A بررسی شدند.
یافتهها: حضور پیشساز ژن miR-۵۷۹ در پلاسمید با کمک روشهای کلونی PCR و توالییابی مورد تایید قرار گرفت. بررسیها نشان دادند که سطح بیان miR-۵۷۹ در سلولهای آلودهشده با ویروس نوترکیب در مقایسه با گروه کنترل افزایش هفتبرابری یافت. افزایش بیان miR-۵۷۹ منجر به افزایش بیان ژن BAX تا سهبرابر شد اما در مقابل تغییر معنیداری در بیان ژن CDKN۱A مشاهده نشد.
نتیجهگیری: افزایش بیان miR-۵۷۹ در رده سلولی A-۱۷۲ میتواند بیان ژن BAX را افزایش دهد؛ اما در بیان ژن CDKN۱A تغییر معنیداری ایجاد نمیکند.
دکتر محمد شیری، دکتر پریا ترابی کهلان، دکتر لیدا کلهری، دکتر روشنک علیاکبری صبا، خانم طاهره امینی،
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده
هدف از نگارش این مقاله، معرفی و ارائه یک چهارچوب جامع براساس دیدگاه توسعۀ پایدار در برآورد فقر چندبُعدی کودکان زیر ۵ سال ایران با استفاده از روش الکایر- فوستر است تا به سیاستگذاران در جهت برنامهریزی و شناخت عوامل مؤثر در محرومیت کودکان، یاری رساند. برای این منظور، از دادههای آمارگیری شاخصهای چندگانه جمعیت و سلامت سال ۱۳۹۴ که آخرین دادههای موجود در کشور بوده، استفاده شده است. نتایج این تحقیق، دلالت بر آن دارد که کودکان مناطق روستایی در مقایسه با کودکان شهری، از فقر چندبُعدی بیشتری رنج میبرند؛ اما نوع محرومیتی که کودکان خانوارهای شهری و روستایی تجربه میکنند، متفاوت است. با توجه به نتایج کلی، در مناطق شهری دو بُعد تکامل و حمایت و در مناطق روستایی بُعدهای تکامل و استانداردهای زندگی، از درجه اهمیت بالاتری برخوردارند. بررسی شاخص فقر چندبُعدی کودکان زیر ۵ سال، بهتفکیک زیرگروههای جمعیتی، حاکی از آن است که جنسیت، سطح تحصیلات مادر، بُعد خانوار، سطح توسعۀافتگی استان و پنجک اقتصادی در نوع محرومیتی که کودکان تجربه میکنند، تأثیرگذار است.