جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای نیک زاد


دوره ۴، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده

زرتشتیان، مسیحیان و یهودیان به عنوان «اهل کتاب» همواره در سرزمین های اسلامی و در کنار مسلمانان زیسته­اند. این همزیستی از آغاز منوط به شروطی بوده که در قرارداد مربوط به «اهل ذمه» مورد پذیرش آن ها قرار گرفته است. در این قرارداد برای اقلیت ها در ایجاد فضاهای شهری و آثار معماری شروطی معین شده است. اینکه شروط قرارداد ذمه چگونه و تا چه میزان در شکل معماری و فضاهای شهرهای ایران بازتاب یافته، پرسش اصلی این تحقیق است. بنابراین، دو محله تاریخی یهودی نشین (جوباره) و مسیحی نشین (جلفا) انتخاب شده و مورد بررسی های نظام مند نگارندگان قرار گرفته است. انتخاب این دو محله به این دلیل است که از دوره صفوی تا کنون پیوسته مورد استفاده بوده و فضاهای معماری آن ها تقریباً سالم و قابل مطالعه باقی مانده است. در تحلیل داده های میدانی روشن شد که درپی افزایش قدرت فقیهان در دوره صفوی، اقلیت های ساکن در شهرهای ایران چاره ای جز اجرای شروط مطرح در قرارداد ذمه را نداشته اند. تفاوت های موجود در بافت معماری و فضای شهری دو محله جلفا و جوباره اصفهان نشان می دهد در کنار مسائل مذهبی، شرایط متفاوت سیاسی پیروان این دو مذهب سبب شده که در دوره صفوی، جوباره تنزل کند و جلفا دوره اوج خود را بگذراند. همچنین، با تیکه بر داده های تاریخی می توان گفت میزان اعمال شروط یادشده به عوامل متعددی از جمله جایگاه سیاسی یهودیان و مسیحیان و نقش حامیان بین المللی آن ها بستگی تام داشته است.  

دوره ۱۵، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

یکی از مشخصه‌های کیفیت اتصالات جوش شده در جوشکاری قوس الکتریکی با گاز محافظ (GMAW) ارتفاع جوش (WH) می‌باشد. این مقاله بر یک مطالعه‌ی آزمایشگاهی که به منظور دستیابی به یک مدل با استفاده از شبکه‌ی عصبی مصنوعی (ANN) برای پیش‌بینی WH در فرآیند GMAW با حضور نانوذرات TiO۲ انجام شد، تاکید دارد. برای مدلسازی، ولتاژ قوس، جریان جوشکاری، سرعت جوشکاری، درصد گاز آرگون در ترکیب گاز Ar و CO۲ و ضخامت نانوذرات TiO۲ به عنوان پارامترهای ورودی و WH به عنوان پارامتر خروجی در نظر گرفته شدند. در آزمایش‌ها ماتریس طراحی دالرت به منظور جمع آوری داده‌ استفاده شد. مدل ANN ایجاد شد و توسط ۵ آزمایش خارج از ماتریس طراحی ارزیابی شد. نتیجه‌ی قابل توجه این مطالعه مکانیزم تمرکز قوس به علت اثرات متقابل بین پارامترهای ورودی جوشکاری و نانوذرات TiO۲ می‌باشد. علاوه براین نتایج نشان داد که افزایش ضخامت نانوذرات TiO۲ تا حدود mm ۹/۰ ارتفاع جوش را افزایش داد درحالیکه در ادامه با افزایش بیشتر ضخامت تا mm ۱ ارتفاع جوش کاهش یافت. در حقیقت این تغییر در ارتفاع جوش می‌تواند به علت آزاد شدن اکسیژن ناشی از تجزیه‌ی گرمایی نانوذرات TiO۲ و CO۲ روی سطح حوضچه‌ی مذاب باشد، که کشش سطحی را تحت تأثیر قرار داد و در نهایت جهت جابجایی مارانگونی جریان سیال را در حوضچه‌ی مذاب تغییر داد و در نتیجه بر WH تأثیر گذاشت. در روش ANN، ۰۰۶۶/۰MSEtrain=، ۰۰۶۳/۰MSEvalidation= و ۰۰۹۳/۰MSEtest= می‌باشد. درنهایت نتیجه گرفته شد که ANN یک روش دقیق برای پیش‌بینی ارتفاع جوش می‌باشد.
دکتر محمد نیک زاد، دکتر مهدی یزدانی،
دوره ۲۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۳ )
چکیده

تکانه‌های تراز پرداخت‌ها به‌عنوان یک منبع بی‌ثباتی در یک اقتصاد باز شناخته می‌شوند. این در حالی است که بی‌ثباتی و نوسان نرخ ارز به دلیل تکانه‌های تراز پرداخت‌ها در اقتصاد ایران در دفعات متعدد اتفاق افتاده و در مواردی منجر به بحران پولی شده است. با وجود این سیاست‌گذار سعی داشته است که با توجه به ابزارهای سیاستی یا سیاست‌های دستوری، این نوسان‌ها را کنترل کند. یکی از ابزارهای سیاستی معرفی‌ شده در ادبیات اقتصاد کلان باز، مالیات توبین است. هدف از این پژوهش بررسی اثر مالیات توبین بر نوسان‌های نرخ ارز در واکنش به تکانه‌ صادرات نفت به‌عنوان اصلی‏ ترین تکانه تراز پرداخت‌ها برای اقتصاد ایران در چهارچوب نظام‌ ارزی شناور مدیریت شده است. برای این منظور، از یک الگوی تعادل عمومی تصادفی پویا برای اقتصاد باز کوچک استفاده شده است. نتایج این مطالعه ﻧﺸﺎن می‏دهد که تکانه تراز پرداخت‌ها منجر به بی‌ثباتی در متغیرهای اقتصاد کلان و به‌ویژه نرخ ارز خواهد شد. طبق نتایج به‌دست‌ آمده، مالیات توبین انحرافات تورم و تولید را کاهش داده و براساس تابع زیان رفاهی تعریف شده براساس انحرافات نرخ ارز، تورم و تولید، زیان رفاهی درمجموع کاهش پیدا کرده است. بر این اساس سیاست‌گذار می‌تواند از این ابزار در جهت کنترل نوسان‌های نرخ ارز در مواجهه با تکانه‌های تراز پرداخت‌ها استفاده کند.


صفحه ۱ از ۱