جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای نیسی
حمید بهمن پور، عبدالساده نیسی،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( زمستان ۹۳ ۱۳۹۳ )
چکیده
از آنجا که امروزه چگونگی ارتباط متغیرهای مالی با مدلهای پیشرفته، به زبان ریاضی بیان میشوند، دراین مقاله درنظر است مدلی کارآمد و مناسب برای ارزشگذاری آتیهای نفت تنظیم و ارائه کنیم. اساس کار را بر مدل شوارتز (۱۹۹۷) که برای دارایی پایه آتیهای صنعت نفت طراحی شده قرار داده که با اعمال تغییرات مناسب، در نظرداریم آن را برای آتیهای صنعت نفت ایران پیشنهاد کنیم.
با عنایت به اینکه مدل شوارتز فقط پرشهای کوچک را درنظر میگیرد و پرشهای بزرگ در آن مدنظر قرار نگرفته است و با توجه به این نکته که با تحولات اخیر صنعتنفت، مدلهای مرتبط با داراییهای نفت اصولاً بدون پرشهای کوچک و بزرگ مفهومی ندارند، در این مقاله در نظر داریمعلاوه بر اعمال پرشهای بزرگدر مدل دارایی پایه نفت، ثمرات رفاهی را بهعنوان متغیر تصادفی منظور کنیم. مدلی که با شرایط فوق حاصل میشود منجر به یک مساله پیچیدهی ریاضی میگردد که این مساله از یک معادله دیفرانسیل جزئی شامل جمله انتگرالی با شرایط اولیه و مرزی تشکیل شده است. حل چنین مسایلی به دلیل نداشتن فرم جواب بسته در ریاضیات از اهمیت ویژهای بر خوردار است کهباید به روشهای عددی تجزیه و تحلیل شوند.
ازسوی دیگر، به دلیل عدم دسترسی به دادههای واقعی، داده های مورد نیاز برای اجرای مدل شبیه سازی شدهاند. انتظار می رود با تأمین دادههای واقعی از بازار نفت ایران، امکان اجرای مدل و کاربردی کردن آن برای پژوهشگران در صنعت نفت ایران فراهم گردد.
دوره ۱۸، شماره ۷۱ - ( ۴-۱۴۰۰ )
چکیده
این جستار به روش توصیفی تحلیلی و با تکیه بر مطالعات کتابخانهای به رشته تحریر درآمده است. در این پژوهش ضمن کشف و طبقهبندی شخصیتهای دینی و اسطورهای در شعر پایداری سید ابوطالب مظفری، ارتباط آنها با اندیشۀ مقاومتی شاعر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان میدهد که شاعر به بازآفرینی شخصیتهای دینی و اسطورهای پرداخته و الگوهای دیروزین را با واقعیتهای امروزین جنگ پیوند داده، و در این راستا برای غنابخشی ادبی به شعر و دلالتهای زبانی آن، و پیوند اندیشه مقاومتی با فضای خفقانزای جامعه افغانستانی، در تلاش به فراخوانی این شخصیتها برای خدمت به موضوع ادبی و هویتسازی آن است.
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده
در قراردادهای بینالمللی ساخت که مستلزم صرف هزینههای مالی و نیازمند منابع فنی و انسانی است، در جلوگیری از بروز ضرر، مسئله ضروری حل و فصل فوری اختلافات در محل پروژه است. هیئت حل اختلاف (DAB)، ابداعی فدراسیون بینلمللی مهندسان مشاور(فیدیک)، سالهاست در عرصه بینالمللی مورد استفاده قرار میگیرد، بهویژه در ایالات متحده امریکا که نتایج چشمگیری در بهکارگیری این هیئتها برای کاهش بار مراجعه به داوری و دادگاه را تجربه کرده است. اعضای این هیئتها با اتفاق نظر طرفهای قرارداد و هنگام انعقاد قرارداد انتخاب میشوند. اعضا مستقل و دارای تخصص فنی ویژه و متناسب با موضوع قرارداد هستند. ساختار هیئت حل اختلاف کاملاً متفاوت از نقش مهندس مشاور در نمونه قراردادهای قدیمی فیدیک است و ساختاری نزدیک به داوری دارد و اجرای تصمیمات آنها بی شباهت با داوری نیست. به همین دلیل است که ارزیابی حقوقی تصمیمات هیئتهای حل اختلاف بسیار اهمیت دارد.
در عرصه بینالملل تا کنون هیچ کنوانسیونی برای اجرای تصمیمات هیئتهای حل اختلاف تنظیم نشده است. به همین منظور یافتن راه حلهایی برای اجرای این تصمیمات میتواند به توسعه بیشتر هیاتهای حل اختلاف در قراردادها سرعت بخشد. کنوانسیون نیویورک مصوب ۱۹۵۸ نیز، که مشهورترین و مناسبترین کنوانسیون جهت شناسایی و اجرای آرای داوری خارجی است، می تواند ما را در فرآیند ارزیابی حقوقی و قابلیت اجرای تصمیمات هیئتهای حل اختلاف در چارچوب آن کنواسیون یاری کند.
این مقاله در مقدمه، توسعه نهاد هیئت حل اختلاف را مطالعه نموده و سپس در سه بخش اصلی به بررسی ماهیت و انواع هیئت حل اختلاف فیدیک، اجرای تصمیمات هیئتهای حل اختلاف، و درنهایت امکان اعمال مقررات کنوانسیون نیویورک ۱۹۵۸ بر تصمیمات هیئت حل اختلاف میپردازد.