جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای فتح آبادی


دوره ۳، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده

پژوهش‌های مدیریتی بر اهمیت نقش‌آفرینی عوامل اقتضایی در ارتقای عملکرد سازمانی تأکید دارد .به هر حال مطالعات نظری و تجربی بسیار اندکی در زمینه عوامل مؤثر بر عملکرد سازمانی در بخش دولتی ایران صورت گرفته است‌. این مقاله حاصل کار پژوهشی در این خصوص است که سعی دارد این شکاف علمی را پر کند. بررسی پژوهش‌های مرتبط و مصاحبه با خبرگان با رویکرد دلفی به شناسایی چهارده عامل اقتضایی منجر شد که عملکرد سازمان نظامی را تحت تأثیر قرار می‌دهند. در ادامه تحلیل اهمیت - عملکرد که ابزار مؤثری برای اولویت‌بندی ویژگی‌های عملکردی بر پایه نیازها و انتظارهای خبرگان و کارمندان و همچنین شناسایی نقاط قوت و ضعف سازمان است، بکار گرفته می‌شود. در این پژوهش با هدف افزایش اعتبار و کاربرد نتایج به دست آمده از تحلیل اهمیت  -عملکرد، نخست خبرگان و تعدادی از کارمندان بر‌پایه ویژگی‌های جمعیت‌شناختی و همچنین ادراک آنان از اهمیت و عملکرد معیارهای مؤثر مورد مصاحبه قرار می‌گیرند که درنهایت روش پژوهش کمّی مبتنی بر تحلیل رگرسیون و روش دیمتل برای بررسی چگونگی تأثیرگذاری این عوامل طراحی و روابط بین عملکرد سازمانی در قالب اهمیت ضمنی و صریح و عملکرد استخراج و این معیارهای اقتضایی مؤثر در قالب یک مدل استراتژیک مبتنی بر چهار ربع با رویکرد روش آنالیز اهمیت - عملکرد تدوین می‌شود. سپس برای هر ربع جداگانه ماتریس اهمیت-  عملکرد با در نظر گرفتن معیارهای جایگذاری شده، پیشنهادهای کاربردی ارائه شده است.        
شهریار نصابیان، صالح قویدل، مهدی فتح آبادی،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۰ )
چکیده

در این مقاله، شناسایی عوامل مؤثر بر تغییر نسبت دستمزد نیروی کار بخش غیر کشاورزی به کشاورزی در ایران با استفاده از تئوری هاسکل مورد بررسی قرار می¬گیرد که مبانی نظری عوامل تغییر شکاف دستمزد در دو بخش کشاورزی و غیر کشاورزی را شکاف قیمت و بهره¬وری محصولات دو بخش می داند. در این مقاله، با استفاده از مدل اقتصاددانان تجارت بین¬الملل و آمارهای منتشره از سوی مرکز آمار ایران و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در طی سالهای مختلف، مشخص شد که عمده دلیل این امر، افزایش قیمت محصولات کشاورزی به نسبت قیمت محصولات غیر کشاورزی بوده که عمدتاً به دلیل حمایت دولت از طریق کاهش واردات محصولات کشاورزی در دو دهه اخیر بوده، ولی تغییر تفاوت بهروری در این دو بخش، هیچ تأثیری برتغییر شکاف دستمزد این دو بخش نداشته است و بنابراین، اثر تجارت به عنوان یک عامل بر تغییر شکاف دستمزد در بخش غیر کشاورزی به کشاورزی در ایران تأیید می¬شود.

دوره ۱۳، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۴۰۱ )
چکیده

هدف این مقاله بررسی مشکلات پیرامون ارائۀ تعریفی فراگیر برای مفهوم انگیزه و ریشه‌یابی آن‌ها برپایۀ یک بررسی توصیفی ـ تحلیلی، تاریخی، ریشه‌شناسانه، و هستی‌شناسانه بود. بدین منظور توانایی و میل به تفکیک انگیزه با انگیختار که نزدیکترین مفهوم به انگیزه است در میان انگلیسی‌زبانان و زبان‌آموزان ایرانی نیز بررسی شد. براساس یافته‌ها هر دو گروه که متشکل از تعداد مساوی مرد و زن بودند، هنگامی که با یکی از دو مفهوم انگیزه و انگیختار مواجه می‌شوند آنها را تفکیک نمی‌کنند، و تفکیک آنها تنها زمانی صورت می‌گیرد که هر دو مفهوم هم‌زمان وجود داشته باشند. در ادامه طبق بررسی تاریخی مفهوم و ریشه‌یابی ساختار کلمه، تعریف انگیزه با تمامی رویدادهایی که در ذهن عامل و خارج از آن اتفاق می‌افتد تا بهسمت هدف حرکت کند، معادل شد. گستردگی این تعریف علت بینتیجه ماندن تلاش‌ها برای ارائۀ نظریه‌ای فراگیر بوده است. همچنین علت فاصله گرفتن مفهوم در طول زمان از این تعریف را می‌شود در دلایل هستی‌شناسانه و همچنین فرایند تبدیل یک کلمه به مفهوم و در ادامه به ساختار بهوضوح مشاهده کرد. بهعبارت دیگر میل به پیروی از هستیشناسی فلسفۀ تحلیلی در میان روانشناسان از یک سو و نیاز به مقیاسپذیر بودن مفهوم از سوی دیگر، انگیزه را به‌سمت محدودیت معنایی سوق داده‌اند. واقف بودن به چنین نکاتی می‌تواند محققان را در جلوگیری از نتیجه‌گیری‌های نادرست یاری رساند، زیرا اگر توانایی این تفکیک وجود نداشته باشد، یافته‌های تحقیقات گوناگون در باب انگیزه بهراحتی زیر سؤال خواهد رفت.
 

دوره ۱۶، شماره ۸۶ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده

هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر پوشش ژل آلوئه­ورا (۵۰ و ۱۰۰ درصد وزنی- وزنی)، سالیسیلیک اسید (۰ و ۲ میلی مولار) و عصاره آویشن (۰، ۱/۰ و ۵/۰ درصد حجمی-حجمی) بر ماندگاری پسته تازه بود. آزمون انتشار دیسک در قالب طرح کاملاً تصادفی و بررسی درصد توسعه کپک آسپرژیلوس، شمارش میکروبی، ارزیابی حسی و آزمون سنجش رنگ به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گردید. نتایج نشان داد قطر رشد و درصد توسعه کپک و شمارش کپک، مخمر و باکتری های مزوفیل هوازی در نمونه‌های دارای پوشش ژل آلوئه­ورای حاوی سالیسیلیک اسید و عصاره آویشن کمتر بود. هم چنین بیشترین میزان مؤلفه­های رنگی و امتیاز در آزمون­های سنجش رنگ و ارزیابی حسی به این نمونه ها تعلق گرفت و به طور معنی­داری با شاهد اختلاف داشتند (۰۵/۰>P). تیمارهای کنترل و ژل آلوئه­ورا با غلظت ۵۰ درصد (a) نیز به عنوان نامطلوب­ترین پوشش­ها شناخته شدند و پوشش ژل آلوئه­ورای حاوی عصاره آویشن و سالیسیلیک اسید در غلظت های بالا (AST) با قابلیت توانایی بهبود ماندگاری پسته تازه، تیمار برتر شناسایی گردید.  


دوره ۱۶، شماره ۹۵ - ( دی ۱۳۹۸ )
چکیده

خشک­کردن یکی از مهم­ترین فرآیندهای پس از برداشت محصولات کشاورزی با هدف افزایش مدت زمان نگهداری می­باشد. پژوهش حاضر به بررسی و مقایسه تغییرات رنگ و چروکیدگی ورقه­های نازک چغندر قرمز در چهار روش مختلف خشک­کردن (جریان هوای گرم، مایکروویو، خلا و انجمادی) پرداخته و روند تغییرات این دو پارامتر با برازش مدل­های مختلف شبیه­سازی شد. آزمایش­ها در خشک­کن­های جریان هوای گرم و خلا در سه سطح دمایی (۵۰، ۷۰ و C°۹۰)، در خشک­کن مایکروویو در سطح توان (۱۸۰، ۳۶۰ و W ۶۰۰) و در خشک­کن انجمادی با دمای C°۵۰- انجام گردید. نتایج بدست آمده در تمامی روش­های مختلف خشک­کردن نشان داد که روند تغییرات شاخص­های روشنایی (L) و زردی (b) نسبت به زمان صعودی و روند تغییرات شاخص قرمزی (a) نزولی بود. کمترین تغییرات پارامتر روشنایی، قرمزی و زردی به میزان ۷۴/۰، ۲۳/۰ و ۰۳/۰ به ترتیب در خشک­کردن انجمادی، مایکروویو و خلا اتفاق افتاد. ­نتایج کلی بدست آمده نشان داد که بالاترین میزان تغییرات رنگ (ΔE) در خشک­کردن با خشک­کن مایکروویو و در توان W ۱۸۰ به میزان ۵۹/۱ و پایین­ترین میزان این پارامتر در خشک­کردن با خشک­کن انجمادی به میزان ۷۶/۰ بدست آمد. همچنین تغییرات چروکیدگی نمونه­های چغندرقرمز نشان داد که استفاده از خشک­کن انجمادی سبب کاهش میزان چروکیدگی در حدود ۱۰ تا ۲۵% نسبت به سه روش دیگر خشک­کردن بود. مدل­سازی پارامترهای رنگی و چروکیدگی نشان داد که مدل­های نمایی قابلیت بالاتری در پیش­بینی فرآیند تغییرات رنگ و چروکیدگی دارند.

صفحه ۱ از ۱