جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای طباطبایی نسب
دوره ۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده
بهنظر میرسد سازمانهایی که قادر به ایجاد تخصص خاص، ارزشمند و منحصربهفرد بودهاند، برای نظام شایستگیها اهمیت لازم را قائل شدهاند، زیرا که میدانند شایستگیهاست که در محیط کسبوکار پویا، آنها را قادر میسازد تا موفقتر باشند. سازمان امور مالیاتی کشور هم میتواند برای نیل به اهداف چشمانداز خود، از رویکرد شایستگیها منتفع شود. این پژوهش به دنبال طراحی مدل شایستگیهای کارشناسان مالیاتی در این سازمان است. پارادایم پژوهش، تفسیری و استراتژی آن، دادهبنیاد است. از منظر هدف، پژوهشی اکتشافی، از منظر نتیجه، پژوهشی توسعهای و از منظر نوع دادهها نیز در زمره پژوهشهای کیفی قرار میگیرد. از ابزارهای مطالعات آرشیوی، مصاحبه و پرسشنامه برای گردآوری اطلاعات موردنیاز استفاده شده است. برای استخراج اطلاعات از دادههای حاصل از مصاحبه، از تحلیل محتوا و از روشهای کیفی تحلیل محتوا استفاده شد. مدیران بخش ستاد سازمان، خبرگان موضوعی، کارشناسان و مدیران عملیاتی استانها، جامعه آماری پژوهش را تشکیل دادند. نمونهگیری هدفمند بوده و با استفاده از روش گلوله برفی ۱۰ نفر از میان جامعه آماری انتخاب شدند. در طراحی مدل، فرایند برنامهریزی مقدماتی، انجام مصاحبهها و تدوین فهرست اولیه شایستگیها، مقایسه فهرست بهدستآمده با فهرستها و الگوهای شایستگی موجود، ارائه تعریف از مفاهیم شایستگی و تدوین فهرست تلفیقی، ارزیابی و پالایش فهرست شایستگیها بهوسیله گروه خبرگان با استفاده از دلفی فازی و درنهایت طراحی مدل شایستگیها طی شد. در پایان، سه حوزه شایستگیهای کارکرد حرفهای، رفتاری و زمینهای با ۳۷ مفهوم شایستگی در قالب نه مقوله شناسایی شده و مدل این شایستگیها ارائه شد.
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله، یک کنترلکننده جدید بر مبنای ترکیب کنترلکننده خطیساز فیدبک مقاوم با دینامیک خطای انتگرالی-نمایی ارائه شده است، که با استفاده از توابع پتانسیل برای کنترل ردیابی ربات زیرآبی در محیطهای پرمانع توسعه داده می شود. رباتهای زیرآبی از جمله سیستمهای غیرخطی، کمعملگر و دارای عدم قطعیتها و نامعینیهای دینامیکی به شمار میآیند که کنترل آنها چالش برانگیز است. در این پژوهش با کراندار فرض کردن اغتشاشات خارجی و نامعینیها از روش کنترلی مقاوم پیشنهادی استفاده گردیده است. در این راستا الگوریتم کنترلی خطیساز فیدبک بر اساس دینامیک خطای غیرخطی تعریف شده، برای ربات زیرآبی توسعه داده شده است. همچنین، بهمنظور اجتناب از برخورد با موانع قوانین کنترلی بهدست آمده با توابع پتانسیل مجازی تلفیق گردیده است. بدین منظور، با تعریف توابع پتانسیل مجازی، نیروی دافعهای بین ربات و موانع در تقاطع با مسیر ایجاد و موجب حرکت ایمن ربات در محیطهای غنی از موانع میگردد. درنهایت، عملکرد الگوریتم کنترلی پیشنهادی با نتایج حاصل از پیادهسازی قوانین کنترلی مود لغزشی کلاسیک مقایسه شده است. نتایج حاصله نشاندهنده کارآیی کنترلکننده پیشنهادی با جهتگیری پتانسیلی در مسیرهای پرمانع میباشد که از عملکرد مطلوبتری نیز در صورت مواجهشدن با موانع برخوردار است.
آقای محمد صباغچی فیروزآباد، دکتر زهره طباطبایی نسب، دکتر عباس علوی راد،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده
از زمان وقوع بحران مالی جهانی ۲۰۰۹-۲۰۰۷، نقش پول در طراحی و اجرای سیاستهای پولی با هدف تثبیت قیمتها، بهعنوان یک موضوع مهم سیاستی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، دوباره مطرح شده است. در این راستا، تابع تقاضای پول، یکی از اجزای مهم هر نظام پولی بوده و نقش تعیین کنندهای در مکانیسم انتقال سیاست پولی به بخش واقعی اقتصاد ایفاء میکند. بنابراین، برای تجزیه و تحلیل مسائل پولی و ارائه راهکارهای مناسب برای رفع مشکلات اقتصادی، لازم است که سیاستگذار اقتصادی، شناخت درستی از ماهیت تقاضای پول داشته باشد. در مطالعه حاضر، سعی بر پاسخ به این سؤال بوده است که آیا تغییرات ناگهانی حجم پول، بیثباتی تابع تقاضای پول را به همراه دارد؟ از این رو پژوهش حاضر، با رویکرد مارکوف سوئیچینگ و با استفاده از جمع ساده و دیویزیا، تابع تقاضای پول را برای اقتصاد ایران در دوره q۱ ۱۳۹۹-q۱ ۱۳۶۷، برآورد و ثبات آن را بررسی مینماید. نتایج حاکی از آن است که در رژیم یک، تابع تقاضای پول باثبات است اما قرار گرفتن در رژیم دو و سه، یعنی رشد متوسط حجم پول و رشد شدید حجم پول، به بیثباتی تابع تقاضای پول منجر شده و اهداف سیاست پولی را منحرف میکند.
آقای احمد پورمحمدی، دکتر زهره طباطبایی نسب، دکتر یحیی ابطحی، دکتر محمدعلی دهقان تفتی،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده
بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ و همهگیری اخیر بیماری کرونا ویروس (COVID-۱۹)، توجهات به موضوعات مرتبط با سیاستهای مالی را برانگیخته است. ازآنجاییکه سیاست مالی، نقش مهمی در کاهش هزینههای این بحرانها دارد، درک رابطه بین مؤلفههای سیاست مالی بسیار با اهمیت است و پیامدهای مهمی برای انتخاب سیاستهای مالی در حوزه اقتصاد بخش عمومی دارد. این پژوهش با استفاده از دادههای فصلی طی دوره ۱۳۹۷:۴-۱۳۶۹:۱، به بررسی پیوندهای علّی بین مؤلفههای سیاست مالی یعنی مخارج دولت (جاری و عمرانی) و درآمدهای دولت (مالیاتی و نفتی) در ایران پرداخته، و برای این منظور، ابتدا از آزمون علیت تودا-یاماموتو در حوزه زمانی برای بررسی رابطه علّی بین این متغیرها استفاده شده است. علاوه بر این، با توجه به نمایش ویژگیهای مختلف توسط متغیرها در دامنۀ فرکانس، یک تحلیل پویا از طریق رویکرد همبستگی و اختلاففاز موجک برای بررسی این رابطه در حوزه زمان- فرکانس بین درآمدهای دولت و ترکیب مخارج صورت میگیرد. نتایج تحلیل موجک، نشان میدهد که ارتباط بین جفتهای درآمد و مخارج دولت در تمام افقهای زمانی، یکسان نیست و یک ناهمگونی قوی در روابط متقابل آشکارشده در طول زمان و در مقیاسهای مختلف شناسایی میشود. بهطورکلی نتایج پژوهش، اثرات علّی مختلف با تأیید فرضیه تسلط مخارج برای درآمدهای نفتی و فرضیه تسلط درآمد برای درآمدهای مالیاتی را در فرکانسهای مختلف نشان میدهد.
آقای احمد پورمحمدی، دکتر زهره طباطبایی نسب، دکتر یحیی ابطحی، دکتر محمدعلی دهقان تفتی،
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده
با وجود مجادلات روزافزون در مورد نقش منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و هستهای، نفت همچنان برای بخش وسیعی از کشورهای جهان نقش محوری دارد. از اینرو، قیمت نفت یکی از قیمتهای کلیدی در اقتصاد بینالملل است که تأثیر و مکانیسمهای اثرگذاری آن بر متغیرهای اقتصاد کلان موضوع مهم تحقیقات اقتصادی بوده است. در کشورهای صادرکنندۀ نفت، نوسانات قیمت نفت بر کلیۀ سیاستهای کلان اقتصادی و احتیاطی تأثیر دارد، اما به دلیل مالکیت دولت بر منابع طبیعی، سیاست مالی از اهمیت ویژهای برخوردار است و میتواند مکانیسمی اصلی برای انتقال این نوسانات به اقتصاد باشد. بدین منظور، هدف پژوهش حاضر تحلیل حرکتهای مشترک پویا بین قیمت نفت و متغیرهای اقتصاد کلان با تأکید بر نقش سیاست مالی در یک رویکرد زمان-فرکانس طی سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۹۹ است. برای این منظور، در این پژوهش دو رویکرد نوین تجزیهوتحلیل موجک، یعنی همدوسی موجک چندگانه (MWC) و همدوسی موجک جزئی (PWC) که برای کشف رابطۀ واقعی بین متغیرها استفاده میشود، پیادهسازی شده است. نتایج تحلیل موجک نشاندهندۀ وجود همبستگی قوی بین قیمت نفت و متغیرهای کلان اقتصادی در فرکانسهای مختلف است. بهعلاوه، نتایج انسجام موجک جزئی، شواهدی از انتقال پویاییهای قیمت نفت توسط سیاست مالی را در افق کوتاهمدت نشان میدهد. از اینرو، توصیه میشود سیاستگذارانی که طرحهای مختلف تثبیت اقتصادی را برای ثبات بیشتر تنظیم میکنند، ضمن توجه به کانالهای اصلی سرازیر شدن منابع مالی نفت به اقتصاد، لازم است دامنههای فرکانسی متفاوت را نیز در نظر بگیرند.