جستجو در مقالات منتشر شده


۲۲ نتیجه برای سهیلی


دوره ۰، شماره ۳ - ( شماره ۳- ۱۳۸۶ )
چکیده

چکیده تذکر هالاولیاء، تنها اثر عطار نیشابوری است که به نثر نوشته شده است و عطار در آن به شرح احوال و کرامات هفتاد و دوتن از بزرگان دین و مشایخ صوفیه پرداخته است. بازتاب شرایط سیاسی، اجتماعی و ادبی دوران زندگی عطار را در آثار وی م یتوان به خوبی مشاهده کرد. علاوه بر این، تصوف و تأثیر آن بر ادبیات فارسی در نوشته های عطار به زیبایی، ژرف نگری و رسایی انعکاس یافته است. اما برای یافتن جنبه های نمایشی در تذکره الاولیاء به جز آشنایی با تفکر عطار و شیو هی نگارش وی، آشنایی و تسلط بر عناصری که این جنب ه ها را تشکیل م ی دهند ضروری است. این عناصر در مجموع های متشکل از ساخ تمایه های نمایشنامه، ساخ ت مایه های نمایش، گونه، سبک و شیو هی نمایشی جای م یگیرند. داستانهای فضیل عیاض، رابع هی عدویه و حسی ن بن منصور حلاج از تذکر هالاولیاء انتخاب شد هاند تا بیانگر قابلی تهای نمایشی بالقو هی این اثر باشند و این امر از طریق جستجوی عناصر نمایشی در این داستانها و تحلیل انواع شیو ههای به کارگیری آنها در نمایش، تحقق یافته است. یافته های این تحقیق م یتواند تا اندا ز های ارزشهای نمایشی نمون ههایی از داستانهای تذکره الاولیاء را آشکار کند و زمین هی تبدیل آنها به نمایشنامه و نمایش را مساعد سازد

دوره ۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده

بیان مسئله: ساختارشکل واژه‌ای است که چارچوب شکل‌گیری ­اشکال را معنا بخشیده و منجربه درک نوع ترکیب ­اشکال می­گردد، باید توجه ­داشت که این ساختارشکل برمبنای نسبت تداخل در الگوی ­هندسی قابل­ بررسی می­باشد، لذا این الگو می­تواند با تعاملات ­اجتماعی برآمده از لایه ­بندی ساختار شکلی- حرکتی اقشار وارد موازنه ­شود به قسمی که هرچه تعاملات ­اجتماعی منسجم ­تر ظاهر گردد، لایه­ بندی ساختار شکلی- حرکتی اقشار نیز به­ مراتب تطبیق­ پذیرتر بوده که بابهره از ابزار بصری (نقطه تا حجم) برآمده ­از دیدگاه هردگ می تواند به نوع دسته ­بندی ساختار شکلی- حرکتی اقشار و سپس از فصل ­اشتراک آنها به پیوند گره­های ­اجتماعی حاصله منجر گردد.
هدف: گره­های ­اجتماعی می تواند منجر به فصل ­اشتراک الگوی هندسی موجود در مجموعه و لایه ­های شکلی- حرکتی اقشار مرتبط به ­آن شود. به نحوی که اگر این مهم احصا­ نگردد، جانمایی و نقطه­ شروع ساختار شکلی- حرکتی هر کدام از اقشار در هم­ارزی صحیح با ترکیب­ شکل مجموعه قرار نگرفته و این خود منجر به عدم خوانش ­فضایی و ساختارشکنی ­شکلی در مجموعه نقش ­جهان می­شود.
۱۳۷
روش تحقیق: سعی ­شد با بهره از ماهیت تفسیری- تاریخی جستار و تحلیل روابط­ هندسی تصاویر ترسیمی و به ­واسطه درک الگوی ­آن و بهره ­از استدلال ­قیاسی به روند ساختارشکلی مجموعه نائل آمد و با طرح فرضیه­؛ «محتمل است که جانمایی گره­های ­اجتماعی در مجموعه نقش­ جهان اصفهان می تواند دلیلی­­ بر همسویی الگوی ­هندسی با ساختار شکلی-حرکتی اقشار از منظر شکل­ گرایی چون هردگ باشد».

نتیجه گیری: با این فرض، می­توان بر همنوایی الگوی ­هندسی میدان با ساختار شکلی مجموعه در راستای شناسایی گره­های­ حاصله از هم­ ارزی ساختار حرکتی اقشار در مجموعه نقش­ جهان دست ­یافت. این­ مهم می تواند در جهت توجیه پیشبرد همزمان فرم و عملکرد در نحوه پیکره ­بندی این میدان­ شهری در زمان احداث آن تا به امروز، موثر واقع­ گردد.

دوره ۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۳ )
چکیده

بیان مسئله: معماری و سینما مجموعه­ای از هنر و فنونی است که ازطریق طراحی صحنه، نشانه ­شناسی و معنا بر شخصیت ­­پردازی، ایجاد هویت، حس ­زمان و مکان، ایجاد فضای مناسب برای لوکیشن خاص و عبور از لایه­ های تاریخی، ایجاد حس­ روانی و هویت و تاثیر بر روند روایت و... در فضای فیلم تاثیرگذار است.
هدف: درک مولفه­های برآمده ­از سینما مخصوصا ملودرام ازمنظر هم­زیستی با معیارهای حس ­مکان منتج­ شده از فضای معماری منجر به خروج کلید واژگانی می­گردد که خود در میزان ­نمودن ساخت فضای فیزیکی صحنه در جهت شناسایی روابط انسان با مکان قابل تدقیق می­باشد.
روش تحقیق: برای درک این موضوع سعی شد بابهره از روش تفسیری-تاریخی به فهوای روند دیالکتیک فضایی-مکانی در فیلم مادر پرداخته شود که این روند خود نیازمند روش تحلیلی-توصیفی است تا به­ واسطه مولفه­ های برخاسته از متغیرهای شناسایی ­شده در پژوهش احصاگردد. نهایتا ازطریق استدلال قیاسی سعی بر تفهیم مولفه ­های خروجی به ­واسطه ابزاری چون مدل و جداول تحلیلی شده ­است. لذا طرح پرسش: «چگونه می­توان پروسه زمانی سکانس ­های برداشت شده فیلم سینمایی مادر را در ارتباط با هم­زیستی فضایی و یا تقدم و تاخر فضای حرکتی صحنه ازمنظر دیالکتیک حسی-مکانی توجیح نمود؟»
نتیجه گیری: میتواند از طریق مدل مفهومی و جداول عنوان شده از حیث مرحله بندی فریم های فضایی که منجر به درک روابط حسی-مکانی منتج ­شده از روابط انسان با مکان در سینمای ملودرام میشود. به نوع روش­شناسی در روابط هم­بندی فضا و زمان ازمنظر شناسایی واژگان؛ دیاکرونیک و سینکرونیک فضایی صحنه و در قالب مولفه های؛ فعالیت، معنا و کالبد ازمنظر حسی-مکانی پاسخی درخور شایستگی آن داد.



دوره ۵، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

بهره گیری از هندسه در پیمایش همساز میان فرم، ایستایی و تناسبات، ب هعنوان اصلی جاری در تعاملِ سازه و معماری سنتی ایران همواره برقرار بوده است. شناخت رفتار هندسیِ اجزا در مسیر ایجاد اتحادِ ارگانیک میانِ سامانه های کالبد، فضا و زمینه، موجب شک لگیری بازخوردی یکپارچه به عوامل مؤثر در پایایی مجموعه م یگردد. گره های ایرانی بر مبنای ،y و x قیودِ هندسی موجود در ساختار و تناسبات خویش، به عنوان واحدهای مدولار، قابلیت توسعه و گسترش در محورهای با حفظِ همسازی میان ارز شهای بصری و کارایی عملکردی را دارا م یباشند. با توجه به روندِ نظم پذیریِ ساختارِ گره های برای حفظ کارکردِ سه بعدیِ مجموعه سازه ، مسئله ای قابل بحث ،z ایرانی در محورهای اشاره شده، انتقال این نظم در محور است. از این رو، مقاله حاضر نخست به بررسی نحو ه استفاده از پارامترهای مولدِ هندسه گره با استفاده از نرم افزار کدنویسی گرافیکی گر سهاپر پرداخته، سپس با معرفی روش الگوریتم ژنتیک، مجموع ه حاصل از تولید فرم های مختلفِ منتج از هندس ه گره را به عنوان جمعیتی از ژن های قابل تحلیل معرفی می کند. در این راستا، فرایند جانمایی بهین ه تکیه گاه ها، با حفظ کارکردِ سه بعدی میان اجزا، در مسیر دستیابی به هندسه ای کارآمد از فرم گره را پیش می گیرد. بر همین اساس، پس از تحلیل همزمانِ فرم و سازوکارِ متعاقب ساز های ب هوسیله افزونه کارامبا، جمعیت برتر از مجموع ه ژن های معرفی شده، گزینش گردیده و بهین هترین حالت جانمایی تکیه گاه ها، در شرایطی که اجزای سازه دارای تنش حداقل هستند، گزینش م یشود. در ادامه نیز با بررسی عملکردِ حالت بهینه و نمون های منتظم در جانمایی تکیه گاه ها رفتار متعاقب هر دو حالت نسبت به انتقال بار به پی، مورد بررسی قرار م یگیرد. با استناد به نتایج این پژوهش، م یتوان ای نگونه برآورد نمود که سازوکار هندسی در گر ههای ایرانی، با تعریف قیود خاص، موجب کنترل رفتار یکپارچه و کارکردِ چند بعدی میانِ پارامترهای کیفی نظیر هندسه منعطف جهت طراحی سازه های پوششی و پارامترهای کمّی همچون رفتار متناسب با نیروها می گردد. این بازخوردِ همساز میان معماری و سازه در جانمایی بهین ه تکیه گاه ها که به مدد روش الگوریتم ژنتیک حاصل می گردد، کاهش تنش در اجزای سازه و همچنین پایاییِ حدا کثری سازه را همراه با صرفه اقتصادی در مصالح مورد استفاده، در کنار حفظ ارزش های معماری ب هدنبال خواهد داشت.

دوره ۸، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده

ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ روی ﻣﺒﺎﻧﯽ ﺷﮑﻞﮔﯿﺮی ﺧﺎﻧﻪﻫﺎی ﻣﺴﮑﻮﻧﯽ ﺷﻬﺮﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ایﺮان ﻧﺸﺎن ﻣﯽدﻫﺪ ﮐﻪ ﻫﻤﻮاره راﺑﻄﻪ ای ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﻣﯿﺎن اﻗﻠﯿﻢ، ﻃﺒﯿﻌﺖ و ﻣﻌﻤﺎری ﻣﺴﮑﻮﻧﯽ ایﺮان وﺟﻮد داﺷﺘﻪ اﺳﺖ. یﮑﯽ از ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻣﻬﻢ ﻃﺒﯿﻌﺖ ﮐﻪ در ﻣﻌﻤﺎری ﺧﺎﻧﻪ ﻫﺎی ﺳﻨﺘﯽ ایﺮان ﺟﺎیﮕﺎه ویﮋه ای داﺷﺘﻪ، ﻋﻨﺼﺮ آب اﺳﺖ. در ایﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺳﻌﯽ ﺷﺪه اﺳﺖ ﺑﺎ ﺑﺮرﺳﯽ ﺗﻨﺎﺳﺒﺎت ﺣﻮض و ﺣﯿﺎط در ﻣﻌﻤﺎری ﻣﺴﮑﻮﻧﯽ اﻗﻠﯿﻢﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ایﺮان، ﺑﻪ ﭼﮕﻮﻧﮕﯽ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻋﻮاﻣﻞ اﻗﻠﯿﻤﯽ روی ﮐﯿﻔﯿﺖ و ﮐﻤﯿﺖ آب در ﺣﯿﺎط ﭘﺮداﺧﺘﻪ ﺷﻮد. روش ﺗﺤﻘﯿﻖ ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﯽ ﻋﻠﯽﻣﻘﺎیﺴﻪای ﺑﺎ اﺳﺘﺪﻻل اﺳﺘﻨﺘﺎﺟﯽ اﺳﺖ و اﻃﻼﻋﺎت آن ﺑﻪ روش اﺳﻨﺎدی ﮔﺮدآوری و ﺗﻨﻈﯿﻢ ﺷﺪ. روش ﻧﻤﻮﻧﻪ ﮔﯿﺮی ﺗﺼﺎدﻓﯽ ﻧﻈﺎمدار و ﺟﺎﻣﻌﻪ آﻣﺎری ۳۲ ﺧﺎﻧﻪ از ﺧﺎﻧﻪﻫﺎی ﺳﻨﺘﯽ ایﺮان در ﭼﻬﺎر اﻗﻠﯿﻢ ﻣﺨﺘﻠﻒ ایﺮان ﺑﻮد. ﭼﺎرﭼﻮب ﻧﻈﺮی ایﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺑﺮ ایﻦ اﺳﺎس اﺳﺘﻮار اﺳﺖ ﮐﻪ ﻋﻮاﻣﻞ اﻗﻠﯿﻤﯽ ﻧﻘﺶ ﻣﻬﻤﯽ در ﺗﻌﯿﯿﻦ ﺗﻨﺎﺳﺒﺎت ﺣﻮض و ﺣﯿﺎط در ﺧﺎﻧﻪﻫﺎی ﺳﻨﺘﯽ ایﺮان داﺷﺘﻪ اﻧﺪ. ﻋﻮاﻣﻞ اﻗﻠﯿﻤﯽ، ﻣﺘﻐﯿﺮﻫﺎی ﻣﺴﺘﻘﻞ و ﺗﻨﺎﺳﺒﺎت ﺣﻮض و ﺣﯿﺎط، ﻣﺘﻐﯿﺮﻫﺎی واﺑﺴﺘﻪ ایﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﻧﺘﺎیﺞ ایﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﻧﺸﺎن ﻣﯽدﻫﺪ ﮐﻪ ﺷﮑﻞﮔﯿﺮی ﺗﻨﺎﺳﺒﺎت ﺣﻮض و ﺣﯿﺎط در ﺧﺎﻧﻪﻫﺎی ﺳﻨﺘﯽ ایﺮان، ﺗﺤﺖ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻋﻮاﻣﻞ اﻗﻠﯿﻤﯽ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺑﻮده اﺳﺖ. 


دوره ۹، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف: گلوکوما یک بیماری عصبی- چشمی است که با نابودی سلول‌های گانگلیون شبکیه منجر به نابینایی می‌شود. این بیماری از علل اصلی نابینایی در جهان است. برای مطالعات پیش‌کلینیکی و یافتن درمان‌های جدید استفاده از مدل‌های حیوانی کارآمد اجتناب‌ناپذیر است. یک نوع از این مدل‌ها، موش‌هایی هستند که چشم آنها با N-متیل، D-آسپارتات (NMDA) تیمار شده است. هدف مطالعه حاضر القای حاد مرگ سلول‌های گانگلیونی و تولید موش مدل آزمایشگاهی بیماری گلوکوما توسط N-متیل، D-آسپارتات بود.
مواد و روش‌ها: در مطالعه تجربی حاضر موش‌های مدل با نوروتوکسین NMDA تولید شدند. برای این منظور تخریب سلولی با تزریق داخل زجاجیه NMDA به چشم موش‌ها انجام شد و پس از خارج‌کردن چشم‌ها، آنالیزهای بافتی روی چشم‌های نمونه و کنترل صورت گرفت. پس از رنگ‌آمیزی بافتی تعداد سلول‌های گانگلیون و ضخامت لایه‌های شبکیه و کمپلکس سلولی گانگلیون (GCC) ارزیابی شدند. علاوه بر این ضخامت لایه‌های هسته‌ای داخلی و بیرونی در نمونه‌ها مقایسه شد. آزمون تحلیل واریانس یک‌طرفه و نرم‌افزار SPSS ۲۲ به کار رفتند.
یافته‌ها: تنها سه روز پس از تزریق NMDA به نمونه‌های چشم، ضخامت لایه‌های GCC، شبکیه و همچنین تعداد سلول‌های گانگلیون در مقایسه با نمونه‌های کنترل به‌طور چشمگیری کاهش یافت. کاهش ۵۰% تعداد سلول‌های گانگلیون در نمونه گلوکوما تایید شد.
نتیجه‌گیری: پس از تزریق NMDA به نمونه‌های چشم، ضخامت لایه‌های GCC، شبکیه و همچنین تعداد سلول‌های گانگلیون در مقایسه با نمونه‌های کنترل به‌طور چشمگیری کاهش می‌یابد.
 


دوره ۹، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده

در عصر حاضر اصول و الگوهای شکل‌دهنده مساجد و نگاه نمادگونه به آن مخصوصاً در سطح مسجدهای محله‌ای به دست فراموشی سپرده شده است. با توجه به اینکه بازیابی هویت معماری و شهرسازی ایرانی- اسلامی از جمله وظایف معماران و شهرسازان معاصر بوده، شناسایی ویژگی‌ها، اصول و ارزش‌های موجود و متاثر از آیات و احادیث اسلامی در معماری و شهرسازی مساجد و همچنین تطبیق متناسب آنها با نیازهای دوره معاصر و الگوسازی ارزش‌های فرامکانی و فرازمانی مساجد هدف پژوهش حاضر بود. در پژوهش حاضر به روش پیمایشی به بررسی تاثیر مدل‌های ادراک حسی موثر بر افزایش رضایت‌مندی و مطلوبیت در مساجد محله‌ای شهر قزوین پرداخته شد. پس از تبیین مدل‌ها و مولفه‌های ادراک حسی، معیارهای ارزیابی موثر بر افزایش رضایت‌مندی به مساجد استخراج شدند و پرسش‌نامه طبق طیف لیکرت تنظیم و با روش مدل‌یابی معادلات ساختاری (SEM) روابط بین متغیرها و میزان تاثیر آنها تحلیل شد. یافته‌های پژوهش وجود رابطه معنی‌دار بین مولفه‌های ادراک حسی و رضایت‌مندی در مساجد محله‌ای را نشان دادند که در آن میزان تاثیرگذاری شاخصه‌های فرهنگی و نظام اجتماعی موجود در محله از دیگر شاخصه‌ها بیشتر بود. درنتیجه رعایت الگوهای حسی در طراحی عناصر تشکیل‌دهنده مساجد باعث افزایش مطلوبیت فضایی شده است که این امر موجب ایجاد و تقویت الگوهای معماری حسی انطباقی در مکان‌های مذهبی و افزایش انگیزش نمازگزاران برای تداوم حضور در مساجد محله‌ای می‌شود.

مجتبی الماسی، کیومرث سهیلی، اصغر سپهبان قره بابا،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۸ )
چکیده

عوامل متعددی بر رشد اقتصادی یک کشور موثر هستند. بر اساس نظریه های ارائه شده توسط اقتصاددانان، مدل های مختلفی برای کمی سازی ارتباط بین متغیرهای تأثیرگذار بر رشد اقتصادی طراحی شده است. یکی از این الگوها مدل های رشد درون زا می باشند که در این تحقیق مورد استفاده قرار می گیرند. در مدل رشد درونزای مورد استفاده در این تحقیق، رشد اقتصادی ایران به عنوان یک متغیر درونزا معرفی گردیده که تابعی از سرمایه گذاری در نیروی انسانی، سرمایه گذاری فیزیکی و بدهی های خارجی است. پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، به عنوان متغیرهای موهومی دراین مدل لحاظ شده است. مدل طراحی شده در این مقاله با استفاده از روش پنج مرحله ای یوهانسن برآورد شده است. نتایج حاصله از به کار گیری این مدل گویای آن است که در بلندمدت تأثیرپذیری متغیر رشد از متغیر سرمایۀ انسانی به مراتب بیشتر از سرمایۀ فیزیکی است. جهت دستیابی به یک نرخ رشد اقتصادی بالا پیشنهاد می شود سرمایه گذاری در نیروی انسانی شدیداً توسعه یابد. علاوه بر آن لازم است که سرمایه گذاری در سرمایه های فیزیکی نیز گسترش پیدا کند. همچنین توصیه می شود جهت سرمایه گذاری در سرمایه های فیزیکی به جای جذب سرمایه های خارجی و دریافت وام از خارج، از پس اندازهای داخلی استفاده شود.

دوره ۱۰، شماره ۰ - ( Summer ۲۰۰۸- ۱۳۸۶ )
چکیده

هدف: سلول‌های دندریتیک در تنظیم وکنترل پاسخ‌های ایمنی نقش مهمی به عهده دارند. امروزه نظر بر این است که از این سلول‌ها در درمان بسیاری از بیماری‌ها می‌توان استفاده کرد. یکی از راه‌های ایمونوتراپی ایجاد سلول‌های دندریتیک تولروژن از طریق ممانعت از بیان مولکول‌های کمک تحریکی است.CD۴۰ یکی از مولکول‌های کمک تحریکی بوده که با ممانعت از بیان آن از طریق روش‌هایی مانند آنتی‌سنس یا SiRNA می‌توان به این مهم (سلول‌های دندریتیک تولروژن) دست پیدا کرد. با تولید سلول‌های دندریتیکی تولروژن می‌توان افقی روشن در درمان بسیاری از بیماری‌ها ایجاد نمود و با طراحی RT-PCR کمی برای اندازه‌گیری میزان بیان می‌توان راه را برای ایجاد این سلول‌ها هموار نمود. در این تحقیق با طراحی آنتی‌سنس با استفاده از نرم‌افزارهای مربوط و منتقل کردن آن به سلول‌های دندریتیکی با استفاده از ماده ”لیپوفکتامین ۲۰۰۰“ (Invitrogen) به سلول دندریتیک تولروژن رسیده‌ایم. مواد و روش‌ها: در این مــطالعه سـلول‌های دندریتیک از طحال موش Balb/c جـدا شد و مــیزان خلوص به وسـیله فـلوسیتومتری بر اساس نشانگر CD۱۱Cتعیین شد. رده سلولیBCL۱ به‌عنوان گـروه کنترل، بیان‌کننده CD۴۰ در مـحیط کـشت FCS ۱۰% RPMI-۱۶۴۰+ کـشت داده شـدند. با اســتفاده نـرم‌افــزارهای بیوانفورمــاتیک Beacon Designer و mfold and Blast آغــازگر برای ) GADPHبه عـنوان کـنترل داخـلی) و CD ۴۰ طراحی شد، کیت RNeasy Plus Mini Kit (Qiagen) برای استخراج RNA مورد استفاده قرار گرفت و با تعیین O.D۲۸۰/۲۶۰ و الکترفورز در آگارز مـیزان خلوص تعیین شد. در ادامه کار ابتدا PCR کیفی با استفاده از آنزیم Fast Hot Start Taq (Roche) بهینه شد و سپس بعد از ساخت cDNA با استفاده از کیت IQ sybergreen (Biorad)،RT-PCR کمی برای CD۴۰ بهینه و در نهایت با استفاده از همین کیت منحنی استاندارد پس از تهیه رقت‌های مناسب از RNA برای CD۴۰ و کنترل داخلی محاسبه شد. پس از طراحی آنتی‌سنس با استفاده از نرم‌افزار‌های بیوانفورماتیک با استفاده از ماده ”لیپوفکتامین ۲۰۰۰“ انتقال، انجام و با استفاده از RT-PCR کمی میزان کاهش بیان ژن مشخص شد. نتایج: دمای بهینه اتصال با استفاده ازشیب Real time PCR و بهترین CT و Rn∆ در ۵/۹۵ درجه سانتی‌گراد برای هر دو ژن CD۴۰ و GADPH تعیین و همچنین دمای ذوب PCR حدود ۸۴ درجه سانتی‌گراد مشخص شد. شیب و بازدهی واکنش PCR برای ژن‌های CD۴۰ و GADPH با روش رقت سریال تعیین شد. با استفاده از غلظت نابرابر آغازگرها بازدهی و شیب برابری این دو ژن با دمای اتصال یکسان تعیین شد. (بازده CD۴۰: ۵/۹۶، شیب: ۴۰۸/۳- ؛ بازده GADPH: ۱/۹۴، شیب: ۴۷۱/۳-) میزان کاهش بیان ژن پس از انتقال با آنتی‌سنس ۶۴/۱در سلول‌های دندریتیکی و در رده سلولی BCL۱۳۲/۱ تعیین شد. ماده منتقل شده تأثیری روی بیان ژن ندارد. بهترین زمان برای اندازه‌گیری کاهش بیان ژن CD۴۰ ۴۸ ساعت پس از انتقال در سلول‌های دندریتیکی و رده سلولی BCL۱ است. نتیجه‌گیری: در مطالعات مختلف از روش‌های متفاوتی مانند RT-PCR نیمه کمی RT-PCR کمی مطلق و RT-PCR کمی نسبی برای تعیین میزان بیان ژن‌های مختلف ازجمله CD۴۰ استفاده شده است. بررسی‌ها در این تحقیق نشان داد که استفاده از کیت IQ–sybergreen (Biorad) و الیگومر دی‌اکسی تیمیدین برای سنتز cDNA برای رسم منحنی استاندارد ژن CD۴۰ بسیار مناسب است (در این مورد GADPH کنترل داخلی مناسبی است) که در مقایسه با RT-PCR نیمه کمی دقیق‌تر و قابل اعتمادتر است.
سهراب دل انگیزان، کیومرث سهیلی، الهه خالویی،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( بهار ۹۰ ۱۳۹۰ )
چکیده

نگاهی گذرا به بودجه¬ ایران نشان می¬دهد که در اغلب قریب به اتفاق سالها، همواره بخش قابل توجهی از کسری بودجه دولت ایران از طریق چاپ پول تأمین مالی شده است. انتشار پول از طریق تورم و رشد حقیقی اقتصاد، منجر به تحقق درآمد برای دولت و با افزایش سطح عمومی قیمت¬ها، از نظر کاهش قدرت خرید مردم، منجر به "مالیات تورمی" می¬گردد که بدون آگاهی مردم، ازآنها اخذ می¬شود. با رشد حقیقی اقتصاد به منظور به گردش درآمدن تولیدات اضافی، نیاز به مانده حقیقی پول بیشتر می شود. در این شرایط، دولت با اعطای پول اعتباری، کالاها و خدماتی را که دارای ارزش ذاتی هستند به تصاحب خود درمی¬آورد. در این مطالعه، با توجه به اهمیت رشد اقتصادی در مباحث کلان، رابطه حق¬الضرب پول با رشد سرانه اقتصادی، با استفاده از مدل¬های اقتصادسنجی بررسی، و مدل¬های تصریح شده با بهره¬گیری از داده¬های دوره ۸۶- ۱۳۴۵ و به روش CLS برآورد و نتایج آنها مورد تجزیه و تحلیل واقع شده و حد آستانه¬ای سهم حق الضرب از تولید ناخالص داخلی نیز مورد سنجش قرار گرفته است. نتایج این مطالعه نشان می¬دهد حق¬الضرب پول در سطوح بالا¬تر از حدآستانه، دارای اثر منفی و معنی¬دار بر رشد اقتصادی است ولی در سطوح پایین¬تر از حد آستانه، تأثیر حق¬الضرب بر رشد اقتصادی خنثی است.
علی فلاحتی، کیومرث سهیلی، فرزاد نوری،
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده

چکیده دستیابی به رشد اقتصادی بالا و پایدار، همواره مورد نظر برنامه­های اقتصادی کشورها بوده است. اثبات وجود رابطه مثبت میان توسعه بازارهای مالی و رشد اقتصادی توسط بسیاری از مطالعات، پژوهشگران را بر آن داشته است تا عوامل مؤثر بر رشد و توسعه بازارهای مالی را مورد مطالعه قرار دهند. یکی از عوامل تاثیرگذار بر توسعه مالی کشورها تورم است. بنابراین، محققان تلاش خود را بر تبیین چگونگی ارتباط بین تورم و توسعه مالی متمرکز نموده­اند. این مقاله، رابطه بین تورم و توسعه بازار مالی در ایران را با استفاده از داده­های سالیانه دوره­ زمانی ۱۳۵۷ تا ۱۳۸۶ برای بازار پول و داده­های فصلی دوره زمانی بهار ۱۳۷۸ تا تابستان ۱۳۸۷ برای بازار سرمایه بررسی می­نماید. مدل اقتصادسنجی مورد استفاده در این تحقیق بر اساس مدل­های بوید، لوین و اسمیت[۱] طراحی شده است. در ابتدا از یک مدل خطی ساده برای کنترل دیگر عوامل اقتصادی که ممکن است با عملکرد بازار مالی همبسته باشند، بهره گرفته شده و سپس، رگرسیون آستانه­ای به­ منظور نشان دادن رابطه غیر خطی بین تورم و توسعه بازار مالی طراحی گردیده است. در این مدل، آستانه­های مختلف برای تورم در نظر گرفته شده است. برای برآورد مدل از روش حداقل مربعات شرطی (CLS)، استفاده شده و با توجه به ملاک حداقل مجذورات خطاها، آستانه تورم تعیین شده است. نتایج مدل برآورد شده، مشخص نمود که یک رابطه منفی بین تورم و شاخص­های توسعه مالی بازار پول و یک رابطه مثبت بین تورم و شاخص­های توسعه بازار سهام وجود دارد. همچنین خروجی­های مدل برازش شده نشان داد که در دامنه­ای از تورم، ارتباط منفی بین تورم و شاخص­های توسعه مالی بازار پول معنادار نیست. علاوه بر آن، یافته­های مدل برآورد شده، مشخص نمود که حد آستانه­ای برای اثرگذاری تورم بر بازار سهام وجود ندارد.
[۱]. Boyd, Levine and Smith
کیومرث سهیلی، شهرام فتاحی، مهرداد جیحونی پور،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۳ ۱۳۹۳ )
چکیده

رواج پول الکترونیکی، حجم اسکناس و مسکوک در گردش را در ایران تحت تأثیر قرار داده است. مطالعه و تحلیل چگونگی و فرایند تأثیرگذاری پول الکترونیکی بر حجم اسکناس و مسکوک از موضوعات ویژه و با اهمیتی است که در این مقاله به آن پرداخته شده است.      در این مقاله، اثر شاخص­های نشان­ دهنده میزان توسعه و نشر پول الکترونیکی از قبیل تعداد کارت­های بدهی، تعداد دستگاه­های خودپرداز، تعداد پایانه­های فروش و تعداد پایانه­های شعب بانک­ها، بر روی حجم اسکناس و مسکوک در گردش برآورد شده است. برای برآورد مدل­ها از داده های فصلی سال های ۱۳۸۹-۱۳۸۳ استفاده شده است.      از برآورد مدل­ها نتیجه شده که در ایران افزایش تعداد کارت­های بدهی، حجم اسکناس و مسکوک در گردش را افزایش داده و علت رابطه مثبت بین تعداد کارت­های بدهی و حجم اسکناس و مسکوک در گردش، آن است که در دوره مورد مطالعه در ایران کارت­های بدهی، بیشتر جهت دریافت پول از دستگاه­های خودپرداز برای خریدهای روزانه و هفتگی مورد استفاده قرار گرفته­اند. همچنین یافته­های این پژوهش مشخص ساخته که تعداد پایانه­های فروش، اثر معکوسی بر حجم اسکناس و مسکوک در گردش داشته است.  
کیومرث سهیلی، شهرام فتاحی، بهمن اویسی،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۳ ۱۳۹۳ )
چکیده

افزایش سریعقیمت مسکن در سال­های اخیر در ایران به عنوان یک دغدغه ملی برای مردم و دولتمردان مطرح بوده و به همین دلیل، مطالعه­ عوامل مؤثر بر افزایش قیمت مسکن بسیار با اهمیت است.      در این مقاله،‌ اثرات برخی متغیرهای مهم از جمله قیمت زمین، هزینه ساخت بنا، حجم تسهیلات اعطایی بخش مسکن، نرخ ارز، شاخص قیمت سهام،  تعداد ساختمان­های مسکونیو درآمد خانوار بر قیمت مسکن در شهر کرمانشاه مورد بررسی قرار گرفته است.      برای تجزیه و تحلیل تأثیر متغیرهای فوق بر قیمت مسکن، مدل خود توضیح با وقفه‌های توزیعی با استفاده از داده‌های فصلی سال‌های ۱۳۸۷-۱۳۷۰، برآورد شد. همچنین به منظور بررسی سرعت تعدیل مدل پویا به مدل بلندمدت، الگوی تصحیح خطا نیز برآورد گردید.      نتایج حاصل از مدل برآورد شده بیانگر این واقعیت است که، متغیرهای کلان اقتصادی از قدرت بالایی در توضیح­ رفتار قیمت مسکن و نوسانات آن برخوردار هستند.

دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده

تغییرات ساختاری پروتئین ها که در هنگام اتصال به لیگاند یا پروتئین های دیگر صورت می گیرد، نقش حیاتی در پدیده های بیولوژیکی ایفا می نماید. این گونه حرکات به صورت تجمعی و با فرکانس پایین بوده و آنالیز مود نرمال روش متداول جهت یافتن فرکانس ها و شکل مود ها می باشد. مطالعات گسترده ای جهت پیش بینی این حرکات با استفاده از مدل های مختلف پروتئین صورت گرفته است. از این میان، مدل های شبکه ارتجاعی با توجه به عدم نیاز به کمینه سازی انرژی پتانسیل و ساده بودن از مطلوبیت بالایی برخوردار است. با این وجود، تا کنون مطالعه جامعی در خصوص بررسی تاثیر پارامتر های مختلف این مدل ها در پیش بینی تغییرات ساختاری صورت نگرفته است. در این مطالعه تعداد ۲۰ پروتئین با تغییرات ساختاری مشخص انتخاب شده و با ایجاد مدل های مختلف شبکه ارتجاعی، میزان موفقیت و اعتبار هریک در پیش بینی ساختار نهایی مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس نتایج این مطالعه سه مود اول هر مدل اغلب بیشترین نقش را در پیش بینی تغییرات ساختاری پروتئین ها ایفا می کنند. علاوه بر این، انتخاب شعاع حدی مناسب تاثیر بیشتری نسبت به تابع پتانسیل در مدل شبکه ارتجاعی دارد. همچنین نتایج حاصله نشان می دهد از میان مدل های مختلف در نظر گرفته شده، مدلهای غیر نمایی با شعاع حدی ۱۰ آنگستروم با وجود محاسبات مقرون به صرفه تر از دقت بیشتری در پیش بینی تغییرات ساختاری برخوردار می باشند.

دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده

هدف: سلول‏های رنگدانه‏دار شبکیه انسان به صورت تک لایه در انتهای شبکیه در ارتباط مستقیم با گیرنده‏های نوری قرار گرفته‏اند. در خیلی از بیماری‏ها این سلول‏ها آسیب می‏بینند. یکی از راه‏های درمان این بیماری‏ها جایگزین کردن سلول‏های سالم به جای سلول آسیب دیده است. به این منظور از بستر‏های مختلفی برای کشت سلول استفاده شده که در بررسی حاضر از بین این بستر‏ها ترکیبی از آلژینات و ترکیبی از آلژینات/ ژلاتین برای مطالعه رشد این سلول‏ها استفاده شد. مواد و روش‏ها: از آلژینات سدیم محلول‏های ۱ و ۲ درصد در آب و DMEM/F۱۲ تهیه و در هر خانه از ظرف‏های ۶ خانه ریخته شد تا بستر یکنواخت یک میلی‏متری تشکیل شد. سلول‏های اپیتلیالی رنگدانه‏دار پاساژ ۴ روی بستر کشت داده شدند و ریخت‏شناسی سلول‏ها بررسی شد. سلول‏ها به بستر آلژینات در DMEM/F۱۲ نمی‏چسبند و اندر کنش مناسبی با بستر‏های آلژینات ندارند، به همین دلیل از آلژینات و ژلاتین محلول‏های ۱ درصد  و ۲ درصد در آب دوبار تقطیر با نسبت‏های ۲۰ به ۸۰، ۳۰ به ۷۰، ۴۰ به ۶۰، ۵۰ به ۵۰، ۶۰ به ۴۰، ۷۰ به ۳۰، ۸۰ به ۲۰ تهیه شد و به هر خانه از ظرف ۶ خانه ریخته شده تا بستری یک میلی‏متری از آلژینات/ ژلاتین ایجاد شد.سلول‏ها بر سطح بسترکشت داده شده و ویژگی‏های آن‏ها مطالعه شد. نتایج: سلول‏های رنگدانه‏ای شبکیه انسان روی بستر‏های آلژینات/ ژلاتین به صورت کلونی‏هایی چسبیده بودند. در همه بستر‏ها با نسبت‏های مختلف آلژینات/ ژلاتین سلول‏ها از غشا عبور کرده و تک لایه‏ای از سلول را در زیر بستر تشکیل می‏دهند. به جز بستر ۲ درصد با نسبترآلژینات/ ژلاتین ۲۰ به۸۰ که رشد سلول‏ها را بر سطح بستر نشان می‏دهد. سلول‏ها تا مدت نامحدود بر بستر آلژینات/ ژلاتین زنده می‏مانند و بعد از کشت دوباره بر سطح پلیت ریخت‏شناسی اولیه خود را حفظ می‏کردند. نتیجه‏گیری: بستر آلژینات/ ژلاتین ۲ درصد با نسبت ۲۰ به ۸۰ برای کشت سلول‏های رنگدانه‏ای شبکیه انسان در مطالعات بعدی مناسب است.

دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده

بسیاری از پدیده‌های سلولی و بیومولکولی در مقیاس‌های طولی و زمانی بزرگ رخ می‌دهند که این امر شبیهسازی کامپیوتری آن‌ها را در مقیاس اتمی غیرممکن می‌سازد. ازاین‌رو، درشت دانهسازی به‌مثابه پلی برای کوتاه کردن فاصله در مقیاس طولی و زمانی بین یک پروسه بیولوژیکی و مدل اتمی آن مورد توجه قرارگرفته است. علاوه بر این، در بسیاری از حالت‌ها مشاهده می گردد که دینامیک یک سیستم بر حسب مختصات تجمعی بهتر بیان می‌گردد. لذا در این مطالعه یک روش درشت دانه سازی برای دینامیک پروتئینها با استفاده از مختصات تجمعی باقی مانده ها به جای مختصات اتمی معرفی می‌گردد. در این روش یک نگاشت معکوس پذیر مستقل از زمان برای ارتباط مختصات اولیه و مختصات مرکز جرم تعریف شده و سپس، فضای پیکربندی سیستم تبدیل یافته به درجات آزادی اصلی و وابسته تقسیم می‌گردد. با فرض اینکه درجات آزادی اصلی کندتر از درجات آزادی وابسته ‌باشند، جابجایی این درجات آزادی نسبت به متغیر زمان بسط تیلور داده شده و نهایتاً این روش منجر به ایجاد ماتریس سختی، اصطکاک و جرم برای سیستم درشت دانه بر حسب مختصات تجمعی با قی مانده ها می‌شود. دو مختصات مرکز جرم و مرکز مقاومت هیدرودینامیکی باقیمانده ها به عنوان مختصات تجمعی در نظر گرفته شد. با اعمال این روش در مطالعه رفتار دینامیکی چند پروتئین نشان داده شد که این روش کارایی فوق العاده در پیشبینی مود و نرخ رهایش پروتئین‌ها دارد. همچنین نشان داده شد مختصات مرکز مقاومت هیدرودینامیکی گزینه مطلوب تری جهت انتخاب برای مختصات تجمعی می باشد.
کیومرث سهیلی، مرتضی سحاب خدامرادی، محمدرضا منیری، یونس گلی،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( پاییز ۹۶ ۱۳۹۶ )
چکیده

عدم کارآیی و ناعادلانه بودن نظام پرداخت یارانه‌ها در کشور در طی سال‌های متمادی، موجب گردید دولت از سال ۱۳۸۹، قانون هدفمندسازی یارانه‌ها را عملیاتی نماید، که در طی آن سهم خانوارهای فقیر از یارانه دولت افزایش یابد. مطالعه حاضر با استفاده از داده‌های در سطح خرد خانوار در دوره‌ ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۳ و تکنیک رگرسیون‌های به ظاهر نامرتبط از طریق روش FGLS به بررسی اثر هدفمندی یارانه‌ها بر ترکیب مصرفی خانوار پرداخته است. نتایج مطالعه نشان می‌دهد که در طول دوره‌ مطالعه، سهم مخارج ضروری‌تر در سبد مصرفی خانوارها افزایش،  و بنابراین براساس تئوری انگل، رفاه خانوارها کاهش یافته،  همچنین متغیر مجازی یارانه و متغیر یارانه ماهانه دریافتی در میان همه‌ گروه‌های کالایی، بیشترین اثرگذاری را بر روی سهم گروه خوراک و غذای خانوارها از کل مخارج آنان داشته، و یکی از دلایل کاهش رفاه خانوارها، افزایش بیشتر قیمت‌های نسبی نسبت به افزایش درآمد ناشی از یارانه‌ها بوده، از آنجا که بر اساس مطالعه‌ حاضر، در بین تمامی عوامل تأثیرگذار بر روی رفتار مصرفی خانوارها در تخصیص بودجه‌ میان گروه‌های کالایی، عامل درآمد دائمی بیشترین اثرگذاری را داشته، لذا هدف اصلی سیاستگذار می باید به جای افزایش اسمی یارانه‌ نقدی از طریق سیاست‌های تورم‌زا، بر روی افزایش سطح واقعی درآمد دائمی خانوارها معطوف گردد. 
 

دوره ۱۹، شماره ۱۱ - ( آبان ۱۳۹۸ )
چکیده

پدیده سایش در خطوط لوله و تجهیزات انتقال سیال به همراه ناخالصی‌ها در بخش‌های نفت و گاز و دیگر فرآیندهای صنعتی از مهم‌ترین مشکلاتی است که صنایع نفت، گاز و پتروشیمی با آنها روبه‌رو هستند. تعمیر و اصلاح این تجهیزات هزینه زیادی را به خود اختصاص داده و به عنوان یکی از آسیب‌ها و چالش‌های مهم در صنایع مطرح اس
 سایش در اثر ضربه ذرات جامد همراه با گاز و مایع یا در اثر برخورد قطرات مایع به دیواره داخلی مجرای عبوری سیال ایجاد می‌شود. در این پژوهش عوامل تاثیرگذار بر نرخ سرعت سایش پره همانند سرعت دوران پروانه کمپرسور، اندازه ذرات داخل گاز متان، غلظت ذرات در ترکیب‌ها مورد بررسی قرار گرفته است. برای به‌دست‌آوردن و تحلیل میزان و نرخ سایش پره‌ها، قطعاتی از جنس پروانه کمپرسور تخریب‌شده تهیه و به عنوان نمونه مطابق با شرایط عملیاتی و بهره‌برداری و انتقال گاز استفاده شده است. طی مراحل مختلف آزمایش، میزان نرخ سایش با شرایط متفاوت در محلول و ترکیبات ذرات جامد اندازه‌گیری شده استبر طبق نتایج حاصله سرعت بالای گردش کمپرسورهای گریز از مرکز پارامتری مهم در افزایش راندمان است که برایی حصول این پارامتر باید خواص مکانیکی و متالورژیکی کمپرسورها دارای کیفیت مناسبی باشند. همچنین با اقزایش غلظت ذرات، سایش با توجه به رابطه سهمی شکل افزایش می‌یابد. نتایج به‌دست‌آمده با استانداردهای موجود و تئوری‌های ارائه‌شده مورد تحلیل و بررسی قرار داده شده و راهکارهایی برای کاهش تخریب در اثر سایش پره کمپرسورهای گریز از مرکز ارائه شده است.


دوره ۲۲، شماره ۴ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده

معمولاً در آیین‌نامه‌های تدوین‌شده بر اساس شیوه‌ی «طراحی بر مبنای نیرو»، مقادیر بارهای جانبی ناشی از زلزله، توسط ضریب رفتار (R)، کاهش یافته و بنابراین تغییرمکان‌های جانبی حاصل از تحلیل استاتیکیِ خطیِ نیز، به صورت کاهش‌یافته نتیجه می‌گردند. از این رو لازم است که این تغییرمکان‌ها پس از تحلیل سازه، تحت بزرگنمایی قرار گرفته تا تخمینی از مقادیر واقعی این تغییرمکان‌ها حاصل شود. این عملیات در اغلب آیین‌نامه‌های لرزه‌ای، معمولاً به وسیله‌ی اعمال ضریبی تحت عنوان ضریب بزرگنمایی تغییرمکان (Cd)، صورت می‌پذیرد. بدین منظور در این مقاله، ضریب بزرگنمایی تغییرمکان (Cd) برای سیستم‌های باربر جانبی از نوع قاب خمشی بتن‌آرمه ویژه با و یا بدون دیوار برشی بتن‌آرمه، تحت ارزیابی واقع گردیده است. در این راستا، برای هر یک از سیستم‌های باربر جانبی یادشده، ۳ عدد قاب ساختمانی ۳، ۷ و ۱۱ طبقه در نظر گرفته شده است. این قاب­ها علاوه بر تحلیل‌های استاتیکی خطی، در معرض رکوردهای حوزه دور معرفی شده در دستورالعمل FEMA P۶۹۵ تحت تحلیل دینامیکی خطی و دینامیکی غیرخطی تحت قرار گرفته­اند و در انتها نیز ضریب Cd برای هر کدام از قاب‌ها محاسبه و استخراج گردیده است. نتایج حاکی از آن است که مقادیر پیشنهادی آیین‌نامه‌های ASCE۷-۱۶ و استاندارد ۲۸۰۰ (ویرایش ۴) برای ضریب یادشده در سیستم‌های باربر جانبی مذکور کافی نبوده و به منظور تخمین واقع‌‌گرایانه‌‌تری از عملکرد سازه در زلزله، مقادیر Cd بزرگتری تقاضا گردیده است. این مقادیر برای سیستم‌‌های باربر قاب خمشی بتن‌آرمه ویژه با و یا بدون دیوار برشی بتن‌آرمه پیشنهاد شده است.

دوره ۲۲، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

سیستم قاب با ستون‌های پیوندشده (LCF)، یک سیستم باربر جانبی نسبتاً جدید، از خانواده‌ی سیستم‌های دوگانه محسوب می‌گردد؛ تازگی پیدایش این سیستم سازه‌ای، لزوم بررسی‌های متعدد لرزه‌ای را در خصوص آن، قوت بخشیده است. بدین منظور، در این مقاله به ارزیابی ضریب بزرگنمایی تغییرمکان (Cd)، برای سیستم LCF در برابر توالی‌های لرزه‌ای بحرانی پرداخته شده است. این ضریب، تغییرمکان‌های خطی حاصل از تحلیل‌های استاتیکی خطی را به مقادیر واقعی و غیرخطی مرتبط می‌سازد. در این راستا، ۱۸ عدد قاب ساختمانی دارای سیستم باربر جانبی از نوع LCF، با تعداد طبقات ۳، ۷ و ۱۱ در نرم‌افزار اپنسیس پیاده­ سازی و تحت تحلیل‌های استاتیکی خطی، دینامیکی خطی و غیرخطی قرار گرفته و ضریب Cd برای هر یک از آنها تحت دو حالت تک­ لرزه و متوالی، محاسبه و استخراج گردیده است. به علاوه، به منظور بررسی بهتر ضریب یادشده، اثر پارامترهای مختلفی از جمله طول، رفتار خمشی و رفتار برشی تیرهای پیوند در نظر گرفته شده است. بر مبنای نتایج حاصل‌شده، مقادیر میانگین به دست‌آمده برای ضریب Cd تحت زلزله‌های متوالی در اکثر موارد در مقایسه با زلزله‌های منفرد افزایش یافته است. با این حال، این میزان افزایش، در قاب­های کوتاه‌مرتبه نسبت به قاب‌های بلندمرتبه دارای شدت بیشتری بوده است؛ به گونه­ ای که بیشترین افزایش ضریب Cd  در معرض توالی لرزه‌ای (در مقایسه با لرزه‌ی نخست از همان توالی)، مربوط به قاب ۳ طبقه (با رفتار برشی و طول پیوند ۲ متری) بوده و حدود ۱۱ درصد به دست آمده است. همچنین مقادیر میانگین بدست‌آمده برای ضریب Cd نشان داده است که، مقادیر پیشنهادی برای ضریب یادشده در ادبیات فنی، کافی نبوده و مقادیر بزرگتری تقاضا گردیده است.
 

صفحه ۱ از ۲    
اولین
قبلی
۱