۱۲ نتیجه برای سرلک
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲- )
چکیده
در این مقاله کنترل کننده مبتنی بر مدل پیشبین برای کنترل وضعیت و ردیابی اهداف هوایی مانند ماهوارهها توسط آنتنهای زمینی ارائه گردیده است. مدل مورد بررسی یک آنتن دو درجه آزادی AZ-EL میباشد. موتورهای مغناطیس دائم به عنوان محرک های سیستم درنظر گرفته شدهاست.
ساختار کنترل کننده پیشنهادی متشکل از دو کنترل کننده سری به ترتیب پیشبین و خطی سازی فیدبک است و هدف دستیابی به ردیابی پایدار و هموارتر و در عین حال مصرف انرژی کمتر نسبت به روشهای کنترلی موجود میباشد. به منظور حذف اثر اغتشاشات موجود و افزایش کارآیی سیستم، در کنترل پیشبین پیشنهادی از انتگرال خطای موقعیت نیز بهره گرفته شده است.
اغتشاشات واقعی بوجود آمده ناشی از باد و بار، مدل سازی شده و برای یک نمونه صنعتی واقعی محاسبه گردیده است. مسیر مرجع زوایای AZ-EL و زمان نمونه برداری، بر اساس داده های سنسورهای موجود در یک فرآیند ردیابی حقیقی درنطر گرفته شده اند.
در انتها عملکرد بدستآمده سیستم با استفاده از کنترل کننده پیشنهادی با یک کنترل کننده تناسبی- انترالگیر مقایسه شده است و نتایج شبیه سازی بهبود حاصل گشته در عملکرد سیستم را نمایش میدهند.
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده
صمیمیت در سازمان، بهعنوان یک رابطه یا تعامل از راه اشتراکگذاری خواستههای کاری با دیگر کارکنان است که میتواند مشکلات زیادی را رفع و یا از بروز آنها جلوگیری کند. در همین راستا هدف این پژوهش، شناسایی عوامل ارتقای صمیمیت سازمانی در شرایط دورکاری بود. جهتگیری پژوهش حاضر، توسعهای و روششناسی آن کیفی است. رویکرد پژوهش در این پژوهش، تحلیل محتوا و واحد تحلیل آن کلمه و مضمون بود. با بهرهگیری از این رویکرد در تحلیل محتوا که به شیوه تمرکز در کلمهها، تجزیه، توصیف، تشریح و تفسیر نظریههای پشتیبان و متون تجربی بود، دادهها گردآوری شدند. همچنین در این بخش، جامعه پژوهش متشکل از خبرگان دانشگاهی بودند که با استفاده از شیوه نمونهگیری زنجیرهای در مصاحبه پانزدهم اشباع نظری حاصل شد. براساس ترکیب الگوی تحلیل سندلوسکی و باروس (۲۰۰۷) و براون و کلارک (۲۰۰۶) مقولات اصلی و عوامل پژوهش شناسایی شدند. برای ارزیابی کفایت تحلیل محتوا، از روایی تئوریک با رویکرد دریافت نظرات متخصصان و ضریب کاپای کوهن استفاده شد. با بازبینی و تأیید اعضای مشارکتکننده در فرایند اعتبارسنجی و برآورد ضریب ۹۱/۰، یافتههای پژوهش از قابلیت اعتبار و اعتماد لازم برخوردار بود. براساس با یافتهها و الگوی شبکهای پژوهش، سه مقوله فراگیر و چهل و یک عامل پایه از عوامل ارتقای صمیمیت سازمانی میباشند. نتایج نشان داد قابلیتهای رفتاری، ساختاری و محیطی سازمان، در ارتقای صمیمیت سازمانی در شرایط دورکاری مؤثر است.
دوره ۱۴، شماره ۶۴ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
عمر پس از برداشت قارچ خوراکی به دلیل حمله باکتری و قهوهای شدن آنزیمی محدود است. در این پژوهش برای افزایش ماندگاری قارچ تکمهای از ترکیبات ضد باکتری و ضد قهوهای شدن استفاده شد. به این منظور تیمارهای اسید اگزالیک و اسید سیتریک در غلظتهای ۵/۱ و ۵/۲ میلیمولار، پراکسید هیدروژن در غلظتهای ۵/۱ و ۵/۲ درصد، اسید آسکوربیک در غلظت ۵/۱ میلیمولار و کلرید کلسیم در غلظت یک درصد به صورت غوطهوری به مدت دو دقیقه بر قارچ خوراکی اعمال شده و قارچها پس از بستهبندی با پوشش سلوفان در دمای چهار درجه سانتیگراد انبار شدند. شاخصهای درصد افت وزن، درجه قهوهای شدن، نشت یونی و میزان تشکیل کلونی باکتریایی در زمانهای ۸ و ۱۶ روز پس از انبارداری اندازهگیری شدند. بر اساس نتایج حاصل تیمارهای کلرید کلسیم، اسید آسکوربیک و پراکسید هیدروژن موجب کنترل قهوهای شدن در مقایسه با شاهد گردیدند. ولی تیمارهای اسید اگزالیک و اسید سیتریک با وجود کاهش بار میکروبی چندان تاثیر مثبتی از این نظر نشان ندادند. تیمار کلرید کلسیم با کاهش از دست دادن آب، نشت یونی و جمعیت باکتریایی، تیمار اسید آسکوربیک با کاهش نشت یونی، جمعیت باکتریایی و تیمار پراکسید هیدروژن با کاهش جمعیت باکتریایی منجر به افزایش عمر پس از برداشت قارچ خوراکی شدند.
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱۱- )
چکیده
انتخابها و تصمیمات مختلفی که افراد اتخاذ می کنند متأثر از عاملی به نام اعتماد است. این تحقیق با هدف شناسایی عوامل مؤثر بر اعتماد افراد به دانشگاههای مجازی و مشخص کردن وجود رابطه یا فقدان رابطه بین اعتماد افراد به دانشگاههای مجازی و تمایل آنها به انتخاب این دانشگاهها شکل گرفت. در این راستا مدل مفهومی تحقیق به کمک روش دلفی با ۹ مؤلفه طراحی شد و سعی شد به کمک تحلیل عاملی و روش تحلیل مسیر، روابط بین متغیرها مشخص شود. در پایان مشخص شد، ۵ مؤلفه شهرت علمی دانشگاه مجازی، کارآمدی اداری دانشگاه مجازی، اندازه دانشگاه مجازی، اقتصادی بودن تحصیل در دانشگاه مجازی و شرایط محیطی مساعد برای فعالیت دانشگاه مجازی از جمله عوامل مؤثر بر اعتماد افراد به این دانشگاهها هستند، با این وجود معلوم شد که میزان نقش هر کدام از این مؤلفهها در ایجاد اعتماد نسبت به دانشگاههای مجازی با موارد پیش بینی شده از سوی محقّقان تفاوتهایی دارد. همچنین مشخص شد تمایل افراد به انتخاب دانشگاههای مجازی متاثر از عامل اعتماد است.
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
هنگامی که اهداف و منافع کارمند از طریق ساختارهای رسمی یا غیررسمی سازمان تأمین نمیشود و به این نتیجه میرسد که کار او در آن سازمان قابل انجام نیست، تلاش میکند با ایجاد جنجال توجه مدیران ارشد و سایر ذینفعان سازمان را به خود جلب کند. هدف این پژوهش دستیابی به نظریهای د خصوص شناسایی دلایل جنجالآفرینی کارکنان سازمانی، راهکارهایی برای مدیریت آن، همچنین درک این پدیده در سازمانها و تغییر در رفتارها انجام شده است. رهیافت پژوهش به صورت کیفی و استراتژی پژوهش مبتنیبر نظریهپردازی داده بنیاد است .جهت گردآوری اطلاعات پژوهش حاضر از مصاحبه نیمهساختار یافته و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش استراوس و کوربین و مدل پارادایمی بهره گرفته شده است. نمونهگیری به روش نظری و هدفمند (قضاوتی و گلوله برفی) انجام شده است که بر مبنای آن تعداد ۱۶ مصاحبه با کارکنان، مدیران، اعضاء هیأت علمی و خبرگان سازمانی دارای تجربه و دانش در مورد علت چنین رفتارهایی صورت گرفته است. تحلیل دادههای حاصل از مصاحبهها طی فرایند کدگذاری باز، محوری و انتخابی منجر به طراحی مدل نظریه جنجال سازمانی شده است. با استفاده از روش معادلات ساختاری مدل مورد تأیید قرار گرفت و مشخص شد که ۱۰ عامل در پیدایش جنجالآفرینی کارکنان درسازمان دخالت دارند.
خانم منیر مرادی، دکتر داریوش حسنوند، دکتر کاوه درخشانی، دکتر احمد سرلک،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۰ ۱۴۰۰ )
چکیده
در این مطالعه، تأثیر نهاد غیررسمی (کنترل فساد) و نهادهای رسمی (تعداد رویههای شروع کسبوکار، آموزش و مهارتهای کارآفرینی، دسترسی به اعتبار و جذب فناوری) بر توسعه کارآفرینی طی دوره (۲۰۱۹- ۲۰۰۵) در کشورهای منتخب منا، از جمله ایران تبیین میشود. نوع تحقیق توصیفی و با استناد به اطلاعات و آمار موجود از مؤسسههای اطلاعات بینالمللی، بر اساس برآورد مدلهای رگرسیونی با استفاده از دادههای پانل تبیین می گردد. در انجام محاسبات، از نرم افزار۹ Eviews و۱۴ Stata استفاده شده و نتایج نشان میدهد که هر چه کنترل فساد بیشتر باشد، بر میزان کارآفرینی، افزوده خواهدشد، بهطوریکه بین کنترل فساد و نهادهای رسمی و توسعه کارآفرینی، رابطه مثبت و معنیداری وجود داشتهاست. در بین کشورهای منا، کشور ایران، کمترین تأثیر و کشور قطر، بیشترین تأثیر را بر کارآفرینی نشان داده، همچنین نتایج مطالعه، حاکی از آن است، که شاخصهای کنترل فساد، آموزش و جذب فناوری، بیشترین تأثیر را بر شاخص توسعه کارآفرینی داشتهاند.
خانم آزاده عرب، احمد سرلک، دکتر مجتبی قیاسی، دکتر مریم شریف نژاد،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۰ ۱۴۰۰ )
چکیده
توسعه و ثبات مالی و ارتباط آنها با رشد اقتصادی، از موضوعات مهم و تأثیرگذار بر رشد اقتصادی است. بنابراین، کارشناسان اقتصاد در تحقیقات بسیاری با اعمال شرایط گوناگون، به بررسی این موضوع پرداخته اند. هدف اصلی این تحقیق، ارزیابی تأثیر توسعه مالی و ثبات مالی بر رشد اقتصادی ایران در دوره زمانی۱۳۷۰ تا ۱۳۹۷ با استفاده از رهیافت گشتاورهای تعمیم یافته می باشد. نتایج، بیانگر تأثیر مثبت و معنادار متغیرهای توسعه مالی و ثبات مالی بر رشد اقتصادی است؛ همچنین متغیرهای وقفه رشد اقتصادی، آموزش، سرمایه گذاری ثابت و آزادسازی تجاری، اثر مثبت و معنادار، ولی تورم و مخارج دولت و جمعیت فعال، تأثیر منفی بر رشد اقتصادی دارند. بنابراین توصیه می گردد، با عنایت به نقش با اهمیت آموزش، با سرمایه گذاری در این بخش و ارتقاء زیربنای تولید، انجام اصلاحات ساختاری لازم در بازار سرمایه و بانک، هدایت اعتبارات و نقدینگی به سمت تقویت تولید بخش خصوصی و همچنین اصلاح سطح و ترکیب مخارج دولت، به نحوی، به افزایش بهره وری تولید کمک گردد.
دوره ۲۱، شماره ۱۵۶ - ( بهمن ۱۴۰۳ )
چکیده
امروزه استفاده از شناساگرهای هوشمند در بسته بندی مواد غذایی به منظور نظارت و تشخیص کیفیت غذا با تجزیه و تحلیل دادههای کیفی و تغییر رنگ فیلمهای بسته بندی با توجه به وضعیت غذا، در حال افزایش است. در این تحقیق مقایسه ای، فیلم های هالوکرومیک بستهبندی هوشمند ژلاتین و کاپاکاراگینان با افزودن درصدهای مختلف عصاره گل لالهعباسی (۶، ۱۲و ۲۴ درصد) و عصاره زرشک (۶، ۱۲و ۲۴ درصد) طراحی و تهیه شد. با استفاده از تصاویر SEM و طیفسنجی FTIR، مشخص شد که هر دو فیلم تهیه شده با عصاره زرشک و گل لالهعباسی بهطور کامل در ماتریس پلیمری ژلاتین و کاپاکاراگینان، با برهمکنشهای مولکولی قابلتوجهی مانند اتصالات هیدروژن و الکترواستاتیک توزیع شدهاند. با این حال، فیلم های تهیه شده با عصاره گل لالهعباسی سطوح غیرمنظم و خشنتری نسبت به فیلمهای تهیه شده با عصاره زرشک نشان دادند. هر دو فیلم تهیه شده با عصاره زرشک و گل لالهعباسی دارای فعالیت آنتیاکسیدانی و حساسیت به پیاچ و آمونیاک مناسبی هستند. فیلم های تهیه شده با عصاره زرشک فعالیت آنتیاکسیدانی بالاتر و حساسیت بیشتری نسبت به تغییرات پیاچ داشتند. فیلمهای تهیه شده ژلاتین و کاپاکاراگینان همراه با عصاره زرشک و گل لالهعباسی به طور موثری تازگی گوشت بره ذخیره شده در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد را به موازات تجمع گازهای آمونیاک در فضای بالای بستههای نگهداری و تغییرات پیاچ نشان دادند. یافتههای ما نشان میدهد که ویژگیهای ساختاری، فیزیکی و عملکردی فیلمهای ژلاتین و کاپاکاراگینان حاوی عصارههای حساس به پیاچ بسیار تحتتاثیر نوع و غلظت عصارهها قرار دارند.
دکتر آزاده عرب، دکتر احمد سرلک، دکتر مجتبی قیاسی، دکتر مریم شریف نژاد،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده
بیثباتی مالی، میتواند به شکست در عملکرد بازارهای مالی منجر شود و هزینههای کلان اقتصادی ایجاد نماید و بنابراین، با بررسی این رویداد آسیبزا، میتوان در جهت حصول شرایط ثبات و اطمینان اقتصادی پیش رفت. هدف اصلی این تحقیق، بررسی بیثباتی مالی کشورهای خاورمیانه طی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ در یک برآورد پویا و از طریق روش دو مرحلهای گشتاورهای تعمیم یافته سیستمی میباشد. برای دستیابی به این هدف، شاخص بیثباتی و توسعه مالی براساس متغیرهای تأثیرگذار بخش بانکی و بازار سهام در دو گروه کشورهای صادرکننده نفت و کشورهای بدون صادرات نفت منطقه، ایجاد گردید. اکثر کشورهای منطقه صادرکننده نفت بوده و نتایج حاصل از برآورد، تأیید کننده تأثیر منفی و معنا دار توسعه مالی و رشد اقتصادی بر بیثباتی مالی میباشد. همچنین به منظور ایجاد نگاه جامعتر، از متغیرهای کنترل رابطه مبادله و مخارج دولت و تورم نیز در مدل استفاده گردیده است. وقفه اول بیثباتی مالی و متغیر تورم و مخارج دولت، تأثیر مثبت و معنادار و رابطه مبادله، تأثیر منفی و معنادار بر بیثباتی مالی دارد. در کشورهایی که صادرکننده نفت نیستند، بهدلیل بیثباتی مالی کمتر نسبت به کشورهای صادرکننده، ارتباط تعدادی از متغیرها با بیثباتی مالی معنادار نشد و نتایج متفاوتی حاصل گردید. توصیه میگردد که سیاستگذاران با کنترل قیمتها و هدایت نقدینگی و اعتبارات به سمت تولید، اصلاح سطح و ترکیب مخارج دولت و بهبود در روابط تجاری، بتوانند در جهت کاهش بیثباتی مالی اقدام نمایند.
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده
با توجه به جایگاه حیاتی نظام بانکی در توسعه اقتصادی کشور و فضای رقابتی حاکم بر صنعت بانکداری، طراحی و تبیین مدل بومی اجرای کارآفرینی الکترونیکی در بانکها احساس میشود. به همین جهت هدف این مقاله شناسایی ابعاد و مولفههای اصلی مدل سازمان کارآفرین الکترونیکی و ارائه آن جهت اجرا در سیستم بانکی است. جامعه آماری این تحقیق ۲۱۴ نفر از مدیران سطوح ارشد و میانی و کارشناسان ادارات ستادی بانک رفاه در شهر تهران میباشد. ابتدا مدل مفهومی سازمان کارآفرین الکترونیکی از روی ۱۵ مولفه اصلی حاصل از اجرای فن دلفی شناسایی و ترسیم گردید. سپس به منظور شناسایی روابط بین متغیرها ۷ فرضیه مطرح و با استفاده از پرسشنامه، دادههای مورد نیاز جمعآوری و مدل مفهومی تحقیق از طریق مدل سازی معادلات ساختاری آزموده شد و در نهایت مورد تایید قرار گرفت. براساس یافتههای این پژوهش چنانچه ارکان سازمان تحت تاثیر مولفههای کارآفرینی و مولفههای آمادگی الکترونیکی قرار بگیرند؛ با توجه به نقش تعدیلگری ارزشهای حاکم بر جامعه و همچنین ارزشهای حاکم بر صنعت بانکداری، نتیجه ایجاد چهره جدیدی از سازمان به نام سازمان کارآفرین الکترونیکی است که بهواسطه ارائه محصولات جدید و خلق ارزش الکترونیکی نسبت به سازمانهای سنتی کارآمدتر خواهدبود.
دوره ۲۹، شماره ۱ - ( ۸-۱۴۴۳ )
چکیده
إنّ التغییر الحاصل فی أشکال الأعمال فی المصارف والدخول إلی أسواق جدیده وتغییر طبیعه البنوک من الأنظمه التقلیدیه والکلاسیکیه إلی أنظمه رقمیه وظهور التکنولوجیا المالیه والشرکات الناشئه فی صناعه البنوک من جانب، فقدان رؤیه شامله وجامعه فی مجال معرفه المخاطر وتحدیدها والسیطره علیها ومن جانب آخر زاد من مخاوف البنوک وقلقها بشکل کبیر. حاولنا فی هذا البحث ومن خلال الاعتماد علی معاییر لجنه بازل للرقابه المصرفیه أن نتعرف علی آثار المخاطره فی داخل البنوک وخارجها بالاعتماد علی نموذج تقییم الاقتصاد وفق نظام بیانات اللوحه (Panel data) وتأثیر ذلک علی کفایه رأس المال فی مصارف البورصه (۱۰ بنوک)، ثم قمنا بتحلیلها ودراستها. أظهرت نتائج الفرضیات بأنّ: جمیع مؤشرات المخاطره التی تمت دراستها کانت ذات تأثیر دال علی کفایه رأس المال فی البنوک، کما تبین أن البنوک تتأثر کذلک من نسبه المیزانیه العامه کما حدث فی الأزمه الاقتصادیه لعام ۲۰۰۷م و ۲۰۰۸م ویشکل ذلک تهدیداً علیها من الجانب الاقتصادی.
دوره ۳۱، شماره ۱ - ( الربیع ۱۴۴۶ )
چکیده
إنّ التغییر فی أشکال وطرق عمل المصارف والدخول إلی أسواق جدیده وتغییر طبیعه الأنظمه المصرفیه من التقلیدیه والکلاسیکیه إلی المصارف الإلکترونیه، وکذلک ظهور التکنولوجیا المالیه والشرکات المبتدئه فی صناعه المصارف من جانب، وفقدان رؤیه شامله وجامعه فی مجال تحدید والسیطره علی المخاطر من جانب آخر زادت من قلق البنوک ومخاوفها من الأزمات الاقتصادیه وما قد ینجم عن فقدان الرؤیه الواضحه من المستقبل. وما هو واضح وجلی إن حجم التغییرات والتطورات فی هذا المجال لا تنم عن مستقبل هادئ ومطمئن بالنسبه للمصارف والبنوک، علی هذا الأساس فإن البنوک یجب أن تزید جهودها ومساعیها من أجل مواجهه هذا المستقبل غیر الهادئ. یحاول البحث الراهن تقدیم تصنیف جامع من أنواع المخاطر فی صناعه المصارف فی إیران. عینه البحث تتکون من مراجعه ۳۰ شخصا من الخبراء والمتخصصین فی مجال صناعه المصارف فی إیران وفق طریقه أخذ العینات علی أساس الاستبعاد المنهجی. تم الحصول علی عشرین مؤشرًا نهائیًا لتصنیف المخاطر فی الصناعه المصرفیه من ۶۸ مکونًا مستخرجًا من مراجعه الأدب النظری للبحث، عن طریق تکرار طریقه دلفی ثلاث مرات فی الفتره ۱۳۹۹-۱۴۰۰. ووفق النتائج التی توصلنا إلیها فإن التصنیف المقترح شمل المخاطر المالیه، والمخاطر التشغیلیه، والمخاطر الاقتصادیه، والمخاطر السیاسیه – الاجتماعیه، والمخاطر التطبیقیه، والمخاطر المعرفیه والتکنولوجیه. أظهرت نتائج التحقق من الصدق وفق طریق دلفی أن معامل ألفا کرونباخ للمرحله الثالثه کان یساوی ۰,۸۹۹ ودل ذلک علی أن جمیع المؤشرات کانت داله وصحیحه، کما دل علی وجود مستوی عالٍ من الإجماع بین خبراء الصناعه المصرفیه حول هذه المخاطر.