۱۰ نتیجه برای سبحانی
دوره ۸، شماره ۶ - ( شماره ۶ (پیاپی ۴۱)- ۱۳۹۶ )
چکیده
آسیب مغزی تروماتیک یکی از انواع آسیبهای مغزی اکتسابی است. افراد مبتلا به این نوع آسیب مغزی اغلب در مهارتهای ارتباط اجتماعی آسیب دیده هستند. یکی از نمودهای شکست در ارتباط اجتماعی، وجود نقص یا آسیب در سطح رفتارهای پیرازبانی است که آسیبدیدگی فرد در این سطح بر ارتباط وی با همکاران تأثیر سوء برجای میگذارد. با توجه به اهمیت بررسی رفتارهای پیرازبانی و وجود خلأ پژوهشی در این زمینه، هدف از انجام این پژوهش توصیفی- تحلیلی بررسی رفتارهای پیرازبانی در تعامل خودانگیخته با ۴ مرد بزرگسال مبتلا به آسیب مغزی تروماتیک و ۴ مرد بزرگسال سالم بود. هر دو گروه براساس سن و تعداد سالهای تحصیلات همگن شدند. این پژوهش به لحاظ زمانی، مقطعی و به لحاظ ماهیت کاربردی است و رفتارهای پیرازبانی موردبررسی عبارت بودند از: وضوح گفتار، نوای گفتار، شدت صوت، زیر و بمی صوت و روانی گفتار. تحلیل دادهها براساس آزمون ناپارامتری یومن ویتنی نشان داد بین افراد بیمار و سالم در همه رفتارهای پیرازبانی بررسیشده صرف نظر از نوع رفتار، تفاوت معنادار وجود داشت. با درنظر داشتن یک یک متغیرهای پیرازبانی یافتهها نشان داد بین عملکرد گروه بیمار و سالم در شدت صوت، زیر و بمی و نوای گفتار تفاوت معنادار وجود داشت و در وضوح گفتار و روانی گفتار تفاوت معناداری بین عملکرد گروه بیمار و سالم مشاهده نشد. باوجود نبود تفاوت معنادار بین دو گروه در دو رفتار یادشده، میانگین عملکرد افراد سالم در این رفتارها بیشتر از میانگین عملکرد افراد بیمار بود. نتیجه کلی حاصل از انجام پژوهش این بود که رفتارهای پیرازبانی در افراد مبتلا به آسیب مغزی تروماتیک آسیب دیده بودند و در کنار توجه به سایر اختلالات رفتاری، هیجانی، و زبانی، باید به ابعاد پیرازبانی ارتباط در این افراد به ویژه در سطح آسیب مغزی شدید توجه داشت و ابتدا، این رفتارها را در آنها آسیبشناسی کرد وسپس نسبت به درمان آسیبهای پیرازبانی اقدام کرد.
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۹- )
چکیده
-
دوره ۱۰، شماره ۰ - ( Autumn & Winner۲۰۰۸- ۱۳۸۶ )
چکیده
هدف: در مطالعات اخیر نشان داده شده است که آنتیبادیهای ضد پپتید حلقوی سیترولینه (Anti-CCP) دارای ویژگی بسیار بالا برای تشخیص آرتریت روماتویید بوده و در پیشبینی ابتلا به این بیماری و تعیین پیشآگهی آن مفید هستند. ما در این مطالعه ارزش تشخیصی آنتیبادیهای ضد پپتید حلقوی سیترولینه را در گروهی از بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید ارزیابی کردیم.
مواد و روشها: آنتیبادی ضد پپتید حلقوی سیترولینه و فاکتور روماتویید در ۲۴۷ نمونه سرم مورد آزمایش قرار گرفت. نمونهها مربوط به ۱۲۸ بیمار مبتلا به آرتریت روماتویید و ۱۱۹ فرد غیرمبتلا به این بیماری (شامل ۴۸ فرد سالم و ۷۱ بیمار مبتلا به دیگر بیماریهای نسج همبند یا بدخیمیهای خونی) بهعنوان گروه شاهد بود.
نتایج: تعداد مبتلایان به آرتریت روماتویید ۱۲۸ نفر (۹۳ زن، ۳۵ مرد) و تعداد گروه شاهد ۱۱۹ نفر (۷۸ زن، ۴۱ مرد) بود. حساسیت آنتیبادی ضد پپتید حلقوی سیترولینه برای تشخیص آرتریت روماتویید ۴۰/۶۶ درصد و ویژگی آن ۱۱/۹۴ درصد بود. حساسیت فاکتور روماتویید برای تشخیص آرتریت روماتویید ۵۳/۶۹ درصد و ویژگی آن ۵۱/۸۱ درصد بود.
نتیجهگیری: در بیماران ما آزمون آنتیبادی ضد پپتید حلقوی سیترولینه دارای حساسیت متوسط ولی ویژگی بالایی برای تشخیص آرتریت روماتویید است.
محمود محمودزاده، سهیلا سبحانی،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۲ ۱۳۹۲ )
چکیده
تأثیر هزینههای تأمین اجتماعی بر بازارکار از قبیل دستمزد و اشتغال در تحقیقات اقتصادی همواره مورد توجه بوده است. هدف این مقاله ارزیابی اثرات هزینه های تأمین اجتماعی بر دستمزد و اشتغال با استفاده از روش خودرگرسیونی با وقفه های توزیعی[۱]در دوره زمانی ۱۳۸۶- ۱۳۵۸ در کوتاهمدت و بلندمدت میباشد.
نتایج نشان میدهد کسورات تأمین اجتماعی کارگران بر دستمزد حقیقی در کوتاه مدت و بلند مدت، تأثیر منفی داشته و قدرت خرید نیروی کار را کاهش می دهد. افزون بر این، هزینه های تأمین اجتماعی کارفرمایان، اثر منفی بر اشتغال داشته ولی معنادار نمی باشد. همچنین یافته ها نشان می دهد بهره وری نیروی کار و رشد اقتصادی مهمترین عوامل مؤثر بر بازار کار(دستمزد و اشتغال) می باشند.
[۱]. Autoregressive Distributed Lag (ARDL)
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
هدف: میکروارگانیسمهای عفونتزا یکی از منابع اصلی بیماری و مرگ در سراسر جهان بوده و یکی از علل اصلی مرگ در دوران نوزادی انسانها بهشمار میروند بنابراین واکسیناسیون مؤثر در این گروه سنی از اهمیت ویژهای برخوردار است. بیپاسخی و یا پاسخ ابمنی کاهش یافته دو خصوصیت عمده ایمنی نوزادی است که کارآیی واکسنها را محدود میکند. در این پژوهش پاسخهای ایمنی سلولی ایجاد شده به دنبال تزریق آنتیژن در دورههای مختلف سنی موشهای نوزاد با موشهای بالغ مقایسه شده است. مواد و روشها: موشهای بالغ و نوزاد در سنین مختلف پس از تولد با ویروس وزیکولار استوماتیت واکسینه شدند و یک هفته پس از تزریق ویروس یا دوزهای یادآور فعالیت سلولکشی سلولهای ایمنی روی سلولهای طحال با استفاده از سلولهای هدف EL۴ (رده سلولی لنفومای موشی) که با ویروس آلوده شده بودند و روش سنجش فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز با کیت لاکتات دهیدروژناز ارزیابی شد. نتایج: نتایج بهدست آمده نشان داد که تزریق آنتیژن در بدو تولد منجر به القای پاسخ کاهش یافته در نوزادان موش در مقایسه با موشهایی میشود که تزریقات بعدی آنتیژن را داشتند. همچنین در گروه بالغین به دلیل تکامل سیستم ایمنی پاسخهای بیشتر ایمنی مشاهده شد. نتیجهگیری: نتایج بهدست آمده نشان داد که ایمنیزایی موشهای نوزاد ممکن است یک پاسخ ایمنی کاهش یافتهای را در مقایسه با واکسیناسیون موشهای بالغ القا کند که با تزریق دوزهای یادآور جبران میشود.
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
در سالهای اخیر مطالعات زیادی در مورد انتقالحرارت غیرفوریهای در محیطهای مختلف، ازجمله محیط متخلخل انجامشده که نتایج متناقضی در این مورد ارائه شدهاست. در این مقاله، انتقالحرارت غیرفوریهای در محیط متخلخل و بهطور خاص برای شن بررسی شدهاست. برای این منظور، حل عددی یک مساله هدایت حرارتی غیرفوریهای با شرط مرزی شار حرارتی پالسی مورد بررسی قرار گرفته که این شرط مرزی برای مدلهای غیرفوریهای بهصورت غیرفوریهای گسستهسازی و اعمال شدهاست. در ابتدا معادله حاکم بر مدل DPL بهصورت عددی اختلاف محدود صریح حل شده و نتایج آن مورد بحث و بررسی قرار گرفته و با مقادیر آزمایشگاهی مرجع [۱] مقایسه شدهاست. البته در روند حل عددی مدل DPL، ابتدا مطالعه شبکه انجام گرفتهاست. همچنین مدل تأخیر فاز یگانه (SPL) بهصورت عددی صریح حل شده و نتایج آن با نتایج مدل DPL و دادههای آزمایشگاهی مقایسه شدهاست. در این پژوهش همانند مرجع [۱] نشان داده شدهاست که مدل DPL انتقالحرارت غیرفوریهای را بسیار بهتر از مدل کاتانئو (SPL) مدل مینماید.
دوره ۱۷، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده
در این پژوهش یک سیستم برداشت انرژی از ارتعاشات ناشی از گلوپینگ با استفاده از سینکهای غیرخطی استحصال انرژی طراحی شده است. به همین منظور، معادلات حرکت و سیستم برداشت کنندهی انرژی نوشته شده است و نتایج تئوری با نتایج آزمایش تجربی مقایسه شده است. سپس، سه گام برای عملکرد موثر سیستم ارائه شده است. در گام اول، سه هندسهی سطح مقطع برای جسم بلاف بررسی شده است و نتایج با روش هارمونیک بالانس تایید شده است. این نتایج نشان میدهد که سطح مقطع مثلثی میتواند انرژی بیشتری را تولید کند. با استفاده از این نتیجه، در گام دوم تاثیر مقاومت الکتریکی بر سیستم بررسی شده است و نتایج نشان میدهد که بیشترین انرژی برای مقدار مقاومت الکتریکی بیش از ۱ MΩ تولید میشود. در سومین گام، تاثیر مقدار جرم نوک بر سیستم بررسی شده است و نشان داده شده است که افزایش مقدار جرم نوک توان تولیدی را افزایش میدهد، در صورتی که دامنهی ارتعاشات جسم بلاف ثابت باقی میماند. بنابراین، سیستم برای حداکثر مقدار ممکن جرم نوک یعنی ۳۵,۳ gr طراحی میشود. نهایتا، این سیستم با مقطع مثلثی جسم بلاف و مقدار مقاومت الکتریکی میانگین ۱۰ MΩ و در سرعت باد ۲.۵ m/s میتواند ولتاژ ۷۰۰ mV را تولید کند. این سیستم با جرم کل کمتر از ۵۰۰ gr و ارتعاشات با دامنهی پایین طراحی شده است تا در سرعتهای پایین باد، مناسب عمل کند و مدلی کارآمد را برای سیستمهای استحصال انرژی با توان کم معرفی نماید.
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۴ )
چکیده
برآورد تبخیر و تعرق یکی از عوامل مؤثر در مدیریت منابع آب است. روشهای مختلفی برای برآورد تبخیر و تعرق وجود دارد. در این تحقیق، امکان استفاده از دو مدل مبتنی بر سنجش از دور، سبال و متریک و نیز تفاوتهای آنها با یکدیگر و تصاویرMODIS مربوط به تاریخ ۲۴/۲/۱۳۹۲در سطح شهرستان ملایر استفاده شد. با استفاده از این مدلها، شارهای سطحی محاسبه و مقدار تبخیر و تعرق واقعی برآورد شد. با توجه به روابط موجود و تفاوتهای دو مدل در محاسبه ضریب شفافیت اتمسفری و مقدار شار گرمای خاک، نتایج نشان داد الگوریتم سبال با میانگین تبخیر و تعرق ۸۳/۶ میلیمتر در روز، نسبت به الگوریتم متریک با مقدار ۲۱/۷ میلیمتر در روز حدود ۲۶/۵ درصد تبخیر و تعرق واقعی روزانه در محدوده شهرستان ملایر را کمتر برآورد کرده است. علت اصلی این اختلاف استفاده از معادلات متفاوت در محاسبه ضریب شفافیت اتمسفری و شار گرمای خاک است که بخش عمده این تفاوتها، اختلاف زیاد در مقادیر شار گرمای خاک محاسبه شده با دو روش میباشد. همچنین، بر اساس نتایج به دست آمده، هر دو مدل میتوانند مقدار تبخیر و تعرق واقعی را متناسب با توزیع مکانی منطبق با شرایط توپوگرافیکی و پوشش گیاهی شهرستان برآورد نمایند.
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۴- )
چکیده
حاکمیت کسب و کار الکترونیک ساختار تصمیم گیری در خصوص ارتباطات، مسئولیت پذیری، رعایت و کنترل در فعالیت های کسب و کار الکترونیک می باشد. این ساختار باعث می گردد سازمان های دارای این گونه کسب و کارها بتوانند خود را به صورت موثرتری اداره و از بروز شکست های فراوانی که در این عرصه بواسطه وجود نقص در طراحی و تدوین و به کارگیری عناصر حاکمیت، نا آگاهی نسبت به ماهیت و چگونگی مدیریت ریسک های کسب و کار و عدم توجه به پویایی قوانین و مقررات بین المللی و ملی اتفاق می افتد جلوگیری کنند. در این مطالعه با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه با خبرگان پرسشنامه ای طراحی و با استفاده از آن عناصر اصلی مدل حاکمیت کسب و کار الکترونیک یعنی نهاد مدیریت، توانمند سازها، دامنه تصمیم گیری، حاکمیت سازمانی، حاکمیت فناوری اطلاعات، عوامل کلیدی موفقیت و بهترین شیوه ها استخراج و روابط بین این مفاهیم در قالب مدل پیشنهادی ارائه گردید. نتایج به دست آمده از نمونه آماری مدل بالا را تایید می کند بنابراین می توان نتیجه گرفت که مدل ارائه شده به اداره کسب و کارهای الکترونیک در ایران کمک می نماید.
E-business Governance is the decision-making framework within which decisions about relationship, accountability, compliance, direction, and control in e-business activities are made. This structure make the e-commerce organization manage itself more effectively and prevent failure that take place by having not adequate attention to governing elements, risk of e-business, dynamic of standards, and rules. In this research by using literature review and interviews with experts, a questionnaire was designed and by analyzing the gathered data through surveys, the e-business key success factors such as e-business enablers, corporate and IT governance, the best practices, management and strategy were extracted. Then these key factors were presented as the e-business governance models. The results of statistical analysis confirm that the model might be helpful in handling the process of e-business in Iran.
دوره ۲۴، شماره ۳ - ( اسفند ۱۴۰۲ )
چکیده
محدودیتهای تأمین آب در کشورهای مختلف موجب گردیده است تا محققان استفاده از آبشیرینکنها را بهعنوان یکی از راهکارهای حل معضل محدودیتهای آبی پیشنهاد دهند. در این پژوهش از آبشیرینکنهای خورشیدی حوضچهای تکشیب استفاده شده است. از جمله نوآوریهای این پژوهش میتوان به بهبود ساخت و تعمیر و نگهداری محفظه آبشیرینکن خورشیدی با استفاده از موادی از جنس پی.وی.سی با صفحه جاذب متحرک و همچنین استفاده از موجساز جهت بهبود عملکرد آبشیرینکنهای خورشیدی اشاره نمود. موجساز نیز با ایجاد تلاطمهای سطحی و عمقی و افزایش انتقال حرارت جابهجایی، علاوه بر بهبود عملکرد آبشیرینکن خورشیدی از تجمع موادی که در اثر راکد بودن آب به وجود میآیند و موجب کاهش ضریب انتقال حرارت از صفحه جاذب میشوند نیز جلوگیری مینماید. نتایج استفاده از موجساز نشان داد که با افزایش تعداد موجساز میزان تولید و راندمان روزانه آبشیرینکن بهبودیافته نیز افزایشیافته و به ترتیب به ۴۳۲۴ میلیلیتر بر مترمربع در روز و ۶/۴۲ درصد رسیده است که حدود ۲/۴۰ و ۷/۹ درصد بیشتر از آبشیرینکن خورشیدی ساده بوده است. نتایج بررسی اقتصادی طرح آبشیرینکن خورشیدی بهبودیافته نیز نشان داد که هزینه سرانه تولید هر لیتر آب شیرین در آبشیرینکنهای خورشیدی بهبودیافته مجهز به موجساز ۰۱۳/۰ دلار بر لیتر بر مترمربع بوده است که حدود ۱۳ درصد کمتر از آبشیرینکن خورشیدی ساده بوده است.