جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای زارعیان
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۳ )
چکیده
معمولا برای مهار آرماتورها در محدودههای کم حجم مثل محدوده تیر به ستون از مهار قلابدار میلگرد استفاده میشود. در مطالعات گذاشته، خرابی قلوهکن شدن بتن، مود اصلی برای آرماتورهای قلابدار بوده است. همچنین فاصله کم آرماتورهای مهارشونده در محل اتصال، یکی دیگر از دلایل عدم مهار آنها در چشمه اتصال است. در آییننامههای جدید طراحی، اثرات مقاومت مشخصه بتن، اثر محصور شدگی آن توسط تنگهای تامین شده، مورد بررسی قرار گرفته است و در بخش ۲۵,۴.۳.۱ آییننامه ACI ۳۱۸-۱۹ وهمچنین در مبحث نهم، روابط جدیدی برای طول مهاری قلابدار آرماتور در کشش داده شده است. اما پارامتر مهم این روابط ψr یا ضریب مربوط به اثر محصورشدگی است که در مطالعات عجم در سال ۲۰۱۸، مورد بررسی قرار گرفت. مطابق تعریف آئین نامه ACI ۳۱۸-۱۹ مقدار ضریب ψr به میزان خاموتها و تنگهای محصورکننده و فاصله آرماتورهای طولی مهارشونده وابسته است و تاثیر محصور کنندگی سنجاقیها در طول گیرایی میلگرد کششی قلابدار در نظر گرفته نشده است لذا در این مطالعه، به بررسی اثر وجودی سنجاقی بر طول مهاری آرماتورهای تیر با قلاب استاندارد پرداخته شده است. در این مطالعه سه نمونه تمام مقیاس با ابعاد و حدود تقریبا برابر ولی با چیدمانهای مختلف سنجاقی تحت بارگذاری شبه استاتیکی یک طرفه مورد آزمایش قرار گرفت. نمونه های مورد آزمایش شامل یک نمونه فاقد سنجاقی و دو نمونه دیگر دارای سنجاقی تک و دوبل می باشند. نتایج بدست آمده نشان میدهد، در دو نمونه دارای سنجاقی، اثر آنها در مهار آرماتورهای قلابدار، قابل توجه است.
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده
واکاوی رابطه میان روحانیان، در مقام نیروی مهم اجتماعی، با دولت صفوی می تواند ما را از درک بسیطی از رابطه به سوی درک دقیق آن سوق دهد. موضوع این مقاله، مناسبات میان دولت و روحانیان است؛ بنابراین فراز و فرود روابط میان روحانیان و حکومت،شکل های مشارکت آن ها در سیاست و چگونگی تحول آن در دوره صفوی و عوامل مؤثر بر این تحول بازکاوی شده است. مناسبات میان دولت و روحانیان براساس دیدگاه نظری چارلز تیلی به جامعه سیاسی مطالعه شده است.در این پژوهش، روش کتابخانهای به کار رفته است. نتایج نشان می دهد رابطه روحانیان با دستگاه سلطنت به سه شکل عضویت در دستگاه سلطنت،نفوذ در سیاست و کناره گیری از دستگاه سیاسی است و از میان این سه شکل، رابطه غالب عضویت در دستگاه سیاسی است.
دوره ۱۲، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۴۰۰ )
چکیده
«متنکاوی» به فرایند رایانشی تحلیل متون بدون ساختار و استخراج لایههای زبانی پنهان و مضامین موجود در آنها گفته میشود. این روش، اهمیت ویژهای در تحلیل محتوا یا مضمون پژوهشهای توصیفی و تفسیری دارد. در این فرایند، نخست متون ساده ساختارمند شده وسپس مفاهیم و انگارههای نهفتۀ آن خلاصهسازی، طبقهبندی، مدلسازی، ارزیابی و تفسیر میشوند. نظر به اینکه این روش بهویژه در مطالعات گفتمان بهمنزلۀ یک نوآوری میانرشتهای بهشمار میآید، سزاوار است استفاده از آن در مطالعات دانشگاهی کشور با جدیت بیشتری دنبال شود. معالوصف، بهرغم گستردگی کمی و کیفی پژوهشهای بینالمللی در این حوزه، جای خالی این پژوهشها در مقالات فارسی و انگلیسی داخل کشور بسیار احساس میشود. از اینرو، این مقاله در نظر دارد از رهگذر کنکاش نظری و عملی روشهای متنکاوی و ارزیابی ابزارها و روشهای اصلی آن در زبان فارسی و انگلیسی، بستری مناسب برای بهرهمندی از ظرفیتهای این روششناسی در مطالعات زبانی فراهم سازد.
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۲ )
چکیده
از آنجا که فنآوری بازشناسی نوری حروف اصالتاً بر پایه ویژگیهای خطی لاتین بنا شده است، تقریباً کلیه الگوریتمها و مراحل مورد استفاده در نظامهای رایج بازشناسی حروف فارسی نیز بر اساس همان ساختار و ویژگیهای خطوط لاتین گسترش یافتهاند. بکارگیری ابزار و ویژگیهای خطوط لاتین در طراحی نظامهای فارسی محور، نه تنها در نهایت به انجام بازشناسی صحیح حروف فارسی منجر نگردیده است، بلکه باعث سردرگمی همزمان نرمافزار و کاربر فارسیزبان نیز شده است. از اینرو، در اینجا، پس از مقدمهای کوتاه پیرامون اهمیت خط و زبان در حوزه فنآوری اطلاعات به سیر تحول خط فارسی در دورههای مختلف و شرح ویژگیهای این خط و تفاوتهای آن با خطوط دیگر پرداخته شده است و عناصر شکلی این خط، با توجه به کاربرد و اهمیت آنها در تعامل کاربر با نرمافزارهای بازشناسی نوری متون فارسی، طیقهبندی گردیده است. در این بخش، با توصیف و تحلیل مراحل بازشناسی حروف بر اساس ویژگیهای خط فارسی و شرح تفاوتهای آن با گونههای لاتین محور موجود، چهرهای متفاوت از دستگاه خط فارسی به هنگام کار با رایانهها و به ویژه در سیستمهای بازشناسی نوری حروف عرضه میشود بطوری که مخاطب عملاً قابلیت و ظرفیتهای دستگاه خط فارسی در هماوردی با دستگاه ساده خط لاتین را مشاهده خواهد نمود. با اتکا به همین ویژگیها، در جهت ارتقاء و اصلاح الگوریتمهای رایج در بازشناسی نوری حروف فارسی، تسهیل بکارگیری الگوها، و تعدیل حجم پایگاه دادهها، از فرایند انتقال هندسی فضای دو بعدی به تک بعدی نیز بهره جستهایم.
رحیم دلالی اصفهانی، محمد واعظ برزانی، سعید زارعیان،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۵ ۱۳۹۵ )
چکیده
توسعه اقتصادی، ارتقاء سطح زندگی و رفاه افراد جامعه، همواره از مهمترین مسائل پیش روی برنامهریزان یک کشور بوده که از پیش شرطهای آن، محقق ساختن رشد اقتصادی بالاتر در جامعه است. با توجه به اهمیتی که ترجیح زمانی به عنوان یک متغیر کلان اقتصادی در تشکیل سرمایه، رشد و توسعه اقتصادی دارد و از مهمترین ریشههای ایجاد کننده نرخ بهره است، نقش مهمی در سلامت اقتصاد ایفا میکند. وجود ترجیح زمانی، نشان دهنده بی صبری جامعه در مورد مصرف و با ارزش بودن مصرف زمان حال نسبت به مصرف آتی میباشد. بنابراین، هرچه نسل حاضر در تخصیص بهینه منابع بین خود و نسل آینده، اهمیت بیشتری برای خود قائل باشند، حجم منابع در دسترس کاهش خواهد یافت و رشد اقتصادی در نرخ پایینتری تثبیت خواهد شد.
در این پژوهش با توجه به جنبههای نظری، پایههای خرد اقتصادی و استفاده از منطق ریاضیات، به ارائه یک استدلال منطقی در تحلیل پدیدههای کلان اقتصادی پرداخته شده است. هدف این مطالعه، نشان دادن چگونگی تأثیر ترجیح زمانی بر رشد اقتصادی است. با استفاده از نرم افزار MATLAB و کالیبره کردن الگوی رمزی برای اقتصاد ایران، مسیر بهینه متغیرهای مصرف، پس انداز، سرمایه و رشد اقتصادی در حالت وجود تعهد و عدم وجود تعهد، استخراج شده است.
نتایج بررسی حاکی از آن است مسیر بهینه موجودی سرمایه، مصرف و رشد اقتصادی در حالت تعهد کامل، ابتدا بیشتر از حالت عدم تعهد است و در انتهای دوره، مسیر بهینه متغیرها با یکدیگر همگرا میشوند. در بخش پایانی، چگونگی تغییر ترجیح زمانی بر مسیر بهینه متغیرها بررسی شد. اجرای سناریوهای مختلف نشان میدهد، افزایش نرخ ترجیح زمانی باعث کاهش رفاه اقتصادی، نرخ مؤثر ترجیح زمانی، رشد اقتصادی و مسیر بهینه متغیرها میشود.