جستجو در مقالات منتشر شده


۱۳ نتیجه برای راعی


دوره ۱، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده

پیاده‌راه ‌ها قسمتی از فضای شهری‌اند که به دلایل ویژه، عمدتاً به خاطر دارا بودن برخی پتانسیلهای خاص و در تمام یا بخشی از ساعات شبانه روز کاملاً بر روی حرکت سواره بسته شده و به طور کامل به حرکت عابران پیاده اختصاص مییابند. امروزه با غلبه تدریجی حرکت سواره بر پیاده، دو کیفیت مهم فضای  شهری یعنی ایمنی و سرزندگی با چالش های جدی مواجه شده است. پیاده راه های تجاری به عنوان یکی از مهم ترین فضاهای شهری می­توانند نقش مهمی را در اصلاح ساختار شهری به نفع حرکت پیاده ایفا و ارتباط موثری میان فعالیت خرید، ایمنی و سرزندگی ایجاد کنند. هدف از انجام این پژوهش، بررسی امکان تبدیل خیابان ستارخان(حدفاصل فلکه اول و دوم صادقیه) به یک محور پیاده تجاری به منظور ایجاد سرزندگی و ایمنی بیشتر پیاده می باشد که نخست به مبانی نظری مرتبط با پیاده راه سازی و سرزندگی پرداخته، سپس با استفاده از مطالعات میدانی و مشاهده مستقیم و غیرمستقیم (پرسشنامه)، وضعیت سرزندگی و ایمنی این خیابان بررسی شده و با استفاده از روش مقایسه تطبیقی و باتکیه برمدل تجربه شده در خیابان تربیت تبریز، امکان سنجی پیاده راه سازی این خیابان صورت گرفته و الگوهایی برای طراحی این خیابان تجاری ارائه گردیده است.  با توجه به ارزیابی های انجام شده به نظر می رسد که این اقدام از نظر تاثیرات اجتماعی، فرهنگی توجیه پذیری لازم را داشته باشد.

دوره ۴، شماره ۲ - ( بهار ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده

اگر چه همگرایی اروپایی با هدف گسترش همکاری منطقه‌ای و اتحاد بیشتر میان کشورهای عضو تشکیل گردید اما کرونا اهداف اصلی آن را تهدید کرده است. غایت این جستار، تحلیل تبعات احتمالی گسترش کرونا بر همکاری اروپایی و استراتژیک مشترک اروپایی جهت مدیریت آن بوده است. پژوهش فوق بر این فرضیه استوار بود که ضعف، درماندگی و عدم همکاری اعضای اتحادیه در مواجه با کرونا ویروس باعث تشدید رویکرد یک‌جانبه گرایی و واگرایی میان اعضای اتحادیه اروپا شده است. نویسنده با بهره گیری از روش توصیفی تحلیلی به دنبال عواقب و پیامدهای کرونا در همگرایی اروپایی بوده و یافته‌های تحقیق نشان داد که کرونا باعث تشدید شکاف در بین کشورهای شمال و جنوب و ظهور جنبش‌های پوپولیستی گردید و همچنین یاس، ناامیدی و بی‌اعتمادی شهروندان اروپایی نسبت به همگرایی اروپایی؛ بیکاری و فقر در میان اعضای اتحادیه اروپا را افزایش داده است. اتحادیه اروپا در واکنش به این بحران با نگاه به تجربه قبلی به تقویت حکمرانی خود پرداخته و با سرمایه گذاری در بخش بهداشت به عنوان راهی برای افزایش تاب آوری، انعطاف پذیری و پایداری اقتصاد کشورهای عضو اقدام کرده است.
 

دوره ۵، شماره ۲ - ( شماره ۲ پیاپی ۱۹- ۱۳۸۰ )
چکیده

-
رضا راعی، سعید باجلان،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۷ )
چکیده

این مقاله به بررسی اثرات تقویمی بازده بورس اوراق بهادار تهران پرداخته است. در ابتدا با استفاده از یک مدل کلی که طیف وسیعی از اثرات تقویمی شناخته شده درسایر بورس های اوراق بهادار جهان را شامل می گردد به شناسایی اثرات تقویمی موجود در مقادیر بازده بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شده است. شواهد بیانگر اثر ماه مهر و اسفند قوی مقادیر بازده می باشد. بعلاوه نتایج نشان می دهند که بازده روزانه بورس با گذشت زمان کاهش یافته است. بعد از شناسایی اثرات تقویمی و حذف این اثرات از بازده بورس و قبل از برازش مدل های ARCH و GARCH جهت شبیه سازی نوسان پدیزی بازده، با استفاده از آماره BDS به بررسی نشانه های وجود ساختار غیر خطی درمقادیر پسماند حاصل از رگرسیون پرداخته شده است. نتایج حاصل از بکارگیری این تست مؤید این مطلب است که باوجود شناسایی و حذف اثرات تقویمی از مقادیر بازده روزانه، بازهم شواهدی مبنی بر وابستگی بین آنها یافت می شود. برازش مدل های ARCH و GARCH حاکی از موفق بودن این مدل ها در شبیه سازی وابستگی مقادیر پسماند می باشد. در انتها مقاله به بررسی اهمیت منظور کردن اثرات تقویمی در پیش بینی بازده بورس پرداخته است. شواهد نشان می دهد که منظور کردن اثرات تقویمی باعث افزایش قدرت پیش بینی می گردد هر چند مدل رگرسیون معمولی که اثرات تقویمی در آن منظور شده باشد نسبت به مدل های GARCH(۱,۱) عملکرد بهتری را دارد.

دوره ۱۵، شماره ۳ - ( آبان- ۱۳۹۰ ۱۳۹۰ )
چکیده

بهینه‏سازی سبد سهام با رویکرد «میانگین- نیم‏ واریانس» و با استفاده از روش «جستجوی هارمونی» رضا راعی۱، شاپور محمدی۲، هدایت علی بیکی۳ ۱- دانشیار گروه مدیریت دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران ۲- استادیار گروه مدیریت دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران ۳- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مدیریت دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران دریافت: ۸/۹/۸۹ پذیرش: ۱۸/۱۲/۸۹ چکیده برای رسم مرز کارا و تشکیل پرتفوی بهینه معمولاً واریانس به عنوان عامل خطرپذیری عمومی در نظر گرفته می‏شود. اما از آن جا که نیم‏واریانس تخمین بهتری از خطرپذیری واقعی پرتفوی ارائه می‏دهد، در این تحقیق نیم‏واریانس به عنوان عامل اصلی خطرپذیری در نظر گرفته می‏شود. مسأله بهینه‏سازی پورتفوی ترکیبی از مسأله برنامه‏ریزی عدد صحیح و برنامه‏ریزی درجه ۲ است که برای حل این گونه مسائل الگوریتم‏های مشخص و کارایی وجود ندارد. هدف این تحقیق حل مسأله بهینه‏سازی‏ مقید پرتفوی سهام با استفاده از الگوریتم جستجوی هارمونی (HS) است. این الگوریتم با الهام از فرایند بهبود و تکامل هارمونی به وسیله مجموعه نوازندگان موسیقی جهت حل مسائل بهینه‎سازی به وجود آمده است. به منظور حل مسأله بهینه‏سازی‏ پرتفوی سهام با استفاده از اطلاعات قیمت ۲۰ سهم پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از مهر ۱۳۸۵ تا اسفند ۱۳۸۷، مرز کارای سرمایه‏گذاری برای دو الگو با عامل خطرپذیری واریانس و نیم‏واریانس رسم می‏گردد. نتایج این تحقیق نشان می‏دهد که روش جستجوی هارمونی در بهینه‏سازی مقید پرتفوی سهام، موفق عمل می‏کند و در یافتن جواب های بهینه در تمامی سطوح خطرپذیری و بازده از دقت قابل قبولی برخوردار است.

دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده

هدف: تمایز سلول‏های بنیادی قلب با کمک میکروRNA‏ها، دریچه جدیدی را برای ترمیم انفارکتوس قلبی گشوده است.miR-۱-۲/۱۳۳a-۱ و miR-۲۰۶/۱۳۳b دو خوشه مجزا از خانواده میکروRNA‏ها هستند که به ترتیب در ماهیچه‏های قلبی و اسکلتی بیان می‏شود. چون miR-۱۳۳b و miR-۱۳۳a تنها در یک نوکلئوتید اختلاف دارند، احتمالاً مسیرها وmRNA های یکسانی را مورد هدف قرار می‏دهند. هدف تحقیق حاضر، بررسی بیان احتمالی miR-۱۳۳b در سلول‏های در حال تمایز قلبی و نیز تأثیر احتمالی آن بر دو ژن هدف دخیل در تمایزسلول‏های قلبی است. مواد و روش‏ها: سلول‏های بنیادی قلب انسان از بانک سلولی پژوهشکده رویان (RSCB) تهیه و ابتدا با عامل دمتیلاسیون (۵- azacytidine) به مدت سه روز تیمار و سپس یک روز در میان با اسید آسکوربیک و دو بار در هفته با پروتئین TGF-β۱ تیمار شدند. در نهایت در هفته چهارم، روش‏های ایمنوسیتوشیمی، فلوسیتومتری و Real-Time PCR برای برخی عوامل رونویسی قلبی، تمایز سلول‏های بنیادی به سلول‏های قلبی را تأیید نمود. سپس الگوی بیانی hsa-miR-۱۳۳b و نیز دو ژن هدف عامل پاسخ سرم (SRF) و CCND۲ (از ژن‏های کنترل کننده چرخه سلولی) طی مراحل تمایزی این سلول‏ها بررسی شد. نتایج: سه هفته پس از شروع روند تمایز، سطح بیان hsa-miR-۱۳۳b حدود پنج برابر سطح آن در هفته اول بود (۰۵/۰Pنتیجه‏گیری: با توجه به این‏که در هفته سوم روند تمایزی، سطح بیان hsa-miR-۱۳۳b افزایش و سطح رونوشت ژن عامل پاسخ سرم کاهش یافته است، و از آن‏جا که عامل پاسخ سرم در تکثیر سلولی دخیل است، افزایش سطح miR-۱۳۳b می‏تواند منجر به کنترل چرخه سلول‏های پیش‏ساز قلبی و تمایز ماهیچه قلبی شود. در نهایت نتایج پیشنهاد می‏کند که hsa-miR-۱۳۳b به همراه hsa-miR-۱۳۳a می‏تواند در تمایز سلول‏های قلبی دخیل باشد.

دوره ۱۶، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

تحلیل‌های مهندسی تیر بر حدس یک الگوی مناسب برای میدان جابجایی در مقطع و طول تیر استوار است. تاکنون این نوع تحلیل‌ها به‌طور فراگیر در محدوده‌ی رفتار الاستیک ارائه و آزموده شده است. در یک بررسی کاملا جدید در این مقاله به تحلیل مهندسی تیر در محدوده‌ی الاستوپلاستیک پرداخته می‌شود. بدین منظور در پی معرفی یک میدان تغییر شکل مناسب که به‌طور معمول تحت عنوان میدان جابجایی کلاسیک اولر برنولی شناخته می‌شود، معادلات حاکم بر تیر الاستوپلاستیک با استفاده از اصول حساب تغییرات استخراج شده است. رفتار ماده بر پایه مدل رامبرگ آزگود و تسلیم ماده بر اساس معیار فن‌مایزز می‌باشد. پاسخ‌یابی معادلات انتگرالی غیرخطی و پیچیده‌ی حاصل در مقالات مختلف اغلب به روشهای عددی انجام شده است. در این مقاله حل دقیق یک تیر نازک تحت بار گسترده‌ی یکنواخت با استفاده از دو روش تحلیلی هوموتوپی و ادومیان برای شرایط مرزی دو سر گیردار معرفی می‌گردد. برای راستی‌آزمایی تحلیل، تغییر شکل تیر مورد بررسی توسط نرم‌افزار تجاری آباکوس شبیه سازی شده است. نتایج مختلف پاسخ‌های تحلیلی و شبیه سازی در قالب تعدادی نمودار ارائه شده‌اند. به‌کمک نمودارها میزان انطباق جوابهای تیر شبیه سازی شده با نتایج حاصل از دو روش تحلیلی ادومیان و هوموتوپی بررسی شده است. در پایان، درمورد امکان توسعه نظریه مهندسی کلاسیک تیر در انجام تحلیل‌های جامع الاستوپلاستیک اظهار نظر شده است.

دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده

مدل های کلاسیک قیمت گذاری دارایی ها توزیع اطلاعات را متقارن فرض کرده و بده -بستان یکسانی را برای سرمایه گذاران در نظر می گیرند. در شرایط عدم تقارن اطلاعاتی و برخورداری برخی معامله گران از اطلاعات خصوصی، سرمایه گذاران با ریسک اطلاعات روبرو خواهند بود؛ این ریسک عباتست از ریسک معامله با معامله گران مطلع. ایزلی و همکاران وی (۲۰۰۲) احتمال معامله مبتنی بر اطلاعات خصوصی را به عنوان شاخص ریسک اطلاعات معرفی کرده و مدل ریزساختاری را بدین منظور توسعه داده اند. این مقاله قیمت گذاری ریسک اطلاعات را در بورس اوراق بهادار تهران مطالعه کرده و رابطه بین اندازه شرکت و احتمال معامله مبتنی بر اطلاعات خصوصی را بررسی می کند. نتایج این تحقیق نشان می دهد که احتمال معامله مبتنی بر اطلاعات خصوصی (شاخص ریسک اطلاعات) قادر به توضیح بازده سهام می باشد. ده درصد افزایش در احتمال معامله مبتنی بر اطلاعات خصوصی ۸/۲ درصد افزایش در بازده را به همراه خواهد داشت. همچنین ارتباط منفی و معنی داری بین اندازه شرکت و احتمال معامله مبتنی بر اطلاعات خصوصی وجود دارد.

دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

وجود روش‌های مناسب پیش‌بینی روندهای آینده بازار سرمایه منجر به تصمیم‌گیری‌های بهتری از جانب فعالان این بازارها خواهد شد. اغلب به دلیل ماهیت غیر‌ خطی و آشوب‌گونه بازارهای مالی مدل‌های کلاسیک پیش‌بینی عملکرد مطلوبی نداشته و اطلاعات موجود در داده‌ها با گذشت زمان به‌سرعت از بین رفته و در این صورت استفاده از آن‌ها در بلند‌مدت مفید نخواهد بود ]۱، ص ۶۴[. هدف این مقاله به کار بردن الگوریتم بهینه‌سازی کلونی مورچگان برای پیش‌بینی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران است. برای به کاربردن الگوریتم نخست با به‌کارگیری آزمون بزرگ‌ترین نمای لیاپانوف ماهیت آشوبی داده‌های شاخص کل بورس مورد بررسی قرارگرفت، سپس با به‌کارگیری الگوریتم بهینه‌سازی کلونی مورچگان نقاط جاذب تحلیل و‌ در‌نهایت با استخراج دنباله‌های اعداد منتهی به نقاط جاذب پیش‌بینی انجام شد. در پایان مقایسه نتایج پیش‌بینی با استفاده از آماره‌های سنجش خطا تأیید کرد که الگوریتم مبنی بر بهینه‌سازی کلونی مورچگان داده‌ها را به‌خوبی و با کمترین خطا نسبت به مدل‌های گارچ تخمین می‌زند ، البته نتایج بررسی با استفاده از آماره دایبولد ماریانو برابری نتایج پیش‌بینی را رد نکرد. الگوریتم ارائه شده این مقاله با تفکیک دنباله‌های جاذب روشی ساختارمند برای پیش‌بینی سیستم ‌های آشوبی ارائه می‌دهد، بنابراین انتظار می‌رود که در بلند‌مدت و در پیش‌بینی‌های با نوسان‌های زیاد نتایج قابل قبولی ارائه دهد.    

دوره ۱۹، شماره ۱۰ - ( مهر ۱۳۹۸ )
چکیده

میکروتیرها از مهم‌ترین اعضای سیستم‌های میکروالکترومکانیکی (MEMS) هستند که تقابل نیروهای الکتریکی و مکانیکی باعث بروز پدیده ناپایداری کشیدگی در آنها می‌شود. یکی از مکانیزم‌های پیشنهادی برای کنترل این ناپایداری و افزایش محدوده کاری سیستم، میکروتیرهای دارای انحنای اولیه هستند. با وجود مطالعه اقسام ناپایداری کشیدگی در میکروتیرهای صاف الاستیک یا ویسکوالاستیک، ناپایداری میکروتیرهای منحنی تنها در محدوده رفتار الاستیک بررسی شده است. بنابراین در پژوهش حاضر با فرض میکروتیر ویسکوالاستیک دارای انحنای اولیه و دو سر گیردار به بررسی اثر رفتار ویسکوالاستیک بر ناپایداری‌های موسوم به اسنپ- ترو و کشیدگی پرداخته شده است. به این منظور رفتار ویسکوالاستیک توسط مدل جامد استاندارد غیرالاستیک خطی شبیه‌سازی شده و براساس تئوری تنش- کوپل بهبود یافته و با استفاده از اصل همیلتون، معادله دیفرانسیل حاکم به دست آمده است. با استفاده از روش تجزیه گالرکین، معادله حاکم به یک معادله دیفرانسیل معمولی غیرخطی تبدیل و به کمک نرم‌افزار متلب حل شده است. برای بررسی اثر خاصیت ویسکوالاستیک، با رسم نمودارهایی رفتار سازه در دو حالت حدی قبل و بعد از وارهی ویسکوالاستیک، مقایسه شده‌اند. نتایج حاصل نشان می‌دهد هر چه فرصت وارهی سازه بیشتر شود، رفتار ویسکوالاستیک سبب افت بیشتر ولتاژ ناپایداری‌ها می‌شود، اما اثر آن بر موقعیت ناپایداری وابسته به نیروی محوری خواهد بود. به این ترتیب که در حضور نیروی محوری کششی، رفتار ویسکوالاستیک موجب افزایش موقعیت اسنپ- ترو و کاهش موقعیت ناپایداری کشیدگی می‌شود. برعکس در حضور نیروی محوری فشاری، اسنپ- ترو در خیز کمتر و ناپایداری کشیدگی در خیز بزرگتر رخ خواهد داد.


دوره ۲۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۶ )
چکیده

برای افرادی که در معرض نقض‌‌های جدی حقوق بشر هستند تعیین ارگانی که موظف به اجرای مسؤولیت حمایت است، اهمیتی اساسی دارد. اما این‌که نهاد ملزم به مداخله کدام نهاد بین‌المللی است، برای آن نهاد هم دارای اهمیت است؛ زیرا این نهاد ممکن است با افزایش چشمگیر هزینه‌‌ها و بحران‌‌های نظامی مواجه شود. در عین حال، ممکن است در اثر موفقیت در فرو نشاندن وضعیت خلاف حقوق بشر، جایگاهی برتر از قبل در نظام بین‌المللی پیدا کند. مداخله بین‌المللی توسط این نهاد می‌‌تواند موجب افزایش اعتبار سازمان ملل متحد و دکترین مسؤولیت حمایت گردد. برعکس، مداخله خودسرانه توسط هر نهاد بین‌المللی یا یک دولت می‌‌تواند به ارزش و اعتبار حقوق بین‌الملل و نظم جهانی لطمه بزند. بنابراین شورای امنیت به‌عنوان منبع صدور مجوز باید بهتر از قبل عمل کند.  

دوره ۲۱، شماره ۱۵۶ - ( بهمن ۱۴۰۳ )
چکیده

پروتئین هیدرولیز شده منبع ارزشمندی از پپتیدهای زیست فعال است. تولید پروتئین هیدرولیز شده از طریق فرآیند تخمیر یک رویکرد سازگار با محیط زیست است که در اغلب موارد نسبت به هیدرولیز آنزیمی و شیمیایی ترجیح داده می­شود. . در این پژوهش از ۴ گونهBacillus pumilus PTCC ۱۳۱۹ ، Bacillus coagulans IBRC ۱۰۸۰۷، PTCC ۱۵۹۵ Bacillus  licheniformis و PTCC ۱۱۵۶ Bacillus subtilis جهت هیدرولیز پروتئین کنجاله کنجد استفاده شد. آزمون­های مورد بررسی شامل اندازه­گیری غلظت پپتید­ها با روش OPA، اندازه­گیری فعالیت آنتی­اکسیدانی شامل مهار رادیکال آزاد DPPH، قدرت احیاء کنندگی یون آهن، فعالیت آنتی­اکسیدانی کل و قدرت شلاته کنندگی یون آهن بود. غلظت پپتیدها پس از مدت زمان ۲۴ ساعت برای ۴ گونهBacillus  اندازه­گیری شد. کمترین غلظت پپتید (mg/mL ۶۵۶/۰) مربوط به تیمار تخمیر شده با B. licheniformis و بیشترین مقدار (mg/mL ۳۸/۱) مربوط به تیمار هیدرولیز شده با  B. subtilisبود؛ بطوری­که بین همه تیمارها اختلاف معنی­داری )۰۵/۰ (p<مشاهده شد. نتایج درصد مهار رادیکال آزاد DPPH نشان داد که بیشترین درصد مهار (۶/۷۶%) مربوط به نمونه هیدرولیز شده توسط Bacillus coagulans و کمترین مقدار  (۳۶/۵۷%) مربوط به تیمار هیدرولیز شده با  B. licheniformis بود به طوری­که بین تیمارها اختلاف معنی­داری )۰۵/۰ (p<مشاهده شد. نمونه تخمیر شده با Bacillus pumilus  قدرت احیاء کنندگی بیشتری (۹۹۲/۰ جذب در ۷۰۰ نانومتر) نشان داند. همچنین بین تیمارها اختلاف معنی­داری )۰۵/۰ (p<مشاهده شد. بیشترین درصد شلاته کنندگی یون آهن (۶/۸۵%) در نمونه تخمیر شده با B. subtilis مشاهده شد. فعالیت آنتی­اکسیدانی کل نشان داد که پروتئین هیدرولیز شده حاصل از تخمیر توسط  Bacillus coagulans دارای بیشترین مقدار جذب در ۶۹۵ نانومتر می­باشد و بین تیمارها اختلاف معنی­داری )۰۵/۰ (p< مشاهده شد. بطور کلی تخمیر پروتئین کنجد توسط گونه­های Bacillus‌ منجر به تولید پروتئین­های هیدرولیز شده با فعالیت آنتی­اکسیدانی بالایی شد که می­تواند به عنوان منبعی بالقوه در فرمولاسیون مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

دوره ۲۳، شماره ۰ - ( Special issue ۱۴۰۰ )
چکیده

کووید-۱۹، یک بیماری ویروسی بسیار عفونی ناشی از کرونا ویروس سارس-۲ است که از زمان ظهور در دسامبر ۲۰۱۹، در سراسر جهان گسترش‌یافته است و باعث یک بیماری همه‌گیر بی‌سابقه شده است. این همه‌گیری سومین رخداد کشنده کرونا ویروس‌ها در جامعه بشری است که سیستم مراقبت‌های بهداشتی جهانی را تحت‌فشار قرار داده و اقتصاد جهانی را تحت‌تأثیر قرار‌داده‌است. با این حال، گزینه‌های درمانی کووید-۱۹ هنوز بسیار محدود است. تولید داروهایی که پروتئین‌های حیاتی را در چرخه زندگی ویروسی هدف قرار می‌دهند و آن‌ها را مهار می‌کنند، رویکردی عملی برای غلبه بر این معضل است. پروتئاز اصلی که یک سیستئین پروتئاز می‌باشد، به دلیل نقش اساسی که در تکثیر و رونویسی ویروسی دارد یک هدف جذاب برای داروهای ضد ویروسی در برابر کرونا ویروس سارس–۲ و سایر عفونت‌های کرونا ویروس محسوب می‌شود. به‌منظور کشف سریع ترکیبات مؤثر جهت استفاده بالینی، برنامه‌هایی نظیر طراحی دارو به روش داکینگ مولکولی و غربالگری مجازی داروهای از پیش‌طراحی‌شده برای شناسایی ترکیبات جدید و داروهایی که پروتئاز اصلی کرونا ویروس سارس-۲ را هدف قرار می‌دهند صورت می‌گیرد. با ترکیب این مطالعات ساختاری، غربالگری مجازی و مطالعات آزمایشگاهی، کاندیداهای درمانی متعددی از جمله داروهای مورد استفاده پیشین و همچنین داروهای طراحی شده ab initio برای آزمایشات اولیه پیشنهاد شده‌اند. در این مطالعه مروری پیشنهاد‌های مربوط به مهارکننده‌ها و داروهای احتمالی بالقوه مؤثر علیه پروتئاز اصلی کرونا ویروس سارس-۲ موردبررسی قرار گرفته است. این مطالعه مسیر انجام تحقیقات تجربی پیشرفته برای ارزیابی پتانسیل دارویی این ترکیبات برای درمان کووید-۱۹ را هموار می‌کند.

صفحه ۱ از ۱