جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای درودیان
محمود متوسلی، شاپور محمدی، حسین درودیان،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۹ )
چکیده
مطالعات بین المللی محدودی در خصوص بررسی ارتباطات درونی قیمتها در بازار های مسکن و انتقال نوسانات قیمت از یک (چند) ناحیه پیشرو به سایر مناطق (اثر موجی) انجام گرفته که غالب آنها مؤید وجود ارتباط قوی بین قیمتهای مسکن در مناطق مختلف متعلق به یک محدوده جغرافیایی می باشد.
دلایل توجیه کننده چنین رابطه ای، شامل تفاوتهای ساختاری بین مناطق مختلف بویژه در کیفیت و زمان بندی واکنش به شوکهای اقتصادی، وابستگی های اقتصادی موجود بین مناطق، امکان انتقال و جایگزینی تقاضای مسکن بین مناطق و عوامل اطلاعاتی می باشد.
مطالعه حاضر با بهره گیری از داده های فصلی قیمت مسکن در مناطق مختلف شهر تهران طی سالهای ۱۳۷۱ تا ۱۳۸۵ در پی تحلیل این روابط در تهران و کشف الگوی احتمالی تسری قیمتها بین مناطق و جزئیات مربوط به آن است.
فرضیه مدل به وجود رابطه قوی قیمتی بین مناطق مجاور نسبت به مناطق دور دست و همچنین احتمال پیشگامی و پیشرانی قیمت در مناطق شمالی شهر و تأثیر با وقفه آن بر قیمت سایر مناطق اشاره دارد.
نتایج تخمین مدل خود رگرسیون فضایی مؤید وجود ارتباطات فضایی (منطقه ای) بین قیمتهای مسکن و تأثیر پذیری مناطق از یکدیگر به هنگام بروز نوسانات قیمت می باشد. نقش دو متغیر اقتصادی، شامل حجم حقیقی نقدینگی و شاخص حقیقی بورس نیز بر قیمتهای مسکن قابل توجه و معنی دار دیده می شود. نتایج حاصل از مدل تصحیح خطای برداری نیز با تأیید وجود رابطه قوی قیمتی بین مناطق همسایه بویژه در شمال شهر، بر نقش متمایز دو منطقه یک و بویژه دو در تأثیر بر قیمتهای دیگر مناطق (به ترتیب مناطق شمالی و مرکزی) تأکید نمود.
دوره ۱۴، شماره ۷۲ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده
امروزه استفاده از آنتی اکسیدانهای جدید و بدون خطر از منابع گیاهی، حیوانی و میکروبی رو به افزایش است. هدف از این پژوهش، بررسی و مقایسه ویژگیهای آنتی اکسیدانیو برهمکنشهای سینرژیستی و آنتاگونیستی عصارههای چای سبز و هل بود. عصاره چای سبز، هل و ضد اکساینده سنتری BHT در غلظتهای ۲۵، ۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰، ۲۰۰و ۲۵۰ میکروگرم در میلیلیتر و عصارههای ترکیبی چای سبز و هل در نسبتهای مختلف برای دستیابی به غلظتهای۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰، ۲۰۰، ۲۵۰ میکروگرم در میلیلیتردر نسبتهای ترکیبی ۱:۱، ۲:۱، ۱:۲ ،۱:۳، ۳:۱، ۲:۲، ۱:۴و ۴:۱ آماده شد. میزان ترکیبات فنلی به روش فولین سیوکالچیو و ویژگیهای آنتیاکسیدانی به چهار روش، مهار رادیکال آزاد، اندازهگیری فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهها بر اساس توانایی احیاکنندگی آهن ((FRAP، آزمون بی رنگ شدن بتاکاروتن و توانایی جلوگیری از اکسیداسیون روغن سویا ارزیابی شد. بوتیل هیدروکسی تولوئن(BHT) جهت مقایسه به عنوان کنترل مثبت به کار گرفته شد.نتایج حاصل از چهار آزمون نشان داد که خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره چای سبز به شکل معنیداری بیشتر از عصاره هل و BHT بود (P<۰,۰۵). در نسبتهای مختلف ترکیب این دو عصاره، در آزمون مهار رادیکال آزاد DPPH در تمامی حالاتها، قدرت احیاء کنندگی در ۸ حالت و در آزمون بتاکاروتن-لینولئیک اسید در ۵ حالت اثر همافزایی مشاهده شد. در آزمون روغن، عصارههای ترکیبی اثر همستیزی نشان دادند، گرچه این عصارههای ترکیبی با وجود بروز اثر همستیزی عملکرد بهتری نسبت به BHT نشان دادند.
دوره ۱۵، شماره ۷۸ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده
چکیده
اسانسها و عصارههای حاصل از گیاهان دارویی با داشتن ترکیبات ضدمیکروبی، ضدسرطانی و ضد اکسایشی (ناشی از وجود عوامل حذف کننده رادیکالهای آزاد) به عنوان ترکیبات دارویی جدید و طبیعی از اهمیت خاصی برخوردار میباشند. در مطالعه حاضر ترکیب شیمیایی، خصوصیات ضدباکتریایی و ضد اکسایشی اسانس گیاه درمنه با نام علمیArtemisia Turanica را مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت ضد اکسایشی اسانس با آزمونهای مهار رادیکال آزاد به کمک روش ((DPPH، آزمون گیرندگی آهن ((FRAP بررسی و با ضد اکسایش سنتزی بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT) مقایسه شد. اثر ضدمیکروبی اسانس گونه مورد نظر بر علیه ۴ باکتری با استفاده از روش چاهک، دیسک دیفیوژن و براث میکرودیلوشن انجام شد. نتایج نشان داد که اسانس درمنه ۲۶ ترکیب در اسانس خود دارد که در مجموع ۰۵/۹۱ درصد کل اسانس را تشکیل میدهند. ترکیبات اصلی آن شامل کریرسانتنن (۳۷/۲۱ درصد)، ۱و۸-سینئول (۲۰/۱۹ درصد)، پیپریتنن (۶۱/۱۶درصد) و آلفا-پینن (۵۲/۵ درصد) است. در آزمون DPPH، میزان IC۵۰ برای اسانس و BHT به ترتیببرابر با ۴/۴ و ۳/۰ میلیگرم بر میلیلیتر بدست آمد. همچنین توانایی احیاکنندگی اسانس و BHT، به ترتیب برابر با ۰۲/۳۳ و ۲۸/۳۲ میکرومول بر لیتر گزارش گردید. نتایج آزمایشات ضدباکتریایی نشان داد، حداقل غلظت مهارکنندهی رشد اسانس درمنه بر روی استافیلوکوکوس اورئوس ۱۲۵/۳ میلیگرم بر میلیلیتر و حداقل غلظت کشندهی آنها ۵/۱۲ میلیگرم بر میلیلیتر بود. نتایج نشان میدهند که اسانس درمنه از توان ضدباکتریایی و ضد اکسایشی مناسبی برخوردار بوده و بنابراین میتوان از آن در ترکیب با سایر نگهدارندهها جهت محافظت مواد غذایی بهره برد.
کلید واژگان: ضد اکسایش، آنتیباکتریال، اسانس، درمنه، ۱و۸-سینئول
دوره ۱۶، شماره ۹۵ - ( دی ۱۳۹۸ )
چکیده
صمغها گروهی از ترکیبات پلیساکاریدی با زنجیره طولانی یا وزن مولکولی بالا هستند که بهطور گستردهای در مواد غذایی و سایر صنایع به عنوان تثبیت کننده، اصلاح کننده بافت، قوامدهنده، تشکیل دهنده ژل و امولسیفایر بهکار برده میشوند. هدف از این پژوهش، شناسایی خواص فیزیکوشیمیایی و امولسیونی صمغ دانه بالنگو فاقد پروتئین میباشد. نتایج نشان داد، وزن مولکولی صمغ دانه بالنگو و نمونه فاقد پروتئین به ترتیب ۳۱۲۰ و ۳۳۶۰ kDa است. گروههای عمده عملکردی شناسایی شده در طیف FTIR از صمغ دانه بالنگو و نمونه فاقد پروتئین آن شامل O-H، C-H، C=O، -COO- و C-O-C بود. نتایج حاصل از GC-MS نشان داد، منوساکاریدهای مشخص شده در صمغ دانه بالنگو و نمونه فاقد پروتئین آن شامل گلوکز، گالاکتوز، آرابینور، زایلوز و رامنوز بود. براساس نتایج رئولوژیکی، نمونه فاقد پروتئین صمغ بالنگو کمترین میزان پروتئین را دارا بود و این منجر به بزرگ شدن قطرات و پایداری کمتر امولسیون گردید. برازش دادههای رئولوژیکی امولسیون با مدل هرشل-بالکی نشان داد، ضریب تبیین (۲R) بسیار نزدیک به ۱ بود و خطای جذر میانگین مربعات RMSE)) کمتر از ۴/۰ بدست آمد، که نشان از مناسب بودن این مدل برای توصیف رفتار جریان امولسیونهای تولیدی دارد. همچنین شاخص رفتار جریان امولسیونها کمتر از ۱ بود، که تاییدکننده رفتار تضعیفشونده با برش امولسیونها است، اما تفاوت معنیداری بین امولسیونها مشاهده نشد (P>۰,۰۵). در آزمون تنش متغیر، تمامی امولسیونها، مقدار مدول ذخیره بیشتر از مدول اتلاف بود که غالب بودن رفتار الاستیک را نشان میدهد. در آزمون فرکانس متغیر، تمامی نمونههای امولسیون میزان مدول ذخیره بیشتر از مدول اتلاف بود که رفتار شبه جامد امولسیونها را تایید میکند. شاخص قانون توان در مدول ذخیره امولسیون صمغ بالنگو و نمونه فاقد پروتئین آن نزدیک به صفر بود که بیانگر رفتار الاستیک قویتر در امولسیون است.