جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای خالصی
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
عملیات بارگیری و باربری بخش مهمی از چرخه فرایند تولید در معادن روباز محسوب شده و سهم قابل توجهی از قیمت تمام شده تولید را به خود اختصاص میدهد. به منظور ارزیابی گزینههای فنی و تصمیمسازی در مرحله طراحی و مطالعات امکانسنجی پروژههای معدنی، دسترسی به مدلهای تخمین هزینه سریع و کارآمد ضروری بوده و دقت و اعتبار آنها از جمله عوامل بحرانی در موفقیت پروژه محسوب میشود. در این تحقیق مدلی جهت تخمین هزینههای این ماشینآلات با استفاده از تحلیل رگرسیون تک و چند متغیره ارائه شده است. تحلیل چند متغیره با استفاده از روش تحلیل مولفههای اصلی صورت گرفته است. ماشینآلات مورد مطالعه شامل بارگیرهای رایج نظیر شاولهای هیدرولیکی و کابلی، لودر چرخلاستیکی، کجبیل و کامیون یکپارچه باربر میباشند. توابع هزینه بر اساس نوع هزینه سرمایهای و عملیاتی تفکیک شدهاند. هریک از اقلام هزینههای عملیاتی نیز به صورت تابعی مجزا ارائه شده است. متغیر مستقل در تحلیل تک متغیره ظرفیت بارگیری و باربری بوده و در چند متغیره بسته به نوع دستگاه شامل متغیرهای مشخصه هر ماشین از جمله ظرفیت جام، ارتفاع بارگیری/ تخلیه، عمق
حفر، طول بازو و توان موتور میباشند. کارائی هریک از توابع هزینه چند متغیره با استفاده از میانگین خطای مطلق سنجیده و بیشینه آنها به ۱۷درصد برآورد شده است.
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۹ )
چکیده
هدف: اشریشیا کولی انتروتوکسیژنیک بهعنوان مهمترین عامل اسهال و مرگ و میر در کودکان در کشورهای در حال توسعه شناخته شده است. این باکتری سالانه موجب مرگ ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال میشود. به دلیل درمان مشکل و شیوع زیاد آن، طراحی یک واکسن مؤثر علیه این ارگانیسم از اهداف سازمان بهداشت جهانی است. پروتئین CfaB بهعنوان زیرواحد اصلی فیمبریه، نقش مهمی در اتصال باکتری به سلولهای پوششی روده دارد و آنتیبادیهای تولید شده علیه این پروتئین میتواند از اتصال باکتری به سطح بافت پوششی جلوگیری کند. از این رو این مولکول به تنهایی یا با سایر عوامل حدتزا در طراحی واکسن علیه این ارگانیسم مورد توجه بسیاری از محققین است. در این مطالعه، بیان فاکتور کلونیزاسیون B با هدف مطالعه ایمونوژنیسیته این پروتئین بهعنوان جزئی از کاندیدای واکسن انجام شد.
مواد و روشها: ژن cfaB با روش PCR، تکثیر و در ناقل pET۲۸a همسانهسازی و بیان آن بررسی شد. با توجه به عدم بیان این ژن بهعلت وجود کدونهای نادر، ژن cfaB با استفاده از کدونهای متداول در
اشریشیا کولی بهینهسازی و مجدداً در ناقل pET۲۸a همسانهسازی و بیان شد.
نتایج: حضور باند ۲۰ کیلودالتونی در ژل SDS-PAGE، بیان پروتئین CfaB را نشان میداد که با روش ایمنو بلات با آنتیبادی anti-His tag و آنتیبادی ضد CfaB، تأیید و با ستون کروماتوگرافی تمایلی نیکل تخلیص شد.
نتیجهگیری: بهینهسازی کدون و بیان در میزبانهای هترولوگ یک روش مفید در تولید پروتئینهای نوترکیب به مقدار زیاد است.
گلنار خالصی، خسرو پیرایی،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( تابستان ۹۵ ۱۳۹۵ )
چکیده
یکی از مشکلات اساسی در برنامه ریزی های منطقه ای با هدف توسعه اقتصادی، تعیین روش هایی است که دولت به کمک آنها بتواند منابع جامعه را به گونه ای اختصاص دهد تا رشد اقتصادی و کاهش در نابرابری های درآمدی بین استانی به صورت همزمان میسر گردد. بررسی امکان تحقق این موضوع، هدف اصلی این تحقیق می باشد. در این مطالعه، از داده های سری زمانی فصلی مربوط به سال های ۸۹-۱۳۷۹ و یک الگوی خود همبسته برداری استفاده شده و نابرابری درآمدی بین استانی یک بار با استفاده از ضریب جینی و بار دیگر با استفاده از شاخص تایل به دست آمده است. نتایج حاکی از آن است که نابرابری درآمدی بین استانی، رشد اقتصادی را در کوتاه مدت کاهش می دهد که تنها بخشی از این کاهش در بلند مدت از بین خواهد رفت. رشد اقتصادی در کوتاه مدت، نابرابری درآمدی بین استانی را افزایش و در بلند مدت آن را کاهش می دهد. به کارگیری شاخص تایل در اندازه گیری نابرابری درآمدی بین استانی، نتایج حاصل از برآورد الگو را با استفاده از ضریب جینی تأیید می کند.
دوره ۱۷، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده
با توجه به قابلیت های متعدد و کاربردهای روزافزون تجاری و نظامی هلیکوپترهای رادیو کنترل، مطالعات فراوانی بر روی این وسایل پرنده بدون سرنشین در حال انجام است. با توجه به سیستم دینامیکی غیرخطی، پیچیده، ناپایدار و کوپل شده و همچنین محدودیت های موجود در کنترل و هدایت دستی، توانایی کنترل خودکار این وسایل از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله ضمن بررسی روش های مختلف مدلسازی دینامیکی هلیکوپترهای بدون سرنشین، یک محیط شبیه ساز چندسطحی برای تحلیل عملکرد پرواز و بررسی اثرات پارامترهای مختلف، طراحی و پیاده سازی شده است. اهمیت و نوآوری اصلی شبیه ساز ایجاد شده، امکان شبیه سازی دینامیکی پرواز هلیکوپتر با استفاده از تئوری های مختلف برای کاربردهایی نظیر طراحی سیستم کنترلی، بررسی عملکرد آن و شبیه سازی واقعی پرواز است. تفاوت اصلی مدلسازی های مختلف در تئوری و فرضیات به کار رفته در مدلسازی مجموعه روتور و دینامیک فلپینگ آن می باشد. برای هر سطح، طراحی فیلتر کالمن و سیستم کنترلی انجام گرفته و نتایج اولیه نشان دهنده عملکرد قابل قبول تخمین گر و کنترلر است. با توجه به چندسطحی بودن شبیه ساز و پیچیدگی بیشتر رفتار واقعی هلیکوپتر بدون سرنشین نسبت به مدلسازی های انجام شده، می توان از این شبیه ساز به عنوان راه حل بهتر برای مرحله مقدماتی قبل از انجام تست های پرواز واقعی بهره برد.