۵۱ نتیجه برای حمیدی
دوره ۱، شماره ۲ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده
چگونگی پراکندگی صفحات لایهای خاک رس در محیطهای آبی، ساختارهای متفاوتی را ایجاد کرده و بر خواص نهایی سوسپاسیون آبی آنها تاثیر میگذارد. از طرف دیگر، حضور الکترولیتهای مختلف در برخی از کاربردهای صنعتی، پایداری سوسپانسیونهای خاک رس را تحت تأثیر قرار میدهد. با توجه به کاربرد نانوذرات خاک رس در صنایع مختلف و اهمیت این موضوع، در این پژوهش تاثیر روش تهیه، غلظت نانوذرات، نوع و غلظت محیط الکترولیتی و گذشت زمان بر رفتار پایداری سوسپانسیونهای نانوذرات لاپونیت مطالعه شد. نتایج نشان داد که با تهیه سوسپانسیونها به روش غیر مستقیم، نمونه های پایدارتری بوجود میآید. مشاهده شد که با افزایش غلظت سدیم کلرید، دافعه بین صفحات خاک رس کاهش یافته و میزان جدایی فازی و ناپایداری سوسپانسیونها در غلظتهای زیاد این نمک، افزایش مییابد. علاوه بر این، دیده شد که با افزایش غلظت نانوذرات لاپونیت، در همه محیطهای الکترولیتی مورد مطالعه ساختار ژل مانند بوجود میآید. در حضور نمک دوظرفیتی کلسیم کلرید اکثر سوسپانسیونها دوفازی و ناپایدار بوده و افزایش غلظت این نمک تاثیر محسوسی بر میزان ناپایداری آنها نداشت. در محیطهای الکترولیتی حاوی نمکهای تک ظرفیتی و دوظرفیتی (مورد مطالعه در این پژوهش) غلظت کاتیون کلسیم تعیین کننده نوع رفتار سوسپانسیونهای نانوذرات لاپونیت از نظر پایداری بود.
دوره ۱، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده
هدف این مقاله بررسی وضعیت و ارتباط مولفه¬های توانمندسازی و عملکرد زمینه¬ای و هریک از ابعاد آنها با مطلوبیت حرفه¬ای کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول است. مولفه توانمندسازی براساس مدل باون و لاولر (۱۹۹۲)، مولفه عملکرد زمینه¬ای براساس مدل ون اسکاتر و موتوویدلو (۱۹۹۴) و همچنین مطلوبیت حرفه¬ای براساس مدل جهانی تک سوالی مورد سنجش قرار گرفت. متناسب با هدف مقاله، دو فرضیه اصلی و ده فرضیه فرعی تدوین شده است. جامعه آماری تحقیق ۳۵۵ نفر از کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول است، که تعداد ۱۵۲ نفر از آنها به روش نمونه¬گیری تصادفی طبقه¬ای انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده جهت جمع¬آوری داده¬ها پرسشنامه است که بخش اول آن رضایت شغلی، بخش دوم شامل توانمندسازی با چهار بعد تسهیم اطلاعات، اعتماد، آموزش و پاداش و بخش سوم شامل عملکرد زمینه¬ای با دو بعد تسهیل روابط بین فردی و فداکاری شغلی می¬باشد. پایایی آنها از طریق ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. ارتباط معنادار و میزان همبستگی هر یک از مولفه¬های توانمندسازی و عملکرد زمینه¬ای و ابعاد آنها با رضایت شغلی بررسی شد. سپس مدل معادله ساختاری برای آزمون مدل فرضی بکار رفت و اثرات مستقیم و غیرمستقیم این عوامل بر رضایت شغلی کارکنان کشف شدند. نتایج آزمونها نشان دادند که هر یک از مولفه¬های توانمندسازی و عملکرد زمینه¬ای و ابعاد آنها با رضایت شغلی ارتباط معناداری دارند، لیکن تنها بعد آموزش با رضایت شغلی رابطه معنادار پیدا نمی¬کند.
دوره ۲، شماره ۶ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر اولویتبندی عوامل توسعۀ فرهنگی ورزش از منظر صاحبنظران بود. پژوهش کاربردی حاضر از نوع تحقیقات توصیفی ـ پیمایشی بود که به روش آمیخته (کمی ـ کیفی) انجام شد. در بخش کیفی نمونۀ آماری شامل مدیران ستادی، استادان و محققان دانشگاهی بودند که دارای اثر پژوهشی مرتبط هستند. نمونهگیری در بخش کیفی بهصورت گلولهبرفی و تا رسیدن به حد اشباع نظری با متخصصان امر انجام گرفت. در بخش کمی نیز نمونهها را مدیران و متخصصان ورزشی، استادان دانشگاهی دارای سابقۀ تدریس در حوزۀ فرهنگی ـ اجتماعی ورزش و پژوهشگرانی که در این حوزه مطالعات پژوهشی انجام داده بودند، تشکیل دادند که بهصورت هدفمند ۴۹ پرسشنامۀ محققساخته که از مصاحبۀ کیفی استخراج شده بود بهصورت آنلاین و میدانی توزیع شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی برای ویژگیهای جمعیتشناختی و از آمار استنباطی بهوسیلۀ نرمافزار تحلیل آماری Expert choice نسخۀ ۱۱ برای وزندهی و اولویتبندی عوامل توسعۀ فرهنگی ورزش استفاده شد. نتایج نشان داد در عوامل توسعۀ فرهنگی ورزش به ترتیب اولویت خانواده و ورزش تربیتی (۴۰۸/۰)، مسئولیتپذیری و وجدان اخلاقی (۲۷۳/۰)، پرهیز از رذایل اخلاقی در ورزش (۱۷۳/۰)، آداب و رسوم فرهنگی در ورزش (۰۸۰/۰)، ارتباطات و مبادلات فرهنگی (۰۴۳/۰) و فعالیت فرهنگی در ورزش (۰۲۲/۰) برقرار است. بهطور کلی میتوان گفت که گسترش فرهنگ در خانواده و ورزش تربیتی میتواند بهطور مستقیم ریشۀ ناهنجاریهای اخلاقی و رفتاری را کاهش داد
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۹- )
چکیده
یکی از کارهای مهم در مراحل اولیه طراحی سیستم های حمل و نقل سریع السیر یا "مترو" تخصیص سیگنالها و نقاط کنترل می باشد. این تخصیص به گونه ای است که یک فاصله زمانی معین بین (حرکت) قطارها قابل حصول باشد ضمن اینکه بالاترین سطح ایمنی حفظ و در عین حال مقدار تجهیزات سیگنالینگ مورد نیاز حداقل گردد.
سیستمهای کنترل و سیگنالینگ متداول بر اساس اصول بلوک ثابت استوار است که در این روش مسیر به فواصل از پیش تعیین شده تقسیم می شود. یک قطار تنها زمانی مجاز به ورود به یک بلوک است که آن بلوک و معمولا بلوک بعد از آن خالی از قطار باشند. اما در روش بلوک متحرک، یک قطار می تواند با حفظ فاصله ایمنی تعریف شده به دنبال قطار جلویی حرکت کند.
در این مقاله کارایی دو سیستم سیگنالینگ فوق با توجه به پاسخ گذرای آنها مورد مقایسه قرار گرفته اند. یک سیمولاتور چند قطاره که برای اولین بار در دانشگاه بیرمنگام انگلستان طراحی گردیده است و بر اساس بلوک ثابت استوار بوده، برای کاربرد در روش بلوک متحرک توسعه یافته است. هر دو سیستم سیگنالینگ برای خط سیر سریع قطار در کشور سنگاپور پیاده سازی شده اند و نتایج شبیه سازی از نظر حرکت قطارها و کارایی گذرای سیستمها که شامل فاصله دو قطار و تاخیر در ایستگاه می باشد با رعایت محدودیتهای سرعت و ایمنی مقایسه شده اند. این نتایج بدست آمده نشان می دهند که در سیستم بلوک متحرک بهبود قابل توجهی از نظر کارایی گذرای سیستم حاصل می شود.
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۹- )
چکیده
در این مقاله، آثار خطای مدلسازی و خطای زمان تاخیر در پیش بینی کننده اسمیت بررسی می شود. در سیستمهای حرکت از راه دور، به دلیل وجود فاصله بین سیستم فرمانده و فرمانبر، امکان بروز خطای مدلسازی همواره وجود دارد. در این مقاله پایداری سیستمهای حرکتی از راه دور در حضور خطای مدلسازی ارزیابی شده است. در بخش بعدی خطای زمان تاخیر در پیش بینی کننده اسمیت به دلیل استفاده از شبکه اینترنت به عنوان کانال انتقال در سیستمهای حرکت از راه دور و نامشخص بودن آن بررسی شده است. در این بخش به کمک قضیه ای موثر بودن پیش بینی کننده اسمیت در سیستمهای حرکت از راه دور حتی با وجود خطا، نشان داده شده است. در ادامه، ساختار جدیدی برای کنترل سیستمهای عمل از راه دور پیشنهاد شده است. در این ساختار جدید از یک فیلتر وفقی به منظور تعبین زمان تاخیر کانال انتقال برای استفاده در پیش بینی کننده اسمیت، استفاده شده است. روش ترکیبی متغیرهای موج و پیش بینی کننده اسمیت روشی کارا در کنترل سیستمهای حرکتی از راه دور است که در این مقاله با یک فیلتر وفقی ترکیب شده و ساختار جدیدی را به وجود آورده است. یکی از مشکلات اصلی سیستمهای حرکتی از راه دور، زمان تاخیر متغیر با زمان است که کاهش کارایی و حتی ناپایداری سیسم را در پی دارد. در این روش زمان تاخیر متغیر با زمان به صورت بیدرنگ اندازه گیری شده و در ساختار ترکیبی متغیرهای موج و پیش بینی کننده اسمیت به کار برده می شود. یه طوریکه با استفاده از این روش مشکل کارایی پایین سیستم برطرف شده است.
دوره ۳، شماره ۹ - ( پاییز و زمستان ۱۳۸۴ )
چکیده
موضوع این مقاله بررسی تمثیل شعر معاصر ایران است. در این بررسی، نخست، تمثیل رویا به عنوان یکی از انواع ادبیات خیالی معرفی میشود و سپس، به پیشینه کاربرد آن در اساطیر و ادبیات به اجمال اشاره میگردد. در گذشته، این شکل تمثیلی اغلب نوعی سیرو سلوک معنوی را در ساختاری از سفر خیالی بازگو میکرده است. اما در سدههای اخیر، غیر از آن مضمون سنتی، مضامین تازهتری نیز در قالب آن بیان شده است. بررسی این نوع تمثیل در شعر معاصر ایران میتواند چند و چون آن مضامین را نشان بدهد. نمونههای برجسته تمثیل رویا را در شعر معاصر، در سرودههای عشقی، نیما، شهریار، سپهری، و شفیعی کدکنی میتوان یافت.
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۶- )
چکیده
در این مقاله سعی بر آن است که با استفاده از مدلسازی به روش آشفتگی تکین، نوعی کنترل کننده H∞ غیرخطی برای کنترل وضعیت ماهواره هنگام انجام مانور با زاویه دوران بزرگ، طراحی شود. ابتدا معادله دیفرانسیل بیان کننده دینامیک ماهواره توصیف شده و با انتخاب مدل دینامیکی مناسب برای دینامیک عملگرها، مدل استاندارد آشفته تکین سیستم حلقه بسته را استخراج میکنیم. سپس این مدل را به شکل مناسب برای حل مساله H∞ تبدیل کرده و آنگاه پاسخ معادله HJI و قانون کنترل مناسب را پیدا میکنیم. در انتها شبیه سازیهایی را برای یک ماهواره نوعی ارایه خواهیم کرد.
دوره ۶، شماره ۲۳ - ( آذر و دی ۱۳۹۷ )
چکیده
استان بوشهر را بیتردید از استانهای تاریخی کشور میتوان بهشمار آورد. این استان از نظر فرهنگ عامیانه، یکی از غنیترین گنجینههای ایرانزمین است. این گنجینۀ عظیم،
بهویژه در موسیقی آیینی، نوحهخوانی و مرثیهسرایی، بیشتر نمود دارد. با توجه به
خردهفرهنگهای سنتی و شرایط خاص جغرافیایی موجود در این استان، مرثیههای عامیانه در آن جایگاهی مهم دارد. در این پژوهش بنا بر این است تا به شیوهای تحلیلی، گونهشناسی مرثیهها در این استان، بررسی شود. شیوۀ این پژوهش کتابخانهای است؛ اما در برخی از موردها از شیوۀ میدانی نیز استفاده شده است. هدف اساسی این نوشتار، شناخت مرثیههای عامیانه در زمینههای خاص؛ ازجمله سنج و دمام، ذکرخوانی، عَلَم، کتابخوانی، پیشخوانی، پامنبری، سینهزنی دورهای، لاییلایی گهوارۀ علیاصغر(ع)، سرود حجلهگاه قاسم (ع)، چاووش، روضهخوانی، شبیهخوانی ذوالجناح، صبحدم، شبیهخوانی شام غریبان و دیگر مرثیههای بهکار گرفته شده در آیینهای عزاداری استان بوشهر است. یافتههای این نوشتار، علاوه بر گونهشناسی مرثیههای استان بوشهر، نشاندهندۀ تأثیر این مرثیهها از نظر زبان، بیان، اندیشه، موسیقی و قالب، بر ادبیات آیینی این استان است.
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۸ )
چکیده
- در این مقاله تحلیل آیروالاستیک خطی بال پسگرا در حوزه زمان با دو درجه آزادی در جریان تراکمناپذیر مورد بررسی قرار میگیرد. معادلات حرکت بال الاستیک، با در نظر گرفتن آن بهصورت تیر یکسر درگیر و با استفاده از معادلات لاگرانژ در حوزه زمان استخراج شده و اتصال بال در ریشه، صلب فرض شده است. با در نظر گرفتن مودهای ارتعاشی تیر یکسر درگیر و با بهکار گرفتن تئوری نوارهای باریک، نیروها و ممانهای آیرودینامیکی وارد شده به بال پسگرا در جریان سیال پتانسیل غیر دائم و تراکمناپذیر بهدست آمده است. معادلات آیروالاستیک بهصورت بیبُعد استخراج و به روشی عددی حل شده است. نتایج حاصل از روش بهکار رفته برای چند بال پسگرای مورد مطالعه، با نتایج تجربی و دیگر مراجع مقایسه شده و تطابق مناسبی بین آنها مشاهده شده است.
دوره ۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده
هدف اصلی این پژوهش پیشبینی رفتار کارکنان از راه بررسی ادراک از احتمال تغییر در منابعِ سازمانی آنان و در تعامل ادراکی با سرپرست آنها است. این پژوهش با رویکردی عینیگرا به دنبال کشف مشابهتهایِ نهفته در تمایلهای رفتاری افراد، درونِ یک زیستبومِ سازمانی است. گامهای عملیاتیسازی این پژوهش با استفاده از راهبرد اکتشافی متوالی در پنج مرحله برداشته شده و از روشهای آزمایشی و تجربی برای اعتبارسنجی مدل استفاده شده است. زیستبومِ موردبررسی در این پژوهش، بانکهای دولتی و شبهدولتی ایران بودند که از راه ۴۱۶ آزمودنی با دقت بررسی شدند. همچنین برای دستیابی به مدلی برای پیشبینی رفتار ِسازمانیِ کارکنان، نخست تمایلهای رفتاری با رویکرد حفاظت از منابع، نوعشناسی و سپس با در نظر گرفتن انواع آثار ثابت و تصادفی در قالب معادلات آمیخته مدلسازی شدند. نتایج نشان داد که پیشبینهای رفتارِ انسان در سطح زیستبوم منابع از اشتراکهای بزرگی برخوردار است که با رویکردی منبعمحور میتوان آنها را شناسایی کرد. همچنین نتایج نشان داد که تمایل رفتاری کارکنان بانکهای دولتی و شبهدولتی ایران در موقعیتهای تهدید حمایت اجتماعی، «گرایش به انفعال» دارد و در صورت حضور تعامل ادراکی مثبت یا منفی از رهبر، این تمایل در هر دو حالت از «گرایش به انفعال» به «گرایش به حفظ» تغییر خواهد کرد. شناسایی نقاط مرزی تغییر حالتهای تمایل رفتاری و فاصله شدتِ تمایل رفتاری کارکنان از این نقاط، یکی دیگر از نتایج این پژوهش بود که میتواند راهنمایی برای تنظیم مداخلههای اثربخش رهبران در زیستبومِ مورد بررسی باشد.
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده
بزرگبودن شبکهها موجب افزایش پیچیدگی محاسباتی در زمان اجرای الگوریتم میشود و محدودیتهایی را برای کارکردن با این گونه شبکهها به وجود میآورد. با حفظ رفتار و خروجی شبکه اصلی، پیچیدگی کاهش مییابد و فرآیند بهدستآمدن نتایج و تجزیه و تحلیل شبکهها سریعاً صورت میگیرد. بهکارگیری ابزارهای ریاضی و محاسباتی در جهت سادهسازی شبکهها، نتایج بهتری را در علوم مختلف بهخصوص در کاربردهای علوم زیست فراهم میآورد. مدلسازی بولین و پیداکردن جاذبها در شبکههای زیستی منجر به سادگی در نمایش و تجزیه و تحلیل آسان خواهد شد. این مطالعه از طریق مدلسازی بولین روی شبکه انتقال سیگنال آبسیزیکاسید انجام شده است. آبسیزیکاسید یکی از تنظیمکنندههای مهم و موثر در رشد گیاهان به شمار میرود. روش ما از یک حالت اولیه شروع شده و طبق قوانین بهروزرسانی، جاذبهای شبکه را پیدا کرده است. روشهای پیشنهادی ما در مقایسه با روشهای دیگر قادر خواهد بود که بهصورت همزمان در حین ترسیم گراف انتقال، حالت نقاط جاذب را نیز کشف نماید. همچنین در این روش یافتن تمامی جاذبهای سیستم تضمین شده است.
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۰ )
چکیده
چکیده- بیشتر مطالعات آزمایشگاهی با موضوع بررسی و تبیین رفتار مکانیکی خاک ها ی س یمانی شده در گذشته بر ارز ی ابی
ویژگی های مقاومت برشی این مصالح استوار بوده است. در این پژوهش سعی شده است که خصوصیات تراکم پذیری و تغییر حجم
و تحکیم ایزوتروپ بررسی شود. بنابراین ماسه ریز و بد دانه بند ی (K خاک های ماسه ای سیمانی شده در شرایط تحکیم یک بعدی ( ۰
شده سواحل بابلسر به عنوان مصالح پایه و گچ و سیمان پرتلند به عنوان عامل سیمانی کننده استفاده شده است. نمونه ها با تراکم ها ی
۱ ساخته شدند. دستگاه تحک یم ادومتر ب رای ارزی ابی ویژگ ی ها ی / ۱ و ۵ /۰ ،۰/ ۵۰ و ۷۰ درصد و درصد سیمان های ۵ ، نسبی ۳۰
تراکم پذیری یک بعدی و سلول سه محوری برای بررسی خصوصیات تغییر حجم ایزوتروپ استفاده شد. با انجام آزما یش ها ، رفتار
و K تغییر حجم و تراکم پذیری خاک ماسه ای سیمانی شده ارزیابی شد. از موارد بررسی شده تنش تسلیم باندهای سیمانی در شر ایط ۰
فشار ایزوتروپ در تراکم های نسبی و درصدهای سیمان مختلف است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که تراکم نسبی خاک، درصد
و نوع عامل سیمانی کننده به شدت خصوصیات تغییر حجم خاک های سیمانی شده را تحت تأثیر قرار می دهند. با ازدیاد تراکم نسبی و
درصد سیمان، سختی خاک سیمانی شده افزایش یافته و به عبارتی دیگر بر مدول حجمی و فشار لازم برای خردشدگی باندها افزوده
می شود.
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۰ )
چکیده
عمده مطالعات آزمایشگاهی گذشته در زمینه بررسی و تبیین رفتار مکانیکی خاکهای سیمانی شده بر ارزیابی ویژگیهای مقاومت برشی این مصالح استوار بوده است. در این تحقیق سعی شده است که خصوصیات تراکم پذیری و تغییر حجم خاکهای ماسه ای سیمانی شده در شرایط تحکیم یک بعدی (K۰) و تحکیم ایزوتروپ مورد بررسی قرار گیرد. بدین منظور ماسه ریز و بد دانه بندی شده سواحل بابلسر به عنوان مصالح پایه و گچ و سیمان پرتلند به عنوان عامل سیمانی کننده مورد استفاده قرار گرفته است. نمونه ها در تراکمهای نسبی ۳۰، ۵۰ و ۷۰ درصد و درصد سیمانهای ۵/۰، ۰/۱ و ۵/۱ ساخته شدند. دستگاه تحکیم ادومتر برای ارزیابی ویژگیهای تراکم پذیری یک بعدی و سلول سه محوری جهت بررسی خصوصیات تغییرحجم ایزوتروپ مورد استفاده قرار گرفتند. با انجام آزمایشها، رفتار تغییر حجم و تراکم پذیری خاک ماسه ای سیمانی شده ارزیابی گردید. از جمله موارد مورد بررسی، تنش تسلیم باندهای سیمانی در شرایط K۰ و فشار ایزوتروپ در تراکمهای نسبی و درصدهای سیمان مختلف می باشد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که تراکم نسبی خاک، درصد و نوع عامل سیمانی کننده به شدت خصوصیات تغییر حجم خاکهای سیمانی شده را تحت تاثیر قرار می دهند. با ازدیاد تراکم نسبی و درصد سیمان، سختی خاک سیمانی شده افزایش یافته و به عبارتی دیگر به مدول حجمی و فشار لازم برای خردشدگی باندها افزوده می گردد.
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۱۰- )
چکیده
در این مقاله، روش جدید نظارت فرآیند به منظور کاهش نرخ خطای نوع اول و دوم در فاز نظارت پیشنهاد شده است. ابتدا، روش پیشنهاد شده از یک ماتریس افزوده برای اعمال دینامیک فرآیند استفاده می کند. سپس تبدیل آنالیز مؤلفه مستقل (ICA) به ماتریس داده ها اعمال شده است و حذف داده های برون هشته براساس الگوریتم فاکتور برون هشته محلی (LOF) صورت گرفته است. سرانجام حد کنترلی براساس مقادیر داده های تمیز به دست آمده است. در فاز نظارت، اگر مقادیر LOF هر نمونه از حد کنترلی تجاوز کند، عیب اتفاق افتاده است. در غیر این صورت داه نرمال است. روش پیشنهاد شده برای آشکارسازی عیب به هر دو فرآیند دینامیک ساده چند متغیره و فرآیند تنسی ایسمن (TE) اعمال شده است. در هر دو فرآیند، نرخ خطای نوع اول و دوم با در نظر گرفتن دینامیک فرآیند و اعمال الگوریتم LOF کاهش یافته است. نتایج به وضوح عملکرد بهتر روش پیشنهاد شده را در مقایسه با روش های مرتبط نشان می دهد.
دوره ۱۱، شماره ۵۱ - ( مرداد و شهریور ۱۴۰۲ )
چکیده
فرهنگ عامۀ اقوام ایرانی دنیایی رمزآلود است که بررسی محتوایی ظرایف آن میتواند چشماندازهای تازهای به دنیای مردمشناسی و جامعهشناسی بگشاید. در پژوهش پیشرو کوشش میشود با بیان عناصر فرهنگی و اعتقادات مرسوم در میان اقوام استان خراسان شمالی، به تبیین و تحلیل یک آیین محلی با نام «یُوار» در بین چهار قوم تات، ترک، ترکمن و کرمانج با بهرهگیری از شیوۀ مبتنی بر مصاحبه با پژوهشگران حوزۀ فرهنگ عامۀ خراسان شمالی و گویشوران موثّق و منابع مکتوب پرداخته شود تا ضمن معرّفی این آیین و آداب مربوط به آن، شباهتها و تفاوتها در نحوۀ برگزاری، موارد کاربرد و پیامدهای آن در بین چهار قوم مذکور مشخّص شود. حاصل این بررسی نشان میدهد که آیین یُوار در گذشته تقریباً با شیوههای یکسان و با اندکی تفاوت در مراسمهای گروهی نظیر درو کردن و جمعآوری محصولات کشاورزی، خانهسازی، پشمچینی گوسفندان، قالیبافی و... در بین اقوام مذکور انجام میشده است. از پیامدهای مهمّ این آیین علاوه بر تعاون و همکاری میتوان به ایجاد حسّ همدلی و نوعدوستی در بین مردمان این خطّه، افزایش درک، ابراز شادی و محبّت به همنوعان اشاره کرد. درواقع این آیین نشاندهندۀ همدلی و ایثار بین افراد این اقوام بوده است، زیرا از تمامی اقشار جامعه بهخصوص جوانان با توجّه به مهارت و نیروی جسمانی که داشتند، در آن حضور داشتند. این آیین تا دهۀ ۱۳۵۰ رونق داشته، امّا به مرور زمان و با پیشرفت تکنولوژی، تغییر نسلها و مشکلات مالیای که برای مردم به وجود آمده، باعث کمرنگ شدن و درنهایت از بین رفتن آن شده است.
دوره ۱۲، شماره ۴۹ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
چکیده به دلیل معایب متعدد مواد بسته بندی از قبیل مهاجرت به مواد غذایی ، ایجاد آلودگی زیست محیطی، مشکل بازیافت، گران بودن مواد اولیه و بالا بودن هزینه تولید آنها، همچنین جهت بهبود خصوصیات فیلمهای بر پایه نشاسته، در این تحقیق فیلم نانوکامپوزیتی نشاسته – مونت موریلونیت( نانورس)، تولید و خصوصیات آن برای استفاده در صنایع غذایی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور ابتدا مخلوط نشاسته و چهار سطح مختلف از مونت موریلونیت (۰، ۱، ۳ و ۵ درصد) با سه سطح مختلف نرم کننده گلیسرول ( ۲۰، ۳۰ و ۴۰ درصد) فرموله و خصوصیات فیزیکی و مکانیکی آنها اندازهگیری و فیلم بهینه انتخاب شد. افزودن نانورس تا سطح ۵ درصد (w/w ) باعث بهبود مقاومت کششی (۳۸%) و نفوذپذیری به بخار آب (۳۳%) گردید.نتایج حاصل از آزمون پراش پرتو ایکس نشان داد که ذرات نانورس به صورت یکنواخت در ماتریکس بسپاری نشاسته پخش شده اند. در ادامه تاثیر امواج فراصوت بر خصوصیات فیلم بهینه بررسی شد. نتایج حاصل نشان داد که کاربرد این امواج باعث بهبود قابل توجهی در خصوصیات مکانیکی و نفوذپذیری می گردد. همچنین بهترین زمان اعمال امواج فراصوت ۳۰ دقیقه تعیین شد. نتایج حاصل از آزمایشات نشان داد که فیلم بهینه نانوکامپوزیتی نشاسته-رس می تواند به عنوان یک بسته بندی زیست تخریب پذیر و مطلوب جهت نگهداری مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده
در تحقیق حاضر یک مدل برای تبیین رفتار مکانیکی خاک ماسه ای سیمانته ارائه شده است. این مدل براساس جدا نمودن رفتار خاک سیمانته به دو بخش بافت غیرسیمانته و باندهای سیمانی و ترکیب رفتار مکانیکی هر دو بخش با استفاده از معادلات سازگاری تغییر شکلها و انرژی قرار دارد. برای بخش غیرسیمانته از یک مدل بر مبنای پلاستیسیته عمومی استفاده شده که با یک مدل رفتاری برای باندهای سیمانی ترکیب شده است. ترکیب این دو بخش نتایج مطلوبی برای مدل سازی رفتار خاک سیمانته تحت شرایط زهکشی شده و زهکشی نشده فراهم نموده است. برای کالیبراسیون این مدل، نتایج مدل سازی بصورت منحنیهای تنش محوری اضافی-کرنش برشی، کرنش حجمی-کرنش برشی و تنش محوری اضافی-تنش موثر میانگین با آزمایش های سه محوری انجام شده بر خاک ماسه ای سیمانی شده با عامل سیمانتاسیون گچی مقایسه شده و عملکرد مناسب آن در محدوده وسیعی از فشارهای همه جانبه و درصد سیمان مورد تایید قرار گرفته است است.
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده
چکیده- در این پژوهش، یک مدل برای نمایش رفتار مکانیکی خاک ماسه ای سیمانی شده ارائه شده است. این مدل بر اساس جدا کردن رفتار خاک سیمانی شده به دو بخش بافت غیرسیمانی و باندهای سیمانی و ترکیب رفتار مکانیکی دو بخش با استفاده از معادلات سازگاری تغییر شکل ها و انرژی، طراحی شده است. برای بخش غیرسیمانی از یک مدل برپایه ی پلاستیسیته عمومی استفاده شده که با یک مدل رفتاری برای باندهای سیمانی ترکیب شده است. ترکیب این دو بخش، نتایجی دلخواه برای مدلسازی رفتار خاک سیمانی شده در شرایط زهکشی شده و زهکشی نشده فراهم کرده است. برای کالیبراسیون این مدل، نتایج مدلسازی به صورت منحنی های تنش محوری اضافی-کرنش برشی، کرنش حجمی-کرنش برشی و تنش محوری اضافی-تنش مؤثر میانگین با آزمایش های سه محوری انجام شده بر خاک ماسهای سیمانی شده با عامل سیمانتاسیون گچی، مقایسه شده و کارکرد مناسب آن در بازه ی گسترده ای از فشارهای همه جانبه و درصد سیمان تایید شده است .
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده
اهداف: مرگ سلولی برنامه ریزی شده فرایند مهمی است که طی تکامل بدون تغییر باقی مانده است. این فرایند در تنظیم شرایط فیزیولوژیکی و پاتوفیزیولوژیکی موثر است. آپوپتوز شناخته شدهترین نوع مرگ سلولی است که در بسیاری از تومورها مختل شده و سبب مقاومت به درمان می شود. کاسپاز۹ یکی از پروتئینهای کلیدی مسیر میتوکندریایی آپوپتوز است. فعال شدن کاسپاز۹ منجر به فعال شدن کاسپازهای اجرایی مانند کاسپاز۳/۷ شده و با راه اندازی آبشار کاسپازی منجر به مرگ سلول میشود. در این مطالعه، ژن کاسپاز۹ در وکتور یوکاریوتی pcDNA۳,۱(+) کلون و عملکرد آن در سلول بررسی شد.
مواد و روشها: ژن کاسپاز۹ طی PCR با پرایمرهای اختصاصی تکثیر و پس از هضم دوگانه با آنزیمهای KpnI و BamHI به پلاسمید pcDNA برش خورده الحاق شد. پلاسمید نوترکیب حاصل پس از تعیین توالی به رده سلولی SH-SY۵Y ترنسفکت و با داروی دوکسوروبیسین تیمار شد. عملکرد آن بر مرگ سلولی با روش رنگ آمیزی تریپان بلو و PI، و سنجش فعالیت کاسپاز۳ بررسی و بیان آن در سلول با وسترن بلات تایید شد.
یافته ها: کلونینگ ژن کاسپاز۹ انجام و بیان آن در سلول با وسترن بلات تایید شد. افزایش بیان کاسپاز۹ در سلول منجر به پردازش خود بخودی آن طی همودایمریزاسیون و در نتیجه القای مرگ سلولی شده و حساسیت سلول نسبت به دوکسوروبیسین را افزایش و زنده مانی سلولی را کاهش داد.
نتیجه گیری: ژن کاسپاز۹ کلون شده در سلول فعالیت نشان داد و آپوپتوز را در حضور دوکسوروبیسین از طریق خود فعالسازی و متعاقبا تشدید فعالسازی کاسپاز۳ افزایش داد.
دوره ۱۳، شماره ۵۸ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده
با توجه به اینکه معمولا جاذبهی الکترواستاتیک بین پروتئینها و بسیارقندیهای دارای بار مخالف منجر به تولید سامانهی کلوئیدی پایدار یا وقوع پدیدهی کواسرواسیون میشود. لذا، در این تحقیق رفتار فازی مخلوط پروتئینهای شیر (کازئینات سدیم یا ایزولهی پروتئینهای سرمی شیر) با بخش محلول صمغهای بومی ایرانی (صمغ فارسی یا کتیرا) در غلظت ۴/۰ درصد از پروتئین و غلظتهای تا ۱ درصد بخش محلول کتیرا و تا ۲ درصد صمغ فارسی به صورت تابعی از pH (۷–۲) مورد مطالعه قرار گرفت تا نسبت مناسب پروتئین:بسیارقندی برای تهیهی کمپلکسهایی که در دامنهی وسیعی از pH پایدار باشند بهدست آید. نتایج حاصل از این بررسی نشان دادند که مخلوط کازئینات سدیم–بخش محلول صمغ فارسی، کازئینات سدیم–بخش محلول کتیرا، ایزولهی پروتئینهای سرمی–بخش محلول صمغ فارسی و ایزولهی پروتئینهای سرمی– بخش محلول کتیرا بهترتیب در نسبتهای ۶/۴:۰/۰، ۶/۴:۰/۰، ۴:۲/۰ و ۴:۱/۰ در محدودهی pH ۷–۲ به صورت کمپلکسهای پایدار بوده و پدیدهی کواسرواسیون مشاهده نشد. بهعلاوه، بررسی افزایش غلظت کل بسپارهای زیستی (در نسبت یکسان) نشان داد که افزایش غلظت، تفاوتی در رفتار فازی کمپلکسها نداشت. همچنین، بررسی رفتار فازی مخلوط پروتئینهای شیر–بخش نامحلول در الکل بخش محلول در آب صمغهای بومی نشان داد که احتمالا هر دو بخش محلول و نامحلول در الکل بخش محلول در آب صمغهای بومی در ایجاد پایداری در نسبتهای بیان شده نقش دارند.