۱۵ نتیجه برای حسنزاده
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده
حفظ و بقای سازمانها در محیط رقابتی جدید راهی بهغیراز کسب مزیت رقابتی پایدار برای آنها باقی نمیگذارد. نظر به اینکه مزیت رقابتی مبتنی بر خلاقیت از کلیدیترین عوامل بقای سازمانهای عصر حاضر است، لازم است عواملی که در شکلگیری فرایند خلاقیت سازمانی مؤثرند در تصمیمگیریهای سازمانی موردتوجه قرار گیرند. با توجه به اینکه افراد و عوامل بسیاری درگیر فرایند خلاقیت سازمانیاند، تصمیمگیری در این خصوص ازجمله مسائل پیچیده و ساختنیافته دنیای واقعی محسوب میشود که بهوسیله خواص سیستمهای آشوبناک اداره میشود و روشهای پژوهش در عملیات سخت قادر به بازنمایی و حل آن نخواهند بود. متدلوژی سیستمهای نرم ازجمله روشهای پژوهش در عملیات است که بهمنظور بازنمایی، ساختاردهی و حل مسائل پیچیده به کار میرود. ازاینرو در پژوهش حاضر (که بخشی از رساله دکتری میباشد) ضمن تشریح و بیان مراحل متدلوژی سیستمهای نرم، از چهار مرحله اول متدلوژی سیستمهای نرم چکلند برای بازنمایی و ساختاردهی مسئله خلاقیت پایدارسازمانی استفادهشده است. در این پژوهش بهمنظور دستیابی به دادهها و همچنین دستیابی به اطلاعاتی که برای طراحی مدل مفهومی موردنیاز بود، پس از بررسی پژوهشهای انتشاریافته در حوزه خلاقیت و نوآوری فردی، گروهی، سازمانی از راه جلسههای هدایت و تسهیل شده و مصاحبه عمیق نظر خبرگان و متخصصان جمعآوری شد. در پایان این جلسهها و مصاحبهها ، تصویر غنی، تعریف ریشهای و تحلیل CATWOE و مدل مفهومی برای خلاقیت سازمانی طراحی و توسعه داده شد.
دوره ۸، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده
مقدمه: تعیین بخش قابل دستیابی زیستی عناصر در رسوبات از موضوعات مهم سمشناسی است. با توجه به شرایط خاص خلیج فارس و تاثیر آلایندهها، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی قابلیت دستیابی زیستی عناصر سمی از مقدار کل در رسوبات سطحی خلیج فارس انجام شد.
مواد و روشها: در مطالعه حاضر غلظت کلی و بخش قابل دستیابی زیستی عناصر مس، سرب، روی، نیکل و کروم در ۱۴ ایستگاه ساحلی استان هرمزگان و جزیره قشم اندازهگیری شد. بهمنظور تعیین غلظت کلی از ترکیبات نیتریکاسید و پرکلریکاسید برای سنجش بخش قابل دستیابی زیستی از محلول آنزیمی پروتئاز K استفاده شد.
یافتهها: بیشترین میانگین غلظت کلی مربوط به روی و کمترین مقدار آن مربوط به کروم بود و جزیره قشم آلودگی بیشتری را نسبت به هرمزگان داشت. سرب و کروم نسبت به سایر عناصر دستیابی زیستی و درصد سهم عنصری بیشتری دارند. با افزایش غلظت سرب، کروم و مس قابلیت دستیابی زیستی این عناصر نیز افزایش پیدا کرد. همچنین روی و نیکل کمترین مقادیر قابل دستیابی زیستی را نشان دادند. غلظت عناصر مس، سرب و نیکل نیز از میانگین جهانی رسوبات و حد بیشینه WHO/US EPA و عنصر نیکل از حد ERM، PEL و SEL بیشتر بود.
نتیجهگیری: با توجه به دقت پایین تعیین غلظت کلی فلزات در سمیت رسوبات برای آبزیان و لزوم توجه به بخش قابل دستیابی زیستی، احتمال ایجاد ریسک اکولوژیک سرب و کروم نسبت به سایر عناصر برای آبزیان خلیج فارس بیشتر است. اما روی و نیکل با وجود بالابودن غلظت کلی، کمترین تهدید را در محیط ایجاد میکنند.
محمد حسنزاده، حسین صادقی، علی یوسفی، بهرام سحابی، علی قنبری،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده
در این مطالعه، اثرات نوسان قیمت نفت بر رفاه خانوارها در دهک های مختلف درآمدی مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به قابلیت های مدل تعادل عمومی قابل محاسبه نسبت به مدل های تک معادله ای، این روش انتخاب، و همچنین از معیار تغییرات معادل (EV) به منظور ارزیابی تغییرات رفاه خانوارها استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که اثر نوسانات قیمت نفت بر درآمد، هزینه و رفاه خانوارهای شهری، بیشتر از خانوارهای روستایی بوده و به عبارتی، وابستگی درآمد خانوارهای شهری به قیمت نفت، بیش از خانوارهای روستایی است. همچنین افزایش قیمت نفت نسبت به کاهش آن، تأثیر بیشتری بر رفاه، درآمد و هزینه خانوارها دارد. نسبت EV به کل مخارج برای ثروتمندان و فقرا تقریباً یکسان است که نشان می دهد با کاهش قیمت نفت، فشار یکسانی به فقرا و ثروتمندان وارد می شود.
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده
موفقیت سرمایهگذاری و رسیدن به سودآوری باتوجهبه ماهیت شرکتهای نوپا، که همواره همراه با ریسک شکست بالا میباشند، مهمترین هدف شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر میباشد. هدف از پژوهش حاضر تحلیل کیفی و ارائه چارچوبی نظاممند از نتایج پژوهشهای انجام شده در عوامل موثر در موفقیت شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر است تا از این طریق شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر بتوانند با تأکید بر عوامل مورد اهمیت در راستای موفقیت در امر سرمایهگذاری اقدامات اساسی را شناسایی کرده و اقدام به تدوین راهبرد نمایند. برای این منظور مطابق با روش فراترکیب کیفی که یکی از انواع روشهای فرامطالعه است، پس از جستجو و پالایش منابع مرتبط با موضوع موفقیت شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر، از ۳۰۹ منبع اولیه، پس از طی مراحل غربالگری تعداد ۸۱ منبع انتخاب شده و سپس از طریق روش تحلیل مضمون ۲۱۰ کد اولیه و ۱۷۹ کد غیرتکراری حاصل گردید. بعد از پالایش و دستهبندی مجدد کدهای اولیه توسط تیم پژوهش، ۷۵ مضمون پایه، ۱۲ مضمون سازماندهنده و ۳ مضمون فراگیر در رابطه با عوامل موثر بر موفقیت شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر حاصل گردید. مضامین فراگیر عبارت است از ویژگیهای مرتبط با مورد سرمایهگذاری، ویژگیهای مرتبط با شرکت یا صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر و عوامل محیطی و کلان.
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله، یک مدل میکرومکانیکی سه بعدی وابسته به زمان جهت مطالعهی رفتار الاستوویسکوپلاستیک مواد مرکب با الیاف همراستا، با وجود آسیب فاز میانی تحت اثر بارگذاری چند محوری ارائه میشود. المان حجمی نماینده ماده مرکب شامل سه فاز الیاف، زمینه و فاز میانی الیاف/زمینه میباشد. فاز میانی بعنوان یک فاز مجزا با ضخامت معینی که سطح بیرونی الیاف را پوشش میدهد درنظر گرفته میشود. اختلاف دمای ساخت ماده مرکب تا دمای محیط که منجر به تنش پسماند حرارتی شده، در این تحلیل منظور میشود. الیاف و فاز میانی بعنوان یک مادهی الاستیک و زمینه بعنوان یک مادهی الاستیک-ویسکوپلاستیک با سختشوندگی ایزوتروپیک فرض میشوند. از مدل ویسکوپلاستیک بادنر-پارتم جهت مدلسازی رفتار غیرالاستیک وابسته به زمان زمینه استفاده میشود. برای تحلیل آسیب فاز میانی، مدل نیدلمن مورد استفاده قرار میگیرد. برای مواد مرکب زمینه فلزی نشان داده میشود در حالی که نتایج پیشبینی شده بر اساس فرض عدم آسیب در فاز میانی بسیار دور از واقعیت میباشد، رفتار تنش-کرنش پیشبینی شده با وجود آسیب در فاز میانی و تنش پسماند حرارتی تطابق خوبی با دادههای تجربی دارد. همچنین خواص الاستیک ماده مرکب با نسبتهای منظر گوناگون با مدل میکرومکانیکی فوق استخراج میشود. پیشبینیهای رفتار الاستیک نیز بسیار نزدیک به دادههای تجربی و مدلهای در دسترس دیگر است.
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده
بنیان روابط خواص-ساختاری مناسب برای مواد مرکب سه فازی اصل مهمی برای چنین موادی جهت طراحیهای مطمئن میباشد. در این مطالعه، یک مدل تحلیلی پایه میکرومکانیکی سه بعدی جهت ارزیابی اثرات فاز میانی بر خواص مکانیکی مواد مرکب الیافی سه فازی تحت بارگذاری خارج از محور ارائه میشود. المان حجمی نمایندهی ماده مرکب شامل سه فاز تقویت (الیاف بلند)، زمینه و ناحیه فاز میانی میباشد که رفتار هر سه فاز بصورت ایزوتروپ و الاستیک خطی فرض میشوند. آرایش الیاف در زمینه بصورت اتفاقی با توزیع یکنواخت، فرض شده و الیاف توسط فاز میانی احاطه میشوند. اثرات فاز میانی مانند ضخامت و مدول یانگ آن بر خواص مکانیکی ماده مرکب الیافی در بارگذاری خارج از محوری مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین اثرات درصد حجمی الیاف با در نظر گرفتن فاز میانی و بدون آن بر پاسخ ماده مرکب مورد مطالعه قرار میگیرد. با تعریف پارامتری تحت عنوان نسبت تقویت فاز میانی، نتایج نشان میدهد که شدت اثر فاز میانی بر مدول یانگ ماده مرکب از ۰ درجه (بارگذاری طولی) تا ۹۰ درجه (بارگذاری عرضی) افزایش مییابد. نتایج بدست آمده با مدل میکرومکانیکی حاضر میتواند جهت طراحی بهینه مواد مرکب با بالاترین خواص مکانیکی مفید باشد.
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۲ )
چکیده
چکیده
یکی از ایرادات قابل طرح در رسیدگی به دعوا، ایراد امر مرتبط است. قانونگذار ایرانی در ماده ۸۴ و ۸۹ قانون آیین دادرسی مدنی به بیان مجملی از ایراد امر مرتبط و نتیجه پذیرش آن اکتفا کرده و درباره زمان و مرجع طرح ایراد، شخص ایراد کننده و همچنین نتیجه رد ایراد تعیین تکلیف نکرده، اما قانونگذار فرانسوی، در قانون آیین دادرسی مدنی مصوب ۱۹۷۵ ضمن بیان احکام کلی ایرادات در دو ماده ۷۳ و ۷۴ ، در مواد ۱۰۰ تا ۱۰۷ تا حد زیادی به بیان احکام ایراد امر مرتبط به صورت اختصاصی پرداخته است. با بررسی تطبیقی قوانین آیین دادرسی مدنی ایران و فرانسه باید پذیرفت که در حقوق ما، به منظور تعیین دقیق دامنه اعمال ایراد امر مرتبط، لازم است احکام ویژه درباره زمان، مکان و شخص طرح کننده ایراد امر مرتبط وضع شود و نتیجه پذیرش و رد ایراد مزبور به وضوح تعیین گردد.
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( دی ۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله روش متغیرهای مختلط توسعهیافته برای تحلیل حساسیت مرتبه اول و دوم در مسایل جریان سیال معرفی میشود. برای حل معادلات ناویر- استوکس از روش المان محدود بهره گرفته و روش متغیرهای مختلط روی آن پیاده میشود. در روش متغیرهای مختلط از گام مختلطی که فقط شامل قسمت موهومی است استفاده میشود ولی در متغیرهای مختلط توسعهیافته از گام مختلطی که شامل قسمت موهومی و قسمت حقیقی است برای حصول کارآیی بالاتر استفاده میشود. در محاسبه حساسیت مرتبه اول نتایج وابسته به اندازه گام نیستند ولی در حساسیت مرتبه دوم نتایج حساسیت وابسته به اندازه گام هستند و ناگزیر باید برای حصول دقت بالاتر از فرمولهای توسعهیافته استفاده کرد. روش ارایهشده ابتدا برای یک مساله با حل دقیق اعتبارسنجی شده و نرخ همگرایی مورد بررسی قرار میگیرد و سپس برای جریان یکنواخت از روی یک سیلندر استوانهای به کار گرفته و سرانجام نتایج با روش تفاضل محدود مقایسه میشود. نتایج نشان میدهد که محدوده طول گام همگرایی حساسیت مرتبه دوم در روش متغیرهای مختلط توسعهیافته نسبت به روش متغیرهای مختلط دوبرابر شده و تا ۱۲-۱۰ میتوان آن را کاهش داد. این یعنی کارآیی روش ارایهشده افزایش یافته است. روش معرفیشده برای طیف وسیعی از مسایل با پارامترهای ساده و پیچیده قابل کاربرد است.
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( دی ۱۳۹۷ )
چکیده
امروزه فومهای پلیمری بهدلیل خواص منحصر به فردشان توجهات ویژهای را در جوامع علمی و صنعتی به خود اختصاص دادهاند. از جمله این خواص میتوان به نسبت استحکام به وزن بالا، عایق حرارتی بسیار عالی، عایق صوتی و خواص مکانیکی خوب آنها اشاره کرد. یکی از اهداف تحقیقات روز دنیا در زمینه فومهای پلیمری، افزایش چگالی سلولی و همراستا با آن کاهش اندازه سلولی این مواد است. محققان نشان دادهاند که با افزایش چگالی سلولی/کاهش اندازه سلولی میتوان به خواص فوقالعاده فومهای پلیمری از جمله خواص فوق عایق حرارتی دست یافت. در تحقیق حاضر پس از معرفی مهمترین روشهای فرآیندی تولید فومهای پلیمری (روشهای تودهای، اکستروژن و قالبگیری تزریقی) مرحله هستهزایی سلولی که مهمترین پروسه در دستیابی به چگالی سلولی بالا/اندازه سلولی پایین است بهصورت مفصل بررسی شده است. در ادامه مهمترین تحقیقات روز دنیا در زمینه فومهای پلیمری که در آنها محققین به بالاترین چگالیهای سلولی/کمترین اندازههای سلولی دست یافتهاند، معرفی شدهاند. بررسیهای صورتگرفته نشان میدهد که چشمگیرترین نتایج بین روشهای فرآیندی متعلق به روش تودهای است. همچنین از بین راهکارهای افزایش چگالی سلولی/کاهش اندازه سلولی، استفاده از عوامل هستهزا، افزایش حلالیت گاز داخل پلیمر و استفاده از نانوذرات را میتوان بهعنوان کارآمدترین راهکارها بهمنظور دستیابی به ساختارهای میکروسلولی و نانوسلولی معرفی کرد.
دوره ۱۹، شماره ۱۱ - ( آبان ۱۳۹۸ )
چکیده
در این تحقیق یک سیستم هیبریدی پیل سوختی- توربین گاز با هدف کوپلشدن با یک سیستمهای آبشیرینکن انتخاب، طراحی و شبیهسازی شده است. این سیستم از منظر قانون اول و دوم ترمودینامیک مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. همچنین یک تحلیل پارامتری به منظور تعیین عملکرد بهینه سیستم صورت گرفته است. پارامترهای مورد بررسی شامل ضریب مصرف سوخت، نسبت فشار کمپرسور، درصد پیشاصلاح و نسبت بخار به کربن هستند. نتایج نشان میدهند که برای پارامترهای طراحی در نظر گرفته شده توان خالص تولیدی ۱۲۱۵kW، راندمان کلی ۸۱/۶۵% و راندمان اگزرژی ۶۰/۷% هستند. همچنین با تحلیل نرخ تخریب اگزرژی مشخص شد که توده پیل سوختی، محفظه احتراق و اصلاحکننده مقدماتی سوخت بیشترین سهم را در تخریب اگزرژی بر عهده دارند. نتایج تحلیل پارامتری نشان میدهند که افزایش فشار، درصد پیشاصلاح و ضریب مصرف سوخت تا حد معینی بر عملکرد سیستم اثر مثبت دارند و محدوده مناسب ضریب مصرف سوخت بین ۰/۸تا ۰/۸۵ است. از سوی دیگر با بررسی اثر فشار و دما روی سیستم مشخص میشود که دمای پیل سوختی نمیتواند ثابت باشد. همچنین نتایج نشان میدهند که با افزایش نسبت بخار به کربن راندمان سیستم کاهش مییابد.
دوره ۱۹، شماره ۱۱ - ( آبان ۱۳۹۸ )
چکیده
در این پژوهش، با استفاده از شبیهسازی عددی، به بررسی تاثیر همپوشانی داخلی بر عملکرد توربین بادی محور عمودی دوپره ساونیوس پرداخته میشود. روتور درنظرگرفتهشده دردو نوع متعارف و باخ است. به این منظور مشخصههای توان توربین بادی در محدوده نسبت سرعت نوک پره از ۰/۲ تا ۱/۲ و سرعت باد ۳، ۵ و ۷متر بر ثانیه مورد بررسی قرار گرفته است. برای شبیهسازی مشخصههای آشفتگی، مدل SST k-ω مورد استفاده قرار گرفته است و نتایج بهدست آمده با دادههای موجود در ادبیات فن اعتبارسنجی شدهاند. رفتار لحظهای جریان و دادههای متوسط زمانی برای دو روتور مورد نظر یعنی نوع متعارف و نوع باخ ارائه شدهاند. نتایج بهدست آمده از این تحقیق نشان میدهد که به ازای کلیه مقادیر سرعت نوک پره و سرعت باد، مقدار بهینه همپوشانی به ترتیب برای روتورهای نوع متعارف و نوع باخ برابر ۰/۲ و ۰/۱ است. از طرفی، حداکثر ضریب توان روتور متعارف و باخ، بدون توجه به مقدار سرعت باد و نسبت همپوشانی، به ترتیب در نسبت سرعت نوک پره ۰/۸ و ۰/۷ حاصل میشود. نهایتاً، مشخص شد که به ازای هر مقدار نسبت سرعت نوک پره و نسبت همپوشانی در هر دونوع روتور، مقدار ضریب توان با افزایش سرعت باد افزایش مییابد.
دوره ۱۹، شماره ۱۲ - ( آذر ۱۳۹۸ )
چکیده
آلایندههای ذرهای در فضاهای داخلی تهدیدی جدی برای سلامتی انسانها محسوب میشوند، از این رو شناخت، بررسی و کنترل پخش این ذرات در فضاهای داخلی امری ضروری است. در تحقیق حاضر تاثیر زاویه چرخش بر توزیع و پخش ذرات آلاینده با قید آسایش حرارتی در یک اتاق با دریچه چرخشی در یک سیستم تهویه زیر سطحی مورد مطالعه قرار گرفته است. برای تحلیل جریان سیال و توزیع ذرات در فضای مورد نظر از توسعه حلگرهای اپنفوم در دیدگاه اویلری- لاگرانژی و از مدل دو نقطهای گایج برای بررسی شرایط آسایش حرارتی استفاده شده است. میدان جریان و توزیع ذرات با وجود دریچه چرخشی با سه زاویه ۳۰، ۴۵ و ۶۰ مورد بررسی و اعتبارسنجی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهند که در هر سه حالت فوق، شاخص TSENS در ناحیه آسایش حرارتی قرار دارند. با این حال با تغییر زاویه چرخش از ۳۰ به ۶۰ میتوان نارضایتی موضعی ناشی از اختلاف عمودی دما را به اندازه یک درجه سلسیوس کاهش داد. بررسی تغییر زاویه هوای ورودی نشان میدهند که در زوایای ۳۰ و ۶۰ درجه، درصد ذرات خارج شده با قطر ۵/۲میکرومتر به ترتیب برابر ۳۲ و ۵۵% کل ذرات هستند. به عبارت دیگر، با افزایش زاویه هوای ورودی درصد بیشتری از ذرات اولیه داخل اتاق خارج میشوند و این رفتار مستقل از اندازه ذرات است. علاوه بر این با افزایش اندازه ذرات، ذرات بزرگتر سریعتر از ناحیه تنفسی خارج شده و ذرات کوچکتر مدت زمان طولانیتری در هوا باقی میمانند، از این رو ذرات کوچکتر تاثیر بیشتری بر کیفیت هوای داخل دارند.
دوره ۲۰، شماره ۸ - ( مرداد ۱۳۹۹ )
چکیده
پلیمرهای هوشمند بهعنوان زیرمجموعه مواد هوشمند قادر هستند شکل اولیه خود را ذخیره و پس از تغییر شکل با اعمال محرکها به حالت اولیه خود بازگردند. در این تحقیق از روشهای چاپ سهبعدی برای ساخت پلیمرهای هوشمند بهصورت لایهای استفاده شده است. در این روش با کنترل درصد هر ماده در نمونه و چینش لایهها بهراحتی میتوان خواص حافظهشکلی را طراحی و کنترل نمود. از جمله مزایای این روش نسبت به روشهای دیگر مانند مخلوطکردن، سادگی کنترل عوامل موثر بر خاصیت حافظهشکلی، ساخت قطعات پیچیده و خاصیت حافظهشکلی بهتر است. مواد مورد استفاده TPU با خاصیت الاستیکی و PLA ترموپلاست نیمهکریستالی برای رسیدن به خواص حافظهشکلی بررسی شدند و جهت بررسی اثر لایهچینی، نمونهها در دو حالت TPU-UP و PLA-UP چاپ شدند. نتایج آزمونهای حافظهشکلی نشان داد که با کنترل تعداد لایهها و نحوه چینش، خواص حافظهشکلی به سادگی قابل کنترل و طراحی است. نتایج آزمون DMTA نشان داد که دمای بازیابی در نمونههای لایهای نسبت به روشهای دیگر کمتر است و با تنظیم مقدار استفاده از دو ماده PLA و TPU میتوان دمای بازیابی را کنترل نمود. سرعت بازگشت در نمونههای لایهای نسبت به تحقیقات گذشته بسیار بالا است که از مقادیر انرژی ذخیرهشده در TPU و لایهایبودن نشات میگیرد. نتایج آزمون حافظهشکلی نشان داد که TPU نقش اساسی در افزایش نسبت بازیابی و PLA در افزایش نسبت تثبیت دارد. این امر بهدلیل افزایش درصد کلیدهای شبکه که شامل سه عامل کریستالهشدن، دمای Tg و کاهش تعداد پیوندهای عرضی است.
دوره ۲۰، شماره ۸۱ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده
بررسی ساختاری دستانهای عاشیقی در فرایند شکلگیری و تکامل این ژانر (فرم) ادب شفاهی، هدف اصلی این پژوهش است. بر همین اساس این سؤال پیش میآید که دستانهای عاشیقی عصر صفوی چه ساختاری داشته و اسکلت وجودی آنها چگونه شکل گرفته است. برای این منظور دستانهای «اصلی و کرم»، «عاشیق غریب و شاهصنم»، «طاهر و زهره»، «نوروز و قنداب»، «شاه اسماعیل و عرب زنگی»، «آرزو و قنبر»، «عباس و گلزار» و «شاه اسماعیل و گولگز» بررسی دقیق شد.این پژوهش نشان می دهد که دستانها پس از پایان دوره حماسه ظهور کردهاند. جمعبندی نظریات فولکلورشناسانی چون پرتو نائیلی بوراتاو، محرم ارگین، حسین اسماعیلاوف و محمدحسین طهماسب مبین این نکته است که ظهور دستانهای عامیانه عاشیقی برای پر کردن فضای باقیمانده از حماسههای قرن ۱۵ میلادی و قرون قبلی است. داستانهای دده قورقود نیز به عنوان محصول دوره گذار از داستان حماسی به داستان عامیانه پذیرفته میشود. یافتههای دیگر پژوهش نشان میدهد که ساختار دستانها ضمن اینکه شالوده اصلی حماسهها را حفظ کرده، تغییراتی بنیادی یافته و شخصیتهای متفاوتی نیز به وجود آورده است.
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
رفتارهای سازمانی مخرب در شکلهای مختلف در حال بروز و ظهور است. قلدری سازمانی که همراه با اثرات منفی در محیطهای کاری رخ میدهد مستقیم و منفی بر سلامت افراد تأثیر گذاشته و هزینههای زیادی را بر سازمان تحمیل کرده و منجر به کاهش بهرهوری میگردد؛ بنابراین هدف اصلی تحقیق بررسی نقش قلدری سازمانی در ویژگیهای روانشناختی شغلی (درگیری شغلی، استرس شغلی و عدم امنیت شغلی) کارکنان است. تحقیق حاضر کاربردی بوده و به روش توصیفی– همبستگی اجرا شد. جامعه آماری کارکنان صف پنج سطح بانک به تعداد ۸۰۰ نفر بوده که براساس جدول مورگان و روش نمونهگیری مرحلهای ۲۶۱ نفر به عنوان نمونه تعیین شد. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه بود که روایی و پایایی آن تأیید شد. ضریب آلفای کرونباخ برای بررسی پرسشنامه ۸۴۹/۰ به دست آمد. نتایج تجزیه و تحلیل دادهها به روش مدلسازی معادلات ساختاری نشان داد قلدری سازمانی درکشده در ایجاد استرس شغلی و احساس عدم امنیت شغلی در کارکنان تأثیر مثبت دارد. همچنین نتایج نشان داد قلدری سازمانی سبب کاهش درگیری شغلی کارکنان میشود.