جستجو در مقالات منتشر شده


۸ نتیجه برای حسنوند


دوره ۹، شماره ۴۱ - ( آذر و دی ۱۴۰۰ )
چکیده

وجوه گوناگون فرهنگ عامه در نگارگری ایران، سنتی است که قرن‌ها در آثار نگارگری موردتوجه بوده است. نگارگران از این عناصر فرهنگی نه‌تنها برای فضاسازی آثارشان بهره برده‌اند، بلکه نقشی استعاری به آن‌ها بخشیده‌اند تا بتوانند بخشی از لایه‌های معنایی را از این طریق به مخاطب عرضه کنند، تا درک بهتری از مضمون اثر حاصل شود. انسان‌ها و ابزار مادی‌شان، در کنش‌ها، حالت‌ها و حرکات قشرهای گوناگون، موضوعاتی از فرهنگ عامه در نگارگری ایران به‌حساب می‌آیند که با ترفند‌های مختلف در تداعی معنا ایفای نقش می‌کنند.
این پژوهش که به شیوۀ توصیفی ـ تحلیلی و به‌صورت موردپژوهی انجام گرفته، درپی پاسخ به این پرسش‌ است که عناصر فرهنگ عامه در «نگارۀ بردن مجنون به خیمه‌گاه لیلی» چه کارکرد استعاری دارد؟ هدف از این پژوهش، بررسی فرهنگ عامه در نگارگری ایران و چگونگی بیان استعاری این عناصر فرهنگی به‌منظور توجه به باطن نگاره است. یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که نگارگری از طریق قابلیت استعاره، توسط رنگ لباس‌ها، حالت‌ها و حرکات و مشغله‌های گوناگون و کنش‌گری این موارد با سایر عناصر و ملزومات بشری در فرهنگ عامه، توانسته است مخاطب را از ظاهر اثر به باطن و حقیقت آن دعوت کند.

دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱۱- )
چکیده

مسأله ممنوعیت نقاشی و تصویرگری در اسلام همواره مورد بحث محققان و هنرمندان بوده است. بسیاری از مستشرقین اینگونه مطرح نموده‌اند که اسلام با هنر، بالاخص نقاشی و تصویرگری مخالفت ورزیده و محدودیتهایی در این رابطه به‌وجود آورده است. بررسی احادیث مختلف پیرامون این مسأله، آیات قرآن کریم و آثار هنری به‌وجود آمده در دوران خلفا و سلاطین در این مقاله مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. به‌نظر می‌رسد از مهمترین عوامل تحریم نقاشی و تصویرگری در صدر اسلام ترس از بازگشت نومسلمانان به مظاهر شرک و بت‌پرستی می‌باشد. این موضوع بیشتر در صدر اسلام مطرح بوده است و امروزه در جهان اسلام با آن مواجه نمی‌باشیم. ما نه تنها در قرآن کریم با مسأله ممنوعیت نقاشی مواجه نبوده‌ایم بلکه اسلام همواره در مورد زیبایی و حس زیبایی دوستی انسان تاکید ورزیده است.

دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴- )
چکیده

در این مقاله کاربرد تبدیل S و تبدیل موجک پیوسته به‌منظور جایابی خطا در شبکه‌های توزیع شامل خطوط هوایی و کابل ارائه می‌شود. سیگنال‌های گذرای فرکانس بالا که توسط خطا در شبکه بوجود می‌آیند، با استفاده از این دو تبدیل S و تبدیل موجک پیوسته تحلیل می‌شوند. تبدیل S را می‌توان بعنوان یک ابزار مناسب در جایابی خطا بر پایه سیگنال گذرا مورد استفاده قرار داد. این تبدیل گسترش روش موجک پیوسته بوده و بر پایه یک پنجره گوسی متغیر و قابل حرکت بنا شده است. از آنجاییکه انرژی سیگنال‌های خطا حول تعدادی از فرکانس‌های خاص دارای دامنه زیاد می‌باشد، جایابی خطا را می‌توان با در نظرگرفتن ارتباط مابین این فرکانس‌ها و فرکانس‌هایی که به فرکانس مشخصه مسیر معروف هستند صورت داد. انرژی سیگنال گذرای ولتاژ از طریق تبدیل S و تبدیل موجک پیوسته محاسبه می‌شود. بمنظور بررسی کارآیی روش پیشنهاد شده، سیستم توزیع دارای خطوط هوایی و سیستم توزیع دارای خطوط هوایی و کابل‌های زمینی مورد بررسی قرار می‌گیرند. شبکه توزیع استاندارد ۳۴ باسه IEEE با استفاده از نرم افزار EMTP-RV شبیه سازی شده و همچنین تحلیل تبدیل S و موجک پیوسته با استفاده از محیط کد نویسی MATLAB انجام شده است.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

دوره ۱۴، شماره ۱۳ - ( ويژه‌نامه اول ۱۳۹۳ )
چکیده

در این مقاله روش جدیدی به منظور مدل سازی دو مکانیزم موازی افزونه مقید با سه و چهار درجه آزادی مستقل ارائه شده است. مدلسازی دینامیکی مکانیزمهای افزونه مقید امری پیچیده بوده که در این مقاله و با توجه به ویژگی های ساختاری این دو مکانیزم روشی برای غلبه بر این پیچیدگی ارایه شده است. در این روش هر مکانیزم به چند زیرساختار تقسیم شده و تحلیل های سینماتیکی و روشهای مدل سازی دینامیکی نیوتن-اویلر و لاگرانژ بر روی این زیرساختارها پیاده سازی شده اند. با به کارگیری روش لاگرانژ و با استفاده از مقادیر سینماتیکی استخراج شده، مدل دینامیکی هر زیر ساختار در فضای وظیفه به دست آمده است. سپس مدل دینامیکی مجری نهایی، که می توان از آن به عنوان قید مرتبط کننده زیر ساختارها یاد کرد، با استفاده از روش نیوتن-اویلر نوشته و به معادلات مستقل از هم منتج شده است. همچنین دسته بندی بین نیروهای به کار رفته در مدلسازی، نظیر نیروهای محرک انتقال یافته و نیروهای قیدی انجام شده است. در انتها، نتایج بدست آمده از روش فوق با یک نرم افزار شبیه سازی دینامیکی مقایسه شده است. این مقایسه تطابق بین نتایج حاصله از این دو طریق را به خوبی نشان داده است.
آقای عادل محمدی نوده، دکتر داریوش حسنوند، دکتر حمید آسایش،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۹ ۱۳۹۹ )
چکیده

هدف مقاله حاضر، برآورد اثرگذاری سرمایه گذاری مستقیم خارجی بر رشد اقتصادی بخش­های کشاورزی، صنعت و خدمات در استان­های کشور در دوره زمانی ۱۳۸۰-۱۳۹۶ بوده، و برای این منظور، از روش رگرسیون انتقال ملایم داده­های پنلی (PSTR) استفاده شده است. مبتنی بر آزمون صورت گرفته، مشخص شد که بین سرمایه گذاری مستقیم خارجی و رشد بخش های مختلف اقتصادی، رابطه غیرخطی وجود دارد. نتایج این مطالعه، بیانگر این است که سرمایه گذاری مستقیم خارجی، با توجه به نوسانات نرخ تورم، بر رشد بخش­های مختلف اقتصادی، اثر متفاوتی دارد. ضریب برآورد شده برای حد آستانه­های نرخ تورم در این سه بخش، به ترتیب، برابر با ۵۵/۲، ۷۸/۱ و ۹۴/۱ بود. بر اساس نتایج به­دست آمده، افزایش یک درصدی در سرمایه گذاری مستقیم خارجی، به ترتیب، به افزایش ۵۰/۰ درصدی بر رشد بخش کشاورزی، ۶۹/۰ درصدی رشد بخش صنعت و ۸۸/۰ درصدی رشد بخش خدمات، منجر می شود. با توجه به نتیجه گیری مقاله، می­توان بیان کرد که بخش خدمات، صنعت و کشاورزی، به ترتیب، بیشترین اثرپذیری را از سرمایه گذاری مستقیم خارجی دارند.
خانم منیر مرادی، دکتر داریوش حسنوند، دکتر کاوه درخشانی، دکتر احمد سرلک،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۰ ۱۴۰۰ )
چکیده

در این مطالعه، تأثیر نهاد غیررسمی (کنترل فساد) و نهادهای رسمی (تعداد رویه‏های شروع کسب‌وکار، آموزش و مهارت‏های کارآفرینی، دسترسی به اعتبار و جذب فناوری) بر توسعه کارآفرینی طی دوره (۲۰۱۹- ۲۰۰۵) در کشورهای منتخب منا، از جمله ایران تبیین می‏شود. نوع تحقیق توصیفی و با استناد به اطلاعات و آمار موجود از مؤسسه‌های اطلاعات بین‌المللی، بر اساس برآورد مدل‌های رگرسیونی با استفاده از داده‏های پانل تبیین می گردد. در انجام محاسبات، از نرم افزار۹ Eviews و۱۴   Stata استفاده شده و نتایج نشان می‏دهد که هر چه کنترل فساد بیشتر باشد، بر میزان کارآفرینی، افزوده خواهد‌شد، به‌طوری‌که بین کنترل فساد و نهادهای رسمی و توسعه کارآفرینی، رابطه مثبت و معنی‏داری وجود داشته‌است. در بین کشورهای منا، کشور ایران، کمترین تأثیر و کشور قطر، بیشترین تأثیر را بر کارآفرینی نشان داده‌، همچنین نتایج مطالعه، حاکی از آن است، که شاخص‌های کنترل فساد، آموزش و جذب فناوری، بیشترین تأثیر را بر شاخص توسعه کارآفرینی داشته‌اند.

دوره ۲۱، شماره ۱۴۷ - ( اردیبهشت ۱۴۰۳ )
چکیده

 یکی از شاخص­های مهم توسعه و همچنین شرط اساسی جهت ارتقای سطح رفاه در هر جامعه دسترسی مردم به انواع مواد غذایی و آب سالم می­باشد تا آنجایی که هیچ کشوری نمی­تواند برنامه­های توسعه را بدون فراهم ساختن مواد غذایی و آشامیدنی سالم و در دسترس برای اقشار مختلف جامعه دنبال نماید. لذا این پژوهش به دنبال شناسایی مسائل راهبردی صنعت مواد غذایی و آشامیدنی و اولویت­بندی آن­ها است. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ جمع‌آوری اطلاعات به‌صورت توصیفی- پیمایشی و از نظر روش تحقیق به‌صورت تحقیق آمیخته ترکیبی می‌باشد. برای شناسایی مسائل راهبردی در صنعت ایران از بررسی متون و گزارش‌های معتبر و مصاحبه عمیق با خبرگان استفاده می‌شود. بعد از جمع‌آوری اطلاعات با استفاده از روش کدگذاری باز داده‌های گردآوری‌شده تحلیل و مسائل راهبردی احصا و با استفاده از رهیافت دلفی فازی مسائل راهبردی اولویت بندی شده­اند. نتایج تحقیق حاکی از آن است که مهم­ترین مسائل راهبردی صنعت عبارت از ضعف نظام توزیع، ضعف نظام بانکی در ارائه تسهیلات، نرخ بالای تورم، پراکنش نامناسب استقرار صنایع تبدیلی و تکمیلی بدون توجه به پتانسیل­­های بخش کشاورزی، بهره­وری پایین نیروی انسانی است.

دوره ۲۳، شماره ۳ - ( اسفند ۱۴۰۱ )
چکیده

امروزه استفاده از ربات­های زیرسطحی برای تجسس و بررسی شرایط زیر سطح آب­ رشد بسزایی داشته است. گلایدرهای زیرسطحی بدلیل مصرف پایین انرژی جز ربات­های مورد علاقه محققین برای عملیات های طولانی مدت می­باشد. شناخت دقیق پارامترهای ابعادی برای بررسی عملکرد گلایدرهای زیرسطحی امری حیاتی بوده که در صورت عدم بررسی دقیق متناسب سبب پایین آمدن راندمان وسیله میگردد. در این پژوهش سعی شده است تا در ابتدا مدل دینامیکی غیرخطی از ربات­های گلایدرزیرسطحی استخراج گردد. مدل دینامیکی با نتایج پژوهش­های مرتبط راستی آزمایی شده است. پس از بررسی صحت مدل دینامیکی استخراج شده به بررسی پارامتریک ابعادی در زمینه عملکرد هیدرودینامیکی ربات پرداخته شده است. پارامترهایی همچون حجم مخزن بویانسی، زاویه پیچ و ابعاد بالک در عملکرد هیدرودینامیکی ربات مورد سنجش قرار گرفته است. در مطالعه هر پارامتر مابقی پارامترها ثابت در نظر گرفته شده است تا بتوان تاثیر پارامتر هدف مورد سنجش قرار گیرد. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که پارامترهای هندسی و ابعادی تاثیر بسزایی در راندمان و عملکرد هیدرودینامیکی ربات دارند. با طراحی متناسب گلایدر میتوان سبب انعطاف پذیری بیشتر در مواجه با اغتشاشات خارجی شد و در مواقعی که راندمان خیلی مطرح نیست، به سرعت های بالاتری دست یافت.
 

صفحه ۱ از ۱