جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای جلیلی کامجو
غلامعلی شرزه ای، سید پرویز جلیلی کامجو،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۲ ۱۳۹۲ )
چکیده
آزمون انتخاب، به عنوان زیر مجموعهای از رویکرد الگوسازی انتخاب، یکی از روشهای نوین در محاسبه ارزش کالاهای غیر بازاری و برآورد ترجیحات افراد در برخورد با کالاهای زیست محیطی میباشد.
این مطالعه، ترجیحات افراد برای ویژگی های مختلف تفرجگاه تاریخی– تفریحی گنجنامه همدان را مبتنی بر تئوری ارزش لانکستر و تئوری تابع مطلوبیت تصادفی و استفاده از الگوسازی انتخاب و بهرهگیری از مدل لاجیت شرطی با توزیع وایبل (گومبل) برای جملات اختلال و آزمون هاسمن- مک فادن به منظور انجام آزمون واریانس ناهمسانی و یکسان بودن کششهای متقاطع در بین گزینههای یک مجموعه انتخابمورد ارزیابی قرار می دهد.
با استفاده از مقادیر تمایل به پرداخت های برآورد شده برای سطوح ویژگی های کالای زیست محیطی، می توان مقادیر رفاه را برای هر یک از سیاست های پیشنهادی محاسبه کرد.
نمونهگیری به صورت تصادفی و از بین گردشگران بومی و غیر بومی در تابستان ۱۳۹۰ انجام شد. از بین ۳۰۰ پرسشنامه، تعداد ۲۱۶ پرسشنامه سالم بود که منجر به ۱۲۹۶ مشاهده و ۳۸۸۸ ردیف داده شد.
نتایج حاکی از آن است که افراد برای سیاست های حفظ و بهبود کیفیت ویژگی های مختلف کالاهای اکوسیستمی، تمایل به پرداخت هاینسبتاً بالایی دارند. افراد بهترتیب برای حفظ آثار باستانی، بهداشت محیط و پاک بودن آب رودخانه و حفظ تنوع جنگلی و چشم انداز طبیعی تفرجگاه، بیشترین تمایل به پرداخت را دارند.
متغیر های اقتصادی– اجتماعی مانند سن، متاهل بودن، فرزنددار بودن، تحصیلات، میزان مخارج ماهیانه خانوار و بومی بودن باعث افزایش تمایل به پرداخت ها )(WTP شده اند.
دکتر سید پرویز جلیلی کامجو، دکتر رامین خوچیانی،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( بهار ۹۹ ۱۳۹۹ )
چکیده
در اقتصاد ارتدوکس، امنیت داخلی و خارجی به منظور حفاظت از حقوق مالکیت خصوصی، یکی از وظایف دولتهای رفاه و حتی دولتهای حداقلی است. مبتنی بر مرحله توسعهیافتگی یک کشور، هزینه نظامی میتواند تأثیر متفاوت بر متغیرهای حقیقی اقتصاد داشته باشد. این پژوهش در ۴ مدل مختلف، از رویکرد همدوسی موجکی به منظور ارزیابی رابطه هزینههای نظامی و نظم عمومی با درآمدهای نفتی و سرمایهگذاری بخش خصوصی در ایران در دوره ۱۳۹۶-۱۳۳۸ استفاده نمود. نتایج مدل اول، نشان داد که در بازه زمانی ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۷ و در مقیاس زمانی چهارساله و ۱۶ ساله، دو متغیر رشد هزینه نظامی و رشد درآمدهای نفتی نه تنها همفاز بوده بلکه رشد درآمدهای نفتی، یک متغیر پیشرو برای رشد هزینه نظامی است. نتایج مدل دوم، نشان داد که همدوسی بین رشد هزینههای نظم عمومی و رشد درآمدهای نفتی در افقهای چهارساله از سال ۱۳۳۹ تا ۱۳۵۷ و از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ نیز همفاز است. طی سالهای ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۷ و در مقیاسهای زمانی تا ۸ سال، نوع دیگری از این ارتباط مشاهده میشود؛ این دو متغیر همفاز بوده ولی رشد هزینههای نظم عمومی، علت رشد درآمدهای نفتی شده است. نتایج مدل سوم، نشان داد که رشد سرمایهگذاری بخش خصوصی و رشد هزینههای نظم عمومی، عکس یکدیگر عمل میکنند اما در بلندمدت، دو متغیر همفاز هستند. نتایج طیف توان موجک نیز نشان داد که بیشترین انرژی هر دو سری زمانی، رشد هزینههای نظم عمومی و رشد هزینه نظامی در قبل از انقلاب بوده است.
دکتر مبینا زارعی، دکتر سید پرویز جلیلی کامجو، آقای مسعود جلیلی، دکتر یونس نادمی،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده
هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی تأثیر متغیرهای آموزش برابر، آموزش فراگیر، ترویج فرصتها و آموزش باکیفیت بر توسعه پایدار در بین خانوارهای شهری در استانهای ایران در دوره ۱۳۹۸-۱۳۹۰ است. در این پژوهش، از پانل پویای تصادفی با کاربرد مدل گشتاورهای تعمیمیافته فضایی دوربین SGMM-DPD-SDM با کاربرد ضرایب دومرحلهای آرلانو- باور/ بوندل– باند، بهمنظور برآورد مدل اقتصادسنجی، همچنین برای تعیین ماتریس مجاورت، از روش مجاورت و همبستگی در قالب یک ماتریس مربعی ۳۰ در ۳۰ استفاده شده، و نتایج، نشان میدهد که ضریب برآوردی وقفه زمانی درآمد سرانه، مثبت و معنادار است. مشاهده میشود که میانگین وزنی درآمد سرانه هر استان، بر درآمد سرانه استان مورد مطالعه، مؤثر بوده، بهطوریکه هر چه استانهای مجاور، درآمد سرانه بالاتری داشته باشند، درآمد سرانه آن استان نیز بیشتر خواهد بود و میزان اثرگذاری آن به مقدار ۰۴/۱ است. ضرایب برآورد شده برای متغیرهای آموزش برابر، آموزش فراگیر، ترویج فرصتها و آموزش باکیفیت، دارای اثر مثبت بر توسعه پایدارند. همچنین این متغیرها، دارای اثرات مجاورت و فضایی بر درآمد سرانه هستند. در بین متغیرهای فضایی دوربین، همه متغیرها معنادارند که نشاندهنده وجود و تأیید اثر فضایی متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته است.