جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای جایدری


دوره ۱۳، شماره ۵۶ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده تب کیو یک بیماری مشترک بین انسان و دام با انتشار جهانی است که توسط یک ریکتزیای اجباری داخل سلولی به نام کوکسیلا بورنتی (Coxiellaburnetii) ایجاد می­شود. گاو، گوسفند و بز عمده­ترین مخازن این بیماری­ بوده و ارگانیسم­ را از طریق شیر دفع ­می­کنند. این مطالعه با هدف بررسی میزان شیوع کوکسیلا بورنتی در شیر خام گوسفند در شهرستان­ خرم آباد انجام شد. اینمطالعه به صورت مقطعی-  توصیفی از بهار ۱۳۹۲ تا زمستان ۱۳۹۲ انجام شد. در مجموعه ۷۲ نمونه شیر گوسفند به صورت تصادفی جمع­آوری شد و از نظر حضور کوکسیلا بورنتی به روش (Nested- PCR) مورد آزمایش قرار گرفتند. در این مطالعه، از مجموع ۷۲ نمونه شیر گوسفند، ۱۵ نمونه ۸۳/۲۰ درصد از نظر وجود کوکسیلا بورنتی مثبت بودند. شیوع کوکسیلا بورنتی  در فصول مختلف متفاوت بود. با توجه به جدول آمار توصیفی در مورد کل داده­های گردآوری شده در فصول و مناطق مختلف مشاهده شد که بیش از ۶۲/۷۹ درصد نمونه­ها منفی و حدود ۳۸/۲۰ درصد آن­ها مثبت بود. بررسی حاضر نشان داد که در این منطقه کوکسیلا بورنتی وجود دارد و شیر گوسفند می­تواند یکی از منابع بالقوه تب کیو در انسان باشد.
علی امامی میبدی، فرزانه جایدری،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( زمستان ۹۳ ۱۳۹۳ )
چکیده

با توجه به افزایش روز افزون نگرانی جهان امروز در رابطه با مسائل زیست محیطی، در این تحقیق به ارزیابی زیست­کارآیی پالایشگاه­های نفت کشور که از یک سو، نقش ارزنده ای در اقتصاد ملی دارند و از سوی دیگر با مصرف بالای سوخت فسیلی و در نتیجه انتشار CO۲، باعث آلودگی محیط­زیست می­شوند، پرداخته شده است.      با استفاده از نرم­افزار Windeap  و روش DEA ستانده­محور و با در نظر گرفتن خروجی نامطلوب، زیست­کارآیی محاسبه شده است.      نتایج نشان می­دهد که، پالایشگاه بندرعباس کاراترین پالایشگاه نفت طی دوره ۸۸-۱۳۸۲ استونرخ رشد زیست­کارآیی پالایشگاه­ها طی دوره مورد مطالعه مثبت است.نتایج رگرسیون توبیت نیز نشان می­دهد که، سوخت­های نفت­کوره و نفت­گاز اثر منفی بر زیست­کارآیی دارند و گاز طبیعی و گازهای پالایشگاهی و گاز مایع اثر مثبت بر زیست­کارآیی دارند. از سوی دیگر، هر چه پالایشگاه در حدی بیشتر از ظرفیت اسمی، نفت خام پالایش کند، زیست­کارآیی پالایشگاه بیشتر کاهش می­یابد.
خانم فرزانه جایدری، دکتر فرهاد خداداد کاشی، دکتر اصغر ابوالحسنی، دکتر باقر درویشی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۹ ۱۳۹۹ )
چکیده

 بخش توزیع آب شرکت­های آب و فاضلاب شهری، دارای خصوصیات انحصار طبیعی است و رقابت ­ناپذیر است و  از این رو، باید تحت تنظیم قرار گیرد. هدف از این پژوهش، تنظیم شرکت­های آب و فاضلاب شهری با استفاده از رویکرد تنظیم سقف قیمت در جهت ارتقای بهره­وری این شرکت­ها است. برای این منظور، با استفاده از داده­های شرکت­های آب و فاضلاب شهری برای دوره ۱۳۹۵-۱۳۸۹ عامل x جهت تنظیم سقف قیمت با استفاده از دو سناریوی رشد بهره­وری و مانده ناکارآیی محاسبه شده است. با توجه به اهمیت موضوع کیفیت خدمات در تنظیم سقف قیمت، در محاسبه عامل x، کیفیت خدمات نیز لحاظ شده است. نتایج تجربی پژوهش، دلالت بر آن دارد که وارد کردن شاخص کیفیت خدمات در محاسبه عاملX، در هر دو سناریو، باعث کاهش در میزان بهبود مورد نیاز در بهره­وری شرکت­ها شده است. به علاوه، شرکت­هایی که کاراتر هستند، x محاسباتی آنها کمتر و در نتیجه، سقف قیمت بالاتری را تجربه می­کنند و همین موضوع، شرکت­ها را به افزایش کارآیی و بهره­وری ترغیب می­نماید.

صفحه ۱ از ۱