جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای بهجتی
توحید بهجتی، ابوالقاسم مرتضوی، بابک عبدالهی،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۹ ۱۳۸۹ )
چکیده
در طول شهری شدن و تخریب محیط در ایران، بسیاری از افراد تمایل برای بهبود کیفیت هوا را دارند. کمبود اطلاعات در مورد ارزش سلامتی که در اثر آلودگی هوا از دست می¬رود، از محدودیت¬های عمده¬ای است که مانع توسعه سیاستگذاری در ارتباط با آلودگی هوا است.
این مطالعه چگونگی رابطه بین کیفیت پایین هوا و تمایل به پرداخت ساکنان شهر تهران برای بهبود کیفیت هوا را بررسی می¬کند. برای دستیابی به اهداف مطالعه از روش هکمن دو مرحله¬ای به منظور کمّی کردن تمایل به پرداخت افراد (WTP)، برای بهبود کیفیت هوا استفاده شده است.
یک نمونه ۱۰۱۰ نفری از ساکنان شهر تهران، براساس روش نمونه¬گیری تصادفی انتخاب و مصاحبه چهره به چهره با این افراد انجام شد. نتایج نشان می¬دهد که۷/۵۵ درصد پاسخ دهندگان، قادر به پرداخت (WTP) بودند و میانگین ماهانه (WTP) برای هر نفر ۳۵۰۰ ریال به دست آمد.
یک مدل پروبیت برای ارتباط میان متغیرهای برونزا و (WTP) و یک معادله رگرسیونی برای به دست آوردن میانگین تمایل به پرداخت تخمین زده شد و نتیجه گرفته شد که سن، درآمد و تعداد سالهای تحصیل ساکنان، اثر معنی¬داری بر روی (WTP) دارند و زنان، افراد مبتلا به بیماری تنفسی و افراد ساکن در منطقه آلوده تمایل به پرداخت بیشتری نسبت به بقیه دارند. برخلاف کشورهای توسعه یافته، بیشتر پاسخگویان، بهبود کیفیت هوا را به عنوان مسئولیت دولت در نظر گرفتند و ۴۴ درصد افراد، هیچ انگیزه¬ای برای تحمیل هزینه و تلاش برای دستیابی به کیفیت هوای بهتر را نداشتند.
دوره ۱۳، شماره ۵۱ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده عسل یک ماده شیرین طبیعی است که به وسیله زنبورهای عسل از شهد گلها (عسل شهد)، ترشحات بخشهای زنده گیاهان یا مواد دفعی حشرات ناشی از مکیدن بخش زنده گیاهان (عسل عسلک) تولید میشود. هدف از این تحقیق تعیین ترکیبات و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی ۱۰ نمونه عسل گیاهی طبیعی (گشنیز، شوید، کنار، آویشن، جعفری، قنقال، گون، یونجه، گون گز و بهارنارنج) بود. بدین منظور آزمونهای فیزیکوشیمیایی مانند رطوبت، مواد جامد محلول، اسیدیته، چگالی ویژه، ویسکوزیته و مواد قندی کل بر روی نمونههای عسل انجام شد. همچنین مقدار کل ترکیبات فنولیک با استفاده از معرف فولین سیوکالتو و فعالیت آنتی اکسیدانی با روش DPPH ارزیابی شد. با توجه به نتایج میتوان گفت عسل شوید به دلیل داشتن کمترین مقدار رطوبت در بین نمونههای عسل ویسکوزترین عسل محسوب میشود. بنابراین نسبت به سایر نمونهها مدت ماندگاری بیشتری در طول انبارداری دارد. بیشترین و کمترین میزان ساکارز به ترتیب مربوط به عسل شوید و گون گز بود. بنابراین عسل گون گز به دلیل داشتن ساکارز کمتر بهترین و رسیده ترین عسل محسوب می شود.عسل کنار دارای بیشترین ترکیبات فنولیک و فعالیت آنتی اکسیدانی میباشد، عسل بهارنارنج دارای کمترین ترکیبات فنولیک و عسل گون دارای کمترین فعالیت آنتی اکسیدانی میباشند. بنابراین میتوان گفت عسل کنار در بین ۱۰ نمونه عسل دارای ارزش تغذیهای بالاتری است. ضریب همبستگی بالا بین ترکیبات فنولیک و فعالیت آنتی اکسیدانی نشان میدهد که این ترکیبات مسئول اصلی رفتار آنتی اکسیدانی عسل میباشند.
دوره ۱۴، شماره ۱۶ - ( ويژهنامه چهارم ۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده این مقاله بر روی مدلسازی جانمایی اجزا و بهینهسازی آن متمرکز میباشد. یک سامانه کنترلی فضایی به عنوان نمونه مطالعاتی انتخاب شده است. اکثر کارهای تحقیقاتی انجام شده در این حوزه، المانهای طراحی را بهصورت اجزای ثابت در طول زمان در نظر گرفتهاند. در این مقاله رویکرد جدیدی بر مبنای جرم متغیر اجزا مطرح شده است که در آن تابع هدف کمینه کردن دامنه تغییرات مرکز جرم در مدت کارکرد سامانه میباشد. برای انجام جانمایی از دو روش تعامل انسان و کامپیوتر و روش مبتنی بر بهینهسازی استفاده شده است. در فاز مدلسازی، مشخصات تمامی اجزای سامانه به دست آمدهاند. مدل ریاضی دربردارنده تابع هدف، قیود، متغیرها و پارامترها میباشد. این مدل ریاضی اصلیترین نقش را در انتخاب روش بهینهسازی ایفا میکند. بر مبنای مدل ریاضی و فضای طراحی، روش بهینهسازی مبتنی بر محاسبه گرادیان تابع هدف استفاده شده است. با پیادهسازی این الگوریتم، جانمایی بهینه ارائه شده و نتایج روش بهینهسازی و روش تعامل انسان و کامپیوتر با یکدیگر مقایسه شدهاند. مقایسه نتایج بیانگر این واقعیت است که تکنیکهای بهینهسازی بهطور قابل ملاحظهای میتواند نتایج مسئله جانمایی را بهبود بخشد. در پایان نیز روش مورد استفاده و نتایج به دست آمده در این مقاله با نتایج ارائه شده در مقالات مشابه مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و اعتبار سنجی شدهاند. مقایسه نتایج نشاندهنده کارایی بالاتر و دقت بیشتر روش پیشنهادی در این مقاله در حل مسئله جانمایی میباشد.