جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای اسلاملوییان
مرتضی خورسندی، کریم اسلاملوییان، سید حسین ذوالنور،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده
در سالهای اخیر "شاخص شرایط پولی" (MCI) در بسیاری از کشورها به عنوان یک شاخص مهم جهت مشخص کردن موقعیت سیاست پولی و اثرگذاری آن بر اقتصاد، مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین از این شاخص به عنوان متغیر هدف میانی و شاخص راهنما برای اثرگذاری سیاست پولی استفاده میشود.
هدف از ساخت شاخص شرایط پولی در نظر گرفتن کلیه مکانیسم های اصلی انتقال سیاست پولی در یک اقتصاد باز است. بر این اساس شاخص، شرایط پولی مرسوم به صورت یک میانگین وزنی از تغییرات نرخ بهره و نرخ ارز به عنوان اصلی ترین کانال های اثرگذاری سیاست پولی تعریف میشود.
در مورد کشورهای در حال توسعه، از آنجا که بازارهای مالی پیشرفته وجود نداشته و در نتیجه نرخ بهره از کارآیی لازم برخوردار نمیباشد، کانال حجم اعتبارات از اهمیت بالاتری در مکانیسم انتقال پولی نسبت به کشورهای پیشرفته برخوردار است. لذا در این مطالعه شاخص شرایط پولی با اضافه کردن متغیر اعتبارات به دو متغیر دیگر تعمیم یافته است.
در این مقاله، جهت ساخت شاخص شرایط پولی متناسب با شرایط اقتصاد ایران که یک میانگین وزنی از نرخ سود بانکی، نرخ ارز و حجم اعتبارات است، از دو دسته از وزنهای مختلف که ناشی از تخمین توابع تقاضای کل و قیمت است، استفاده میشود. در نهایت با استفاده از آزمون های غیرآشیانهای و ریشه میانگین مربعات خطا، قدرت پیشبینی شاخصهای مختلف برای نرخ تورم مورد آزمون قرار میگیرد.
نتایج حاصل از این آزمون ها، نشان میدهد که برای کشور ایران شاخص شرایط پولی تعمیم یافته که در آن کانال اعتبارات در نظر گرفته می شود بر شاخص مرسوم ارجحیت دارد. همچنین بر اساس نتایج این تحقیق، استفاده از شاخص شرایط پولی واقعی به عنوان هدف میانی بر شاخص شرایط پولی اسمی ارجحیت دارد.
آقای مجتبی پناهی، دکتر روح اله شهنازی، دکتر کریم اسلاملوییان، دکتر علی عسگری،
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده
در سالهای اخیر، آسیبپذیری در برابر تغییرات اقلیمی به یک موضوع مهم برای سیاستگذاران تبدیل شده است. این وضعیت اضطراری نیاز به اقدامات فوری، گسترده و همهجانبه دارد. این مقاله به دنبال ایجاد پلی بین مداخلات و سیاستگذاری اقلیمی، و حوزه علوم رفتاری به عنوان یک مسیر عملی، کمهزینه و با اثربخشی بالا و در قالب نظریه تلنگر است. دراین راستا بررسی میشود که چگونه مداخلات رفتاری که ریشه در سوگیریهایی نظیر سوگیری زیانگریزی، تنزیل هذلولی و اثر قالببندی دارد، باعث میشود که افراد به انتخابهای سازگارتر با محیطزیست و مسئله تغییرات اقلیمی ترغیب شوند. بسیاری از تحقیقات نشان دادهاند که اثر قالببندی با ادغام در دیگر سوگیریهای شناختی به طور گستردهای برای مطالعه رفتار محیط زیستی به عنوان یک سیاست کم هزینه استفاده شده است. در این مقاله با یک روش نیمهآزمایشی نشانداده میشود که چگونه قالببندی اطلاعات (قالببندی انتفاع و ضرر و سوگیری تنزیل هذلولی، همچنین قالببندی اطلاعات گسترده و پیوسته) بر نگرش و درک کلی افراد از تغییرات اقلیمی اثر میگذارد. نتایج نشان میدهد که شدت درک اثرات تغییرات اقلیمی و تمایل تغییر رفتار، تحت قالبهایی که بیانگر زیان در زمان حال هستند، به طور قابل توجهی بیشتر از قالب انتفاع و آینده بوده است. علاوه بر این، قالب اطلاعات گسترده و پیوسته نیز تاثیر چشمگیری در متغیرهای بینشی و رفتاری افراد داشته است. بر اساس یافتههای این پژوهش، سیاستگذاران حوزه تغییرات اقلیمی میتوانند از اطلاعات قالبهایی که تداعی کننده زیان در زمان حال است و همچنین قالبهای با اطلاعات گسترده و پیوسته برای ارتقای نگرش و تمایل عمومی برای مشارکت در مقابله با اثرات تغییرات اقلیمی استفاده کنند