جستجو در مقالات منتشر شده


۱۱ نتیجه برای اثنی عشری

هاجر اثنی عشری، علیرضا کرباسی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۸ )
چکیده

بخش کشاورزی، یکی از بخشهای مهم اقتصاد کشوراست که تأمین کننده سهم مهمی ازتولیدناخالص داخلی، اشتغال، نیازهای غذایی، صادرات غیرنفتی و نیازصنایع به محصولات کشاورزی است. اشتغال و میزان آن، مانند هر متغیراقتصادی واجتماعی، تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد که از آن جمله می توان به میزان تولید، سرمایه گذاری، سطح دستمزدها، صادرات ومالیات اشاره کرد. با تغییر هر متغیر، میزان اشتغال به طور مستقیم و یاغیرمستقیم تحت تأثیر آن قرار می گیرد وسطح اشتغال وبیکاری تعیین می شود. این مطالعه تأثیر متغیرهای کلان، مالیات وصادرات بر اشتغال بخش کشاورزی را در سالهای ۸۴-۱۳۵۸ با استفاده از مدل خودتوضیح برداری با وقفه های گسترده مورد تجزیه وتحلیل قرار داده است. نتایج نشان می دهدکه مالیات مستقیم، تأثیر معنی دار ومعکوس و صادرات اثرمستقیم براشتغال دارد.

دوره ۱۴، شماره ۶۶ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده
در تحقیق حاضر، با توجه به صنعت رو به رشد نوشیدنی­های عملگرا و افزایش آگاهی مردم، سعی بر تولید نوشیدنی عملگرا بر پایه نارنج توام با شهد توت و خرما شده است که علاوه بر اثر شیرین کنندگی، دارای آثار مفید تغذیه­ای و درمانی برای افراد مبتلا به دیابت و فشار خون بالا نیز باشد. لذا، از کنسانتره نارنج در دو سطح ۱۰ و ۲۰ درصد به همراه شهد توت و شهد خرما با نسبت­های مختلف (صفر، ۴ و ۸ درصد و ترکیب ۵۰:۵۰ هر دو شهد در همان غلظت) به عنوان شیرین کننده طبیعی در تولید نوشیدنی عملگرا استفاده شد. سپس خواص فیزیکی، شیمیایی، میکروبی و حسی نوشیدنی­های تولیدی در قالب طرح کاملا تصادفی در سطح آماری ۵ درصد مورد بررسی قرار گرفت. در بین تیمارهای مورد آزمایش، کمترین میزان افت رطوبت پس از طی ۲۸ روز نگهداری در تیمار نارنج ۲۰ درصد و شهد خرما ۸ درصد در مقایسه با سایر تیمارها مشاهده شد. همچنین نگهداری نوشیدنی­ها در دمای محیط طی ۲۸ روز نشان داد که درصد کنسانتره نارنج و میزان شیرین کننده­ها تاثیر معنی داری بر شاخص­های شیمیایی و میکروبی نمونه­ها داشت. با این وجود نوشیدنی عملگرا حاوی ۲۰ درصد نارنج توام با ۸ درصد شهد خرما و ۴ درصد شهد توت و ترکیب هر دو شهد در غلظت ۸ درصد بهترین خصوصیات فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی را داشت که این امر به دلیل pH مناسبتر و محتوی بالای فیبر، میزان رشد میکروبی کمتر و خواص آنتی­اکسیدانی و ضدمیکروبی ترکیبات نوشیدنی است. لذا نوشیدنی نارنج توام با شیرین کننده­های طبیعی شهد توت و خرما می­تواند به عنوان یک نوشیدنی عملگرا با خصوصیات سلامتی بخش برای افراد جامعه به خصوص مبتلایان به دیابت مطرح شود.

دوره ۱۵، شماره ۷۴ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده
برنج یک محصول غذایی برجسته است که غذای بیش از نیمی از جمعیت جهان را تأمین می­کند. علی رغم تنوع رفتار پخت در ارقام مختلف برنج، مناطق مختلف کشت یک نوع رقم نیز بر ویژگی­های پخت برنج تأثیرگذارند. لذا در این تحقیق، اثر مناطق مختلف کشت بر ویژگی­های شیمیایی، قدرت تورم، حلالیت و نیز خصوصیات رئولوژی و بافتی رقم طارم محلی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که برنج­های طارم محلی شمال ایران دارای محتوای آمیلوزی متوسط (۲۵-۲۰%) و درجه ژلاتینی شدن مناسب (۵-۳) می­باشد که این امر نشان دهنده کیفیت بالای طارم محلی است. از طرف دیگر، برنج منطقه فریدونکنار دارای پایین­ترین محتوای پروتئین، چربی، آمیلوز و درجه ژلاتینی شدن و بیشترین میزان قدرت تورم و حلالیت می­باشد (۰۵/۰P<). برنج منطقه فریدونکنار، بیشترین میزان ویسکوزیته ماکزیمم، ویسکوزیته مینیمم، ویسکوزیته شکست، چسبندگی و پیوستگی و کمترین میزان ویسکوزیته نهایی، ویسکوزیته بازگشت، زمان ماکزیمم، سفتی و ارتجاعیت را به خود اختصاص داد (۰۵/۰P<). لذا می­توان گفت فریدونکنار بهترین منطقه کشت برنج طارم محلی در استان مازندران است.  

دوره ۱۵، شماره ۷۵ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده
اکسیداسیون روغن ها به روش­های مختلفی همچون سرخ کردن و حرارت­دهی مایکروویو تسریع می­شود و منجر به کاهش کیفیت و ارزش تغذیه­ای آنها می­گردد. افزودن آنتی­اکسیدان­ها یکی از مؤثرترین روش­ها در جلوگیری یا به تأخیر انداختن اکسیداسیون روغن­ها است. در این پژوهش اثر حفاظتی عصاره نعنا فلفلی روی روغن سویا طی حرارت دهی مایکروویو بررسی شد. برای دست یافتن به این منظور عصاره هیدروالکلی نعنا فلفلی به روش غوطه­وری تهیه و آنالیز ترکیبات شیمیایی آن را روش GC-MS انجام شد. قدرت آنتی اکسیدانی عصاره به وسیله آزمون های مهار رادیکال آزاد DPPH و OSI تعیین شد. پارامترهای کیفی روغن همچون عدد پراکسید و عدد اسیدی و همچنین، آنالیز پروفایل اسیدهای چرب طی حرارت دهی با مایکروویو مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که عصاره نعنا فلفلی دارای ترکیبات آنتی­اکسیدانی همچون منتون و منتول است به طوری که باعث افزایش قدرت مهارکنندگی DPPH و شاخص OSI می­گردد. با افزایش مدت حرارت دهی مایکروویو، عدد اسیدی و عدد پراکسید روغن سویا افزایش یافت. در حالیکه با افزودن سطوح مختلفی از عصاره، سرعت افزایش این روند، کاهش چشمگیری یافت. با افزایش مدت زمان حرارت دهی مایکروویو، مقدار اسید لینولئیک، اسید آلفا-لینولنیک، PUFA، USFA، عدد یدی، شاخص Cox، PUFA/SFA و USFA/SFA کاهش و مقدار اسید پالمتیک، اسید استئاریک و SFA افزایش یافت. با افزودن عصاره هیدروالکلی نعنا فلفلی به روغن سویا، مقدار اسید لینولئیک، اسید آلفا-لینولنیک و اسید اولئیک افزایش و در نتیجه مقدار USFA، PUFA، MUFA، عدد یدی و شاخص Cox روند صعودی به خود گرفت. به طور کلی، افزودن عصاره هیدروالکلی نعنا فلفلی توانست  به طور قابل توجهی میزان اکسیداسیون روغن سویا را کاهش دهد.

دوره ۱۵، شماره ۷۷ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

روغن ماهی، منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که مصرف مداوم آن به دلیل آثار مفید تغذیه‌ای و جلوگیری از بیماری‌ها و اختلالات قلبی توصیه می‌گردد. اما سیرناشدگی بالای این روغن، آن را مستعد اکسایش می‌نماید. در پژوهش حاضر، قدرت ضداکسایشی اسانس پونه کوهی با قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH و ضدمیکروبی آن با اندازه‌گیری حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) باکتری‌های اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژنز و سودوموناس آئروژینوزا مورد بررسی قرار گرفت. سپس از اسانس پونه کوهی به عنوان ضداکساینده طیبعی و جایگزین انواع سنتزی آن، در پایداری امولسیون روغن ماهی فیتوفاگ در آب استفاده شد، به طوری که پس از تعیین ساختار اسید چرب روغن، غلظت‌های مختلف اسانس پونه کوهی به امولسیون اضافه و در دمای ۴ و ۲۵ درجه سانتی‌گراد از نظر تولید هیدروپراکسیدها، دی‌ان مزدوج، تری‌ان مزدوج و اسید تیوباربیتوریک مورد پایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که ۲۴۰۰ پی‌پی‌ام اسانس پونه کوهی با ۳۳/۵۳ درصد بیشترین قدرت مهار رادیکال آزاد DPPH را داشت و مقدار MIC و MBC اسانس پونه کوهی در باکتری‌های گرم منفی بیشتر از باکتری‌های گرم مثبت بود. همچنین، اسانس پونه کوهی در سطوح غلظتی مختلف توانست از اکسایش لیپیدی در امولسیون روغن ماهی در آب ممانعت کند به طوری که در غلظت ۲۴۰۰ پی‌پی‌ام حتی از ضداکساینده سنتزی TBHQ عملکرد بهتری داشت. لذا اسانس طبیعی پونه کوهی به دلیل خاصیت ضداکسایشی و ضدمیکروبی، می‌تواند به عنوان جایگزین انواع ضداکساینده‌های سنتزی در سیستم‌های غذایی مختلف مورد استفاده قرار گیرد.

دوره ۱۵، شماره ۸۱ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده

با بهبود شرایط زندگی مصرف کنندگان به طور فزاینده‌ای مواد غذایی تهیه شده با مواد نگهدارنده سنتزی را نمی‌پذیرند. در حال حاضر افزایش علاقه در صنعت و جامعه علمی برای گیاهان آروماتیک وجود دارد چراکه آن‌ها حاوی آنتی اکسیدان-های قوی هستند و در بسیاری موارد خاصیت آنتی اکسیدانی آن‌ها از آنتی اکسیدان‌های سنتزی و طبیعی بالاتر است. گیاه Mentha aquatique یا نعنای آبی یگ گیاه معطر و دارویی همه ساله از جنس نعنا است که گروه بزرگ و متنوعی از ترکیبات فنولی را تولید می‌نماید. در این مطالعه عصاره گیاه اوجی Mentha aquatique با استفاده از روش اولتراسوند و ماسراسیون (اتانول:آب (۸۰:۲۰)) استخراج شد و با یکدیگر مقایسه شدند. فنول، توکفرول، فلاونوئید و تانن کل عصاره و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره با آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ با استفاده از روش‌های مهار رادیکال آزاد DPPH، بیرنگ شدن بتاکاروتن و آزمون رنسیمت مقایسه شدند. نتایج نشان داد که عصاره تیمار اولتراسوند بیشترین مقدار فنول (mg gallic acid/g extract ۹۲/۵۱)، توکفرول (mg α-tocopherol/ g extract۵۵/۶)، فلاونوئید (mg quercetin/ g extract۳۳/۳۰) و تانن (mg catechin/ g extract۲۵/۱۰) را داشت. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره‌ها (۵۰، ۱۰۰ ،۲۵۰، ۱۰۰۰ و ۱۵۰۰ ppm) با افزایش غلظت عصاره افزایش یافت. در غلظت ۱۰۰۰ ppm اختلاف معنی دار آماری بین عصاره‌ها و TBHQ مشاهده نشد. بر اساس نتایج فعالیت آنتی اکسیدانی می‌توان گفت هر دو عصاره اوجی می‌تواند جایگزین مناسبی برای آنتی اکسیدان‌های سنتزی مانند TBHQ باشند و روش استخراج به کمک اولتراسوند به دلیل مصرف حلال و زمان کمتر نسبت به روش ماسراسیون ارجحیت دارد

دوره ۱۵، شماره ۸۳ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

عملکرد آنتی‌اکسیدان‌ها به عوامل مختلفی از جمله ساختمان شیمیایی، برهم‌کنش با محیط اکسایشی، میزان آبگریزی و شرایط حرارتی روغن بستگی دارد و به سبب پیچیدگی‌های رفتاری، اغلب نتایج آنها در سیستم‌های روغنی غیر قابل پیش‌بینی است. لذا، قدرت آنتی‌اکسیدانی اسید گالیک و اسید سیرینجیک با آزمون DPPH، پایداری اکسایشی آن با دستگاه رنسمیت و پروفایل اسید چرب روغن آفتابگردان با روش GC-MS مورد ارزیابی قرار گرفت. در آزمون آون، روغن آفتابگردان بدون آنتی‌اکسیدان در حضور چهار سطح غلظتی اسید سیرینجیک و اسید گالیک در دمای ۱۱۰ و ۱۲۰ درجه سانتیگراد پایش شد. نمونه‌گیری در زمان‌های متوالی انجام شد و دوره القاء تولید هیدروپراکسیدها و دی‌ان و تری‌ان مزدوج تعیین گشت‌. نتایج این پژوهش نشان داد، ساختار اسید چرب این روغن عمدتاً حاوی به ترتیب انواع غیر اشباع (بخصوص اسید لینولئیک، C۱۸:۲ ω۳) و اشباع (بخصوص اسید پالمتیک، C۱۶:۰) بود. نتایج حاصل از پارامترهای اکسایشی نشان داد، هر دو آنتی‌اکسیدان نسبت به نمونه شاهد سبب افزایش پایداری روغن آفتابگردان شدند و تاثیر گذاری آنتی‌اکسیدانی (F) و فعالیت آنتی-اکسیدانی (A) اسید گالیک نسبت به اسید سیرینجیک و آنتی‌اکسیدان سنتزی BHT به طور معنی داری در هر دو دما بیشتر بود. همچنین با افزایش دما، قدرت آنتی‌اکسیدانی اسید گالیک در اغلب تیمارها به طور معنی‌داری کاهش کمتری نسبت به اسید سیرینجیک داشت که ناشی از خاصیت حملی بالاتر اسیدگالیک است. به طورکلی، اسید ‌گالیک و اسید سیرینجیک دارای توان بالایی در ارتقاء پایداری اکسایشی روغن-های خوراکی می‌باشند و می‌توانند به عنوان جایگزین آنتی‌اکسیدان‌های سنتزی استفاده شوند.

دوره ۱۵، شماره ۸۴ - ( ۱۱-۱۳۹۷ )
چکیده

برنج منبع اصلی کربوهیدرات و ماده غذایی اصلی در رژیم غذایی خانوارهای ایرانی به شمار می‌رود. این محصول مستعد آلودگی به آلاینده‌های مختلف ازجمله مایکوتوکسین‌ها و فلزات سنگین می‌باشد. تجمع این ترکیبات سمی در بدن منجر به ایجاد بیماری‌های مختلف می‌گردد. اثر مضر مایکوتوکسین‌ها بر اندام‌های مختلف بدن انسان و حیوانات شدید بوده و ضرر و زیان‌های اقتصادی ناشی ار آنها نیز وسیع می‌باشد. در این تحقیق، ۴۰ نمونه برنج در استان مازندران جمع آوری شد و از نظر میزان آلودگی به مایکوتوکسین‌ها (آفلاتوکسین‌های B۱ و آفلاتوکسین توتال، اکراتوکسین A، زیرالنون و داکســـی نیوالنـول) و فلزات سنگین (سرب، آرسـنیک و کادمیـوم) مورد بررسی قرار گرفتند. میزان مایکوتوکســین‌ها توسط دستگاه HPLC و خالص سازی با ستون ایمونوافینیتی (خالص سازی داکسی نیوالنول با ستون فاز جامد) انجام شد. اندازه‌گیری آرسنیک با دستگاه بیناب‌سنجی جذب اتمی بر مبنای تولید هیدرید و برای اندازه‌گیری کادمیوم و سرب از روش طیف-سنجی نوری جذب اتمی با کوره گرافیتی استفاده شد. نتایج نشان داد میانگین آفلاتوکسین‌های B۱ و آفلاتوکسین توتال، اکراتوکسین A، زیرالنون و دئوکسـی‌نیوالنول به ترتیب ۰۲۷/۰، ۳۶/۰، ۷۴/۲۷، ۷۰/۱۳ و ng/g ۴/۵۵ بود. سرب در هیچ یک از نمونه‌ها مشاهده نشد و میانگین غلظت کادمیوم و آرسنیک به ترتیب ۴۸/۰ و mg/kg ۷۷/۲۱ بود. به طور کلی، نمونه‌ها از نظر همه مایکوتوکسین‌ها به استثنای اکراتوکسینA (در ۲۵ % نمونه‌ها) در محدوده مجاز تعیین شده توسط استاندارد ملی ایران بودند. با این وجود، ۷۵ % و ۱۵ % نمونه‌ها به ترتیب از نظر آرسنیک و کادمیوم بالاتر از حد مجاز تعیین شده بودند.

دوره ۱۷، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده

خاک‌های رسی معمولاً دارای ظرفیت باربری کم ، تراکم پذیری زیاد و مشکلات انقباض وتورم هستند. تثبیت شیمیایی با افزودن موادی نظیر آهک یکی از روش‌های رایج بهبود کیفیت و اصلاح این نوع خاکها ست. رفتار ژئوتکنیکی خاک‌های رسی تا حدودی به خصوصیات شیمیایی آب منفذی بستگی دارد. معمولاً در آزمایشگاه از آب شرب برای تأمین رطوبت موردنیاز خاک استفاده می‌شود و این امر سبب تفسیر نادرست از خواص مهندسی خاک در شرایط استفاده از آب‌های خاص می‌گردد. در این مطالعه جهت تثبیت خاک رس کائولینیت از مقادیر مختلف آهک، پوزولان، آب مقطر و همچنین آب‌های دارای املاح که از دریای خزر، خلیج ‌فارس و دریاچه ارومیه تهیه گردیده استفاده‌ شده است. مقادیر به‌کار رفته از آهک و پوزولان در ساخت نمونه‌ها ۰، ۱، ۳ و ۵ درصد نسبت به وزن خشک خاک است. مقاومت نمونه‌های استوانه‌ای که در زمان‌های ۳، ۷ و ۱۴ روزه عمل‌آوری شده‌اند با استفاده از آزمایش تک‌محوری مورد آزمایش و بررسی قرارگرفته‌اند. نتایج حاصل مبین آن است که مقاومت تک‌محوری نمونه‌های فاقد مواد افزودنی که با آب دریا ساخته‌شده‌اند نسبت به نمونه‌های حاوی آب مقطر بهبود یافته و همچنین در حالتی که از مواد افزودنی استفاده‌ شده است، مقاومت نمونه‌های حاوی آب دریای خزر و خلیج‌ فارس نسبت به نمونه‌های آب مقطر بیشتر و مقاومت نمونه‌های حاوی آب دریاچه ارومیه نسبت به نمونه‌های آب مقطر کمتر است. درنهایت نتایج حاصل از آزمایش‌های انجام‌شده بر روی آب‌ها مبین آن است که املاح موجود به ترتیب در آب دریاچه ارومیه، خلیج‌ فارس و دریای خزر بیشتر است.

دوره ۲۰، شماره ۱۳۷ - ( تیر ۱۴۰۲ )
چکیده

تمایل مردم به استفاده از نگهدارنده­های طبیعی در فرآورده­های غذایی به جای مواد سنتزی و ایجاد فرهنگ استفاده نکردن از مواد پلاستیکی رو به افزایش است. در این تحقیق، فیلم کیتوزان- نشاسته سیب زمینی حاوی عصاره دانه کرفس در سطوح غلظتی مختلف (۵/۰، ۲ و ۸ درصد) تهیه و خصوصیات فیزیکی فیلم از جمله ضخامت، میزان رطوبت و قابلیت انحلال آن، خصوصیات مکانیکی و آنتی اکسیدانی تعیین ­شد. سپس فیله مرغ پوشش دهی شده با فیلم مورد نظر در مدت ۱۵ روز در دمای یخچال نگهداری و میزان رشد میکروبی و تولید ترکیبات اولیه و ثانویه اکسایش با شاخص پراکسید و اسید تیوباربیتوریک و همچنین ارزیابی حسی طی زمان مورد پایش قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که محتوی فنل و فلاونوئید کل عصاره دانه کرفس به ترتیب ۸/۷±۶۷/۷۰ میلی گرم اسید گالیک بر گرم عصاره و ۶۵/۵ ±۸۱/۶۲ میلی­گرم کوئرستین در هر گرم از عصاره بود. افزودن عصاره دانه کرفس (۲ و ۸ درصد) میزان رطوبت و حلالیت فیلم را کاهش داد. علت آن افزایش خاصیت آب­گریزی فیلم بود. همچنین با افزودن عصاره دانه کرفس، میزان افزایش طول تا پارگی فیلم افزایش در حالی که مقاومت در برابر کشش و مدول الاستیک آن­ کاهش یافت. با افزایش غلظت عصاره دانه کرفس در فیلم، میزان مهار رادیکال آزاد DPPH از ۶۹/۱۴ به ۹۴/۷۳ درصد افزایش می­یابد. براساس آزمون اکسایشی، میکروبی و ارزیابی حسی، در صورت پوشش­دهی شده با فیلم کیتوزان-نشاسته سیب زمینی حاوی ۸ درصد عصاره دانه کرفس می­توان زمان ماندگاری فیله مرغ را تا ۱۵ روز در یخچال افزایش داد.

دوره ۲۱، شماره ۱۴۶ - ( فروردین ۱۴۰۳ )
چکیده

با وجود توسعه روش­های افزایش ماندگاری و ایمنی فرآورده­های غذایی، همچنان زیان اقتصادی ناشی از فساد مواد غذایی از چالش­های اصلی محسوب می­شود. با توجه به فرهنگ سازی استفاده از مواد طبیعی و غذاهای فراسودمند، تمایل مصرف­کننده به مواد غذایی طبیعی با ماندگاری بالا افزایش یافته است. ترکیبات فنلی همچون بسیاری از ترکیبات زیست فعال به تدریج غیر فعال می­گردد و معمولا پس طعم تلخی را در مواد غذایی ایجاد می­کنند. میکرولیپوزوم یکی از راهکارهای موثر برای افزایش پایداری و کاهش طعم نامطلوب ترکیبات بیواکتیو محسوب می­شود. در این پژوهش، عصاره برگ فرولا با اتانول استخراج شد و خصوصیات فنلی و فلاونوئیدی آن تعیین شد. سپس خصوصیات آنتی اکسیدانی عصاره به روش DPPH و بتا کاروتن-اسید لینولئیک در سطوح غلظتی مختلف (۴۰۰، ۸۰۰، ۱۶۰۰ و ۳۲۰۰ PPM) تعیین شد. سپس، به صورت لیپوزوم به همبرگر اضافه شد و خصوصیات اکسایشی، میکروبی و حسی و میزان رهایش ترکیبات فنلی در همبرگر طی دوره ۱۵ روز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که محتوی فنل و فلاونوئید کل عصاره برگ فرولا به ترتیب ۸/۵ ± ۶۷/۲۷۰ میلی­گرم اسید گالیک بر گرم عصاره و ۶۵/۵ ±۸۱/۱۶۰ میلی­گرم کوئرستین در هر گرم از عصاره بود. با افزایش غلظت عصاره فرولا، میزان مهار رادیکال آزاد DPPH از ۷۳/۳۳ به ۴۲/۸۴ درصد و بتا کاروتن- اسید لینولئیک از ۵۶/۳۲ به ۹۰/۷۴ درصد از غلظت ۴۰۰ تا ۳۲۰۰ PPM افزایش می­یابد. نتایج بدست آمده بر روی ماندگاری همبرگر نشان داد بیشترین رشد میکروبی و اکسایش لیپیدی در نمونه شاهد مشاهده شد و کمترین مقدار رشد در تیمار حاوی عصاره ۳۲۰۰ PPM عصاره فرولا دیده شد. براساس آزمون اکسایشی و حسی، در صورت افزودن میکرولیپوزوم عصاره برگ فرولا در غلظت ۱۶۰۰ PPM می­توان زمان ماندگاری همبرگر را به طور قابل توجهی در یخچال افزایش داد.

صفحه ۱ از ۱