حیدری پروین، افشاری زهرا. عوامل اقتصادی و اجتماعی مؤثر بر جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی با تاکید بر شاخصهای حکمرانی در دوره زمانی ۲۰۰۷-۱۹۹۶. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). ۱۳۹۱; ۱۲ (۱) :۱۴۱-۱۷۰
URL: http://ecor.modares.ac.ir/article-۱۸-۹۵۳۷-fa.html
۱- دانشجوی دکتری دانشکده اقتصاد دانشگاه الزهرا
۲- استاد اقتصاد، عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا
چکیده: (۷۴۰۶ مشاهده)
مطالعه حاضر به معرفی عوامل اقتصادی و اجتماعی مؤثر بر جریان ورودی سرمایهگذاری مستقیم خارجی در بین مجموعهای از83 کشور جهان، کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه و منتخب کشورهای منطقه منا طی دوره زمانی 2007- 1996 میپردازد.
در این تحلیل از روش دادههای تابلویی به منظور بررسی آثار متغیرهای شاخص حکمرانی، شاخص توسعه انسانی، شاخص پایداری محیطی، شاخص ICOR، تولید ناخالص داخلی و شاخص آزادی اقتصادی، برجریان ورودی سرمایه گذاری مستقیم خارجی استفاده شده است.
نتایج به دست آمده نشان می دهد که متغیرتولید ناخالص داخلی به عنوان جایگزین شاخص اندازه بازار، شاخص حکمرانی و پایداری محیطی در مدل جهانی و مدل کشورهایOECD به لحاظ آماری معنیدار بوده و به ترتیب بیشترین تاثیر را در افزایش جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی داشتهاند. درحالی که در منطقه MENA متغیرهای اندازه بازار، بازدهی سرمایهگذاری و شاخص آزادی اقتصادی تاثیر معنیداری بر جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی را نشان میدهند.
دریافت: 1390/2/5 | ویرایش نهایی: 1391/2/17 | پذیرش: 1390/7/24 | انتشار: 1391/2/17