Mohseni Zonouzi S J, sadegpour S, Dehgandorost M. Analyzing the Effects of Geographical Concentration of Industry and the Distribution of Educational Level of Employees on Labor Productivity (in Terms of the Food and Beverage Subsectors). QJER 2019; 19 (4) :159-184
URL:
http://ecor.modares.ac.ir/article-18-21105-fa.html
محسنی زنوزی سید جمال الدین، صادقپور سولماز، دهقاندرست مرتضی. بررسی تأثیر تمرکز جغرافیایی صنایع و توزیع سطح تحصیلات شاغلان بر بهره وری نیروی کار، به تفکیک زیر بخش های صنعت مواد غذایی و آشامیدنی. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). ۱۳۹۸; ۱۹ (۴) :۱۵۹-۱۸۴
URL: http://ecor.modares.ac.ir/article-۱۸-۲۱۱۰۵-fa.html
۱- استادیار اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، sj.mzonouzi@urmia.ac.ir
۲- دانشجوی دکتری اقتصاد، دانشکده اقتصاد و مدیریت، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
۳- دانشجوی دکتری اقتصاد دانشکده اقتصاد ومدیریت دانشگاه ارومیه
چکیده: (۵۸۵۱ مشاهده)
این تحقیق، تلاشی در جهت شناسایی مشکلات و موانع موجود بر سر راه ارتقای بهرهوری نیروی کار و ارائه بینش مناسبی به سیاستگذاران این بخش و صنایع مشابه در مورد دو متغیر تمرکز جغرافیایی صنایع و پراکندگی سطح تحصیلات نیروی کار و در نهایت، ارتباط این شاخص ها با بهره وری نیروی کار میباشد. بدین منظور، با استفاده از رهیافت دادههای تابلویی در بخش صنعت مواد غذایی و آشامیدنی و در بازه زمانی 1395-1379، به غیر از شاخص های تمرکز و کیفیت آموزشی (ضریب جینی تحصیلات)، از شاخص انگیزشی (دستمزد سرانه نیروی کار)، شاخص سرمایه سرانه فیزیکی و شاخص مدیریتی (تعداد بنگاههای خصوصی و دولتی) نیز در برآورد مدل استفاده شده است. نتایج به دست آمده، بیانگر این پیشنهاد میباشد که برای ارتقای بهرهوری نیروی کار در زیر بخشهای صنعت مواد غذایی و آشامیدنی، میباید کاهش پراکندگی آموزشی در بین نیرویکار از طریق افزایش استخدام نیروی کار با تحصیلات بالا، افزایش تمرکز جغرافیایی، بهبود نظام انگیزشی نیروی کار با تعیین دستمزد مناسب، بهبود مدیریت از طریق کاهش تصدیگری و مدیریت دولتی بنگاههای صنعتی، صورت بگیرد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اقتصاد دریافت: 1397/2/31 | ویرایش نهایی: 1398/9/30 | پذیرش: 1398/9/27 | انتشار: 1398/9/27