دوره 17، شماره 1 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 21-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- استادیار گروه اقتصاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی
2- استادیار گروه اقتصاد دانشگاه رازی
3- کارشناس ارشد علوم اقتصادی، گروه اقتصاد دانشگاه رازی
چکیده:   (9408 مشاهده)
در این مقاله، به بررسی تأثیر سیاست های پولی بر میزان بیکاری با وجود نااطمینانی تورم پرداخته شده، و در آن، داده های سالیانه دوره  زمانی ١٣٥٣ تا ١٣٩٠ کشور ایران به کار رفته، و مدل پایه تصریح شده این مطالعه بر اساس تعادل همزمان معادلات عرضه و تقاضای کل پویا انتخاب، و برای محاسبه نااطمینانی تورم از مدل های خانواده ARCH شامل ARCH، GARCH، EGARCH و همچنین یک مدل پیشنهادی استفاده گردیده است. با استفاده از این روش ها داده های تولیدشده به عنوان یک جانشین برای نااطمینانی تورم در نظر گرفته‌شده و در مدل قرار داده می شود. برای برآورد مدل نیز روش GMM  به کار رفته‌ است. نتایج حاصل از تخمین مدل، نشان‌دهنده‌ آن است که نااطمینانی تورمی بر نرخ بیکاری اثری کاهنده دارد. تأثیر سیاست های پولی بر بیکاری در شرایط نااطمینانی تورم کاهش می یابند و رابطه  مثبت و معنادار بین نااطمینانی تورم و بیکاری وجود دارد؛ یعنی افزایش نااطمینانی تورم منجر به افزایش بیکاری می گردد که تأییدکننده‌ نظریه  فریدمن در این زمینه است.
متن کامل [PDF 1119 kb]   (6155 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: A11 - Role of Economics; Role of Economists; Market for Economists|B41 - Economic Methodology|C23 - Models with Panel Data
دریافت: 1392/2/5 | پذیرش: 1392/8/8 | انتشار: 1396/1/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.