دوره 19، شماره 3 - ( 1398 )                   جلد 19 شماره 3 صفحات 59-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- عضو هیات علمی و استاد تمام دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران
2- عضو هیات علمی و استاد تمام دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران ، farzinvash@ut.ac.ir
3- دکتری اقتصاد، دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران
چکیده:   (7108 مشاهده)

توسعه مالی، یکی از مهترین علل رشد اقتصادی در بلند­مدت است. از آنجایی که رشد اقتصادی همواره از اهداف اقتصادی بوده، بنابراین پرداختن به عوامل اثرگذار بر آن، از اهمیت بالایی برخوردار است. در همین راستا، مقاله حاضر به بررسی تأثیرتأثیر توسعه مالی بر رشد اقتصادی کشور طی دوره ۱۳۶۸ تا ۱۳۹۵ پرداخته، و به منظور بررسی و تحلیل روند رشد اقتصادی ایران و افزایش انعطاف پذیری نتایج، این مطالعه از مدل TVP-FAVAR که امکان تغییر در ضرایب و مشارکت متغیرهای مختلف در هر لحظه از زمان میسر می­سازد، استفاده کرده است. در این مطالعه، ابتدا متغیر پنهان توسعه مالی در اقتصاد ایران برآورد شده، سپس با استفاده متغیرهای حجم نقدینگی، درآمدهای نفتی، رشد اقتصادی و متغیر توسعه مالی مدل مطالعه تصریح شده است.
      نتایج حاصل توابع کنش آنی، حاکی از آن است که یک واحد شوک در متغیر پنهان توسعه مالی، با یک وقفه، اثر مثبت بر روی رشد اقتصادی طی سالهای مورد مطالعه داشته است. همچنین نتایج نشان می­دهد که شوک ناشی از درآمدهای نفتی، تنها در کوتاه­مدت منجر به افزایش رشد اقتصادی خواهد شد و با گذشت چند دوره تعدیل می­گردد؛ در حالی که شوک­های ناشی از حجم نقدینگی در اکثر سالها، اثری خنثی بر رشد اقتصادی داشته است.
متن کامل [PDF 1127 kb]   (2786 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اقتصاد
دریافت: 1396/11/10 | پذیرش: 1398/5/8 | انتشار: 1398/5/8

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.