دوره 8، شماره 3 - ( 1387 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 160-141 | برگشت به فهرست نسخه ها

Allah Akbare N, Zahedi keyvan M, monfarediyan M. udy Efficiency Performance Animal Husbandry Industry in Country (Approach: Interval Data Envelopment Analysis. QJER 2008; 8 (3) :141-160
اکبری نعمت الله، زاهدی کیوان مهدی، منفردیان سروستانی محسن. بررسی عملکرد کارایی صنعت دامداری درسطح کشور (رهیافت:تحلیل پوششی داده های بازه ای). پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1387; 8 (3) :141-160

1- دانشکده امور اداری و اقتصاد دانشگاه اصفهان
2- دانشگاه اصفهان
3- اصفهان
کارایی و بهره وری مفاهیمی اند که تعیین کننده ی نسبت های ورودی و خروجی یک سیستم اقتصادی است. مدل تحلیل پوششی داده ها ابزاری مناسب برای محاسبه ی کارایی یک بنگاه می باشد, اما یکی از اشکالات این مدل این است که تصمیم گیرنده قادر به دخالت دادن شرایط ریسک و عدم قطعیت در نتایج بدست آمده نمی باشد , از سویی در پژوهش هایی که در بخش کشاورزی صورت می گیرد تصمیم گیرنده به شدت با شرایط ریسک و عدم قطعیت روبروست. روش تحلیل پوششی داده های بازه ای ( ) یک ابزار مفید در سنجش کارایی چندین بنگاه با در نظر گرفتن شرایط ریسک و عدم قطعیت و داده های غیر دقیق می باشد. در این تحقیق با استفاده از مدل کارایی استان های کشور در زمینه ی صنعت دامداری در سطح کشور با توجه به نهاده ها و ستاده های کلیدی و مهم در این صنعت, مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاکی از آن است که استان اردبیل دارای بالاترین کارایی و استان بوشهر دارای پایین ترین کارایی در زمینه ی گاوداری های شیری و همچنین استان خوزستان دارای بالاترین کارایی و استان چهار محال و بختیاری دارای پایین ترین کارایی در زمینه گاوداری های پرواری در سطح کشور می باشند.آمار مورد استفاده در این پژوهش مربوط به یک دوره زمانی پنج ساله(1383-1379) می باشد.

دریافت: 1386/2/25 | پذیرش: 1387/1/2 | انتشار: 1387/2/8