دوره 17، شماره 4 - ( 1396 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 97-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohseni Zonouzi S J. Analyzing the Importance of Balance Sheet Channel in Monetary Transmission Mechanism in Iran. QJER 2018; 17 (4) :69-97
محسنی زنوزی سید جمال الدین. بررسی اهمیت کانال ترازنامه دیدگاه اعتبار در مکانیسم انتقال پولی اقتصاد ایران. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1396; 17 (4) :69-97

استادیار دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه ارومیّه
هدف این مقاله، بررسی اهمیت کانال ترازنامه دیدگاه اعتبار در مکانیسم انتقال پولی ایران می باشد. برای این منظور، از مدل خودرگرسیونی برداری ساختاری ده و هفت متغیره استفاده شده است که امکان مقایسه دو مدل ده متغیره با قیمت دارایی ها و مدل هفت متغیره بدون قیمت دارایی ها را جهت سنجش اهمیت کانال ترازنامه فراهم می سازد. نتایج به دست آمده از مقایسه مدل SVAR همراه با قیمت دارایی ها از جمله قیمت مسکن، قیمت سکه طلا، قیمت سهام و نرخ ارز با مدل SVARبدون قیمت دارایی ها در دوره زمانی 92-1367 نشان می دهد که با افزودن قیمت دارایی ها (قیمت مسکن، قیمت سکه طلا و قیمت سهام) به مدل، اثر شوک های سیاست پولی از طریق شوک نقدینگی بر نوسانات تولید به طور معنی داری تشدید می شود. لذا این امر تأییدی در جهت اهمیت کانال ترازنامه (شتاب دهنده مالی) دیدگاه اعتبار در مکانیسم انتقال پولی اقتصاد ایران می باشد. بنابراین سیاستگذاران پولی باید در اجرای سیاست های پولی انقباضی به دلیل آثار رکودی احتمالی، احتیاط نمایند.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: E51 - Money Supply; Credit; Money Multipliers
دریافت: 1394/11/9 | پذیرش: 1395/12/11 | انتشار: 1396/10/1