دوره 12، شماره 4 - ( 1391 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 194-171 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fallahi F, Salmani B, Kiani S. β-Convergence between Iran and Selected Islamic Countries. QJER 2013; 12 (4) :171-194
فلاحی فیروز، سلمانی بهزاد، کیانی سیمین. بررسی همگرایی نوع بتا بین ایران و کشورهای منتخب اسلامی. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1391; 12 (4) :171-194

1- استادیار گروه اقتصاد دانشگاه تبریز
2- دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه تبریز
3- کارشناس ارشد اقتصاد دانشگاه تبریز
در این مطالعه، سعی شد با متدولوژی جدید سری زمانی، همگرایی درآمد سرانه بین کشورهای اسلامی مورد مطالعه قرار گیرد. نکته تمایز این مطالعه نسبت به مطالعات مشابه، این می باشد که در بررسی همگرایی، بیشتر از داده های مقطعی یا پانل دیتا استفاده می شود، ولی این مطالعه، از متدولوژی سری زمانی که توسط وگلسنگ (1998) پیشنهاد شده، استفاده می کند. نقطه قوت این روش، این است که نتایج برآوردی بسته به اینکه متغیرها انباشته از درجه صفر باشند یا انباشته از درجه یک، تغییر نکرده و در عین حال امکان وجود شکست ساختاری را نیز در نظر می گیرد. نتایج برآوردی، حاکی از وجود همگرایی بتا در اکثر کشورهای اسلامی به سمت مقدار متوسط درآمد سرانه این گروه از کشورها می باشد. در این میان، شواهد حاکی از وجود واگرایی در کشورهای کامرون، اندونزی، مالزی، نیجر، چاد و توگو می باشد، که این واگرایی برای کشورهای چاد و توگو قبل از شکست ساختاری و برای سایر کشورها بعد از شکست ساختاری اتفاق افتاده است. همچنین در این مطالعه، تاریخ شکست درآمد سرانه کشورهای اسلامی نیز تخمین زده شده و در مورد دلایل آن بحث شده است.

دریافت: 1390/5/30 | پذیرش: 1390/12/7 | انتشار: 1391/10/11