دوره 11، شماره 1 - ( 1390 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 18-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hasani Sadrabadi M H, Moshfegh S. A Survey on Causality Relations between the Factors Affecting the Demand for Urban Housing in Tehran Province. QJER 2011; 11 (1) :1-18
حسنی صدرآبادی محمدحسین، مشفق سارا. بررسی رابطه علّی عوامل تأثیرگذار درتقاضای مسکن شهری استان تهران. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1390; 11 (1) :1-18

1- عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا(س)
2- دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد، دانشگاه الزهرا(س)
امروزه تاثیر و اهمیت مسکن و نقش آن در اقتصاد کشور بر کسی پوشیده نیست. مسکن به عنوان یکی از نیازهای اساسی خانوارها که نه تنها به عنوان سرپناه بلکه به صورت یک دارایی مهم نیز تلقی می گردد و از ارزش بالای اقتصادی برخوردار می باشد. گسترش نرخ شهر نشینی بویژه در استان تهران با توجه به ویژگی های اقتصادی و سیاسی خاصی که دارد باعث شده است تا کالای مسکن در این استان جایگاه مهمی پیدا کند. در این مطالعه، ارتباط علی بین متغیرهای تاثیر گذار بر تقاضای مسکن با استفاده از داده های سری زمانی در دوره 84- 1360 در مناطق شهری استان تهران، پس از تجزیه وتحلیل همگرایی آزمون های علیت گرنجر، هیسائو و سیمز به کار گرفته شده و اثر شوک ناشی از آن با مدل خودرگرسیون برداری تحلیل شده است. نتایج تحقیق نشان می دهدکه روابط علیت بین متغیرهای قیمت مسکن، تسهیلات بانکی، تعداد خانوارها و درآمد خانوارها با تقاضای مسکن برقرار است و قیمت مسکن، بیشترین تاثیر را در بی ثباتی تقاضا در دوره مورد بررسی داشته است.
واژه‌های کلیدی: مسکن، علیت گرنجر، هیسائو، سیمز

دریافت: 1388/7/11 | پذیرش: 1389/8/16 | انتشار: 1390/2/10