دوره 15، شماره 1 - ( 1394 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 157-141 | برگشت به فهرست نسخه ها

Komijani A, Tabatabaee Zavareh H R. The Cost of Capital and Liquidity Requirements of Non-financial Firms; Case Study of Manufacturing Companies Listed in Tehran Stock Exchange. QJER 2015; 15 (1) :141-157
کمیجانی اکبر، طباطبایی زواره حمید رضا. هزینه تأمین مالی و سطح نقدینگی مورد نیاز بنگاه‌های تولیدی؛ مطالعه موردی: شرکتهای تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1394; 15 (1) :141-157

1- استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران
2- محقق اقتصادی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی
با توجه به تفاوت بنگاه­ها از نظر شرایط مالی و دسترسی به منابع مالی مختلف، انتخاب متغیر مناسبی که هزینه بهره پرداختی هر بنگاه را به درستی منعکس نماید از اهمیت بالایی در تبیین صحیح تابع تقاضای بنگاه­ها برای پول برخوردار است.      در مطالعه حاضر با هدف بهبود تخمین­ ضرایب مربوط به کشش تقاضای پول در سطح بنگاه­های تولیدی نسبت به نرخ سود (بهره)، هزینه تأمین مالی[1] برای هر بنگاه محاسبه و در مدل به کار گرفته شده است. به همین منظور تابع تقاضای پول با استفاده از تکنیک داده­های تابلویی متوازن در سطح 161 بنگاه تولیدی پذیرفته شده در سازمان بورس و اوراق بهادار در دوره زمانی 89-1379 برآورد شده است.       کشش برآورد شده تقاضای پول نسبت به هزینه تأمین مالی، نشان می­دهد بنگاه­هایی که هزینه تأمین مالی در آنها بیشتر است، تراز حقیقی کمتری به صورت راکد نگهداری می­نمایند. در عین حال متوسط هزینه مالی و دامنه تغییرات آن حاکی از آن است که ضریب اهمیت این هزینه در نزد سیاستگذاران پولی نیاز به بازنگری اساسی دارد. در نهایت، آنکه حساسیت تابع تقاضای پول در سطح بنگاه­های تولیدی نسبت به دستمزد، از هزینه تأمین مالی بیشتر است.
[1]. Cost of Capital