مقالات آماده انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

1- کارشناسی ارشد اقتصاد انرژی،دانشکده علوم اقتصادی و اداری، دانشگاه مازندران، ایران.
2- استاد گروه اقتصاد، دانشکده علوم اقتصادی و اداری، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران. ، z.elmi@umz.ac.ir
رشد چشمگیر فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)  جنبه­های مختلف زندگی از جمله محیط­زیست را تحت تأثیر قرار داده است. با توجه به اهمیت کیفیت محیط­زیست و درهم‏آمیختگی زندگی بشر با فناوری اطلاعات و ارتباطات(ICT)، این مطالعه به بررسی تأثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات، شاخص پیچیدگی اقتصادی، تولید ناخالص داخلی سرانه، توسعه مالی، صادرات و رشد جمعیت بر ردپای اکولوژیکی سرانه(EF) به عنوان شاخصی جامع­تر برای کیفیت محیط­زیست نسبت به CO2 در کشورهای منتخب صادرکننده نفت طی دوره 2006-2020 می‏پردازد. نتایج برآورد با روش گشتاورهای تعمیم‏یافته نشانگر وجود رابطهU معکوس بین فناوری اطلاعات و ارتباطات و ردپای اکولوژیکی سرانه است. هم‏چنین، نتایج حاکی از رابطه مثبت و معنی­دار بین تولید ناخالص داخلی سرانه، توسعه مالی و رشد جمعیت با ردپای اکولوژیکی است. طبق بررسی شاخص پیچیدگی اقتصادی و صادرات کالاها و خدمات با ردپای اکولوژیکی رابطه منفی و معنی­دار داشته است.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: سایر موضوعات اقتصادی
دریافت: 1402/3/7 | پذیرش: 1402/4/12