دوره 23، شماره 2 - ( 1402 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 144-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

elyaspour B, Sanjari Konarsandal N. Investigating the Impact of Foreign Direct Investment and Exchange Rates on Tourism in Iran: Evidence from the NARDL Approach. QJER 2023; 23 (2) : 5
URL: http://ecor.modares.ac.ir/article-18-62078-fa.html
الیاس پور بهنام، سنجری کنارصندل نرگس. بررسی تأثیر سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و نرخ ارز بر گردشگری در ایران: شواهدی از رویکرد NARDL. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1402; 23 (2) :119-144

URL: http://ecor.modares.ac.ir/article-18-62078-fa.html

1- استادیار گروه اقتصاد دانشگاه بجنورد، بجنورد، ایران ، behnamelyaspour@gmail.com
2- دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه بجنورد، بجنورد، ایران
امروزه، توسعه گردشگری مورد توجه برنامه‌ریزان اقتصاد دولتی و خصوصی همۀ کشورها قرار گرفته است. توسعه صنعت گردشگری برای کشورهای در حال توسعه که با معضلاتی همچون نرخ بیکاری بالا، محدودیت منابع ارزی و اقتصاد تک‌محصولی مواجه اند، دارای اهمیت فراوانی است. در کشورهایی که برای توسعۀ اقتصادی با محدودیت منابع داخلی روبه‌رو هستند، استفاده از منابع خارجی برای سرمایه‌گذاری و افزایش درآمدهای گردشگری، امری ضروری است. لذا باتوجه ‌به اهمیت موضوع، در پژوهش حاضر نیز همگام با مطالعات دیگر، قصد داریم تا به بررسی تأثیر سرمایه‌گذاری مستقیم‌خارجی و نرخ ارز بر گردشگری در ایران، طی بازه زمانی 2019-1981 بپردازیم. برای این منظور، از روش خودرگرسیونی با وقفه‌های توزیعی غیرخطی (NARDL) استفاده شده، و نتایج، حاکی از تأثیر نامتقارن سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در کوتاه‌مدت و بلندمدت بر گردشگری بوده؛ به‌طوری‌که در کوتاه‌مدت و بلند‌مدت، تأثیر تغییرات مثبت و منفی متغیر سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی بر گردشگری، و نیز تأثیر نرخ ارز بر گردشگری، مثبت و معنی‌دار است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: سایر موضوعات اقتصادی
دریافت: 1401/3/18 | پذیرش: 1401/6/6 | انتشار: 1402/2/27