دوره 22، شماره 4 - ( 1401 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 170-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dehghan F, Nasrollahi Z. Determining the Key Sectors of Yazd Province based on Multi Regional Input-Output Table. QJER 2022; 22 (4) : 6
دهقان فرناز، نصراللهی زهرا. تعیین بخش‌های کلیدی استان یزد برمبنای تحلیل داده – ستانده دو منطقه‌ای. پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پايدار). 1401; 22 (4) :143-170

1- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد اقتصاد محیط‌زیست دانشگاه یزد
2- دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه یزد ، nasr@yazd.ac.ir
کمبود منابع در کشورهای مختلف بخصوص کشورهای در حال توسعه، نشان از اهمیت شناسایی بخش‌های کلیدی برای اقتصاد این کشورها و از موضوعات مهم برای برنامه‌ریزان و سیاست‌گذاران اقتصادی است. بدین منظور، هدف از پژوهش حاضر، شناسایی بخش‌های کلیدی اقتصاد استان یزد و سایر اقتصاد ملی بر مبنای مدل داده   - ستانده دو منطقه‌ای بوده و جدول داده   - ستانده دو منطقه‌ای استان یزد و سایر اقتصاد ملی بر اساس روش سهم مکانی SFLQ ‌ از جدول داده   - ستانده ملی سال 1395 بانک مرکزی استخراج، و سپس با استفاده از روش‌های سنتی‌، از طریق کشش تقاضای نهایی ستانده و تحلیل پوششی داده‌ها، به شناسایی بخش‌های کلیدی پرداخته شده و نهایتاً، با بهره‌گیری از شاخص چندرتبه‌ای (MRI)، یک تعریف همزمان از نتایج ارائه شده است. در یک جمع‌بندی کلی از نتایج، بخش‌های کلیدی استان یزد، صنعت محور هستند. همچنین نتایج حاصل، اشاره به تفاوت در بخش‌های کلیدی با توجه به رویکرد برنامه‌ریزی منطقه‌ای هر منطقه دارد که به شناخت درست پتانسیل‌ها و توانایی‌های هر منطقه منجر خواهد شد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: سایر موضوعات اقتصادی
دریافت: 1400/11/23 | پذیرش: 1401/2/19 | انتشار: 1401/10/3